Veriaci ľudia, v čo veríte?

briketa
20. máj 2012

vzdy ma toto zaujimalo tak sa pytam:
ked verite v boha , verite evoluciu alebo sa aj dnes veri, ze sme utlapkani z hliny okolo vytrhnuteho rebra. a co chemicke procesy v prirode, co fyzikalne zakony, alebo sa aj v dnesnej dobe hlasi,ze vsetko stvoril boh? Verite , ze boli dinosauri a doba ladova a pedchodcovia dnesneho cloveka rozumneho?

zuzulienka1973
20. máj 2012

PODLA MNA BY SI MALA VIEST O TOMTO DISKUSIU S KNAZOM@briketa

latvia
20. máj 2012

@briketa velmi dobra je knizka od Lee Strobela -Kauza Stvoritel, ja verim v to, co je tam rozoberane

briketa
autor
20. máj 2012

@latvia dakujem! idem ju hned zohnat! zaujima ma to, lebo ked myslim na to co sa uz dnes ucime na skolach, ako sa potom ku tomu veriaci svet stavia v dnesnej dobe.

latvia
20. máj 2012

@briketa urcite si ju zozen, mne doslo vela veci po citani tej knihy, novinar, byvaly ateista, patral po tychto otazkach u vsetkych vyznamnych vedeckych osobnostiach, zhanal fakty , viacerym veciam som konecne pochopila....som v polovicke knihy, a zatial to vyzera tak, ze pravda je niekde uprostred

latvia
20. máj 2012

@briketa inac je to american, takze urcite tu knizku u vas zozenies 😉

tibor14
21. jan 2022

@briketa Áno verím v to čo hovorí Biblia

cecilia29
21. jan 2022

Verím že všetko stvoril Boh, ale predpokladám že nie tak obrazne ako je to napísané v Biblii. Jasne že boli Dinosauri ,a 1 dnen u Boha moze znamenať milión rokov. Boh je dokonalosť a nekonečná inteligencia a všetko to vidno práve na tej prírode a aj pri tom procese stvorenia. Všetko do všetkého zapadá a nejaký chaos a tresk nemohol spôsobiť takú dokonalosť bez vyššej Inteligencie a Dokonalosti. Krestanstvo nespochybňuje vedu. Mnoho špičkových vedcov je veriacich.
Dnes som s deťmi pozerala rozprávku o stvorení sveta. Had,ktorý pokúšal Evu dostal trest - od toho dňa už nemal nohy a musel sa plazit. Vieš že hadom v procese evolúcie zakrpateli nohy ?Ano mali ich.
Alebo napr.taky neandertálec nie je predkom homo sapiens. Dokonca zrejme v jednom období žili súčastne s našimi predkami (neviem ktorý homo presne) ale potom ako druh vymreli. Už podľa mňa len to ze vo vede toľko veci nevieme dokázať dokazuje Boha
Minule ma napr fascinoval príbeh obrazu Márie Guadalupskej.