icon

Veríte v silu myšlienok?

alex_zalez
11. sep 2019

Nemyslim tym teraz pozitivne myslienke. Napr. Moj manzel, edte davno sa mi velmi pacil, poznala som ho len s fotiek s priaTelkou, ktora bola moja znama. Nebol som prave v najstastnejsom vztahu. Raz som si v duchu pri jednej ich spolocnej fotke povedala.. raz ho chcem. Odvtedy presli 4 roky. Sme svoji a cakame dieta. Nic som preto nemusela spravit, nekontaktovala som ho ja, ale on mna. Sme pozvani na svadbu, kde mam istu zodpovednost, povedala som si, co ak nebudem moct, ebo budem tehotna, alebo porodim... termin mam v maji, svadba je v juny. Ked sme sa zacali snazit, povedala sol so, co al sa nebude darit? Rok sa nedarilo. A vela inych

Strana
z2
limetka69
11. sep 2019

@liv1 ahoj nemam top knihu, kazdemu kto je v tomto obore novy odporucam vyssie spomenutu knihu, ale kazda, ktoru som precitala, mi nieco dala. mozem povedat, ze od slovenskych autorov nemam precitane nic, nejak ich proste nechcem citat :D ale taky guru v tom dobry je joe vitale, ale je ich viac. ked tak premyslam, uplne, ze top je asi trilogia hovory s bohem, to mi prevratilo zivot na ruby. no je to narocnejsia literatura, tiez sa da najst na ulozto, ale nie je to o pozitivnom mysleni. ale je. to o nejakej globálnej pravde, ze ked si to precitas, budes zasnut, pritakavat, ze vo svojom vnutri si to davno vedela, a musi to byt tak ako je to v tych knihach, odvtedy na svet pozeram inak uplne. ale zas ma napadla ina topka, tiez je o niecom inom, ale tiez mi vela dala, takze to mozem takto pokracovat donekonecna. 😂😂😂

limetka69
11. sep 2019

@ktochytavzite kiezby to bolo take jednoduche, ale nie je, a nakoniec aj chvalabohu..... vravi sa, ze je to tak preto, aby si ludia mohli stornovat svoje "objednavky" pretoze niekedy ked sa nam nesplni zelanie, je to to najlepsie co sa nam moze stat. 😊

zuzipuk
11. sep 2019

@liv1 že. Ja som si to už tiež hovorila. Ale chystáme sa odsťahovať preč, tak to bude snáď ok potom 🙂

liv1
11. sep 2019

@zuzipuk vies co urcite. Velmi ny vam to pomohlo. Myslim ze zopar navstev, dobry odbornik a aj malej sa ulavi

mrkvicka060
11. sep 2019

Ja si zas nemyslim, ze je to "sila myslienky", ze na nieco myslis, resp. ta napadne a potom si to privolas. Podla mna je to naopak: napadne ta to, pretoze sa to stane. Vola sa to INTUICIA, niekto ju ma vyvinutu viac, niekto menej. Ja ju mam pomerne silne vyvinutu a velakrat sa stane presne to, ci dobre ci zle, co ma zrazu napadne. Ani na to nemusim extra dlho mysliet. Proste niekam napr. ideme a zrazu ma napadne ze, urcite sa stane toto a toto a to potom bude pekne v prdeli. A naozaj sa to stane. Alebo ma napadne "joooj a tam ideme tak to by sa mohlo stat toto a tamto, to by bolo super". No a ono sa to naozaj stane. Ale v kazdom pripade, myslim ze to je skor intuicia, akoze by si clovek nieco myslienkou "privolal".

limetka69
11. sep 2019

@mrkvicka060 akoze nevravim, ze intuiciacneexistuje, ale je to nieco uplne ine ako to, o com tu je rec. 😊

zuzipuk
11. sep 2019

@liv1 ale malá je v poriadku 🙂 smejeme sa spolu, šťastné dieťa, spokojné. Len maminka má príliš veľa myšlienok v hlave. Práveže sa niektoré veci urovnajú, dajú do poriadku a bude dobre. 🙂

mrkvicka060
11. sep 2019

@limetka69 podla mna je to to iste, len naopak. Ty si myslis, ze myslienkou si veci privolas a preto sa stanu, a ja si myslim, ze veci sa stanu a preto ta to intuitivne napadne. Zalezi od toho, z ktorej strany sa na to pozeras.

limetka69
11. sep 2019

@mrkvicka060 fajn, len mna napadnu veci aj 2 mesiace dopredu a potom sa stanu 😉 pretoze su ludia, ktori si vysnivaju realitu, mam kamosq, ktoey si vysnival dom v urcitej dedine, usa, zapas nielde na real Madrid... a to mi hucal od 12tich, ze to bude a ze tomi veri, a teraz ma cca 30 a polku svojich snov splnenych, ked sa dostal do usa poslal mi fotku s holou ritou pri napise Hollywood, na znak, ze to dal. ja neviem ako to dokazal vsetko, ale dokazal to myslenim, lebo on prvy mi povedal, ze nieco take existuje, takze planovane splnene myslienky, zivene v mysli ja nevolam intuiciou. 🙂 ale ja sa nemienim natahovat o to kto ma pravdu, vsetko je len uhol pohladu 🙂

simcika
11. sep 2019

@limetka69 jedna vec je Intuícia druhá vec je plánovanie myslienky. P
Intucia vychádza zo srdca, ale vychádzajú všetky naše myšlienky z nášho vnútra - zo srdca? Prvá je myslienka, ta vytvorí emočný podklad avšak naša bytosť je tvorená ničím ešte niečím. Nebuď písať ze vyšším Ja...sú rôzne teórie. V každom prípade smeru k tomu, že naše rezonancie pole však vychádza od srdca. Ak je človek vo v nutri štastny a chce nieco pre seba, zrealizuje sa to. Plánovane ale môže aj tak ze si povieš : jeeej toto by som chcel a naozaj sa to stane. Skôr to plánovanie a neustále pripomínanie svojho sna môže privolať aj úzkosť ci depresiu. Takže nie je to také jednoduché. Ide o to ze človek by sa mal najprv spoznať. Tvoj 12 ročný kamarát mal detské sny a tie vychádzajú z čistého vnútra..ja som dostala vysnívanú pracu, nemala som ani skúsenosti, vy krby plat...a viete co- všetko som stratila.mam kamarátku ktorá je Kouč a robi si rituály na všetko. Partnera si vycarovala doslova...lebo chcela chcela chcela. Ale pozor..
Aj to potrebuje? Pozor na to co si želáme. Všetko niečo stojí.

luxus10
11. sep 2019

davajte pozor na to, co si prajete, lebo sa vam to moze splnit...🙂

ivka225
12. sep 2019

Skuste uvazovat o percentualnom podiele toho, co sa splni v ramci vsetkych myslienok, ktore mate a zistite, ze je uplne normalne, ze nieco sem tam aj vyjde. A nie je na tom nic pozoruhodne. To je ako so splnenym snom. Existuje pomerne male mnozstvo realnych ramcovych situacii (cesta, navsteva, porucha auta, atd). Cloveku, ktory prezije nejakych tych 80 rokov, teda okolo 29 tisic noci, sa prisni asi tak 25 tisic snov. Je pochopitelne, ze niektore z nich sa splnia, bolo by divne, keby sa to nestalo. A nie je na tom nic, ale vobec nic pozoruhodne. Je to len dobra zivna poda pre ezoterickych hlupakov.

limetka69
12. sep 2019

@simcika vazne nerozumiem naco to mne vysvetlujes, ja to chapem, to niekto uplne iny tu zacal o tom, ze intuícia a pozitovne myslenie je to iste. 🙂

mrkvicka060
Autor odpoveď zmazal
simcika
12. sep 2019

@limetka69 Ja som v tom príspevku písala nielen o intuícii a o plánovanom myslení resp. lepšie by sme ho mohli nazvať vedomom myslený myslím si že keď je človek uvedomí tak aj dosahuje to čo chce a ak aj nedosiahne to čo chce tak jednoducho sa z toho nezrúti a ide ďalej existuje pozitivne ale taktiež aj negatívne myslenie nemôžeme mať len čisto len Pozitívne myslenie chcela som iba.buď doplniť informácie alebo vyzdvihnúť niečo čo nebolo povedané.

mrkvicka060
Autor odpoveď zmazal
mrkvicka060
Autor odpoveď zmazal
simcika
12. sep 2019

@ivka225 Sa nebavíme o snoch ktoré sa ti sníva ju ale ktoré vyslovene máš hlave a po menuješ to ako sen že niečo chceš

mrkvicka060
Autor odpoveď zmazal
simcika
12. sep 2019

Mrkvicka060 Prečo si zmazala svoj komentár? Veď vo svojej podstate máš pravdu ty, podľa mňa. Je mnoho autorov ktorí to Pozitívne myslenie svoje konečnej podobe iba ako keby zbulvarizovali. Ved myslenka a čin robia naše sny..nielen myšlienka. Ta však aj je silno pozitívna nás sprevádza na oki činmi a je nám oporou. Potom si tie naše sny ktoré neplánujeme, nevieme ze sa splnia ale veľmi by sme si želali. Napríklad by som chcela nové auto, istí značku a veeelmi ho chcem až potrebujem. Môže sa stať/ ale nemusí, že také auto mi niekto predá za babku.alebo koho nebodaj niekto daruje. Potom to nie sú náhody.

lilitela
13. sep 2019

@ivka225 Hej, ako ked ja si pomyslim asi tak sto krat za den, ze mna z toho dnes porazi a nastastie sa to nestalo, zatial. 🙂

tabakmirka
13. sep 2019

Veľmi záleží koľko svojím myšlienkam venujeme, ak im venujeme veľa času a neustále sa sústredíme na niečo, tak si to priťahujeme!

simcika
13. sep 2019

@lilitela no psychosomatika je dalsia téma. Ľudia sa preklinaju a niekdy to žiaľ sa splni

sisaka
13. sep 2019

Ja si myslím, že myšlienku majú svoju “silu” a tu im dávame my. Takze, keď ma len tak niečo napadne, ale nevenujem tomu nejakú veľkú pozornosť, tak ani neočakávam, že sa mi to splní. Potom sú “sny” ktoré by som chcela aby sa splnili, ale ak sa nesplnia, tak Ok, priveľa energie do nich nevkladam aj keď sa nimi zaoberám, nedávam do nich všetku svoju energiu a potom sú myšlienky a sny, ktoré naozaj chcem, ktoré viem, že mám nasledovať, mám vnútorný pocit, že mám za tým ísť, do ktorých vložím patričnú energiu a to sú tie, ktoré sa mi zatiaľ vždy splnili.

lilitela
13. sep 2019

@simcika Odpisala som ti, ale blbne konik a veru nejdem pisat od zaciatku, iba zhrniem, ze otazka je ci si to prekliatie sposobili sami, alebo je to len suhra nahod, resp. clovek ktory nie je na tom celkovo fyzicky ci psychicky dobre, bude mat asi vacsiu tendenciu sa lutovat a fnukat, a tym ze nie je fyz a psych. ok, je samozrejme vyssia pravdepodobnest ze ochorenie prepukne, nejaka choroba, a ono to potom vyzera, ze si to privolal sam tym brblanim.

akecheta
13. sep 2019

@17juraj17 ...ale vieš, že treba ísť ju aj podať...

fedka333
Autor odpoveď zmazal
gabilili
26. sep 2019

@marion30 a co keď si namysla že pri operácii zomriem, že sa toho strašne bojím, až cítim takú prázdnotu, že sa už nezobudim... Je to len strach? Bojím sa z si to zlým myslením privolam

derdia
26. sep 2019

Pozri ked myslis pozitivne vsetko okolo sa da brat poztivne....tak sa usmievas,tesis zo zivota a vsetko j3 fajn...ked pride nejaka prekazka ked ju vezmes pozitivne tak ju zvladnes....samozrejme,ze je to o tom ako sa myslou na danu vec pozeras...ako ju beries a citis...napr su ludia ktori stale ken frflu a neustale sa stazuju a stale dokola...a potom si taki co maju radost zo zivota a su vdacni uz len za tak "obycajnu" vec,se si dokazu zaviazat snurky a postavit sa....treba sa len zastavit a byt vdacny .vdacny za kazdy den...za to co mame...lebo VZDY moze byt horsie....

marion30
26. sep 2019

@gabilili na také si zakaz myslieť,pravdaže to privolavas nemusíš presne tu situáciu ale určite horší zdravotný stav

Strana
z2