Veríte v život po smrti?
Veríte že je niečo po smrti ? Napríklad Nebo, peklo, reinkarnácia ? Alebo nič ? Alebo iná verzia ?
@maja22 a mne je praveze uplne jedno, ako to bude, pretoze uz nebudem ja, kedze ako som napisala, neverim v posmrtny zivot. A Boha, kedze v neho neverim, sa tym padom ani bat nemusim, milovat seba a svojich blizkych dokazem aj bez toho, aby mi o tom Boh kazal, mne na to staci vychova a tuzba zit pohodovy zivot.
@maja22 a niektorí veriaci, ktorí nevedeli "prísť na meno" iným veriacim iných cirkví, či síce dobrým ľuďom, ale neveriacim, možno zistia, že v tom vytúženom nebi nemôžu existovať lebo sú tam aj tí iní, druhí, inakí, proti ktorým celý život bojovali.
Čo ak nebo je stav čistej lásky, kde sú všetky dobré duše prijímané bez ohľadu na pôvodné náboženstvo či vieru?
Pre niektorých asi strašná myšlienka😉
Občas ma napadne čo by asi cítil taký moslim, ak by jeho duša po smrti zistila, že tí kresťania mali pravdu? Čo ak zistí duša kresťana, že pravdu mali tí islamisti alebo židia? Čo ak duša žida zistí, že pravda je inde? Ako tie duše čo za života nevedeli akceptovať, "vystáť" iné viery a veriacich by teraz vedľa nich mohli ostať a v láske spolu byť na "jednom mieste"?
Ale je mi jasné, že málokto z tých, ktorých sa to týka sa nad niečím takým zamýšľa. Že by sa to ich jediné pravé náboženstvo mohlo aj mýliť.
@janage vsetko to, nad cim sa zamyslas, sa po smrti vyriesi... Do neba sa vchadza uzkou branou, ale zaroven je otvorene pre vsetkych, ktori o to stoja. Boh vidi do hlbky kazdeho srdca, vie, co sa skryva v krestanovi, co v moslimovi, co v zidovi, co v neveriacom... Dava nam v zivote iste impulzy, hovori k nam cez nase svedomie, dava sa nam poznat cez Slovo, sny, alebo svedectva inych ludi. Ludska dusa ma v zivote moznosti, ako Boha najst a sluzit mu. A vela sa este odohra v tom poslednom, smrtelnom zapase... Takze ano, ako vravel jeden knaz, v nebi budeme prekvapeni 3x: kto tam je, kto tam nie je a ze sme tam my... 🙂
Po smrti nie je nič, veriaci si len vymysleli rozprávku aby sa im ľahšie žilo a umieralo.
@maja22 toto je zasa len pohľad tvojho náboženstva pri všetkej úcte voči nemu. A vety typu, to teraz nepochopime, to teraz neriešme, to sa vyrieši potom....pre mňa aj keď dobre myslené, ale manipulácia v zmysle toto je pre mňa nepohodlné, neviem dat odpoveď, tak to budeme riešiť potom.
Už chýba len ono: V každom prípade to, čo my hlásame je jediná pravda. Ostatní sú pomylení. A buď sa pridajú k nám alebo skončia v zatratení. V horšej verzii: a keďže my chceme dopriať spásu všetkým, donútime ich obrátiť sa na našu vieru hoci násilím a nariadeniami. Lebo len ti čo veria v pravého Boha (rozumej toho nášho) môžu byť spasení a ich duše nájsť večný pokoj v nebi.
To je niečo, cez čo ja nedokážem prejsť. Nemôžem v niečo také uveriť.
Všetci raz zistíme
@maja22 ja niesom veriaca , a ani nemôžem povedať že by som verila nejakej konkrétnej veci ako je večný život alebo peklo , ale vždy som verila tomu že po smrti niečo je no neverím ludským teóriam pretože žiadny človek čo "vymyslel" tieto teórie ich naozaj nezažil , to isté platí aj s bohom , neverím tomu čo sa píše v biblii lebo je napísaná ľuďmi , keby bola napísaná samotným bohom tak by som verila a asi aj všetci čo neveria 😃 ale zas verím že (neviem ako by som to inak napísala) je niečo medzi nebom a zemou .
Vsetko skonci..tak ako ked zaspis hlboko tak nevies ani o sebe tak tak to skonci aj smrtou.proste ta vypne a hotovo.nic viac
Ja verim v reinkarnaciu, ta jedina mi dava zmysel.
@maja22 mrzí ma ta nenávisť a zlo šírené poslednú dobu medzi ľuďmi pod pláštikom toho či onoho náboženstva.
Keby tí ľudia pripustili, že nie je dôležité náboženstvo ako také, ale dobro, tolerancia, ľudskosť, úcta, že ich spása závisí možno práve od týchto vecí.
Neznevažovali jedni veriaci druhých, neveriaci iné náboženstvá a opačne. Asi utópia. Nebo v mojom ponímaní 😉
Áno verím
Áno, verím 🙂
Verím, že život po smrti existuje a pokračuje 🙂
Boh nám v Koráne hovorí, že tento pozemský život, je len krátka epizóda - nazýva ho život najnižší. ---- 3:185. Každá duša okúsi smrť. A v deň zmŕtvychvstania vám budú dané vaše odmeny. Ten, kto bude odsunutý od ohňa a uvedený do raja, ten vyhral. Život najnižší je len klamlivý pôžitok.
Takže to, čo nás čaká bude dlhšie, iné, 🙂 Je len na nás preto, akým spôsobom sa budeme správať a čo si po smrti zaslúžime za svoje skutky.
A že Boh vzkriesi tých, ktorí sú v hroboch. (Korán, 22:7)
A v deň zmŕtvychvstania budete veru vzkriesení. (Korán, 23:16)
Ale vždy sa nájdu ľudia, ktorí si budú hovoriť, že sú to len príbehy, rozprávky 🙂
Korán 27:66. Ich poznanie života posledného je prislabé. Oni sú na pochybách o ňom. Oni sú zaslepení ohľadom neho.
67. Povedali tí, ktorí odmietli veriť: „A či keď sa staneme zemou i otcovia naši, potom
budeme von vyvedení?!“
68. „Toto bolo sľúbené nám i našim otcom už predtým. Sú to len historky starobylých.“
69. Povedz: „Putujte po zemi a potom sa pozrite, aký bol koniec previnilcov.“
@lenkakravcova v koráne to hovorí priamo Boh alebo človek čo ten korán písal ?
@ckocka @mandzula To nie je o tom, žeby bolo potrebné niečo zachovať alebo o tom, že niekto sa báť musí a iný nemusí 🙂 Ty ako stvorená bytosť o tom nerozhoduješ. Pre Boha je veru ľahké zachovať čo chce (ľahšie ako keď si my odložíme 1 bit pamäte niekde na USB). Stvoriteľ celého vesmíra, vlastne viacerých vesmírov nebude mať problém s pár bajtmi informácií, ktoré si si "zažila" behom života pozemského.
Autorka, prepac, ale neverim, ze by neveriaci uverili, keby Bibliu pisal Boh... Su proste typy ludi, ktori neuveria, ani keby boli svedkom zazraku, nechcu to prijat a tvrdosijne zostavaju vo svojom presvedceni...
Korán je priamo slovo Božie.
Priamo v Koráne sa píše, že to, čo je tam uvedené pochádza od Jediného Jedného Boha. Od Stvoriteľa všetkého. A je to záväzné tak pre veriacich ako aj pre neveriacich - v zmysle tých, ktorí odmietajú, nie tých, ktorí nevedia.
Toto je Kniha, ktorú sme zoslali dole a ktorá je požehnaná, nasledujte ju. A vyvarujte sa, azda sa vám dostane milosť. (Korán, 6:155)
Zoslaný dole od Pána tvorstva je on (Korán). (Korán, 69:43)
A zoslali sme dole na teba (proroka) Knihu ako objasnenie všetkého a správne usmernenie a milosť a radostnú zvesť pre tých, ktorí sa Bohu oddali. (Korán, 16:89)
@maja22
Áno, presne ako píšeš, aj Boh o tom v Koráne priamo hovorí:
"Aj keby sme k nim zoslali dole anjelov a aj keby k nim prehovorili mŕtvi a aj keby sme pred nimi všetko zhromaždili, aj tak by neuverili, iba ak by Boh chcel. Väčšina z nich je však neznalá." (Korán 6:111)
@lenkakravcova Nepovažujem sa za stvorenú bytosť, takže pre mňa to o tom určite nie je.

@lili1313 Prečo, ja si nemyslím že by práve moje vedomie bolo niečo čo je nutné zachovať na veky vekov.