Veríte v život po smrti?
Veríte že je niečo po smrti ? Napríklad Nebo, peklo, reinkarnácia ? Alebo nič ? Alebo iná verzia ?
@lenkakravcova akurat ze ja si nemyslim, ze som stvorena Bohom, ale splynutim vajicka a spermie.🙂
@maranco
Možno ti pomôže v tomto to, ako to chápem.
Vzkriesenie ľudí alebo človeka je stanovené na určitý deň.
Korán 26:87. „A neuveď ma do potupy v deň, keď budú vzkriesení“,
88. „V deň, keď nepomôže žiaden majetok, ani deti“,
89. „Zachráni sa jedine ten, kto príde k Bohu so zdravým srdcom“
Čiže teda ide o jeden konkrétny deň, o nejaké konkrétne obdobie kedy nastane vzkriesenie ľudí.
Ale - my sa na to pozeráme z pohľadu nášho času a existencie 1 časovej osi. Pre Boha nie je nič nemožné. My môžeme tu byť akoby "pred" a po smrti sa presunúť na časovú os dňa vzkrisenia všetci úplne naraz bez toho aby sme "čakali" roky spoločne alebo samostatne niekde. Resp. môžeme čakať bez toho aby sme si niečo uvedomili a môže to byť pre nás kontinálny presun z okamžitej terajšej prítomnosti do inej prítomnosti o tisícky rokov pozemského času.. Boh stvoril čas. Takže nemôžeme premýšľať o tomto dni len z pohľadu nášho vnímania času.
@maja22 aspoň mi to už dáva vačší zmysel 🙂
NIČ
@mandzula Vlastne na túto tému sa viaže toto:
22:5. Ľudia! Ak ste na pochybách o vzkriesení, tak vedzte, že my sme vás stvorili zo zeme, potom z kvapky obsiahnutej v mužskom semene (spermie), potom z pijavice (tvar embrya na začiatku), potom z kúska žutého mäsa stvárneného i nestvárneného (obaľovanie kostí embrya), aby sme vám objasnili. A usadzujeme v lonách, čo
chceme, až do stanoveného času a potom vám dáme vyjsť von ako dieťa, aby ste potom dosiahli dospelosť. Niektorí z vás zomierajú a niektorí z vás sa dostávajú do senilného veku, v dôsledku ktorého strácajú poznanie, ktoré predtým mali. I vidíš zem bez života, keď však na ňu zošleme vodu, zachveje sa a znásobí sa a dá vyrásť z každého páru pôvabného. To preto, že Boh je pravda a že On oživuje mŕtvych a že On má moc nad všetkým.
Vajíčko aj spermia nesú genetickú informáciu - kód, ktorý doň vložil "najvyšší programátor" 🙂 Ale stvorenie človeka nie je len o tele, ale najmä o vedomí človeka:
"Stvorili sme (každého) človeka a vieme, čo mu jeho duša našepkáva. My sme bližšie k nemu než jeho krčná tepna." (Korán, 50:16)
@lenkakravcova nebudem ta o nicom presviedcat, ja tymto veciam neverim, nech su opisane akokolvek kvetnato, je to pre mna rozpravka.🙂
@mandzula Ok 🙂 chápem.
Verim, ze nieco je, niekam dusa odchadza. Ale neverim uz ziadnemu nabozenstvu. Za mna su to vsetko sekty. Preco by som mala byt niekoho ovecka? Preco by som sa mala niekomu klanat? To si vymysleli ti, co nas chcu ovladat. Takze ano, zivot po zivote za mna existuje, no dufam ze uz bez dalsieho manipulovania. Ze tam si uz budeme konecne vsetci rovni, na rozdiel od zivota na tejto "pokrivenej" zemi, a bez autorit.
Podla mna neveriaci musia mat ovela silnejsiu vieru v neexistenciu Boha ako my veriaci, ze Boh existuje.
Pretoze cely vesmir, nasa planeta, priroda, kazde jedno stvorenie, kazda bunka je perfektne naprogramovana, ma vlastny softver. Aj to ako fungujeme my ludia je uplny zazrak. Pre mna je zas nepochopitelne, ze by Boh neexistoval.
@ckocka to by zaujmalo aj mňa , a hlavne prečo sa práve z neho stal Boh?
@ckocka Boh je večný. Nemá začiatok ani koniec. Je nad časom. On čas stvoril.
@lenkakravcova Tak to si skor viem predstaviť paralelný vesmír a velký tresk než toto. Vlastne vobec neviem čo by som si pod tým mala predstaviť.
@mandzula evolúcia nevysvetľuje Big Bang.
Ak máš stav dokonalého rovovážneho systému, ktorý sa nemení - čo spôsobí v ňom zmenu?
Lebo takto sa začal Big Bang. Dokonalý vyvážený systém rovnováhy narušilo niečo čo svojim spôsobenom pôsobilo zmenu podmienok tohto rovnovážnej o stavu a následný Big Bang a evolúciu.
Podla mna sa tu zbytocne hadate veriaci a neveriaci, neexistuje ze sa stretnete v tomto nazore.
ja verim, verim ze dusa je energia a ked telo odide ta energia sa premiestni, kam neviem, ale chcem verit ze na pekne miesto.
@ckocka paralelný vesmír mozno aj existuje, ktovie 🙂 Boh v Koráne opisuje 7 (alebo nekonečno) vesmírov, ktoré stvoril - teória multiplicity vesmírov (každý z nich môže mať inak nastavené fyzikálne zákony)
@mandzula teoria evolucie je len teoria, to su len dohady, je tam vela medzier a dier, nejasnosti a vyvratitelnych veci. Kazda jedna bunka je tak zlozity mechanizmus, ze nie je mozne, aby vsetko vzniklo postupne, bolo tak rozmanite a fungovalo tak dokonale.
Teoriu evolucie pouzivaju ludia, ktori potrebuju vyvratit existenciu Boha. Nikdy nebola potvrdena, snazil sa o to aj Stanley-Milkerov experiment, skoncilo to fiaskom
No vidíš, to som netušila že je tak progresívny.
@mandzula svedomím? 🙂
Nič iné sa nedá už asi povedať. Kto chce, ten verí, že jeho vnútorný kompas je daný vyšším dobrom.
@sandrasstini vies co, mne sa praveze paci, ze sa nehadame, neurazame, diskutujeme, kulturne si vymiename nazory, to sa na MK stava malokedy.

@lenkakravcova ano, aj Elias bol vzaty do neba, mas pravdu.