icon

Veríte v život po smrti a kontakty s duchmi?

mon1806
2. nov 2023

Verite v zivot po smrti ? Ze clovek aj ked zomrie je stale niekde s nami s Bohom a je spokojny a stastny ? Verite ze sa po smrti pride rozlucit ? Rada by som bola za vase skusenosti , co ste zazili a tak .....

domkakvet
3. nov 2023

@mon1806 ano verim v zivot vecny s Bohom. A ked niekto zomrel, tiez sa mi stalo, ze neviem, ci to nazvat, ze sa prisiel rozlucit, vidiet som ho nevidela, ale pocula som ho.

loliki
3. nov 2023

@soldi Kde Ty na to chodíš? Ja viem a uvedomujem si, že aj tie mravce sú pre celok potrebné a užitočné. Tak isto sú potrebné a užitočné dažďovky. Nedokážeme si predstaviť život na zemi bez včiel. Každý jeden článok je dôležitý. Nepoznám problémy všetkých Číňanov, ale jeden ušije pre mňa tričko, druhý nafarbí, tretí zabalí, štvrtý označí balík, piaty balík posunie ďalej do auta, šiesty šoféruje, siedmy prevezme a posunie ďalej, ôsmy sedí za PC a sleduje, či ku mne balík dorazí. Nepoznám ich po mene, ale keby neboli a nepestovali ryžu, tak by svet nebol taký aký je. Nikto nie je bezvýznamný a zbytočný. Každý môže byť pre niekoho darom, dôležitým, potrebným a obohacujúcim. Nie som stredom vesmíru, ale som súčasťou toho veľkého celku. Tak ako v puzzle nie je najdôležitejší ani jeden kúsok, ale rovnako je potrebný každý jeden z tých 1500 alebo 3000 kúskov. Bez jedného kúska puzzle by ten obraz nebol dokonalý, vtedy by bol celý na nič ak by len 1 kúsok chýbal.

mon1806
autor
4. nov 2023

@domkakvet no prave ....

mon1806
autor
4. nov 2023

Mne zomrel ocko minulu nedelu v utorok mal pohreb a tiez sa mi diali veci , pocas pohrebu bola u nas doma kde byvali s maminou moja svokra velmi veriaca katolicka s mojimi detmi bola sama vpredu v dome ked sme vychadzali na cintorin vravela ze ocko tam bol bol doma, chodil a kaslal tam ze ho pocula plus pes pozeral do okna kde spal a tesil sa a kyval chvostom , nikto iny v some nebol ......
O dva dni ked sme prisli domov ja s muzom a detmi do nasho domu tak sa synovi snival ze sa bol rozlucit a v tu noc o pol 5 rano mi chodil niekto na obyvacke myslela som si ze to muz ale on spal.....verim ze je v pokoji uz 💙

madeline1
5. nov 2023

@mon1806 ano, samozrejme

madeline1
5. nov 2023

@stanulienkat Skus popracovat na sebalaske a laske k inym ludom...a zacni sa starat aj o svoju dusu a mysel

topciapocky
5. nov 2023

@mom1806 samozrejme, že existuje život po smrti..tu sme len dočasne a "tam" už budeme naveky..ale neveriacim ľuďom -ateistom sa to veľmi ťažko vysvetľuje..zistia to práve vtedy, keď už bude pre nich neskoro..viera v Boha je tá najúžasnejšia vec, aká sa mi mohla stať, teším sa na večný život po smrti

tiika
5. nov 2023

@mon1806 pokial veríš, že Boh je všadeprítomný, večný.. tak určite sa smrťou človek od neho “neodpoji”, skôr si myslím, že s ním v istom zmysle splynie. Verím, že po smrti niečo existuje, ale že je to v iných dimenziách, sférach, spôsobe akým nerozumieme a nedokážeme si celkom predstaviť, pretože náš pozemských život je vždy prepojený s fyzickým, materiálnym, hmotným.. takú existenciu si vieme len istým spôsobom priblížiť no nie ju zažiť.
A tiež si myslím, že smrťou človeka sa všetko da do prirodzenej rovnováhy, energie sa vyrovnajú.
A či sa pride rozlúčiť? Podľa mna je takato vec po smeri človeka úplne nepodstatná. Je spojená s našimi pozemskými túžbami, predstavami, nie fungovaním toho “vyššieho”.

zuzu11166
5. nov 2023

@mon1806 mne osobne sa nestalo,ze by sa prisiel rozlucit niekto,ale moja kolegynka mala otca-bol chory v nemocnici-bola za nim kazdy den.ked zomrel,ona doma spala,po nočnej smene v praci.zobudila sa na to ze buchli vchodove dvere-bola sama vtedy doma.zretelne to pocula,no myslela si ze mamina bola doma.o polhodku ju prisiel zobudit brat,oznamit ze otec zomrel.
Su 4 deti,ziju velmi ukazkovy sudrzny zivot.velmi sa maju vsetci navzajom radi.
Ked prisli z pohrebu domov-mali kaktus na dvore ktory len velmi zriedka kvitne-tento kaktus mal zrazu 4 nadherne vykvitnute kvety,ked prisli.verili,ze ocko ich aj takto pozdravil.
A teraz mi doplo,ze vlastne aj mne zomrela maminka,no nie hmed po smrti,ale asi po 2tyzdnoch som isla po dcerku do skolky,bolo po dazdi a na chodniku som zbadala mlačku malinku,no nadherne vytvarovane srdiecko.ja som mamke dala urobit pri pohrebe velky veniec v tvare srdca a ano verim,ze aj ona mna chcela pozdravit tymkto srdieckom.
Este je prihoda: moj dedo bol naozaj nie dobry clovek.raz sme ho spominali-nasa rodinka-mamin otec to bol-s mamkou,ockom a bratom sme o nom hovorili-samozrejme nie velmi v dobrom.mame z kuchyne okno,ktore nie je von,ale je tam este taka miestnost,kde pod oknom sme mali taky lavór.v okne kvetinace.no a 1 kvetinac doslova skocil do toho lavora-to sme vsetci videli.nevysypalo sa ani zrnko zeme.krasne tam stal v lavori.brat vravi,ze uz sa apkovi nepaci asi ze o nom hovorime.
Takze ano,ja verim,v duchov a reinkarnaciu.
Aj na vianoce,ked sme vecerat zacali a maminka nam chybala pri stole,otvorili sa z nicoho nic dvere,ktore boli iba privrete,nie zatvorene-len sa pomaly dokoran otvorili
Verili sme,ze prisla mamka domov.prievan tam rozhodne nebol

erikavesela
5. nov 2023

Nie neverim...

tiika
5. nov 2023

@slovakboy podľa mna i to je úplne logické, že existuje aj niečo iné, nielen iba to, co vidíme, co je fyzické, da sa zmerať, zvážiť..
všetko tomu nasvedčuje a pride mi veľmi nelogicke predtým zatvárať oci a obmedziť sa len na takéto myslenie

emate
5. nov 2023

@mon1806 ak chces, pridaj sa do skupiny medzi zemou a nebom. Ja osobne verim v zivot po smrti, skor sa priklanam k reinkarnacii.

stanulienkat
Odpoveď bola odstránená
point88
Autor odpoveď zmazal
valeria_h
5. nov 2023

Verím vo večný život s Bohom, ako sa píše v Písme "Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevstúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú".

mikadooo
5. nov 2023

@svetlonos bola som veriaca. Problém je, že čím som staršia, tým som skeptickejšia, čo sa večného života, atď. týka pochybujem, že sa mi podarí môj mozog presvedčiť, že po smrti ešte niečo je. Tým nechcem nikomu brať vieru, ba naopak, závidím tým, ktorí sú naozaj presvedčení, že po smrti ešte niečo je, myslím si, že pre psychiku je to pozitívum.

krasolienka1
5. nov 2023

@mon1806 keď nám zomrel otec bratovi sa snívalo že mu povedal dakujem že si sa modlil za mňa ruženec už Som v nebi a je mi dobre
Keď bol otec ešte chory snívalo sa bratrancovi že jeho svokra a naša teta ktoré zomreli mu povedali presný dátum kedy nás otec zomrie a presne sa to vyplnilo

lalinkapalinka
5. nov 2023

Mne keď zomrel dedko mal len 50 rokov babka vravela že vstal rýchlo z gauča natiahol ruku dopredu a kričal mamo a potom ho sklatilo na zem rýchla nečakaná smrť. Po pohrebe nám v kuchyni keď sme všetci sedeli v obyvacke padla policka v linke so všetkými riadmi na zem. Porozbíjane úplne všetko. Nikdy predtým ani potom sme taký problém s polickami nemali. Viem je to náhoda ale zabudnúť sa na to nedá.

xima
5. nov 2023

Ja len sa chcem opýtať, tí čo píšete že pred narodením nie je nič, kde beriete tu istotu? Vy si pamätáte čo bolo keď ste boli v maternici? Ak nie(čo predpokladám), znamená to teda ze ste neexistovali? Ja si nepamätám nič do cca 3 rokov môjho života..neexistovala som teda? Len preto že si môj mozog niečo nepamätá, neznamená to že to nebolo..duša bola pred narodením, a bude aj po smrti..človek má vždy 2 možnosti: veriť alebo nie. Ja o tomto nepochybujem, že je niečo viac ako tento život na Zemi..čo je pravda ,sa aj tak všetci dozvieme až po smrti. Ja radšej prežijem život vo viere že smrťou život nekončí, a ak by to aj nebola napokon pravda, a naozaj nič potom nie je, tak mi to po smrti môže byť už aj tak jedno

terezka1947
5. nov 2023

Ja verím v život po smrti,nie v reinkarnáciu,ale v život po smrti podľa svojho snaženia sa počas tohto života.
Čiže teším sa na svojich blízkych "hore",akurát,mám čo robiť,aby som si to "hore" zaslúžila.
Rozmýšľala som často o tejto téme a neviem si predstaviť tú nicomnost,kedy som nejak vznikla a narodila sa len tak,bez nejakého zmyslu sú užívala život a smrťou skončila tiež niekde v ničote.
Niekto tu vieru si možno nazve psychologičkou barlickou,ale všelijak mi to nedáva zmysel existovať len tak,bez nejaké zmyslu vzniku a zaniknúť len tak.
To potom nevidím zmysel v Tom,že vôbec som teraz,že je nedeľa,varím obed,pozerám MK,načo sa pôjdem učiť poobede s deťmi,zajtra do práce a vlastne,veď si sadnem a už len počkám na nejaký koniec...
Zažila som zomieranie oboch rodičov a nedá sa opísať ten "prechod"...už keby som dovtedy neverila,tak minimálne mamkin odchod bol tak silný zážitok,že ten nádherný pohľad niekam a úsmev,atmosféra neskutočného pokoja,to do ničoty,či na iba tak -koniec sa nepodobalo.
Asi ma tak nezasiahol ani pôrod deti.

emate
5. nov 2023

@krasolienka1 sny su velmi dobry prostriedok na komunikaciu s mrtvymi. Da sa ja lucidne snivat, kedy sa v sne akoby prebudis a mozes svoj sen ovladat.

vivienkalejova
5. nov 2023

@viestta ani ja ja si myslím ze keď zomrieme tak tým pádom sa náš život skončil a ni aký iný už nieje no podľa mňa

ouwecka
5. nov 2023

@mon1806 viera je rozhodnutie o tom,ze si si ista,ze nie co je aj ked ro nevidíš
Ked ro vidíš je to uz prijatie faktu
Ja verim ze je to co biblia opisuje ze je,takze ano,verim na zivot po smrti

charlotte911
5. nov 2023

neveriaci by mali robit v zdravotnictve a hlavne nočné, by im zadok stuhol

vecicky1805
5. nov 2023

@slovakboy mna niekedy velmi udivuje ked niekto povie ze po smrti nie je uplne nic alebo ze nikde nic ine nie je, ked este niekto povie ze neveri v Boha lebo proste nebol k tomu vedený nevie o týchto veciach a podobne ešte chápem, ale hento vyššie považujem za dosť ..no nepomenujem to lebo by sa tu strhlá láva 😂, proste pri tom všetkom, tolkych dokazoch, podlozenych zazrakoch, ze niekto neveri v Boha alebo vezmime si ani v diabla čo je chyba..to by tí ľudia presne museli vidieť na vlastné oči by ma zaujímalo akoby vysvetlili že napr niekoľkoročné dieťa či človek čo nikdy nesedel za klavírom, zahrá zo dňa na deň skladbu hodnú toho čo má talent a venuje sa tomu od narodenia, alebo že 6 ročné dieťa odhodí troch 100 kg chlapov či lezie po stene..a toto sa naozaj dialo/deje a človek čo sa týmto veciam venuje, alebo sa čo i len trochu zaujíma ten vie..že tu niečo je…

valeri80
5. nov 2023

@terezka1947 presne taky zažitok som mala aj ja, keď moja mama odchádzala z tohto sveta. Taky klud som ešte nikdy necítila, bola tam taká energia, alebo niekto koho som nevidela iba cítila, na to už nikdy nezabudnem. Dáva mi znamenie, odkazy aj sa somnou prišla vo sne rozlúčiť. Moja babka sa ku mme prihovorila keď mala pohreb, otec stál vedla mňa, no on nič nepočul, hodinky mi začali svietiť ked ona zomierala v nemocnici. Nech si myslí každý čo chce, ja cítim že to nekončí smrťou.

slovakboy
5. nov 2023

@vecicky1805 viem že sa deju zázraky, ale nie je o tom dôkaz. Treba pochopiť aj ľudí, ktorí tomu neveria. Už ale ťažšie sa nedá veriť zázračným uzdraveniam.

vecicky1805
5. nov 2023

@slovakboy práveže sú o tom dokazy, len ludia radi zatvaraju oci pred vela vecami hlavne ked je to pohodlnejsie, ak ta to zaujima skus hladat zistovat si, mozno nejaky zazijes..naopak si trufam povedat ze nie je nijaky dokaz o tom ze na druhej strane nie je nic 😂 ani vo vesmíre..ale toto uz nikto nerieši .. 😉pekný deň.

slovakboy
5. nov 2023

@tiika áno, chcel som pokračovať vo svojom príspevku, že cely vesmir, priestor, čas, kauzalita, matematika, to všetko sú veci ktoré dokážeme pozorovať prístrojmi, počítať a potom to vedecky dokázať. Všetko je to veda. A týka sa tohto sveta a tohto vesmíru. Veriaci veria vo svet, ktorý sa netýka hmotného sveta. Neveriaci nás logicky obviňujú že verime vo svet ktorý sa nedá dokázať a že si Boha skrývame ďalej a ďalej, keďže nikde kde sa veda pozrie ho nevidí. Ani na obláčiku ani inde. Je to skutočne len o viere. Stopy stvorenia sa dajú dedukovať ale ani v nich nie je dôkaz o priamom zásahu a všetko nakoniec vysvetlí kauzálny princíp

point88
5. nov 2023

@slovakboy dovolím si nesúhlasiť, o tzv. zázrakoch je mnoho dôkazov. Aj vedci, kt. neverili napríklad v reinkarnáciu, či vedomie, astralne cestovanie,… po opakovaných pokusoch prehodnotili svoj názor. Dokazy sú, stačí nájsť správnu literatúru. Zaujímavý je aj fakt, že mnohí významní vedci boli uvedomelí a zmieňovali sa o existencii Boha (resp.vyššej moci).