Veríte v život po smrti a kontakty s duchmi?
Verite v zivot po smrti ? Ze clovek aj ked zomrie je stale niekde s nami s Bohom a je spokojny a stastny ? Verite ze sa po smrti pride rozlucit ? Rada by som bola za vase skusenosti , co ste zazili a tak .....
@medea2003 každá duša má svoju úlohu na tomto svete.. duša si vyberá sama do akého života príde. . Buď ju to má niečo naučiť alebo posunúť ďalej. Keď človek zomrie, dusa ide na vyššie miesto, kde si opäť vyberie do akého života príde a čo si chce vyskúšať, čo sa chce naučiť. Je o tom veľa písané, ja zase neverím na nebo a peklo tiež mi to príde na hlavu 🤷🏼♀️ ale nikomu to nepíšem. Je to môj osobny názor, ktorý nikomu nenutim. Nech si každý verí v čo chce a zaujíma sa o čo chce.
@medea2003 keď ti to pripadá na hlavu, tak sa nad tým vôbec nemusíš pozastavovať. Mne to zmysel dáva. Podstata je vlastne vrátiť sa do jednoty. Aby si sa mohla vrátiť do jednoty, musíš si prežiť veľa životov, aby si veľa vecí pochopila. To máš ako žiakov v základnej škole, prvákovi nebudeš vysvetľovať odmocniny, lebo by to nezvládol. Treba pekne pomaly a poporiadku. Aj ľudskej duši nemôžeš hneď rozprávať o pokore a strážení si ega, keď človek ešte musí prežiť nenávisť, zradu atď. Až keď to všetko prežije, spracuje, pochopí, až vtedy môže ísť ďalej. Niekto to zvládne v jednom živote, niekto si musí počkať do ďalšieho. Až keď budeš vedieť vnímať svet s pokorou, bez odporov, s láskou k blížnemu, vtedy je jasné, že táto duša má toho veľa odžitého. Už nebudeš musieť sa niekomu mstiť, nebudeš musieť niekoho nenávidieť, lebo ty už niekde vo svojej podstate vieš, aké je to byť nenávidený, aj aké je to nenávidieť, už toto máš za sebou...
Iba tak v skratke, vôbec nemusíš súhlasiť, každý môže veriť tomu, čo mu je blízke.
a k tej tvojej žabe: tá žaba v podstate nemá žiadnu úlohu, stačí len keď existuje a niečo si tu odžije v súlade s ostatnými bytosťami.
@mon1806 Verím v Stvoriteľa, verím v Ježiša a aj v anjelov. Verím v silu modlidby k panne Márii. Nechodím často do kostola teda skoro vôbec, ale verím.
Moja mamička sa s mojimi dcérami bola rozlúčiť.
Ja verím,že už jej je dobre a už je šťastná s otcom na druhej strane.
Myslím,že niektoré duše sa sem vrátili. Keď vidím dieťa, ktoré vie hrať v štyroch rokoch na hudobný nástroj akoby to robilo dlhé roky. Niekto vie napriklad tancovať či spievať akoby si to duša zapamätala z minulého života čomu sa venovala... nedá mi nemyslieť si to.
Je to všetko zvláštne...ukludnujúce.
Včera som počula jedno zamyslenie sa starej babky.
Parafrazujem.
Mala som krásny život,aj s ťažkosťami,trápením,ale krásny. Mala som dobrého muža,postavili sme si krásny dom,mali deti,deťom sme pomohli s domom,v vnúčatami a už oni majú detičky.
Teraz už iba čakám...
Keby som neverila,že má po smrti nič pekné nečaká,že umriem a koniec,neviem si predstaviť tú hrôzu.
Popravde,keď má človek skúsenosť s umierajúci,či smrťou ako takou,vážnou chorobou,kedy sa zamýšľa,čo ďalej.....neviem si predstaviť,že by nebolo nič. Koniec.
To by sa mi už dnes prestalo chcieť robiť všetko.
Veď načo sa naranajkujem,obrisdim deti,pôjdem do práce,načo sa tam budem o niečo snažiť.....keď vlastne nič nie je. Naco žiť?užívať si tento život?no ok,ale čo potom?
@stanulienkat o tej ideologii by sa dalo dlho hovorit, preco je vzdy najvacsim kamenom urazu prave nabozenstvo ( viera ) ? Cim vsetkym sa vymyvaju mozgu dnes ? Niekto sa potesi ked nebude pristup ku “konspiraciam” a radio tv aj internet bude ponukat len jednostranny pohlad. Ale toto rozdelovanie ludstva na ockovanych-neockovanych, liberalnych -neliberalnych, veriacich-neveriacich a atd atd.
ja sa stále pýtam, čo bolo pred týmto životom, občas sa mi prelínajú sny, ale aj bdelé pocity, akoby som ich už niekedy prežila a pritom v tomto zivote to určite nebolo. absolutne to neviem racionálne vysvetlit a hanbím sa o tom hovoriť, že ma niekto bude mat za blázna, pretože som vo svojej podstate racionalistka 😀
napriek tomu verím, že duše sa po smrti reinkarnujú. a verím aj, že na ceste do neba sa duša zastaví a príde rozlučit s tymi, ktorých tu mala rada. moj najlepši priatel mi odišiel v aprili celkom mladý. chodí za mnou pravidelne, je to len taky chlad, ako keby ma niekto zavrel do mraziaceho boxu, alebo sa niečo na sušiči jemne zaveje. viem, že to je on a dáva na mna pozor, len mam obavu, lebo sa to deje pravidelne a on si siahol na život sám, či tu nezostal zaseknuty.
@soldi s tebou absolutne nemozem suhlasit, tvoja filozofia zivota je desivá. To ze ludom sa meni osobnost po chorobe nevylucuje existenciu transcendentneho. Napriklad pri alzheimerovi, kome. Ten príklad s mozgom neni dobry, lebo ludia aj pracovali po vyoperovani casti mozgu. Osobnost sa moze zmenit aj po alkohole, netreba riesit dusu spojenu s mozgom, lebo duša neni v mozgu. Je v kazdej bunke cloveka. To ze pre vesmir sme my, ty jedno, no hej ale pre tvoje dieta to neni jedno. Vesmir ti dava vzduch, vodu, jedlo? Nedava. Sam ho nemá. A to ze je niekto bezvyznamny nejake ľudstvo, to povedz svojmu doktorovi ked ti zachrani zivot, zachrani ta od bolesti. Alebo to povedz edisonovi, vsak naco vdačnosť ze mas ziarovku.
@dagmarovita duša je na mieste, ktorému sa hovorí 2.mozog, alebo emočné centrum a to tam, kde je Solar plexus.
@loliki aj Život po živote
@mon1806 život po smrti nekončí. Kto to nezažil, nepochopí.
Prečítaj si knihu Živo po živote.. aj akko písala @loliki.
Duša vie, kto si a čím chceš byť. Myseľ analyzuje a spomína. Telo cíti a prežíva. Duša pozoruje a vie
Viac krát v cudzine som sa cítila ako doma. Stretla som ľudí, ktorí mi boli povedomí. Aj ja im. (minulé životy)
Telo je len naša schránka. Duša je nesmrteľná
@banderaska29 ak sa ti často sníva ten istý sen, je to z minulého života.
Mne sa veľmi páčil citát katarov, ktorý som kedysi čítala. Život je most, prejdi po ňom, no nestavaj na ňom domy. Život po smrti určite existuje, je o tom veľa vedeckých faktov. Odporúčam konferenciu Život po smrti. Výmysly a fakty.
@isis234 no prave ,že to nehovorím o snoch. to je bdely stav, ked si lahnem a zaspavam. poznas to, prehrávaš si v mysli, čo si zažila. tak ja v tom obcas vidím nejake zabery z udalosti, ktoré v tej chvili viem, že som naozaj prežila, ale v skutočnosti, v mojom živote, som tam nebola, nestalo sa to. ja to fakt neviem vysvetliť 😀 ani neviem ako to povedat, aby som nevyzerala a neposobila ako cvok 😀
@banderaska29 mne sa to stáva v snoch. Ty to vidíš v bdeom stave pri zapsávaní.
@banderaska29 zaspávaní,,,,, nestihla som opraviť
@maranco Kniha Kazateľ je kniha Starého zákona. Kedysi sa pre túto knihu používal názov Ekleziastes avšak názov bol zmenený aby sa vyhlo zámene s Knihou Sirachovcovou, ktorá sa predtým volala Ekleziastikus. Zaraďuje sa medzi poučné knihy. Jej slová sú vložené do úst kráľa Šalamúna ale autor knihy nie je známy.
Kým prišiel na svet Ježiš, platil pre Židov Starý zákon. Ježiš povedal, že on priniesol nový zákon. Takže kresťania katolíci sa držia Nového zákona, evanjelia.
Áno verím v život po smrti..aký by to tu inak malo celé zmysel?
@zmrzlinka8 Ježiš neprisiel stary zakon zmazat a dat novy, on naplnil časť proroctiev ale 1/2 z nich beží ďalej
Sam hovori,ze ho prišiel naplniť a teraz je tu obdobie milosti - evanjelia
Katolici maju ale doplnenu nauku o katechizmus,tradiciu a koncily,bibliu maju ako 1/4 vierouky
Patria do skupiny krestanov kde uctievaju Mariu, kráľovnú nebies atd,vratane mnohych svatcov
Zvysna cast krestanov ma "len" Ježiša Krista ako cestu k Bohu Otcovi
Kamoskina mama je katechetka dobre to vedela opísať,lebo tam je nábožensky system velmi prepracovaný na sviatosti a ucenie o pravidlach cirkvi,kdezto napr ine kostoly viac čítajú lem pasaze z biblie a kazu a potom maju piesne (napr ich vidime v mnohých americkych filmoch,kde spievajú (casto x ľudia tmavsej pleti )a potom kazatel kratko káže,) nemaju ceremonie a procedury pocas omsi ..
@soldi Viem, že je tu táto diskusia už dlho ale k tomuto som sa musela vyjadriť. Neviem, či si si o tom niečo aj zisťovala, ale duše sa môžu vymeniť.🙂 Preto je ten človek zrazu úplne iný. Ja osobne verím v posmrtný "život"a že všetko má zmysel. Nejaké tie skúsenosti aj mám, ktoré ma presvedčujú o pravde.🙂Je smutné si myslieť, že si tu "zbytočne". Ak chceš, môžem ti odporučiť nejaké videá alebo knihy. Kľudne napíš😉 No ak niekto toto ešte bude čítať, tak určite odporúčam od MOODYho knihy🙂
@babovecka20 moodyho som citala ked som mala 15. A nepresvedcil ma ani vtedy 😀 mne sa ta teoria velmi paci a bolo by super, keby to tak bolo, ale proste tomu neverim. 🤷♀️
Ja som v minulosti veril na posmrtný život ale v takej forme že som veril na duchov, bez toho aby som veril v Boha. Proste veril som že človeku sa vyvinula evolúciou nejaka forma duše ktorá existuje aj po smrti. Tomuto som však prestal veriť pred 7 rokmi, kresťanská stránka https://www.posmrtnyzivotexistuje.sk/ mi skrze zázraky, znamenia, vedecké objavy a svedectvá v kresťanstve ukázala že moj názor bol nesprávny, a síce že existuje posmrtný život, ale na kresťanský sposob - nebo/peklo, s existenciou Boha, a nie žiadni duchovia ktorí vznikli evolučne bez Božieho zásahu.
@mon1806 uvidime po smrti

Ja rozhodne verím v posmrtný život. Aj nejaké tie zážitky by sa našli. Čo ma ale veľmi ovplyvnilo a rozvinulo sa to až neskôr, bola choroba počas strednej. Mala som vysoké horúčky, odpadla som, ale tak že už som bola aj v takom nejakom kŕči. Viem, že som už bola niekde inde. Jasne si pamätám na pocit, ako som pochopila, že idem späť a hnevalo ma to😀 Aj na našich som bola taká mrzutá, že ma nenechali. Každopádne viem, že je na to dôvod, že to takto dopadlo😀. No a veľa si nepamätám, hlavne ten pocit, to je niečo neopísateľné. Dlho som bola skôr tak folklórne veriaca. Postupom času som ale objavila živú vieru v Boha a ja viem, že idem dobre😉