icon

Veríte v život po smrti a kontakty s duchmi?

mon1806
2. nov 2023

Verite v zivot po smrti ? Ze clovek aj ked zomrie je stale niekde s nami s Bohom a je spokojny a stastny ? Verite ze sa po smrti pride rozlucit ? Rada by som bola za vase skusenosti , co ste zazili a tak .....

stanulienkat
3. nov 2023

@roja01 vieš že je úplne v poriadku, že niekto verí na imaginárne bytosti, alebo rozprávkové bytosti. Ale nemal by to vnucovať iným. Takisto by malo byť náboženstvo zrušené zo školských osnov, pretoze Slovenská republika má v ústave, že nepodlieha žiadnej ideológii, ani náboženstvu, napriek tomu je toto porušované. To by si mali veriaci prevádzkovať ako svoje hobby počas voľného času. Náboženstvo, ani žiadna viera sa nemá čo montovať do politiky a do bežného života ľudí.

dagmarovita
3. nov 2023

Verím v zivot po smrti, je pokracovaním toho isteho co zijeme teraz. Len uz bez klamstva, ktore je mozne iba za pozemskeho zivota. Verim ze vstaneme z mrtvych aj s telom, lebo telo a dusa je clovek, nielen duša. Neverim v reinkarnaciu, to mi nijak nevychádza logicky.

culienka
3. nov 2023

@mon1806 ja som čítala ze odmerali dáku elektrickú aktivitu xo odišla z tela po smrti a ešte som čítala ze dokonca aj odvážili niečo o co bolo telo ľahšie tesne po smrti 😉

roja01
3. nov 2023

Moj velmi blizky sa so mnou rozlucil. Niekolko dni po jeho odchode z tohto materialneho sveta som sedela v kresle a bola som v takom zastretom vnimani, nieco ako su driemoty a vtedy mi stisol nohu nad kolenom. Jednoznacne sa ma niekto dotkol (a ja viem, ze on, bola som sama doma). Vtedy odisiel.

roja01
3. nov 2023

@stanulienkat, suhlasim. K viere clovek nepotrebuje nabozenstvo. Nepotrebuje prostrednikov, ktori sa povysuju na vyvolenych Bohom. Ano, ani vnucovat vieru nie je spravne. Kazdy clovek ma svoju cestu zivotom.

babulkomale
3. nov 2023

@mon1806 bohuzial nedokazem v to verit. Aj by som mozno rada verila...

bloger
3. nov 2023

Určite áno verím, že to tak je.

babulkomale
3. nov 2023

@soldi suhlasim s tebou. Bohuzial neviem verit ze v tej nicote kam sa prepadnem po smrti, este nieco je.
Rovnako ako ked zaspim alebo ma daju do narkozy, akurat po smrti ani ten mozog uz nebude aktivny.
Nedavno mi zomrel rodic a ziadne rozlucky ani chytanie za kolenio, ani buchanie dverami ci padanie obrazov sa nekonali nikomu z nas.

svetlonos
3. nov 2023

@mon1806
Ahoj, moja teta vidala pravidelne svojho otca ked zomrel. Bola dieta a velmi sa bála. Videla takto aj par inych ludi, ktori zomreli. Prisli sa "rozlucit".
Moja mama sa jej za to vysmievala, ze si namysla. Az pokial ju kratko po smrti "navstivil" kamarat, s ktorym boli pohadaný.
Sme viac ako len telo. A po smrti sa toho deje hodne.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
tatianamaria
3. nov 2023

Áno verím.

petronelag
3. nov 2023

@svetlonos Aj ja tomu verím, že sme viac ako telo, Aj, že existuje Boh. Keby to tak nebolo a každý si mohol žiť život tak, ako chce on, lebo nemá nič už prežité, tak by nemal aj v astrologickom koliesku svojho narodenia, čo si prináša, čo riešiť a kam smerovať.
Môže to byť tak, že každý človek má dušu, ktorú mu dal Boh, žil už život a často aj nesprávne, potom príde ďalší život, kde by to mal napraviť. Aj stretne ľudí, s ktorými si niečo dlhuje. Dokonca mu hneď pripadajú nejaký známi.
Chodila som v škole aj na náboženstvo a som rada, že ho poznám, ľudia sú ale nie takí dokonalí, žeby podľa neho dokázali žiť na 100%, ale kto podľa neho žije vie, že nemôže všetko, teraz si napr. nejaký moderátor z novín či TV myslí, že smie všetko.
Aj napr. farár je len človek a niektorí tie kresťanské myšlienky nedokážu pretlmočiť správne alebo ani nedokážu žiť podľa svojho povolania a ľudia si potom myslia, že viera im nič neprináša.

slovakboy
3. nov 2023

@mon1806 ja mám skúsenosť, že keď som mal pocit že zomieram vedel som že niekam idem. Nie je to žiaden dokaz môže to byt kľudne len projekcia a chcenie mysle. Ale ja si myslím že cely vesmír ma nejaký účel a ak ma účel tak súvisí so životom. A ak ma život účel tak si nemyslím že je to len vzniknúť a zaniknúť. Ale nemám dokaz ani na to že to tak nemôže byť. Ešte pred pár rokmi neexistovali dôkazy o tom aký veľký je vesmir. Neexistovali dôkazy o tom že planéty sú vo vesmíre bežné. Dnes vieme, že fyzikálne zákony a matematika platia rovnako tu aj na druhej strane vesmíru. A pritom by nemusela matematika platiť vôbec. Platí princíp príčinnosti - kauzality a pritom by nemusel. Čas plynie len jedným smerom ale rozdielne rýchlo na rôznych miestach. Takže každé miesto ma svoj vlastný a rozdielne rýchlo plynúci čas. Prečo? A načo taký obrovský vesmír? Vieme, že vznik života závisí aj od takých vecí ako je občasné zapnutie kvazaru v strede galaxie. Dokonca aj od temnej hmoty. Ak by nebol galaxie by sa zbortili. Aj neveriaci ľudia si tieto veci nevedia vysvetliť. A čím viac veda odhaľuje, tým ohromnejšie tie objavy sú a tým ohromnejšie otázky vznikajú. Vedci zaoberajúci sa vznikom života sú presvedčení, že život vznikol na jednom mieste na zemi keď ešte bola horúca a na to aby sa udržal potreboval veľmi veľmi úzko špecifické podmienky. Následne muselo dôjsť k množstvu tzv. revolúcií kedy sa život znovu veľmi nepravdepodobne prehupol do vyššej fázy. Inak by tu bola stále len RNA kyselina alebo sliz baktérií. Na začiatku bola voda pre život jedom. O chvíľu už bez nej nedokázal fungovať. Vedci ktorý to skúmajú a sú to predovšetkým chemici tvrdia že život môže byt kľudne iba tu, ale môžu byt aj miliardy planét so životom v rôznych formách. Všetky ale budú najpravdepodobnejsie fungovať na rovnakom chemickom princípe a uhlíkových zlúčeninách. Kremík nebude fungovať podľa najnovších výskumov. Proste ešte aj ten uhlík je kľúčový. Nechcem tvrdiť že to vždy Boh zasiahol do miešania polievky. Nie. To by vedci odhalili že niekde v tej reťazi nebola náhoda. Ak by naše tela tvoril počas evolúcie boh tak by sa nám určite neštikútalo. Nerv k bránici by totiž vychádzal z chrbtice na úrovni bránice a nie v jej hornej časti. Proste aj v konštrukcii nás samých sú chyby, ktoré urobi len náhoda a ktoré prežili, lebo neboli fatálne. Aj ten veľmi náhodný vznik života vysvetľuje matematik tak, že keď mame veľa pokusov tak to že nám padne na kockách naraz tisíc šestiek je reálne. Obrovský vesmir obrovské planéty a dlhy čas umožňuje obrovské množstvo pokusov. Nás mozog si to len nevie predstaviť. Napriek tomu je tu jeden problém ktorý mi matematika ani veda a ani náhoda nevysvetlí. Prečo už pri veľkom tresku bolo všetko tak namiešané, že to viedlo až k nám. To sa nedá vysvetlit veľkým množstvom pokusov. Iba ak by bolo nekonečne množstvo veľkých treskov. A ďalšia vec je matematika. To je najväčší z môjho pohladu dokaz že vesmir je stvorený inteligentnou bytosťou. Matematika platí všade v našom vesmíre. Dokonca aj v mikrosvete. Dá sa na ňu úplne spoľahnúť. Aj na fyzikálne zákony, ktoré sa budovali až po veľkom tresku. Dokonca aj priestor a čas vznikol až po veľkom tresku. Pred tým tu nebolo žiadne nič. Nebol tu totiž ani priestor a neexistoval ani čas. Vznikli základne zákony z ktorých najdôležitejší je kauzálny zákon a druhý najdôležitejší je druhý termodynamický zakon. Gravitácia a vznik častíc hmotnosti bez ktorej by neexistoval prvý Newtonov zákon atd to sú už ďalšie ne veci. Dokonca aj čas vznikol ako dôsledok tých prvých zákonov. A tak sa pýtam: prečo život? A prečo vyšší život? Len preto aby zomrel a zmizol?

roja01
3. nov 2023

@dagmarovita telo je materialne a vsetko materialne sa po smrti rozklada. Urcite "na onom svete" nebudeme mat telo. Vychodne kultury vedeli, ze clovek je dualny. Ma fyzicke telo a astralne telo, cili energeticku strukturu s dusou a osobnostou. Nasa osobnost sa nenachadza v hlave, ale na najvysom mieste nasej pyramidalnej struktury. Je vyobrazena aj na dolarovej bankovke. Ak sa clovek ukludni a sustredi, vie sa akoby pozriet na svoju osobu ako napr. sedi. Tam hore je nasa osobnost. A ta je na zaciatku zivota cista a pocas nasho zivota na Zemi by sme ju mali spojit s dusou, co je ciastka, ktora nas spojuje s Bohom. To je nas duchovny rozvoj. To sa da dosiahnut iba laskou a cistotou myslienok, co nas ucili vsetci Proroci. Ziadny nehovoril o tom, ze ludia maju zalozit nabozenske organizacie.

jamacka
3. nov 2023

@lenkakravcova Ja som čítala knihu vo svetle pravdy od Abdurashina,tam je všetko krásne napísané, rada čítam tu knihu,len je veľmi hrubá,je tam toho veľa popísané ho či už o minulých životoch aj budúcom živote a kopec iných veci.

candii
3. nov 2023

@h2 tak pre mňa to má logiku, pre teba nemusí 🤷🏼‍♀️ nikomu nazor neberiem.

svokrinjazykmonika
3. nov 2023

@mon1806 verím, neviem či úplne v boha ale verím na veľa vecí. Mám aj skúsenosť ale je to osobné, nechcem sa tu zdôverovať.

h2
3. nov 2023

@domculik
@candii Už samotná podstata slova "viera" vychádza z toho, že verím v niečo, čo nemá logiku, nedáva zmysel a nedá sa dokázať. Preto je to viera. Že proste verím, hoci to nič nedokazuje. Keby sa to dalo dokázať, neboli by polemiky a pochybnosti v tejto oblasti, nebolo by toľko rôznych názorov. Tak, ako nikto nepochybuje, že 1+1=2. Lebo je to proste fakt, ktorý platí. (To píšem, ako veriaca osoba. Musím ale kriticky priznať, že za to môže moja katolícka výchova v rodine, z ktorej sa len ťažko dá len tak vymaniť, keď v tom človek vyrástol "od kolísky". Ináč by som zrejme veriaca nebola. Práve pre ten rozpor s logikou.)

slovakboy
3. nov 2023

@h2 no aj to, že 1+1=2 nie je samozrejmosť. Spýtaj sa matfyzakov ako náročne sa to dokazuje. Ale platí to a je to dokázané. Boh sa zatiaľ nepodaril dokázať a asi sa to ani nepodarí. Len poukazujem na nelogiku v tej logike. Odkiaľ to všetko? A prečo práve tak?

2006_1211
3. nov 2023

@mon1806 neviem ale dúfam ze to nebude tak ze ma len vypne uvidím čiernou a už nič myslím ze niečo po tom ešte je ale ze co neviem. Ale potom kto verí v duchov lebo sa mu niečo stalo co tomu nasvedčuje tak odkiaľ by boli duchovia?

2006_1211
3. nov 2023

@mon1806 jedine vo sne sa somnou dolsi rozlúčiť. Mame sa stalo ze keď sa rozišla z mojim otcom odišla z bytu tak otec tam došiel a všetky črepníky s kvetmi holi po zhadzovanie okrem jedného a boli na hline z nich stopy nôh a ten jedné črepníku bol na parapete ale len na štvrtke parapety takže logicky by padol dole ale on tam proste bol a nepadol. Mame sa stalo veľa takýchto veci oni maly zlého ducha v byte a otec volal mame ze co to ma znamenať ze prečo porozhadzovala črepníky a podupala ich a ona o ničom nevedela došla sa tam pozrieť a vtedy si to ešte natočila na nokiu len škoda ze ten telefón už neexistuje

2006_1211
3. nov 2023

Už dávno som pozerala jeden dokument kde malé dievčatko hovorilo o svojom minulom živote išli s rodinou niekam tuším na dovolenku a zrazu to dievčatko povedalo ze v tento dom je jej domov hovorila ze ako sa vola kto je jej mama a ze co sa jej stalo co si prežila a ako zomrela (hovorila to v mužskom rode lebo v minulom živote bola vojakom ktorý zomrel) jej rodičov to začalo zaujímať ze co hovorí a začali vyhľadávať a zistili ze to co to dievčatko hovorilo bolo pravda o tom vojakov skontaktovali sa s jeho už starou mamou a ona to potvrdila.. Videla som to už dávno išlo to v telke a veru som potom nad tým začala premýšľať

hendikep
3. nov 2023

@mon1806 tazka tema … verim v posmrtny zivot, z toho co tu zaznelo neverim v reinkarnaciu myslim si ze je to klamstvo diabla aby sme mali pocit ze mame mnoho sanci na svoj rast. A preco verim v posmrtny zivot? preto ze pribehy ludi ktori prezili klinicku smrt su takmer identicke, lebo existuje na svete dobro aj zlo, pretoze ma clovek svedomie ..existuje tolko veci ktore ma v tom utvrdzuju. A sama vo svojom zivote vidim ze zitie podla Bozich prikazani mi prinasa spokojny a stastny zivot. Navyse stalo sa mi v zivote par situacii kde sa mi stali veci ktore viem ze zapricinil Boh aby ma “utesil” v pre mna tazkych chvilach. A ci si myslim ze nieco stratim ak budem verit v Boha a nakoniec po smrti nebude nic? nie … vidim v zivotoch neveriacich ludi okolo seba ten chaos a vecne hladanie zmyslu, ktorym je Boh 🙂 tolko zbytocneho bludenia … ja nestratim nic ale oni ano. Svoj zivot prezity v spokojnosti.

andigab
3. nov 2023

@soldi zmena osobnosti ľudí po ťažkých úrazoch hlavy je spôsobená práve poruchou organickej hmoty. Máš perfektný program, ale pokazí sa ti procesor ... Odišiel program, či len nie je schopný fungovať kvôli pokazenému procesoru?

miskakyska
3. nov 2023

Darmo sa tu hádať... uvidíme, keď pominieme...

ladygina
3. nov 2023

takisto som za to, ze clovek ma pravo verit comukolvek, v co verit chce. je to na kazdom a nikomu nazor neberiem. ale tvrdit, ze reinkarnacia ma logiku mi pride uz trosicku scestne 😀

nitka1157
3. nov 2023

@mon1806 verim ze po smrti je dalsia etapa...ked mi dedko zomrel prisiel sa rozlucit.pocula som kroky od chodby do spalne.tie kroky boli jasne pocut ale nedalo sa urcit kde v miestnosti je.sestre zhodil praci prach.mava ho vylozeny na malom okne v kupelni ked odchadzala z kupelne.v den pohrebu ked sa ujo lucil nad nim sa jemu a jeho synovi pokazili hodinky.babka zomrela este pred dedkom ale ta sa s nikym nebola rozlucit.manzel mi neveril lebo on na take veci neveri(vtedy mal nocnu ). Preco sa chodia takto rozlucit ked to neni dokazene.tiez tomu niekto neveri ale len pokial sa mu to neprihodi.
Preco sa chodia rozlucit kam potom pojdu ked len raz maju moznost asi prist. Verim v tu dusu ze niekam ide dalej ale v reinkarnaciu nie.aj ked niekedy mam zase pocit toto som uz zazila videla ale neverim v to

cafelatte
3. nov 2023

@maranco ale v Kazateľovi je opis ľudí ktorí žijú bez Boha.

cafelatte
3. nov 2023

Žalm 23: 6
Dobrotivosť a láska ma budú nasledovať po všetky dni môjho života a budem bývať v dome Hospodinovom naveky.
1 Tesalonickým 4: 13-18
Ježiš pripravuje osobitné miesto pre veriacich v nebi
Ján 14: 1-3
"Nedovoľte, aby vaše srdcia boli trápené Dôverujte v Boha, verte aj vo mne.V dome môjho otca je veľa miestností, ak by to nebolo, povedal by som vám, idem tam pripraviť miesto pre vás. ak idem a pripravím vám miesto, vrátim sa a vezmem vás, aby ste boli so mnou, aby ste boli aj tam, kde som. "

hendikep
3. nov 2023

@zafir01 ja myslim ze budes milo prekvapena ✨