Veta, na ktorú som alergická
Ja by som s ním nebola ani chvíľu, a už dávno by som bola rozvedená. A ty si s ním urobis druhé dieťa. A to len nevyniesol smeti 😀
Dievča utekaj od neho .Vidíte tam niečo?(biely test,alebo koľajnice)Kakáme,papkáme,máme 16 mesiačikov....
Kojis?
Kedy druhé?
Plánovali ste ci nehoda?
Už chodí? /rozpráva /chodí na nočník...
Ja som ti to hovorila🙈 aj som sa ti čudovala, že…🙈 v zmysle po vojne každý generál🤦♀️
Mňa rozčuľuje len jedno a to keď môj chlap vždy keď sa ho pýtam či chápe receptu čo mu napíšem, zoznamu na nákup, kam má zabočiť keď jedeme autom, či mu ešte platí diaľničná známka mi vždy urazene zadrie "áno, niesom debil." A samozrejme recept dokašle (doslova aj recept o 3 prísadach a 3 krokoch) , nekúpi polovicu vecí čo potrebujem ale prikúpi za niekoľko stoviek blbostí čo netreba, odbočky bez gps a niekedy aj s ňou pravidelne minie a čerešnička na torte , tento týždeň hneď 5 pokút každá po 120€ že si jazdí po Rakúsku s neplatnou diaľničnou. Prajem mu keď zajtra príde nech pri ňom všetci svätí stoja aby tento víkend prežil.
Nechaj ho vyrevat, prezije.
Mily tim modreho konika. Dufam, ze mi tuto "strasnu" vetu nevymazete. Dakujem.
Keď niekto povie "Čo stresujes" a ja som pritom len
sucho konstatovala nejaký fakt.. 😒😒
Alebo "prečo nič nevravis?" No asi preto že nerada tliacham..
* karma je zdarma - s veľkou obľubou ju ľudia používajú, pritom vôbec nevedia, čo slovo karma znamená (nie, nie je to trest za niečo) a už vôbec nie je zdarma 😁
* v diskusiách - resp. v úvodnom príspevku - "hlúpe komentáre si nechajte" (to sú aké? tie, v ktorých niekto nesúhlasí s názorom autora? Načo sa potom pýta?)
* najnovšie všade používané slovo "toxický" - človek, vzťah, atď.. to slovo sa mi spája s niečim úplne iným, nie s ľuďmi, s osobnosťou, so správaním..
* nekonečné otázky typu "bola som s pozitívnym, mám ísť na PCR? mám ostať v karanténe?" prípadne "ja som očkovaná, ja mám výnimku" (no a čo že má teplotu a sopeľ)
* a hlúpe výhovorky môjho ex prečo nemôže dcére kúpiť knihu, či vziať ju na výlet do lesa (a zopár ďalších, min na 2 strany 🤦🏻♀️)
@saskenix no je to vlastne logické, plátno ako koleno - kolenný, okno - okenný, ale trhá to uši / oči.
Ale podobne ma vytáča aj ulica Jozefa Tisu - za mňa je to vzor mesto a má byť Tisa (Tisu by bolo, ak by sa volal Jozef Tisa), ale tuším podľa niektorých príručiek je to dvojtvar, neskúmala som, čo platí teraz...
@zitaje pripomenula si mi nazvy ulic - cia ulica a vecne to je pisane ako ová... Tomasiková, chalupková... Pritom tam ma byt ova s kratkym a...
A tiso sa sklonune podla chlap, nie mesto. ako napr dedo, od deda, od tisa
@guiseppinka pravdu máš, nejak som to prekombinovala s tými vzormi 😝 neskorá nočná hodina 😀
Keď som vo vývrtke a muž mi povie: "Mica kľud."
Tak to nechcite vidieť aký "kľud" nastane po tejto jeho vete. 🤯🙈
@nikaeli Pri tých najnovšie používaných slovách a slovných spojeniach, to ja tiež neznášam! Niečo sa ujme a hneď to všetci používajú. Napríklad "čítaj s porozumením", "kritické myslenie", dnes v správach o Ukrajine som 1000x počula slovo "bezprecedentný" a keď tu bol pápež, zase 1000x slovo "kontemplácia". To posledné menované som nikdy predtým nepočula, ale zrazu ho všetci používali a tvárili sa, že ho ohromne poznajú. 🤦🏻♀️
Veď počkaj keď tu už nebudem! ...to zvykne mama moja občas s dávkou drámy, keď sa mi snaží "poradit"..ide ma porazit, a raz som sa neudržala z obratu sa spýtala, to sa vyhrazas,alebo slubujes? Asi týždeň sa so mnou nerozpravala🤣
Moja najmilovanejsia veta v praci je, ze nieco treba urobit “obratom”. No obratom sa ani pes nevys*re 😖
"keď raz budeš stáť nad mojim hrobom, spomeň si na to, koľko rokov života si mi zobrala svojim správaním" túto vetu používa moja mama s obľubou od môjho detstva po súčasnosť, pritom som bola mega poslušne dieťa, žiadna strelená puberta, dobre známky, výška, práca, dieťa.. Používa ju na situácie typu: pekne som ju poprosila, aby malému nedala poza môj chrbát salónky, lebo ma potvrdenú alergiu na bielkovinu kravského mlieka a dovolila som s nou nesúhlasiť s jej inou vetou (ktorú mimochodom tiež nenávidím) ze "dieťaťu nič nie je, tieto alergie sú len novodobé výmysly dnešných mamiciek".
A keď sme už pri téme, tak pri tejto vete sa mi otvára nožík vo vrecku uplne: "načo ho dávaš do tej autosedacky, vy ste to nikdy nemali a pozri, žiješ, nič sa vám nestalo". Na to väčšinou odpovedám v štýle "ale ani sme nemali nikdy nehodu, tak ako môžeš vedieť" na čo okamžite nastupuje reakcia o hrobe a mojom pričinení na postupnom skracovani jej života. Najbližšie jej na to prisaham poviem, že "dobre, spomeniem si".
Mimochodom, slovné spojenie "dnešné mamičky" (doplň si napr. sú neschopné, preháňajú vymýšľajú, lenivé, nevedia vychovávať a pod.) je tiež super, najmä ak to na každú vec aplikujú ženy z generácie, ktorych (paradoxne) úžasným a dokonalým výchovným produktom sú práve tie podľa nich neschopné dnešné mamičky..

Slovo "600nedelie" namiesto 6tonedelie.. Lebo davat sa dokopy 600 tyzdnov nic moc, no..