icon

Vhodný pes do rodiny s deťmi

veronka
2. máj 2012

Keďže by sme chceli kúpiť synčekovi psíka (šteniatko) a nevieme sa rozhodnúť akú rasu, ktorá je najvhodnejšia k deťom, preto sa obraciam na vás. Nevieme, či niečo malé, alebo radšej väčšie, ale chceli by sme psíka do vnútra, do domu, s tým, že by mal výbeh po dvore, ale samozrejme by sme s ním chodili aj na dlhšie prechádzky a výlety do lesa. Určite niektoré z vás majú psíka v rodine pri deťoch. A tak by ma zaujímalo akej rasy máte psíkov, aké majú povahy, ako sa správajú k deťom, či sú poslušný...? Môžete pridávať aj fotky, nech máme aj predstavu ako vyzerajú 🙂 verím, že vo výbere psíka pomôžete nielen mne, ale aj iným mamičkám

veronka
autor
10. júl 2012

kto má psa CAVALIER KING CHARLES SPANIEL? akí sú povahovo? zvládnu aj dlhe prechadzky? vydrzia sami doma? a neplznu velmi?

krpcok
10. júl 2012

@ress ahoj dakujem už sme ho objednali tak som zvedavá či pomôže??

ress
10. júl 2012

Pomôže určite, len ho nečešte vnútri 😉

ginger_fox
10. júl 2012

@zuzkanka117 mimochodom, aj ja som vyrastala pri jazvečíkoch 🙂 je to také rodinné plemeno u nás 😀

zuzkanka117
10. júl 2012

@ginger_fox videla som v albume 😵

modrofuzik11
10. júl 2012

@ress mame aj papiere. urcite by uspel aj na vystavach, bohuzial na to pri dvoch detoch nie je cas... 🙂

ivanka.7
10. júl 2012

My sme psa nechceli 🙂 ale on k nam prisiel tak nejako sam 🙂
Tak mame sebavedomeho krizenca (zrejme) kolie. Velky tak akurat, jesitny ako chlap a mazlos najvacsi. A malu viac-menej ignoruje, ale nemusim sa bat nechat ju napr. v lehatku na zemi, viem, ze jej nic neurobi. Pozor budem davat neskor, ked sa bude slecna hybat 🙂
A pridavam foto 🙂

gangulienka
10. júl 2012

stafordsirsky bullterrier ....teraz ma nasa fenka tyzdnove steniatka a moje baby mozu byt s jej drobcami v pelechu mozu jej ich chytat aj ked piju mlieko....a mozu jej vyberat granule z papule a hrabat sa v miske ked zerie 😀

martuska75
10. júl 2012

@veronka neviem či sa môžem zapojiť aj ked kavaliera nemáme ale majú ho susedia a je to hrozný mazel 🙂 Naše baby ho milujú. Chodíme ho v kuse krmiť piškotami. Určite to nie je strážny pes, ale ten druh čo zlodeja povodí po dome a ešte mu urobí kávu 🙂 celá ulica vie že nie su doma tak narieka. Teda neviem či je to štandard u plemena ale Lili určite sama doma byť nemôže. Tiež sa mi hrozne páči, ale presne preto si toto plemeno nekúpime, lebo u nás by asi sama cez deň nebola šťastná. Kavalier sa pánovi vraj rád prispôsobí a zvláda dlhé prechádzky ale aj gaučenie.

brufinka
Odpoveď bola odstránená
veronka
autor
10. júl 2012

@gangulienka stafbulla som chcela aj ja, ale bojim sa ze by som ho nezvladla, kedze muz vacsinou pracuje

ress
10. júl 2012

@modrofuzik11 Jéj, a z akej CHS ho máte, ak sa môžem opýtať? 🙂

gangulienka
11. júl 2012

@veronka ale co si ja som dostala moju stafbulku od manzela mesiac pred porodom prvej dcerky 🙂...a tiez som vela sama doma....myslim ze sa mu treba venovat ako kazdemu inemu psovi je to domaci maznak netreba ziadnu tvrdu vychovu nanho len sa obcas potrebuje vybehat 🙂

ellysa
11. júl 2012

@gangulienka fíha, muž je srandista 😀 , my tiež o týždeň bude mať šteniatko a som tehotná a doma dvojročná dcérka, všetci si myslia, že mi hrabe, ale snáď to zvládnem, bábo bude až v januári, dovtedy sa zabehneme snáď a malá sa už veľmi teší, je rozumná, bude mať kamošku

gangulienka
11. júl 2012

@ellysa hej hej to sme okrem toho steniatka mali vtedy uz dvoch dospelych psov a dve macky 🙂

danteska
12. júl 2012

maminy nasla som tuto temu nahodou -ak by mal niekto zaujem o male 6 tyzdnove steniatka čokoladoveho labradora,2x odcervene a zaockovane,odber mozny hned tak sa mozete ozvat..je to psik skor do rodinneho domu,kratkosrsty..

modrofuzik11
12. júl 2012

@ress tu u nas z martina, podhaja. pani babikova. http://www.hovawart.sk/. teraz maju opat steniatka.

zuzana581
13. júl 2012

@veronka už ste sa pre nejakého psíka rozhodli? My ideme brať o týždeň čierneho Brabantíka.. Ak by si chcela, napíšem ti kontakt na chovatelku v čechách. Je velmi milá a má krásne šteniatka.. Má ešte volných nejakých grifonikov. Tu je náš "budúci" Archebalt 🙂

dm
15. júl 2012

veronka, ja uz pred porodom synceka som mala bisonika a musim povedat, ze je to najuzasnejsi psik k dietatu, moc sa s nim sice este nehra, bo on je malicky a divoky, cize ona vie, ze sa nemoze s nim este tak natahovat, ale
je to jedno z najmudrejsich plemien a na pohlad je uz mojkanie...zazili sme teraz par situacii kedy mu bola vystavena napospas a fakt jej desne ublizoval, no ja som nestihala dojst, bo som po operacii, tak nevladzem, a ona iba knucala a cakala, kym ju vyslobodim...ked som ho doniesla z nemocnice, bola nas detektor cikaniek, vzdy ked sa pocural a pokakal, ona prisla a onuchavala ho a chcela ho cistit ako svoje malicke...mala totiz 2 roky dozadu steniatka...
bisoniky niesu ako jack russeliky, cely zivot neposedne a stale von a behat a lovit, strasne radi sa mazlia v kazdom veku a su naozaj nesmierne inteligentne...dalsim + je, ze su maleho vzrastu...
ako u kazdeho zvieratka treba davat pozor, aj ked sa budu neviem ako milovat, mozu si ublizit, cize nikdy nenechavat bez dozoru nadlho
moje odporucanie je bisonik a fenka, moju vid foto:o)

dm
15. júl 2012

aaa zabudla som na udrzbu, bisoniky neplznuuuuuuu...no nasa trochu, bo je krizencek:o)

ellysa
23. júl 2012

tak máme ju doma-boloňský psík, je zlatá, chvíľu sa síce znova nevyspím,ale nevadí, nebude to večne, je u nás len deň a už sa učí na podložky cikať a druhú noc bola tiež celkom fajn, nevyrušovala od 21.00-5.00

ukana
8. sep 2012

tie, čo zhánate dobru kefu na psa, Furminator je teraz v akcii
http://www.hyperzlava.sk/sk/ponuka/4997?utm_sou...
🙂

ukana
10. sep 2012

našli sme štena labradora, križenec, chlapček, neviete o niekom, kto po takom túži ☹ ☹ ☹ ☹

veronka
autor
11. sep 2012

tak toto je ten náš krásavec, SILKY terier, máme ho už mesiac a nemôžeme ho naučiť na podložku, baby poraďte, čo s ním mám robiť, nebaví ma behať za ním s mopom a utierať dlážku savom ☹

yukki
11. sep 2012

@veronka skús do tej podložky nasiaknuť ten jeho moč z podlahy a nechaj mu to nasiaknuté k dispozícii... a podlahu umy vodou s octom, savo obsahuje čpavok a to ho provokuje znova sa tam vyčurať. Prípadne existujú tzv. "nácvikové kvapky", ktorými pokvapkáš miesto, kde sa má psík vyprázdniť, a aj sprej či kvapky odpudzujúce-kde sa potom nevyprázdni. Na mmb v sekcii domáci miláčikovia som videla. Ináč u nás sa to-bez kvapiek-až tak po 6 týždňoch preklopilo tak, že šteňatá idú len na podložku, tých 6 týždňov sa im sem tam zadarilo aj mimo.....

veronka
autor
11. sep 2012

@yukki kvapky mám nezaberajú, absolútne ho to tam neláka, už som kúpila aj zverlit, nasypala do nizkej krabice, ze by tam chodil, ale kde, a ked ho tam dam,tak si tam tak akurat sadne a sedi

yukki
11. sep 2012

@veronka nechaj na tých miestach kde čurá na podlahu tú plienku 60x90, nasiaknutú jeho vlastným močom....poprípade viac takých plienok, dve-tri.......a dlážku ako píšem-octom, alebo teda vodou s octom, prípadne ak ti podlaha po postriekaní octom nezmení farbu, tak daj do rozprašovača ocot abo koncentrovaný roztok vody s octom 1:1 a tým to miesto, kde nechceš aby šiel, vystriekaj....skús, mne to fungovalo, čítala som to kledysi dávno dávno....

veronka
autor
11. sep 2012

@yukki ďakujem vyskúšam

fiona8
24. okt 2012

ahojte....aj my rozmýšľme nad psíkomm, malý má 3 roky...tiež sme chceli najskôr čivavku....alebo niečo také menšie...ale neviem...poraďte aké máte skúsenosti? dakujem 😉

sasrnka
31. jan 2013

Troska obnovujem temu. Mozno sa niekto pridal. Kto tu ma irskeho vlkodava? Skusenosti, rady.....