Vhodný pes do rodiny s deťmi
Keďže by sme chceli kúpiť synčekovi psíka (šteniatko) a nevieme sa rozhodnúť akú rasu, ktorá je najvhodnejšia k deťom, preto sa obraciam na vás. Nevieme, či niečo malé, alebo radšej väčšie, ale chceli by sme psíka do vnútra, do domu, s tým, že by mal výbeh po dvore, ale samozrejme by sme s ním chodili aj na dlhšie prechádzky a výlety do lesa. Určite niektoré z vás majú psíka v rodine pri deťoch. A tak by ma zaujímalo akej rasy máte psíkov, aké majú povahy, ako sa správajú k deťom, či sú poslušný...? Môžete pridávať aj fotky, nech máme aj predstavu ako vyzerajú 🙂 verím, že vo výbere psíka pomôžete nielen mne, ale aj iným mamičkám
@ifkael
neviem ci vies (poznas) toto plemeno, ked je doma same vie narobit obzvlast velku neplechu.... tak preto.
cez den je pustena, aj v noci ale ked ideme prec ju zatvarame.... amateri a ludia co sa nevyznaju vykrikuju ze je to tyranie ale ona to bere ako svoj pelech takze ziadne tyranie.....aaaa pre porobvanie ... podla MNA je tyranie to, ked je pes sice na dvore ale cely zivot uviatany na retazi....
@ifkael ja som bola pri výcviku borderiek....okrem roboty a výcviku a pár vypustení denne boli tie psy tiež v klietkach.......
ja mám tri psy, jeden alebo dva som mnou idú do roboty, zvyšné dva alebo jeden-starý, už nevládze na nohy-ostávajú tiež v koterci. mimo tú dobu sú voľne pustené na dvore, spia v dome-ale kým som v práci, myslím, že sú bezpečnejší v koterci....
Ale v zime sú aj cez deň v dome....he...no ale tak oni nelikvidujú nič, keby boli nejaké vyslovené hlodavce tak by som sa bála, že si ublížia, že pojedia nejedlé alebo do káblov sa pustia alebo tak... v zásade nie som proti klietke ani kotercu-je to vytvorené dočasné bezpečie pre psa bez dozoru...
Ja by som poradila plemeno irsky jemnosrsty psenicny terier, nie je to velmi zname plemeno, ale naozaj vhodny k detom, je strednej velkosti, neplzne, takze vhodny aj do bytu. My tiez byvame v dome, psik je v noci dnu, ale cez den ma vybeh na dvore, mam dve deti, 8 rocnu a 7 mesaneho, obe deti ho zboznuju a rovnako aj on ich, dokonca ked sa dcera hra na ulici, tak ju oddane strazi, odporucam.
@lukina444 francuzsky buldoček všeobecne je veľmi vhodný k deťom . Je to pes neagresívny, neštekajúci ktorý je k deťom veľmi trpezlivý.
Samozrejme aj v rámci plemena sa môžu vyskytnúť jedinci , ktorí toto nesplňaju , ale ide skôr o výnimku.
Zároveň Vám doporučím si pohľadať vhodnu chovnú stanicu a nekupovať šteniatko bez papierov.
my máme psíka z útulku, je to kríženec jazvečíka a ratlíka, taký menší typ psíka , lásku rozdáva nám a my jemu 🙂
dobrý den, ak zhánate ešte psíka máme na predaj. šteniatko mamu má border koliu. vie už povel sadni a lahni. je vhodný ku dedom, je velmy prítulný a hravý. ak by ste mali zaujem napíšte mi na email silvialomnancikova@gmail.com
Podľa mňa jednoznačne labrador, veľmi priateľský,nekonfliktný pes a veľký milovník detí (osobná skúsenosť) neviem si vynachváliť jeho povahu 🙂
SARA: My mame v rod. dome 3 psov a a mam 2 deti.
Vrelo odporucam nemeckych ovciakov a civavu
su bezproblemovy a maju vyborny vztah k detom.
No treba ich na deti od malicka ucit
Mame vlciakov uz 6 rokov a civavy 3 roky su naozaj skvely spolocnici a inteligentny psy
a naozaj k detom ty pravy
hovawarta mame. je super🙂. prijemny spolocnik.
Ja mam 56 rokov mal som stanicu s bojovímy plemenami a odchoval som 31 psov a každý pes či je velki či je malý je vhodny ku detom aj bojove plemena .................................
@maminuska Vidim, ze Ty si tu hlavna na rady. Ja mam otazku tiez.
Chceme kupit psa maleho, kludneho, mudreho a takeho, co plzne minimalne. Poradis nejake plemeno?
Dalsia otazka......asi vhodna pre vsetkych (az sem niekto este chodi)
OD AKEHO VEKU odporucate kupit psa, aby sa o neho dokazali postarat aj deti? Kedy sa dokazu deti postarat o psa do takej miery, ze ja uz urobim len to minimum- navsteva veterinara a dost?
Dufam, ze to tu niekto uvidi..... Vdaka
@digysa maly pes do bytu je asi yorksir,maltezak,bisonik,pudel,....neplznu a su priatelsky,.....najlepsie od stenata,ale podla toho ake velke deti mas,......ak malinke tak radsej uz starsieho,od niekoho kto ho uz ma nauceneho k ludom+ hyg.navyky,....ak mas deti starsie tak urcite od stenata,....deti sa ucia zodpovednosti o zivu bytost,......ja mam civavu,ale tie su dost pajedne k ludom,.....ale moj maly 19.mesacny s nou dobre vychadza uz teraz,...vie co moze a co nie,..... 🙂
@erika0802 prepáč že až teraz odpovedám ale vôbec som si nevšimla upozornenie.
Anglický buldog je pes pomerne náročný . Ani nie tak na samotnu udržbu - krmivo, srsť a pohyb ale na to že je to pes veľmi citlivý na prehriatie , väčšie prechádzaky ti neuchodí , pri menšej námahe veľmi chrapčí . V lete sa dá venčit iba skoro ráno a neskoro večer , poobede fakt len na vyčuranie a treba mu zabezpečit čo najchladnejšie miesto v byte.
Povahovo je to pes absolutne dokonalý , kľudný s nižším prahom bolesti , veľmi dobrý k deťom , trpezlivý a neagresívny. U buldoga sa nikdy nezaznamenal útok na človeka s nejakými rozsiahlymi zraneniami .

@macamac pre borderu je velky dvor malo... ona potrebuje k tomu velkemu dvoru aj cloveka 😀