icon

Vhodný pes do rodiny s deťmi

veronka
2. máj 2012

Keďže by sme chceli kúpiť synčekovi psíka (šteniatko) a nevieme sa rozhodnúť akú rasu, ktorá je najvhodnejšia k deťom, preto sa obraciam na vás. Nevieme, či niečo malé, alebo radšej väčšie, ale chceli by sme psíka do vnútra, do domu, s tým, že by mal výbeh po dvore, ale samozrejme by sme s ním chodili aj na dlhšie prechádzky a výlety do lesa. Určite niektoré z vás majú psíka v rodine pri deťoch. A tak by ma zaujímalo akej rasy máte psíkov, aké majú povahy, ako sa správajú k deťom, či sú poslušný...? Môžete pridávať aj fotky, nech máme aj predstavu ako vyzerajú 🙂 verím, že vo výbere psíka pomôžete nielen mne, ale aj iným mamičkám

ivanka.7
7. máj 2013

@macamac pre borderu je velky dvor malo... ona potrebuje k tomu velkemu dvoru aj cloveka 😀

adnrea
9. máj 2013

@ifkael
neviem ci vies (poznas) toto plemeno, ked je doma same vie narobit obzvlast velku neplechu.... tak preto.
cez den je pustena, aj v noci ale ked ideme prec ju zatvarame.... amateri a ludia co sa nevyznaju vykrikuju ze je to tyranie ale ona to bere ako svoj pelech takze ziadne tyranie.....aaaa pre porobvanie ... podla MNA je tyranie to, ked je pes sice na dvore ale cely zivot uviatany na retazi....

ifkael
9. máj 2013

@adnrea pes v klietke...celeee zle. Niesom amater...

yukki
10. máj 2013

@ifkael ja som bola pri výcviku borderiek....okrem roboty a výcviku a pár vypustení denne boli tie psy tiež v klietkach.......

ja mám tri psy, jeden alebo dva som mnou idú do roboty, zvyšné dva alebo jeden-starý, už nevládze na nohy-ostávajú tiež v koterci. mimo tú dobu sú voľne pustené na dvore, spia v dome-ale kým som v práci, myslím, že sú bezpečnejší v koterci....

adnrea
11. máj 2013

@yukki presne !!!!! suhlasim

yukki
11. máj 2013

Ale v zime sú aj cez deň v dome....he...no ale tak oni nelikvidujú nič, keby boli nejaké vyslovené hlodavce tak by som sa bála, že si ublížia, že pojedia nejedlé alebo do káblov sa pustia alebo tak... v zásade nie som proti klietke ani kotercu-je to vytvorené dočasné bezpečie pre psa bez dozoru...

var001
20. jún 2013

Ja by som poradila plemeno irsky jemnosrsty psenicny terier, nie je to velmi zname plemeno, ale naozaj vhodny k detom, je strednej velkosti, neplzne, takze vhodny aj do bytu. My tiez byvame v dome, psik je v noci dnu, ale cez den ma vybeh na dvore, mam dve deti, 8 rocnu a 7 mesaneho, obe deti ho zboznuju a rovnako aj on ich, dokonca ked sa dcera hra na ulici, tak ju oddane strazi, odporucam.

lukina444
26. jún 2013

@maminuska Dobrý večer a by som chcela kúpiť dcére francúzskeho buldočka, ale neviem či je vhodný k deťom. Poradíte mi prosím ak ich chováte?

maminuska
27. jún 2013

@lukina444 francuzsky buldoček všeobecne je veľmi vhodný k deťom . Je to pes neagresívny, neštekajúci ktorý je k deťom veľmi trpezlivý.
Samozrejme aj v rámci plemena sa môžu vyskytnúť jedinci , ktorí toto nesplňaju , ale ide skôr o výnimku.
Zároveň Vám doporučím si pohľadať vhodnu chovnú stanicu a nekupovať šteniatko bez papierov.

lukina444
27. jún 2013

@maminuska Jasné už ked budem dcére niákho kupovať, chcela by som niákeho kvalitného. Len ešte ma zaujímalo či niáko plzne, slintá a tak podobne.

maminuska
28. jún 2013

@lukina444 ano plzne ale nijak dramaticky, skôr menej a moje feny takmer neslintaju .

stardust
5. aug 2013

@yukki
@adnrea

a ostatne psickarky...spiatocna cesta domov so steniatkom bude trvat okolo osem hodin, hlavne na dialnici. Musi byt steniatko pocas jazdy v transportnom boxe alebo ho mozem mat polozene na lone...ja som spolujazdec.

m_ij_ka
5. aug 2013

my máme psíka z útulku, je to kríženec jazvečíka a ratlíka, taký menší typ psíka , lásku rozdáva nám a my jemu 🙂

yukki
5. aug 2013

@stardust kľudne aj na sebe ho drž....uvidíš, ak by sa nedalo, dáš do boxu

stardust
5. aug 2013

@yukki aky velky by mal byt ten prepravny box? Z maleho stupla vyrastie 60 cm pes, preto by som nerada kupovala maly box, ktory vyuzijeme styrikrat a viac nie. Mozeme ho dat do dospelackeho boxu alebo si mam radsej pozicat od susedov?

yukki
5. aug 2013

@stardust požičaj. A aj tak ho budeš držať na rukách jak ho uvidíš.... 😉

silvinecka159
19. aug 2013

dobrý den, ak zhánate ešte psíka máme na predaj. šteniatko mamu má border koliu. vie už povel sadni a lahni. je vhodný ku dedom, je velmy prítulný a hravý. ak by ste mali zaujem napíšte mi na email silvialomnancikova@gmail.com

linduska_
19. aug 2013

Podľa mňa jednoznačne labrador, veľmi priateľský,nekonfliktný pes a veľký milovník detí (osobná skúsenosť) neviem si vynachváliť jeho povahu 🙂

soulle
20. aug 2013

SARA: My mame v rod. dome 3 psov a a mam 2 deti.
Vrelo odporucam nemeckych ovciakov a civavu
su bezproblemovy a maju vyborny vztah k detom.
No treba ich na deti od malicka ucit

soulle
20. aug 2013

Mame vlciakov uz 6 rokov a civavy 3 roky su naozaj skvely spolocnici a inteligentny psy
a naozaj k detom ty pravy

ifkael
20. aug 2013

@linduska_ no prave labrador je posledne roky preslachteny- vela pripadov je - to mam z veteriny- su vyslovene agresivny. takze ak labradora tak s papiermi, ktore ako tak zarucia jeho povahu.

modrofuzik11
20. aug 2013

hovawarta mame. je super🙂. prijemny spolocnik.

jansurovka
10. sep 2013

Ja mam 56 rokov mal som stanicu s bojovímy plemenami a odchoval som 31 psov a každý pes či je velki či je malý je vhodny ku detom aj bojove plemena .................................

erika0802
1. jan 2014

@maminuska ahoj my rozmyslame nad kupou anglickeho buldoga..mame dve deticky je vhodny do rodiny?je narocny na starostlivost ak by si mohla mi napisat dakujem

digysa
11. jan 2014

@maminuska Vidim, ze Ty si tu hlavna na rady. Ja mam otazku tiez.

Chceme kupit psa maleho, kludneho, mudreho a takeho, co plzne minimalne. Poradis nejake plemeno?

Dalsia otazka......asi vhodna pre vsetkych (az sem niekto este chodi)

OD AKEHO VEKU odporucate kupit psa, aby sa o neho dokazali postarat aj deti? Kedy sa dokazu deti postarat o psa do takej miery, ze ja uz urobim len to minimum- navsteva veterinara a dost?

Dufam, ze to tu niekto uvidi..... Vdaka

digysa
11. jan 2014

@zuzana581 Plzne? Aky je velky? (myslim vaseho psika)

digysa
11. jan 2014

@veronka Zlaty psik....

luba28
11. jan 2014

@digysa maly pes do bytu je asi yorksir,maltezak,bisonik,pudel,....neplznu a su priatelsky,.....najlepsie od stenata,ale podla toho ake velke deti mas,......ak malinke tak radsej uz starsieho,od niekoho kto ho uz ma nauceneho k ludom+ hyg.navyky,....ak mas deti starsie tak urcite od stenata,....deti sa ucia zodpovednosti o zivu bytost,......ja mam civavu,ale tie su dost pajedne k ludom,.....ale moj maly 19.mesacny s nou dobre vychadza uz teraz,...vie co moze a co nie,..... 🙂

maminuska
11. jan 2014

@erika0802 prepáč že až teraz odpovedám ale vôbec som si nevšimla upozornenie.
Anglický buldog je pes pomerne náročný . Ani nie tak na samotnu udržbu - krmivo, srsť a pohyb ale na to že je to pes veľmi citlivý na prehriatie , väčšie prechádzaky ti neuchodí , pri menšej námahe veľmi chrapčí . V lete sa dá venčit iba skoro ráno a neskoro večer , poobede fakt len na vyčuranie a treba mu zabezpečit čo najchladnejšie miesto v byte.
Povahovo je to pes absolutne dokonalý , kľudný s nižším prahom bolesti , veľmi dobrý k deťom , trpezlivý a neagresívny. U buldoga sa nikdy nezaznamenal útok na človeka s nejakými rozsiahlymi zraneniami .

maminuska
11. jan 2014

@digysa z vlastných skuseností odporúčam francuzskeho buldočka. Je to pes veľmi vhodný k deťom , málo plzne a dosahuje hmotnost do 12-14, je neštekavý a nie je až tak náročný na pohyb ale v pohode uchodí dlhšie trasy.
Ja som dávala detom psa venčit od tých 9 rokov.