Vhodný pes do rodiny s deťmi
Keďže by sme chceli kúpiť synčekovi psíka (šteniatko) a nevieme sa rozhodnúť akú rasu, ktorá je najvhodnejšia k deťom, preto sa obraciam na vás. Nevieme, či niečo malé, alebo radšej väčšie, ale chceli by sme psíka do vnútra, do domu, s tým, že by mal výbeh po dvore, ale samozrejme by sme s ním chodili aj na dlhšie prechádzky a výlety do lesa. Určite niektoré z vás majú psíka v rodine pri deťoch. A tak by ma zaujímalo akej rasy máte psíkov, aké majú povahy, ako sa správajú k deťom, či sú poslušný...? Môžete pridávať aj fotky, nech máme aj predstavu ako vyzerajú 🙂 verím, že vo výbere psíka pomôžete nielen mne, ale aj iným mamičkám
my máme mopsa, je to mierumilovny, priatelsky pre, velmi vhodny k detom
ANO, SUHLASIM , PRETO SME SI AJ MY JEDNEHO TAKEHO VZALI.Uzasne dobrosrdecne stvorenie az nato, ze za kruzok klobasky pojde s kazdym a za nami sa ani neobzrie😞.
Ahojte mamky/chovateľky.. má niekto z Vás dlhosrstú kóliu a malé deti ? mala by som zopár otázok 🙂
Zdravim... ako deti rastu viac a viac sa dozaduju psika, ja osobne som bola proti vsetkym zvieratam a to uz mame pat zakrlych zajkov a nad psikom uz zacinam aj ja uvazovat, uplne ma ocarila pes Border kolia ale co som si precitala diskusiu zacinam byt na pochybach ci ho my zvladneme, muz je doma len cez vikend a cez tyzden sa vela ucime plus nejaky kruzok, tak teraz neviem... a pes zrovna nieje vec kupim odskusam a ked nevyhovuje zbavim sa ho, som si sama pre seba povedala ked ma byt pes chcem len borderku a uz som na pochybach ci vobec chcem psa.. viem ze je toto stara diskusia ale aj tak som skusila napisat snad mozno niekto zareaguje.. aj pre aj proti by som chcela pocut
Dakujeeeem za kazdu reakciu..
@salije dobrý deň, my sme teraz kúpili dlhosrstú kóliu 🙂 vybrali sme si ju pre jej povahu - zatiaľ čo border kólia potrebuje mať veľa pohybu, aktivity, tak dlhosrstá kólia sa prispôsobí vášmu štýlu - oddychuje, keď oddychujete vy, športuje, keď športujete vy 🙂 Radila som sa s chovateľkou dlhosrstých kólii a veľmi ich pochvaľuje. Nie sú to vôbec agresívne psy, majú cit pre deti. Naša má 3 mesiace, doniesli sme ju pred týždňom a pekne sa už chytá na sadni, ľahni, ku mne a aport.. samozrejme, treba to stále precvičovať, ale učiť sa učí rýchlo. Našu dcérku miluje, všade, kde je dcérka, je i ona, šteká minimálne, ale keď zaštekne, dcérka chytá paniku, plače, a to má 3 r :( takže my momentálne riešime tento problém... ale uštekaná nie je.. šteká max. na kocúra, lebo sa chce hrať a keď ju veľmi rozšalíme 🙂
Máme slovenského čuvača 3 r. a 11 mes. bábo. Je nonstop pustený (búdu a voliéru má na okrasu). Vozí sa s nami v aute v popruhu a k malému je skvelý. Škoda že toto plemeno je považované za agresívne. Len potrebuje voľnosť. Chodíme spolu na prechádzky, malému všetko dovolí a keď už mátoto dosť, tak odíde a niekde sa "zašije".
@tuppe dakujem za odpoved.. Ja som si nieco nacitala o borderkach a vyslovene som sa zamilovala do vyzoru, no pozerala som aj dlhosrstu, mjsim si o nej viac nacitat.. Tam bude trosku viac roboty zo srstou, teraz ju mate vo vnutri a bude potom vonku ci bude len doma ? Mame vacsi dvor a chceli sme psika na dvor.. Ale co som citala diskusiu aj tu a aj inde velmi sa roznia nazory na borderku jedny odporucaju ze vie byt ak kludna a jedny zas ze neustalu pozornost vyzaduje a neustaly pohyb prechadzky.. Ako je to so psikom ked su zamestnany ludia v praci deti skola a psik sam aj vacsiu cast dna ? Potom ulohy nejaka domacnost.. Ja som sice doma, ale uz terax ma zaujima ako zo psom ked je sam i mu neni smutno ci to neni nezodpovedne ho mat a potom sa nestihat venovat.. Chcem si to radsej skor vsetko zistovat chcem vediet vsetky pre a proti, predsa ak pride je to clen rodiny..
Píšem Vám správu, niečo Vám prepošlem tam 🙂
@pondelnicka Dobrý deň. Prosím Vás o radu. Mám doma sučku kolie krátkosrstej a neviem nájsť k nej psíka na pripustenie ,kedže mi nezáleží na pp. viete mi poradiť odkiaľ máte vy vašu kolijku ? lebo ja nepoznám nikoho iba našu pani chovatelku čo ma k koliu
Veľmi pekne ďakujem za odpoved
Cane corso (blue) idem kupovat ja neskutocne plemeno k detom
@marhulkahunca naša krátkosrstka je zo Smoleníc. Úprimne, keďze takýchto psíkov je na Slovensku málo, bude problém nájsť psa na nakrytie. Chovné stanice si chrania chov a urcite nedovolia len tak nakryť bez PP. Iba ak by sa našiel majitel psa, ktorý ho nema na chov a bolo by mu to jedno....
@titkovamiriam ahoj sice je to stary clanok ale chceme tize malinois ale nemozem povedat ze behame denodenne po lese. Mame dom, pes ma vybeh ale myslis ze moze byt von 24/7?? Aj v zime? Chcem aby obhanal dvor ale aby sme sa my citili dobre, aby nas neustval 😁... Alebo syna nepohryzol. Mame teraz svajciarskeho ovciaka ale to je macka. Nechava sa hladkat cudzimi ludmi spoza plota. Neublizil vam nikdy? Nieje prilis agresivny?
@dena10 ešte máte nemecké dogy?
je to síce starší článok, no napísala by som k nemu len toľko, že akýkoľvek pes je vhodný do rodiny, len ho tak rodinne treba proste vychovávať
@janula2511 už nie, obe boli staré - jedna odišla prirodzene, druhá mala na sklonku života zdravotné problémy, museli sme ju dať uspať ☹
@lindarty krásna je

@lelask Nie ešte nie 🙂