Vianočné dekorácie - nápady a tipy na vlastnú výrobu
Mamičky, keď prejde sviatok všetkých svätých, naše obchodné reťazce zaplaví ponuka vianočných dekorácií, ozdôb...priznám sa, už som aj teraz začala pozerať na rôznych stránkach ponuky vianočných dekorácií a našla som veľa takých, ktoré si môžeme vyrobiť sami. Bude to lacnejšie a s dobrým pocitom, budeme na seba pyšné 🙂 😀 , že sme niečo pekné dokázali.
Preto môžeme prispieť s nápadmi, tipmi a aj fotkami vlastných výtvorov 🙂 . Čo Vy na to?
Ja som vlani zhotovila vianočný stromček z tvrdého papiera, dozdobila lykom a kokosovým vláknom a rôznymi drobnými ozdobami. Odfotím a pridám neskôr na inšpiráciu pre ostatné mamičky 🙂
Tak mamičky, ak máte nejaké nápady, sem s nimi 😉 .
@mima1311 ja mam na kostoliky uz vykrajovacku dala som si spravit ale mam aj sablony tu su. A stoji to v pohode 😀. Ja vzdy spodok ostruham jemne na struhadle do roviny a prilepim polevou hustou ale teraz som to este napichla na sparatko a zapichla do podstavca + zaliala tou redsou polevou tak sa to zafixovalo
Ahojte dievčatá, prosím, poraďte mi kde kúpim to tekuté sklo. prešla som bol mesta a nikde to nemajú :(
@veronikaemma ahoj, máš prosím ťa návod na ten stromček z bavlnky?
baby, nemáte návod na ten vianočný stromček z bavlnky?
@siouxsie
struktura je velmi jemna, nakolko je robena z kukuricneho skrobu.... skusala som aj tu plastelinu zo soli, ale na mna je dost drsna a navyse tato sa krasne ligoce 🙂
vytlacala som do nej taku staru ozdobu na stromcek, ale da sa pouzit cokolvek v domacnosti, a ta cipka je veru super napad 😉
a tu je spominany recept> 1 salka sody bikarbony, pol salky kukuricneho skrobu a tristvrte salky vody, mozes pridat aj farbivo, a ja som dala aj par kvapiek citronovej esencie 🙂
uvari sa to na hustu kasu, nechas vychladnut a mozes tvorit 😎
a este poradim, ked sa vypeka, tak na takych 200 stupnov, ale treba sledovat, nechala som to tam asi tak 15-20 minut.
ja ju idem este raz robit... a mam v plane anjelikov, a chcem ich farbit... tak som zvedava ako chyti farba na to....
@sundance ahojky jasne..kupis si kuzel ktory obalis potravinovou foliou a prilepis... a zacnes namotavat bavlnku.. nan...hocijak..alebo si mozes popichat na ten kuzel spendliky... a obmotavat cely ten kuzel bavlnkou..ja som to robila bez tych spendlikov... ak mas dostatocne omotane... natries to vodnym sklom-kupis to vo farby lakoch cca2eura to stoji..natries to poriadne alebo si do nejakej nadobky nalej to sklo a vezmi ten stromcek a namoc to tam... kazdy to robi ako chce.. nechaj vyschnut do druheho dna a potom ten kuzel vyberies... a ozdobis podla vlastnych predstav..🙂
@veronikaemma mne sa to velmi tazko vyberalo - ☹ velmi nahusto som ho namotala

a venček do obyvky konečne hotový : )