icon

Vianočné dekorácie - nápady a tipy na vlastnú výrobu

iwuskaaa
25. okt 2011

Mamičky, keď prejde sviatok všetkých svätých, naše obchodné reťazce zaplaví ponuka vianočných dekorácií, ozdôb...priznám sa, už som aj teraz začala pozerať na rôznych stránkach ponuky vianočných dekorácií a našla som veľa takých, ktoré si môžeme vyrobiť sami. Bude to lacnejšie a s dobrým pocitom, budeme na seba pyšné 🙂 😀 , že sme niečo pekné dokázali.
Preto môžeme prispieť s nápadmi, tipmi a aj fotkami vlastných výtvorov 🙂 . Čo Vy na to?
Ja som vlani zhotovila vianočný stromček z tvrdého papiera, dozdobila lykom a kokosovým vláknom a rôznymi drobnými ozdobami. Odfotím a pridám neskôr na inšpiráciu pre ostatné mamičky 🙂
Tak mamičky, ak máte nejaké nápady, sem s nimi 😉 .

dafy
3. mar 2013

moje prvé 🙂))

mima1311
3. mar 2013

@dafy kraaasne , pridaj ich k nam do skupinky , maminy sa potesia 😉

pynty
18. okt 2013

@jarunka111 kde kupujete takéto lepidlo ?

pynty
18. okt 2013

@blumka pekný deň ako sa vyrábajú takéto gule?

pynty
18. okt 2013

@iwuskaaa z čoho je prosím vás vyrobený ten kužel?

pynty
18. okt 2013

@puhinka kukam aké krásne gule ako ich robíte ?

pynty
18. okt 2013

@iwuskaaa ako ste vyrobili tychto anjelikov prosím vás?

jarunka111
18. okt 2013

@pynty tieto som kupila v beznom papiernictve ....

puhinka
18. okt 2013

@pynty , ja som ich nevyrobila

zuuzzz
28. okt 2013

@mishusha prosim vas po upeceni to este lakujete?robievala som zo slaneho cesta kosicky na stenu ale my to potom furt po mesiaci zvlhlo a roztrhlo sa,dokonca aj lakovane.tak sa pytam ci toto tak nevlhne.

mishusha
28. okt 2013

@zuuzzz nie nelakujem nicim. ked poriadne vyschnu, tak su tvrde ako skala 🙂

zuuzzz
29. okt 2013

@mishusha dik,tak vyskusam. 🙂

tepka
1. nov 2013

@jarunka111 ako to funguje da sa to použiť na napríklad šušky či ine ozdoby zaschne to drží to?? 🙂

meggieerika
2. nov 2013

@jarunka111 kde si kupovala take lepidlo????? myslis ze ho budu mat aj v takom tom tvorivom obchodiku......

jarunka111
2. nov 2013

@tepka ... ja som pouzila na papier aj drevo a drzalo to ... dobre sa robilo s tym a ked som chcela niekde viac tych vacsich ozdob tak som si vytlacila na papier a pinzetoun vyberala ... pohrala som sa ... 🙂

jarunka111
2. nov 2013

@meggieerika kupila som v beznom papiernictve ... a urcite podobne alebo nieco nove zaujimave by bolo aj v tvorivom obchode ...juj keby mam teraz cas na takuto tvorbu ....

alena671
2. nov 2013

veľmi rada pozerám rôzne výtvory a inšpirujem sa, no a tento adventný venček som si vytvorila minulé Vianoce, a veeľmi sa mu teším. 🙂

99deni
2. nov 2013

@alena671 vyborny napad a velmi sa mi paaci🙂)
cim si to prosim ta zlepila?

meggieerika
2. nov 2013

@tomasko27 cim si farbila tie sisky???? akryloymi farbami???? ci

alena671
2. nov 2013

@99deni lepila som to tavnou pištoľou

alena671
2. nov 2013

@meggieerika nemaľovala som to farbami, ale nastriekala strieborným sprejom

meggieerika
3. nov 2013

@iwuskaaa a ako robis tie gule z vodneho skla?????

moniatkoo
3. nov 2013

@raza ahoj ak mozem poradit ako je to lahsie ja to omotam a potom cele namocim do tekuteho skrobu a necham uschnut a aby to vyzeralo krajsue este mokre to poprasim trblietkami.. ;) necham uschnut puknem a gulicka je na svete 🙂

99deni
3. nov 2013

baby mam na vas otazocku.. kde kupujete to vodné sklo??a ako sa s ním pracuje??

zujka2
5. nov 2013

@99deni ja som kúpila vo farby laky. normálne som to tým natrela a nechala uschnúť. potom vytiahla špendlíky a bolo. 🙂

iwuskaaa
autor
5. nov 2013

@meggieerika úplne jednoducho 😉
Nafúkaš si balón, do veľkosti akej chceš tie gule mať. Treba pracovať opatrne, fakt dbať na ten guľatý tvar, lebo zo začiatku sa mi darili len vajcia 😀 .
Potom som prišla na systém,. Začneš omotávať vlnou. Keď budeš mať balón omotaný, namočíš do vodného skla a necháš stiecť. Ja som si rozložila sušiak na prádlo, podložila igelitom a novinami a pouklada na sušiak. Nechala aasi 12 hodín vyschnúť. A potom balón som praskla a opatrne vytiahla 🙂

iwuskaaa
autor
5. nov 2013

@pynty kužeľ som robila tiež z vodného skla. Základ som urobila z tvrdého papiera, omotala som ho potravinovou fóliou a motala, motala vlnu. Potom som to natrela vodným sklom, nechala dôkladne vyschnúť a potom som kužeľ opatrne vytiahla. Dozdobíte podľa fantázie.

maca_p
5. nov 2013

sice taky cintorinovy, ale aj na nich treba mysliet. vysiel ma 2 eura, co som u cinana kupila umelu stonku kvetov. ostatne co som pozhrnala doma. tuje vymente za ihlicnan, alebo aj ta tuja moze zostat 😉 za hodinku to mate zbuchane

lienka_1
5. nov 2013

Uz sa tesim na tohtorocne 🙂

pynty
6. nov 2013

@iwuskaaa ďakujem za odpoveď ešte by som potrebovala či sa to vodné sklo riedi podla návodu alebo ste ho neriedila ?