icon

Vianočné dekorácie - nápady a tipy na vlastnú výrobu

iwuskaaa
25. okt 2011

Mamičky, keď prejde sviatok všetkých svätých, naše obchodné reťazce zaplaví ponuka vianočných dekorácií, ozdôb...priznám sa, už som aj teraz začala pozerať na rôznych stránkach ponuky vianočných dekorácií a našla som veľa takých, ktoré si môžeme vyrobiť sami. Bude to lacnejšie a s dobrým pocitom, budeme na seba pyšné 🙂 😀 , že sme niečo pekné dokázali.
Preto môžeme prispieť s nápadmi, tipmi a aj fotkami vlastných výtvorov 🙂 . Čo Vy na to?
Ja som vlani zhotovila vianočný stromček z tvrdého papiera, dozdobila lykom a kokosovým vláknom a rôznymi drobnými ozdobami. Odfotím a pridám neskôr na inšpiráciu pre ostatné mamičky 🙂
Tak mamičky, ak máte nejaké nápady, sem s nimi 😉 .

puhinka
28. nov 2011

@adka7755 ,tými,čo sa nešrobujú a to len na to položím 🙂

silvia.t
28. nov 2011

Ahojte baby neviete nahodou ako sa strihaju taketo vlocky?alebo nejake stranky kde je návod 😉
http://asunova.blog.cz/0912/papierove-vlocky-na...

silvia.t
28. nov 2011

nasla som zatial toto ak by este niektora chcela vyzdobit okná 😀 http://www.predskolaci.cz/?p=12878

puhinka
28. nov 2011

@silvia.t ,super stránku si našla,určite využijem 🙂

puhinka
28. nov 2011

aj ja som dnes mala tvorivú náladu 🙂 pridávam foto

puhinka
28. nov 2011
iwuskaaa
autor
28. nov 2011

Ahojte mamičky, dlhšiu dobu som tu nebola, resp. sem nenazrela, čo to som porobila, tak pridávam fotky mojich diel 🙂

puhinka
28. nov 2011

@iwuskaaa ,moc krásne 🙂

adka7755
29. nov 2011

jednoduchá, ale k tomu pekná chlpatá guľa na girlandu🙂 veľmi dobrá zábavka pre detičky🙂

blumka
29. nov 2011

@iwuskaaa velmi pekne 😉

bartokami
29. nov 2011

@iwuskaaa velmi krasne,z coho si rbila tie bile hvietdicky...aj ten stromcek?🙂a tie fialove ozdobky su robenealebo kupene v obchode?sikovna si 🙂

bartokami
29. nov 2011

@adka7755 a ako sa robi taka bambulka???vdaka

bartokami
29. nov 2011

veeeeeeeelmi sikovne mamicky su tu,klobuk dole,co vsetko pre deti neurobime🙂

adka7755
30. nov 2011

@bartokami to je len obyčajná polystyrenová guľa natretá lepidlom a omotaná reťazou🙂 no a na vrch šnúrka🙂) preto hovorím, že to zvládnu detičky a dobre sa zabavia.-))

iwuskaaa
autor
30. nov 2011

Ďakujem za pochvalu mamičky 😵
@bartokami tie ozdoby som robila zo slaného cesta a maľovala bielou temperkou, môže sa použiť aj akrylová farba 🙂 .
Stromček je robený z pletiva, to je základ. Omotala som ho bielou vatou, medeným drôtikom, kokosovým vláknom a už som zdobila podľa fantázie, resp. podľa zásob, ktoré som doma mala 😀

bartokami
30. nov 2011

@iwuskaaa perfektne,,ze cesto..netreba kupovat hmotu,to je suuuper napad.,aj ten stromcek.....tak zajtra to musim skuuuusit 😉

bartokami
30. nov 2011

@iwuskaaa fakt klobuk dole🙂 vdaka za tip

bartokami
30. nov 2011

@bartokami este ma napadlo a kokosove vlakno to sa da kupit iba v kvetinarstve? 😉

bartokami
30. nov 2011

@bartokami este ma napadlo a kokosove vlakno to sa da kupit iba v kvetinarstve?

bartokami
30. nov 2011

@bartokami
@iwuskaaa jaaaj ja si pisem sama 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ,ze to kokosove vlakno sa da kupit iba v kvetinarstve?

puhinka
30. nov 2011

tak dnes som dala svokrovi kúpiť to tekuté sklo a aj balóniky som si kúpila,aj špagátiky,no som velice zvedavá,či sa mi to podarí

puhinka
30. nov 2011

jáj a dnes som piekla od dušu perníky,4 plechy aj s chalúpkou,zajtra alebo pozajtra budem zdobiť,tak som zvedavá ako to dopadne 🙂

iwuskaaa
autor
30. nov 2011

@bartokami určite sa do toho pusti, nieje to nič zložité 😉 . Ja som z toho cesta robila aj anjelikov, tiež môžem doložiť fotky, len teraz sa mi nechce 😀 . Kokosové vlákno ja kupujem v kvetinárstve, takže neviem kde inde by ho mohli mať 🙂 . Potom pridaj fotky! 😉
@puhinka koľko stojí to vodné sklo? To si naleješ do nádoby a len do toho ponoríš omotaný balón? Ďakujem

puhinka
30. nov 2011

@iwuskaaa ,opýtam sa svokra a ten postup by zaujímal aj mňa...ale už sa tu o tom popísalo,aj linky sem baby dávali ,ja sa do toho pustím asi až cez víkend,pretože teraz budem zdobiť perníky

blumka
1. dec 2011

@iwuskaaa @puhinka ak vam mozem poradit ohladom toho vodneho skla, tak si trosku bavlnky odmotajte a namocte do skla a potom motajte na balon a stale dookola..teda postupne odmotavat balvnku a namocit...ked som robila tak ze som najprv namotala a potom ponorila, ostali mi medzi nitkami take blanky, ktore tazko sli dolu...alebo mozte skusit omotat a potom stetcom ponatierat bo bavlnkach...a nezabudniete si rukavice...to sklo je svina na pokozke 😉

iwuskaaa
autor
1. dec 2011

@blumka Ďakujem za radu 😉 . Máš pofotené svoje dielka? Ak áno, mohla by si pridať a inšpirovať nás 🙂 .

blumka
1. dec 2011

@iwuskaaa uz som ich tu pridavala 😉 su na strane 3 uplne naspodku 😉

puhinka
1. dec 2011

@blumka a mohla by som aj tak,že potrem balónik lepidlom,na to omotám špagátik a potom ponorím do vodného skla? môžem to aj tak vyskúšať?

blumka
1. dec 2011

@puhinka myslim ze mozes, ono ide o to aby ten spagat poriadne nasiakol a teda ked potres balonik najprv tak asi spagat nenasiakne ale zas sa ti bude lepsie robit lebo ti bude hned lepit na balon..a potom teda to namocis a nasiakne ti to...
skus, mozno tebe to tie blany robit nebude.. 😉

puhinka
1. dec 2011

@blumka ,uvidíme,aj keď hej..aspoň vyskúšam,určite pofotím 🙂