icon

Vianočné dekorácie - nápady a tipy na vlastnú výrobu

iwuskaaa
25. okt 2011

Mamičky, keď prejde sviatok všetkých svätých, naše obchodné reťazce zaplaví ponuka vianočných dekorácií, ozdôb...priznám sa, už som aj teraz začala pozerať na rôznych stránkach ponuky vianočných dekorácií a našla som veľa takých, ktoré si môžeme vyrobiť sami. Bude to lacnejšie a s dobrým pocitom, budeme na seba pyšné 🙂 😀 , že sme niečo pekné dokázali.
Preto môžeme prispieť s nápadmi, tipmi a aj fotkami vlastných výtvorov 🙂 . Čo Vy na to?
Ja som vlani zhotovila vianočný stromček z tvrdého papiera, dozdobila lykom a kokosovým vláknom a rôznymi drobnými ozdobami. Odfotím a pridám neskôr na inšpiráciu pre ostatné mamičky 🙂
Tak mamičky, ak máte nejaké nápady, sem s nimi 😉 .

puhinka
1. dec 2011

akurát som striekala na okno cez šablónu obrázky 🙂

blumka
1. dec 2011

@puhinka cim? ja som dnes zavesila detom adv. kalendar a polepila na okno vystrihovacky 😉

puhinka
1. dec 2011

@blumka ,odfóť 🙂
a sme kúpili včera v tescu ten sneh aj so šablónami,tak to 🙂

blumka
1. dec 2011

@puhinka ok, pojdem dnes asi do tesca 😀 odfotim neskor, teraz hladam darceky pre chlapov v rodine 😝 😀

puhinka
1. dec 2011

@blumka ,oki 😀

iwuskaaa
autor
1. dec 2011

@blumka to je nádherné! Šikuľka 😉 . Prosím ťa, ten stromček na poslednej fotke, to si robila tiež ty? A to sa ako robí? 😕 😀

puhinka
1. dec 2011

tak gule som nerobila,pretože perníky mi zabrali kopu času,ale tu je výsledok,chalúpka mi musí ešte vyschnúť 🙂

blumka
1. dec 2011

@puhinka krasne 😉

@iwuskaaa hej aj ten som robila, robi sa to tak ako patchworkove gule z polystyrenu...niekde tu je na ne link..len proste tie stuzky spendlis dookola polystyrenoveho kuzela odpsodu nahor 😉

puhinka
1. dec 2011

@blumka ,ďakujééém 🙂 a môžem sa ťa opýtať,že či nevieš,kde na nete si môžem také polystirénové srandy objednať?

puhinka
1. dec 2011

@iwuskaaa ,liter tekutého skla vo flaši stojí 1,73 Eur 🙂

blumka
1. dec 2011

@puhinka gastanko.sk, magichobby.sk, repromakreativ.sk, tvorivysvet.sk je ich vela vela vela, staci dat do googlu polystyrenova gula, kuzel, srdce, hviezda, zvoncek..cokolvek co chces 😉 alebo skus kvetinarstva alebo niekedy to maju aj v hornbachu a baumaxe

puhinka
1. dec 2011

@blumka ,ďakujem moc,no chcela som z netu,pretože Baumax mám strááášen od ruky...a minule som hladala cez google,akurát na takú stránku som narazila,že ceny ma hneď odradili,bo to da vinci v auparku je lacnejší 🙂

mirko
1. dec 2011

@puhinka ja som si objednala zvonceky cez MMB

puhinka
2. dec 2011

@mirko ,dnes to všetko popozerám,snáď do Vianoc ešte volačo stihnem 🙂

iwuskaaa
autor
2. dec 2011

@blumka tak na to si netrúfam, možno budúci rok 😀 . Príde mi to zložité 😖

blumka
2. dec 2011

@iwuskaaa nie je to zlozite, len na stromcek treba trosku trpezlivosti...gule su jednoduchsie, ked zvladnes gule tak zvladnes aj stromceky, len mozno prvy bude s nervami (ako ja 😀 ) vela navodov je na artmama.sk tam to baby fotia ako fotopostupy tak podla toho by si urcite zvladla 😉

puhinka
2. dec 2011

robím tie gule s vodným sklom,som strááášne zvedavá ako to dopadne 🙂

puhinka
2. dec 2011

už sa sušia,som zvedavá na výsledok,len mám taký problém,že ja neviem urobiť peknú mašličku :(

puhinka
2. dec 2011

koľko vám tak v priemere schly tie gulky?

blumka
2. dec 2011

@puhinka ja som nechala od obeda do vecera, ale jednu som brala uz po 3 hodinach, lebo balon v nej samovolne sfukol a ona ostala uz krasna tvrda...tak si myslim ze 3 hodky staci 😉

puhinka
2. dec 2011

@blumka a si to sušila na radiátore?

blumka
2. dec 2011

@puhinka nie, volne na stole polozene

sofinka18
3. dec 2011

@puhinka ahoj krasne perniky, ako robis farebne zdobenie ? nejakym farbivom?

titkovamiriam
3. dec 2011

moje tvorenie s Marekom,ozdobena čečinka a adventný venček

tosomja
3. dec 2011

veľmi pekne na stromčeku ukážu aj šušky? šišky?...zasnežené sprejom, oživí to stromček 😅
dosť dlho som čakala na čečinu, takže sme zmeškali prvú adventnú nedeľu, spravila som nakoniec len z jednej sviečky 🙂

puhinka
4. dec 2011

@sofinka18 ,hej,keď si urobím polevu,tak do nej zamiešam potravinárske farbivo rozriedené v troške vody,potom to ešte zahustím poriadne práškovým cukrom a idem zdobiť 🙂

puhinka
4. dec 2011

@blumka ,gulky vyšli,neskôr pridám foto 🙂

puhinka
4. dec 2011

@blumka ,jáj a robila som to s tým lepidlom a na to som lepila špagát alebo bavlnku 🙂 a potom som na to naniesla to vodné sklo a vyšli mi pekne 🙂

puhinka
4. dec 2011

@titkovamiriam ,pekné,také ľudové 🙂

puhinka
4. dec 2011

@tosomja ,my máme umelý stromček na ktorom sú už zakomponované šišky 🙂 vyzerá to moc pekne 🙂