icon

Vianočné dekorácie - nápady a tipy na vlastnú výrobu

iwuskaaa
25. okt 2011

Mamičky, keď prejde sviatok všetkých svätých, naše obchodné reťazce zaplaví ponuka vianočných dekorácií, ozdôb...priznám sa, už som aj teraz začala pozerať na rôznych stránkach ponuky vianočných dekorácií a našla som veľa takých, ktoré si môžeme vyrobiť sami. Bude to lacnejšie a s dobrým pocitom, budeme na seba pyšné 🙂 😀 , že sme niečo pekné dokázali.
Preto môžeme prispieť s nápadmi, tipmi a aj fotkami vlastných výtvorov 🙂 . Čo Vy na to?
Ja som vlani zhotovila vianočný stromček z tvrdého papiera, dozdobila lykom a kokosovým vláknom a rôznymi drobnými ozdobami. Odfotím a pridám neskôr na inšpiráciu pre ostatné mamičky 🙂
Tak mamičky, ak máte nejaké nápady, sem s nimi 😉 .

fatima30
2. nov 2012

kocky ktora je taka dobra stranky na material na tvorenie s najmensim postovnym lebo niekedy je fakt to postovne drahe

iwuskaaa
autor
2. nov 2012

Ahojte mamičky, tak prispievam mojim prvým tohtoročným vianočným stromčekom. Moja predstava bola trošku iná, ale keďže som ho potrebovala darovať a dekoračný materiál som zháňala v čase "dušičiek", zohnala som toho minimum. No ale verím, že ďalšie budú viac k svetu 😀 😀 😀 .

pempusik
3. nov 2012

@fatima30 ahoj, zalezi od toho, co potrebujes. ja som objednavala stuhy odtial: http://www.kreativne-studio.sk/
Ceny su este lepsie ako v normalnych obchodoch a postovne bolo tusim 2 eura.

iwuskaaa
autor
3. nov 2012

@pempusik ahoj, perfektná stránka, ďakujem 😉 .
Musím byť registrovaná, alebo sa dá objednať aj bez toho? Telefonická objednávka je možná? Ďakujem 🙂

alenka600
3. nov 2012

@bartokami
@puhinka baby ako ste susili pomarance na dekor? Mne vzdy bud zhoreli, zosuverili sa, alebo splesniveli 😖

puhinka
3. nov 2012

@alenka600 ,ja som ich sušila na radiatori 🙂

alenka600
3. nov 2012

@puhinka 😢 nemam radiator, kurime v krbe 😔

puhinka
3. nov 2012

@alenka600 ,kebyže ich dáš nad krb? Alebo do trúby skús,aj o tokom spôsobe som už počula 🙂

simi251
3. nov 2012

@alenka600
@puhinka Ahojte. Presne aj mna by zaujimalo ako susit lebo mne vzdy stmavnuuuuu. 🙂 Treba ich niecim natriet aby si uchovali sviezu farbu alebo...?

bapi1
4. nov 2012

@alenka600 ja ich susim pri krbe, tak isto aj citrony.

alenka600
4. nov 2012

@bapi1 A na akom podklade?

bapi1
4. nov 2012

@alenka600 na tanieri a krájam ich vtedy keď sú pekne šťavnaté (nie vysušené), vtedy sa nezoškvaria, ani nesplesnivejú. Len treba ich občas na tom tanieri otočiť. Ja ich dávam na vianočný stromček a vydržia aj 3 týždne pekné.

bapi1
Autor odpoveď zmazal
apoloma
4. nov 2012

@blumka ahoj kde si zohnala taky kuzel na ten stromcek??mna nenapada nic kde taky zohnat diki 🙂

blumka
4. nov 2012

@apoloma uff..no najprv som nechapala ze aky stromcek, aky kuzel 😀 ale uz viem 😉 skus kvetinarstva, da vinci, alebo hocijaky obchod s kreativnymi potrebami, pripadne baumax...a ak nie tak internetove obchody gastanko.sk, raj-umelcov.sk, hobby-kreativ.sk a podobne 😉

tosomja
4. nov 2012

@alenka600 minulý rok som nakrájala mandarinku na hrubšie plátky a ozdobila rovno dekoráciu. Kým sa poriadne usušili, pekne to voňalo a bolo to stále pekne oranžové 🙂

adri2211
4. nov 2012

My budeme mat tento rok biely stromcek a robili sme ozdoby zo sadry.

iwuskaaa
autor
4. nov 2012

@bapi1 ja som robila aj z tvrdého papiera, aj z pletiva záhradného a tiež aj z kužeľa 🙂 . Kužeľ stojí cca 1,70 - 1,80 Eur, to ostatné je lacnejšie 😉 .
Obalila som vatou, alebo farebným lykom, plsťou...
Tento rok chcem vyskúšať tie farebné organzy 🙂

pempusik
4. nov 2012

@iwuskaaa fuha, to netusim, sus zavolat a povypytovat sa 🙂. ja som sa tusim registrovala a celkom rychlo mi preisli veci. ked vezmes do uvahy to, ze musia namerat vsetky tie stuhy. a ku kazdej objednavke prikladaju aj darcek, prisli mi take mile flitre zlate a tenka stuzka, takze potesilo 🙂

pempusik
4. nov 2012

@bapi1 @apoloma baby, ja som kupovala polystyrenove kuzele v galanterke, pripadne ich maju aj v kreativnych potrebach. alebo mrknite na linku vyssie, naposledy som objednavala odtial a boli asi najlacnejsie 🙂

puhinka
4. nov 2012

@simi251 ,tak stmavnúť určite čiastočne stmavnú...alebo vyskúšaj usušiť citrón,ten je bledší a možno bude pak farbovo ako svieži pomaranč 😀

puhinka
4. nov 2012

@bapi1 ,minulý rok som robila kúžele z výkresu a obalila ich klasickým poštárskym špagátom,na to som ponalepovala vysušené pomaranče,moc ma to bavilo 😀

puhinka
4. nov 2012

@adri2211 ,krásne sú tie vaše sádrové ozdoby a nechala si tam aj dierky na uchytenie,bo sa mi zdá,že ich nevidím...no ale fotka zvykne klamať,tak sa pýtam,no a ešte by som sa chcela opýtať,že skadial máš tú formu? Je krásna 🙂

apoloma
4. nov 2012

@pempusik nadheraaa si sikulka 😉

adri2211
4. nov 2012

@puhinka dakujeme, nie nenechala som dierku, najprv som mala v plane, ze dierku budem vrtat tenuckym vrtakom, ale urcite by praskali. tak som lepila lepiacou pistolou snurku zo zadnej strany. formy som mala pozicane, ale boli kupovane u nas v meste takom ´kreativ shope´.

adri2211
4. nov 2012

@pempusik nadherny je ten stromcek 🙂

zoe_a
4. nov 2012

@iwuskaaa sikulka !!!! kde si u nas zohnala tie kuzele?

tomasko27
4. nov 2012
puhinka
4. nov 2012

@tomasko27 ,super 🙂 pracovala si s tekutým sklom?

puhinka
4. nov 2012

@tomasko27 a ten veniec úplne hore sa mi páči najviac 🙂