Videli ste dokument - Nemý výkrik?
Ahojte, videli ste film, ci skor dokument? Co si o tom myslite? Nechcem vyzniet ako puritanka, ale povinne by som to dala pozriet mamickam zvazujucim potrat.
mne zabudli vymazat pamat.. takze vam presne poviem ako to je.. bola som dusa.. cakala som v poradi niekolko milionov svetelnych rokov.. ked na mna prisiel rad.. mohla som si vybrat ci chcem byt muska.. zabka.. alebo clovek.. potom ma poslali dole.. a ja som sa vyvinula 😀 😀 😀 som rada, ze som si vybrala cloveka.. keby som bola zaba..nikdy by ste sa tuto pravdu nedozvedeli 😀
@evkasus
Co pre teba predstavuje plod pred 12. tyzdnom tehotenstva?
Co pre teba predstavuje plod po 12. tyzdni tehotenstva?
Si za potrat do 12. tyzdna tehotenstva?
Kedy si ty zacala povazovat svoje dieta za cloveka?
Pod slovom predstavuje, mam na mysli cim je pre teba, ako ho vnimas.
Aj keĎ to nie je slušné - ale odpoviem protiotázkou - odpovie na tieto otázky rovnako žena - ktorá dieťa nechce a nikdy nechcela ako žena, ktorá na tehotenstvo čakala 3 roky ?
Co pre teba predstavuje plod pred 12. tyzdnom tehotenstva?
- ako som už písala, posunula by som túto hranicu na 8tt - do tohto týždňa je to pre mňa zhluk buniek. Ak by som sponátnne potratila v tomto týždni - vzalo by ma to oveľa menej, ako potrat v 20tt
Co pre teba predstavuje plod po 12. tyzdni tehotenstva?
už po tom 8tt predstavuje pre mňa život - resp. človeka
Si za potrat do 12. tyzdna tehotenstva?
Vôbec nie som za potrat - ale som za slobodnú voľbu - prednostne ženy.
Kedy si ty zacala povazovat svoje dieta za cloveka?
No - odvážim sa úprimne odpovedať - po narodení - keď som uvedomila naplno - že to "hýbajúce sa" v brušku je ozaj živý a funkčný človiečik. Že v svojom bruchu som mala skutočne bytosť.
@vejula pozri...volne pobehujuce pohlavne bunky, napr. v bazene nikdy nedostanu svoju dusu....
ako druh sme na svete niekolko desiatok milionov rokov, z toho asi len 70 dokazeme oplodnit ludsku bunku aj mimo tela, ale len za splnenia prisnych podmienok...takze kludne si dopln do definicie skumavku, ak ti to lepsie vyhovuje... 😉 ja som nepisala nic o konkretnych miestach...iba o podmienkach, ktore musia byt splnene aby "mohla byt dusa vdychnuta"...proste dve samotne pohlavne bunky kdekolvek v priestore nestacia...
@ewellina čiže vychádzaš z toho - že každé oplodnené vajíčko s dušou sa aj narodí? Potom podľa čoho si Boh vyberá, kedy dušu vdýchne a kedy nie?
Prečo takto segreguje?
Prečo nie je spravodlivý a vdychuje dušu všetkým oplodneným vajíčkam?
Veď všetky oplodnené vajíčka - sú potencionálne ľudské bytosti...a ak Boh sa rozhodne nevdýchnuť dušu - tak ich proste usmrtí.
@minewka to nie celkom pravda...mnohe zeny neberu antikoncepciu uplne pravidelne, nemyslim tym uplne vynechanie v niektore dni, ale obcas beru rano, niekedy az vecer, ako si spomenu...a to sice moze sposobit uvolnenie vajicka, ale takisto to moze zabranit dostatocnemu narastu vystelky maternice...a to je proste fakt, ze pri HAK k mikroabortom dochadza....samotny vyrobcovia to nepopieraju...
nestiham vsetko precitat uspala som deti vyvencila psov a utekala este po obchodoch takze sorry...no len tolko ze oplodnene vajicka sa daju darovat..aj som nad tym uvazovala s kamoskami..ja osobne keby sa to mna tykalo asi by som darovala...ved ten hore rozhodne ci by sa vobec ujali..a ked by som tak dala sancu...tak aj ked je to tazke..ale ..som za darovanie..kopec parom by sa tak pomohlo..dokonca mam zname co darovali po umelom a dalsie deti uz nechceli....je to tazke..ale..aspon by ma hrialo pri srdci ze niekde moje ja zije..ale som rada ze som to robit nemusela
@sirinka - pýtala si sa, či si "myslis, ze by sa mala riesit aj otazka anikoncepcie, ktora moze posobit abortivne, vnutromaternicove telieska a HAK (kedze nie je 100% neabortivna forma), je este nejaka dalsia, ktora funguje na tomto principe?"..v istej rovine sa to riešilo aj v našom parlamente, cca pred 2 rokmi, kedy poslanc za KDH navrhovali,aby sa na krabičkách z HAK uvádzal informatívno-výstražný nápi (podobne akao je to uzákonené pre tabakové výrobky), že môže (nie vždy) pôsobiť abortívne. Tento návrh však neprešiel.

Odchádzam uložiť svoju "telesnú schránku" do perín. Dúfam, že sa mi nebude snívať o embryách a pod. (lebo minulú noc sa mi snívalo 😀),
dobrú noc vám želám