Videli ste dokument - Nemý výkrik?
Ahojte, videli ste film, ci skor dokument? Co si o tom myslite? Nechcem vyzniet ako puritanka, ale povinne by som to dala pozriet mamickam zvazujucim potrat.
@ewellina ved ono sa neda zo vsetkym suhlasit 😉 kazdy mame ine zivotne skusenosti a zazitky a kazdy mame ine hodnoty ci ciele 😉 ja som napisala len vlastne myslienky a to coho sa drzim a ako sa snazim zit a vychovata a viest aj moje deti ked bude ten spravny cas na to 😉
@mimirinko ono to su extremne pripady kedy si myslim ze o UPT trosku iny dovod,to uz je trosku mimo tohto dokumentu si myslim ...
ale citala som tu raz pribeh zeny ktoru znasilnil vlastny manzel tyran ☹ a ona si dietatko nechala...
no myslim ze zakladatelke temy neslo o znasilnene zeny tyrane ci inak zneuzite...toto su naozaj silne kavy a to myslim ze nemoze nikto riesit nanajvis tak debatovat o tom 😉
@ewellina
Je vražda narodeného dieťaťa u nás trestná? Je.
Je zakázaná? Je.
Tak prečo to tá matka spravila????a ako jej zabrániš, aby to spravila?Prečo to spravila, ak je to trestné, zakázané, je to vražda a všetci vieme, že je to morálne zverstvo?
Je to jej vec (v zmysle, že sa sama rozhodla, bohužiaľ) - ale kecať jej do toho niekto bude - minálne niekoľkodesaťročným trestom alebo doživotím a v niektorých krajinách trestom smrti.
Čo na to povieš?
@ewellina kazda piseme o inom, ja o tom, ze s vlastnym telom si zena moze robit, co chce, pokial ma dieta v brusku, je stale v jej tele. len na nej zalezi, ci dieta bude zit mimo tela alebo nie. zatial co ty si sem napisala, dieta trojrocne a tyrane. to uz je o inom. myslim si, ze je zbytocne, aby sme ty a ja viedli nejaku debatu, pretoze ty vidis pravdu na svojej strane, zatial co ja tu pravdu nevidim ani na jednej. pokial sa zena rozhodne pre potrat z akychkolvek dovod, je to len jej vec, ani ty, ani ja nemame pravo jej do toho kecat a sudit ju, ale pokial zena ublizuje uz svojmu narodenemu dietatu, bije ho a tyra, s tymto ja nesuhlasim. takze ja ti tvoju pravdu neberiem, ani ti ju nebudem vyvracat, ale nevnucuj mi ju, ja mam vlastny nazor, a tvorim si ho len ja sama...
@dusika11 ved dobre to je tvoj nazor, ja by som ale rozhodne nechcela zit v state kde niekto rozhoduje za mna ze co je dobre, moralne atd.... vies kolko "moralnych" ludi poznam? takych ktori maju krasne reci o tom ako sa nesmie urobit potrat, ako oni pred manzelstvom nebudu mat sex (alebo nemali) ako oni chodia do kostola atd... bla bla bla.. a potom potrebujes pomoc a tito ludia povedia ze prepac ale ja nemozem, nemam, nedam...
a dalsia skupina ludi, ktori sa na nim nehraju su za slobodnu volbu matky, sexuju kedy sa im chce, do kostola nechodia, ale v zivote nikdy by sa ti neotocili chrbtom... ktori su podla teba moralne cisti? podla mna nie ti svatuskari ktori maju plno reci ale skutek utek... ja neodsudzujem nikoho za to ze sa rozhodol nenechat si dieta... neviete co tie zeny k tomu vedie... mozno je niekedy situacia naozaj taka ze sa jednoducho neda a neskor o par rokov z nich budu skvele matky chcenych deti....
@ewellina pocuvaj ma rozdiel je obrovsky... ty sa zamysli a skus sa vzit do situacie kedy mas 3 deti a zijes z ust do ust.. ty pomaly ani njes len aby mali deti a povedia ti ze si tehotna, a ze babo bude postihnute velmi vazne... nie len dawnov syndrom ale tazke pridruzene postihnutia - to uz 3D sono v pohode ukaze v dnesnej dobe... tak co urobis? nechas si ho, odsunies bokom 3 zdrave deti aby si sa na 100% mohla venovat postihnutemu 4temu? budu obzuvat korku z chleba aby si jemu mohla nakupit vsetky tie hrozitansky drahe zdravotne pomocky?
treba si uvedomit ze su rozne osudy a dovody pre ktore sa zeny rozhodnu ist na potrat a niekedy su tie dovody fakt vazne....kto si aby si ich sudila?
@zuzkat1 Máš pocit, že niekoho súdim? Kde som napísala, že niekoho súdim? Žena, ktorá zabije svoje dieťa sa už odsúdila sama... Mne je ich len ľúto a ich detí ešte viac. V takej situácii,ako opisuješ, sa možno ocitnem, lebo deti mám tri, momentálne žijeme z ruky do úst, ale jedno viem: Nedá sa budovať svoje šťastie na nešťastí niekoho iného a podľa toho by som sa aj zariadila.
@mimirinko preto som napisala co som napisala ...a okrem toho aj to je cudzi clovek 😉 nomzno o to boplestivejsie to pre danu zenu mohlo byt ...ako ja tu nejdem virit hladinu ani zvadu,v podtste pravda je niekde uprostred i ked pravda je v skutku relaitvny pojem...nejdem tu ani moralizovat ani sudit ...
kazdy mame svoje za sebou i pred sebou a to preco sa niekto rozhodne pre interupciu je jeho osobna vec,ja len tvrdim ze riesenia su vzdy minimalne dve 😉 ja osobne nesuhlasim s potratmi a suhlasila by som aby sa takeot videa pustali deckam,to ze skaredo pred nimi nadavame kolkokrat nevadi ,ze vidia bitku na uliciach ci ozratych ludi a mozno aj nasilie v priamom prenose no bez vysvetlenia??video v skole zahrnute do osnov a vysvel;tene odbornikom je podla mna velmi dobry prostiredok a ako som pisala uz v predoslom prispevku,ked im ukazujeme co maju v gatiach a na co to sluzi tak preco im neukazat aj to ake smutne nasledky moze mat ak budu nezodpovedny!pre boha niukto tu nenapisal ze pustite to detom a nehajte nech s avysporiadaju s tym po svojom!!! ale toto uz nepatri tebe @mimirinko 😉 nechcem aby si to brala ako utok na teba 😉 to uz som si uhla 😀
@ewellina no neviem teda ako by si sa zariadila lebo ak by si nedajboh - to fakt nikomu nezelam zariadila tak ze si take postihnute dieta nechas tak nikto z rodiny by nebol stastny tomu ver.. a ja takto rozmyslam ze nebudem trapit zijucich clenov rodiny ....
a ak antikoncepcia zlyha u mna... tak si dieta ak by bolo zdrave necham... momentalne si to mozem dovolit takze nemam dovod ho davat prec ... neviem co bude o 10rokov....
@zuzkat1 ja chcem len reagovat na tvoj prispevok vyssie. Teraz sa ty zamysli...mas 3 deti a jedno z nich, priklad uz 10rocne, bude mat vaznu nehodu, napr. sa bude topit, niekolko minut bude pod vodou...neokyslicuje sa mu mozog...ostane vazne postihnute...tak ako si ty napisala vyssie...das ho zato zabit??? Kvoli drahym pomockam??? Aky je rozdiel medzi tymto dietatom a dietatom v brusku?
@nikuska265 a nebolo by lepsie tym 17 rocnym detom povedat co to o antikoncepcii?
zuzkat1 prepac teraz sa trosku ozvem ja pretoze ako som pisala vyssie kto nezazil nepochopi!prosim vas zdrzte sa komentarov o postihnutich detoch a kriminalite to do tejto temy podla mna nepatri ...tu je rec o interupciach ktore su postupovane dobropvolne a bez ohladu an vyvin plodu!
a ked sme pri tom opytala si s aniekedy niekoho kto ma postuhnute dieta ci mu to rodina zazlieva?a to ci je nestastny?
ZIVOT JE TAKY AKY SI HO UROBIME!ked budeme cely zivot nariekat a lamentovat nad tym co nam osud nadelil stastny nebudeme nikdy ...ajked pojdeme na potrat 10 x alebo budeme mat zdrave krasne deti!ak chceme dovod na radost v zivote si najdeme...zas je ot len o postuji k zivotu...
ps @zuzkat1 a co urobis o 10 rokov ak vsetko bude inak?budes si vycitat ze si nesla na potrat?ci ? len to by bola este ta lepsia situacia...co samozrejme nezelam tu niko,mu nic zle,nie ze ma tu niekto budete chytat za slova.ono clovek s amusi rozhodnut v danej chvili a v danej situacii ...potom uz by nemal plakat nad rozliatym mliekom...no bohuzial zeny vela krat oplacu napokon svoju UPT volbu...nie 100% z nich ale vacsina urcite ano....
@luciauk no ono ja obcas som mimo temy ked uz sa hovori o inom 😀 ale nedalo mi co uz somnou!

@mimirinko Ak nejaká krkavčia matka svoje trojročné dieťa utýra k smrti - "je to len jej vec, jej dieta, nikto jej do toho nema co kecat. je to jej svedomie a pokial sa tak rozhodla, nech sa paci." Čo na to povieš?