icon

Videli ste dokument - Nemý výkrik?

ewisam
24. máj 2012

Ahojte, videli ste film, ci skor dokument? Co si o tom myslite? Nechcem vyzniet ako puritanka, ale povinne by som to dala pozriet mamickam zvazujucim potrat.

evkasus
8. jún 2012

@dusika11 sa mi paci ako si to napisala...nasa minewka... 🙂 🙂 🙂
uz akoby sme v tejto teme spolu byvali 😀 😀 😀

ewellina
8. jún 2012

@dusika11
@minewka Baby, klídek. Na čo je to dobré?

evkasus
8. jún 2012

@minewka ja som jej odpovedala...v tej odpovedi som to vystihla...len ju treba vediet precitat spravne. A hlavne som jej odpovedala v kontexte.

maja22
8. jún 2012

Nuž, viac ako polovicu strán tvorí diskusia. S argumentami za a proti. Je mi ľúto, že to od úvah o živote a jeho hodnotách prešlo k osobným útokom... Ale vyzerá to tak, že podvedome sa tu prenášajú sympatie a nesympatie podľa toho, aké skúsenosti máme s diskutujúcim z iných tém... S touto témou to však nemá nič...
Rozprávala som sa s mladou slobodnou mamičkou na túto tému. Nikdy o potrate neuvažovala, aj keď to má ťažké. Keď sme hovorili o tom, že každý si určuje smer svojho života sám, tak vravela, že ona nemala na výber... Oponovala som jej, že mala. Každý si predsa môže ujasniť, s kým chce chodiť, či s ním chce intímne žiť a odkedy. To je to hlavné rozhodnutie, ktoré činíme a za týmto naším rozhodnutím prídu aj nejaké následky. V tomto mala aj ona slobodu, čo asi uznala. A po tomto základnom rozhodnutí prichádzajú zasa ďalšie, nadväzujú na seba, každé rozhodnutie prinesie nejaký výsledok, ktorý opäť môže priniesť nové situácie, v ktorých treba rozhodovať a opäť tu máme viacero možností atď. To len tak na okraj, trochu zmeniť tému...

dusika11
8. jún 2012

@minewka tak co tolko skaces ze mne je zle je len moja vec..ty hovoris o osobnej slobode tak preco mi beries moju???trocha si odporujes ako vzdy...ty plne usta slobodneho myslenia..mne fakt prislo zle s toho ako niekto..nielen ty..moze porovnavat potrat so zvieratkami..a hmyyom..a teba je do toho nic...ale to by si mala vediet ked uznavas slobodu cloveka aj sama...no zda sa..ze..respekt kdruhym nazorom nemas..sa hadaj sama .co ten tvoj chlap sa nechce hadat ci??

dusika11
8. jún 2012

@evkasus sak aj byvame pomaly a ako v kazdej rodine vzdy niekto ma anema rad niekoho..

dusika11
8. jún 2012

@ewellina ale ja som kludna..len nemam rada tento styl urazok

katja78
8. jún 2012

@minewka - just for you:

O deťoch

Vaše deti nie sú vašimi deťmi.
Sú synmi a dcérami Života, túžiaceho po sebe samom.
Prichádzajú cez vás, ale nie od vás.
A aj keď sú s vami, predsa vám nepatria.

Môžete im dať svoju lásku, nie však svoje myšlienky,
Pretože ony majú svoje vlastné myšlienky.
Môžete dať domov ich telám, nie však ich dušiam,
Pretože ich duše prebývajú v domove zajtrajška,
Ktorý vy nemôžete navštíviť dokonca ani vo svojich snoch.
Môžete sa snažiť byť ako ony,
nepokúšajte sa však urobiť ich podobné sebe.
Pretože život nekráča späť a nezastavuje sa pri včerajšku.

Chalíl Džibrán

minewka
8. jún 2012

@katja78 pekné 😉

Ale moje deti sú moje deti, a nedám ich nikomu. 😉

Nech tak činia iní, lepší. A svoje deti darujú spoločnosti.

katja78
8. jún 2012

@minewka - aj moje, teda naše deti sú naše, nikomu ich nedám/-e, mám/-e za ne najväčší podiel zodpovednosti, ale stačí, že idem/-e niekam mimo mesta bez nich a už má tú zodpovednosť na krku niekto iný 😉 čím je rodina väčšia, tým viac majú deti príbuzných a tým viac patria aj iným a to je dobre, lebo láska sa delením neumenšuje, ale rastie 😉

minewka
8. jún 2012

@katja78 áno, tak to je...a tak to má byť...a mama a otec... sú naj.

katja78
8. jún 2012

@minewka - jedine Boh je naj (1.prikázanie), jedine On si to zaslúži, jedine On nikdy nesklame našu dôveru, jedine On vie, čo je pre nás najlepšie...rodičia si z ľudí zaslúžia najväčšiu úctu, tak ako je to v 4.prikázaní desatora

minewka
8. jún 2012

@katja78 ok, ja nie som veriaca, pre mňa nie je...kto je, nech je preň no.1 🙂

katja78
8. jún 2012

@minewka - aha, ale rada používaš citáty z Biblie 😕 si ma zmiatla 😅

minewka
8. jún 2012

@katja78 používam citáty, ktoré mám rada - neviem, nesledujem, či sú z Biblie. Bibliu poznám zbežne, žiadne dôkladné štúdium.

dusika11
9. jún 2012

@katja78 ahoj pekna myslienka

liave
9. jún 2012

pozeram ze ste tu dali inu diskusiu vcera 😅 no a podaktory si prisli zakopat 😒
ja sa vratim k tej teme @katja78 odkedy sa povazuje zivot za zivot..?a dostanem sa asi k tomu ze pravda je objektivna len ju treba hladat,a najlepsie spolocne 🙂
no ale najprv k tomu ze zivot je u vtedy ak dvaja ludia sa idu milovat s pomyslenim na to ze budu mat dieta...ak sa zadari ved vtedy vznkia zivot...uz muzske spermie samotne su zive ,ci nie?a spojenim s vajickom zeny dochadza k vzniku zivota a je jedno ci uz ma plod rucky nozky alebo "len" bijuce srdiecko...tolko moj poihlad na vec ...a podla toho aj k zivotu pristupujem...pravda je velmi relativny pojem je pohybliva a premenliva,kazdy ma svoju pravdu no napokn je vzdy niekde uprostred,takze o jej relativite niet pochyb 😀
@vejula som sa strasne dobre pobavila na fajke na gras 🙂 a vo svojej podstate s tebou suhlasim ,alkohol je ovela nicivejsia droga a je povoleny a dokonca aj propagovany 😒 a myslim ze znicil ludom ovela viac zivotov ako trava 😉
farby 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no co dodat
a k tej hadke tu vcera...nooo ani sa radsej nejdem vyjadrovat lebo by som vyvolala dalsiu a na to nemam ani cas ani naladu ani chut 😝

jedine co si neodopriem ...je ze @minewka od sameho zaciatku som mala z teba pocit ze sama obcas nevies co chces povedat...a tvoj postoj mi prisiel skor ako alibizmus ci opeknievanie sa 😕 ked si si precitala ze "kazda" tu ide proti zenam ktore boli na upt si si asip ovedala...nooo ved niekto sa musi postavit aj na tu stranu,tak preco nie ja???takze o pripusteny podaktorych tvojich argumentoch je naozaj tazko uvazovat...
apropo strasne moc nemam rada ked niekto pouziva "citaty" a aj ked im neveri sa mu pacia?!nuz je to tvoja "slobodna volba" ale nechod tu kopat do ludi ktory podla nich aj ziju... 🙂

a este nieco empatia znamena vcitit sa do koze niekoho ineho...ja som na rozdiel od teba v tej kozi bola a nie jeden krat a takych ako ty bolo okolo mna ako maku,a nebit jedej takej ktora ma podrzala a miesto podpory mi povedala ze ved je to tvoja vec tak dnes tu uz mozno nie som!ale ty vies urcite o slobodnej volbe,empatii a moralke najviac..velmi to citit z tvojich prispevkov,same teplo duse a pokoj v nej...

liave
9. jún 2012

minewka @irriss Dieťa v matkinej maternici patrí jej.

Ak patrí aj spoločnosti - potom kto-koľvek môže prísť, vyrezať jej ho z brucha a vziať.

Moje deti sú moje. Nik na ne nemá právo. Len ja a môj muž.

Spoločnosť má právo deti chrániť a mňa trestať, ak im ublížim alebo opačne - mňa chrániť a moje deti (deti dospelé) trestať.

ps;precitaj si niekolkokrat tento pripsevok koho ma spolocnost pravo chranit???
mimochodom aj v dalsich si si protirecila...najprv tvoje deti nepatrili nikomu a potom zrazu aj tvojmu muzovi...v tvojej slobodnej volbe muz nema pravo rozhodnut o plode ktory je odsudeny matkou na UPT ,ale v zapeti ma pravo sa o neho starat?nikto nema pravo na tovjhe deti vytrhnut ti ich ..?ale podla teba ma pravo lekar inej zene z maternice vytrhat po kuskoch jej dieta?lebo ona tak rozhodla a ona mu dala pravo..?!a kto dava pravo tej zene ???

irriss
9. jún 2012

@liave 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨
spletla jsi adresu!! 😉 😔 😔 😔 😔
to neni asi pro mne, ze? to ja nepsala 😲 😲 😲 😲 😲

liave
9. jún 2012

@minewka ak sa budes mat chut opytat preco na teba reagujem...tak ti odpoviem uz teraz...pretoze tvoje prispevky sa stazka dali prehliadniut no nie pre jejich obsah,ale pre tu aroganciu a nadradenost...

liave
9. jún 2012

@irriss nieeee moja to som len okopcila a tak to ulozilo aj s oslovenim prepaaaac 😅

liave
9. jún 2012

@mataharyy @zabka8423 dakujem za pokec a za vase vyjadrenie nazorov i ked sme kazda na inej strane minci vase opodstatnenia niketore maju aj pre mna vyznam a chapem ich 😉 v tych ktorych sa nezhodneme nuz ved kazdy sme iny a kazdy mame svoje prezite a podla toho aj pristupujeme k danim situaciam v zivote ...dakujem

cecil36
9. jún 2012

Nechcela som uz prispievat do tejto temy, ale kedze je tu asi vela zien ktore chcu pomahat.... Takze:
Dievcina 26 rocna, slobodna, priatel ju opustil a ona zistila, ze je tehotna (8tt). Zije v podnajme s dalsimi dvomi dievcatami a mesacne su naklady na podnajom pre nu 200 Eur. Zvazuje ci ist na UPT alebo nie. Nema jej kto pomoct s byvanim lebo ak by si babo nechala podnajom si nebude moct dovolit (materska, pripadne ak by bola na rizikovom tehu). Hlada podnajom v BA, ktory by sa dal zvladnut z rodicaku lebo na UPT by nerada sla.... ale zas ako zvladnut byvanie po odchode na MD. Rodicia jej pomoct nemozu. Takze ak ma niekto napad, radu, podnajom financne dostupny sup sem s nim.

irriss
9. jún 2012

@cecil36
nekde zkus progooglit (ja ted nemam cas)..ale je tu Tema..spolecne bydleni svobodnych maminek...resilo se tu spolecne byvanie..a bylo u toho dost linku na ruzne organizace..zavolam @katren ta urcite vygoogli a pomuze..ma praxi😉

minewka
9. jún 2012

.

minewka
9. jún 2012

@liave buď taká láskavá a hoď mi link - kde som písala, že muž nemá právo rozhodovať o svojom dieťati?

Čítaš len čo sa ti hodí, aby sa ti to zmestilo a zapadlo do horovej škatuľky menom "minewka"?

Zámerne si prehliadla príspevky, kde som jasne písala, že aj otec dieťaťa má naň právo a mal by mať právo sa rozhodnúť a povedať svoj názor, čo sa UPT týka?

Zámerne si prehliadla príspevok, kde píšem, že by to malo byť nejak zákonom ošetrené?

Bez otca dieťa nebude (ak to nie je UO z darcovskej spermie).

To sa zase aj ty začínaš hrať na "akože nechápavú"??? 🙄

Prepáč, je mi ľúto, že som si dovolila niektorý zo svojich príspevkov doplniť.

A teším sa ne tie moje príspevky, kde píšem niečo o tom, že muž nemá právo sa o UPT rozhdovovať.

Verím, že budeš natoľko slušná - že sa ospravedlníš pre nepravdivé výroky, ktoré si vložila do mojich úst.

liave
9. jún 2012

@cecil36 neoradim s byvanim ani financne asi nie ale dokazala by som zohnat par ludi ktory by pomohli s dietatkom a ja by som mohla materialne prispievat oblecenim po detoch to su sakra usetrene peniazky 🙂 vedela by som zohnat kocik kozmetiku pre dietatko ,tehotenske oblecenie a pod.myslim ze to by tiez vela usetrilo peniazkov.mam znamich v realitkach no to bude asi hodne exluzivne no nebude ma stat nic ak sa opytam ci nieco nesustalo v okoli.dokonca mam aj postielku v ba.chcela som ju predat ale ak ju darujem nebude ma to mrziet.

minewka
9. jún 2012

@liave môžeš mi napísať dedukciu - ako si došla k tomu - že používam citáty, ktoré sa mi nepáčia?

To máš takú logiku - že človek napíše výrok = nepáči sa = preto ho píše??? 😨 😨 😨 😨 A to predtým napíšem, že používam citáty, ktoré mám rada??

Ty absolútne nič z toho, čo píšem, nečítaš poriadne. Z tvojich posledných príspevkov jasne vidno, že si len zaujatá, čo už.

Myslím, že rozhodne nie som tá, ktorá má snahu sa zapáčiť, veľmi som sa na tom pobavila, vĎaka... 😀

Mysli si o mne čo chceš, udivuje ma, ako ma ľudia len tak hodnotia..ale uznávam, stačilo by sa trošičku vopchať do zadku, pohladiť ego, súhlasiť, veľavravne pritakávať - a hneď by som bola obľúbenejšia.

Ako som napísala dobrej duši dusike11 - a na jej prorocké na "každého raz dôjde" - nebojím sa. Viem , aký som človek, viem, ako žijem a je mi úplne jedno, čo si o mne myslia cudzí, anonymní ľudia, ktorí ma v živote nevideli - ale kydli mi na chrbát peknú znôšku súdov len pre to - že sa im nepáčia moje názory (a skôr, že nevedia nájsť na ne iný argument).

Uznávam, že občas som sa nechala vyprovokovať pár extra prajnými jedincami - ale - ako som x krát napísala - nie som dokonalá. 🙂

liave
9. jún 2012

@minewka moja posledna reakcia na teba aspon vidno ako citas!ja som nikde nepisala ze pouzivas citaty ktore sa ti nepacia!!!a nezabudni to obratit na preklep 😉
ani ja nie som dokonala a preto nemam pravo okolo seba kopat a byt arogantna...nemam sa za co ospravedlnovat a nemam cas hladat tvoje prispevky o tom ako si protirecis...to s tym otcom nebol jediny...takze jedine co poviem prepac na tvoju osobu uz reagovat pretoze to nema viznam ...