icon

Video zo šikany na škole šokovalo rodičov

23. nov 2023

Väčšinou sa ma takto tragédie nedotknú, ale videla som video z aktuálne riešenej šikany na škole kedy chlapec skočil zo strechy a som tak strašne rozhodená!!! Zhnusená, nahnevaná z časti aj zúfalá keď si predstavím, že sa toto môže diať v budúcnosti môjmu dieťaťu a je mi to strašne ľúto za tých rodičov.. keď tam počujem kričať vo videu tie deti ako naňho kričia dvíha sa mi žalúdok, poznám sa a viem, že v iných prípadoch by som obraňovala deti, že sú odrazom rodičov a podobne, nikdy neprajem nikomu nič zlé a snažím sa vždy pochopiť “obe strany”, ale v tomto prípade by som ich chcela vidieť a prefackať aj ich aj ich rodičov a aby niesli následky a trápilo ich svedomie DO KONCA ŽIVOTA
Len toľko k môjmu výlevu, ale prišlo mi vhodne sa vypísať sem - väčšinou tu sme rodičia a berieme takéto veci inak

mircalla
25. nov 2023
123andy123
25. nov 2023

@maranco ona bude zrejme psychopat bez empatie ale na tej skole není nikto normálny.

mircalla
25. nov 2023

Tvrdí, že keď bol za riaditeľom školy so sťažnosťou, že jeho syna šikanujú dievčatá, dočkal sa šokujúcej odpovede. Mal mu povedať, že to nie je možné, pretože sú zo slušných rodín, chodia do kostola a čítajú Sväté písmo...

vreckovka2
Autor odpoveď zmazal
vreckovka2
25. nov 2023

@hendikep kazdy si nesieme ine vzorce z rodiny. Nie kazdy vieme ako na vychovu deti. Na vyske prve co povedal psycholog bolo, ze ked si kupime spotrebic, tak si precitame navod. Avsak ked sa narodi dieta, minimu rodicov si ten "navod" nastuduje. Neviem ako pristupujes k raplom ty, ja cakam. Pracujem nasledne s emociami dietata, ked rapel odoznie. Ono pri hysaku je mozog zablokovany, zbytocne budes nieco racionalne hovorit (vraveli mi to viaceri psychologovia na kurzoch). Aj u dospleho to tak je, neprijima racionalne argumenty. Co robim je nasledne to, ze s tym pracujem, aby sme tym hysakom predchadzali postupne. Ja nebudem dieta manipulovat, kricat, alebo ho udriet, ked chyti rapel len preto, ze to vacsina okoloiducich odo mma pravdepodobne ocakava. A rozdavanie diagnoz a nalepiek tiez nemam rada. Ale ono odbornik si diagnozu nedovoli dat len tak . A ani nie je ospravedlnenim, ale naozaj moze byt s dietatom velmi tazka spolupraca. A tomu rodicovi nenavistne pohlady len pridaju na zufalstve, ktore preziva.

ahhola
25. nov 2023

Ten chalan tu🌐mohol veľa dokazat, keby aj nespravil dieru do sveta, ako inteligent mohol, možno by spravil šťastnou nejaké dievča, ktoré sa možno ešte len narodí. No zniesla ho zo sveta mala, tupá chrapina z dobrej rodiny😪, ako sa píše kúsok vyššie.

Aj do 89.bola šikana, všade a možno väčšia ako dnes.... ZVSkari by vedeli rozprávať... Ale bralo sa to nejak tak na prírodno 😅🎄sú predátori a korisť a nič medzi tým.

V 1980 ma prilákal do šatni ZŠ plač malej cigánky, pod ňou som videla mlácku a nad ňou velku tetu upratovačku zo zmetakom a víťazoslávnym priblblym úsmevom. Už poslala po riaditeľa Krchnara a ten sa valil chodbami robiť poriadok ako pravy hromotlk a hneď na ňu, ako je možné, ze sa taka veľká capina dostala... 💦

Ti dvaja by sa po nešťastnom decku vozili možno do večera, lenže malej mater, aj keď starostlivosti o decka moc nedala, predsa ju inštinkt vyhnal do školy a hneď mala jasno, tej vynadala do spatných kurievv a zo sudruzenkom sa pôjde sťažovať na okres, na rasistického gadza♦️
Toto si dovolila v dobe, keď nemal každý romales jedného mimovladkara ta chrbtom. Prečo to nevieme aj MY?

mandarinka555
25. nov 2023

@simca06022011 Ty si dobre mimo...Si zadrbaná v každej diskusii od rána, do noci...Robíš sa premúdra, každého poúčaš a pritom netušíš, kde je sever🙈 Radšej sa venuj dcére, lebo z nej vyrastie to, čo si ty 😝

barbs2406
25. nov 2023

Aj mňa to strašne rozhodilo a drží ma to už asi druhý deň a je mi to strašne ľúto. Tie deti by mali niesť následky veď sú to pomaly dospelí ľudia,čo budú robiť o pár rokov ,čoho budú schopní ,poučia sa , nepoucia. Ten chlapec nemal do tej školy chodiť ,je to celé choré.

ankare
26. nov 2023

A toto ste videli? V Maďarsku tiež spáchal chalan samovraždu, sikanovali ho kvôli obezite. Aj videá násilníkov sú tu. 😪
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfb...

mandevilla
26. nov 2023

Tak tu krásavicu už vysnorili. Ale má vypnuté komentáre. Tak to písali jej kamarátke. Ja nemám fb, čiže to mám sprostredkované.

maranco
26. nov 2023

@mandevilla v škole https://zsparchovany.edupage.org/ tiež už nefunguje odkaz Sme na Facebooku

mandevilla
Odpoveď bola odstránená
mircalla
26. nov 2023

@mandevilla A ktora to je?

mandevilla
26. nov 2023

@mircalla ta vľavo

annm81
26. nov 2023

@mandevilla Toto je naozaj nutné? Chceme od 14ročných detí, aby dokázali pracovať so šikanou, ale ako dospelí tu podporujeme lynč? Vieš ako fungovala davová šikana na tej škole? Že najskôr začalo jedno jediné dieťa. A keďže sa nenašiel nik, kto by mal gule vstať a povedať NIE, pridalo sa druhé dieťa a domino efektom ďalšie a ďalšie. Davová psychóza, presne ako lynčovanie dospelých - potrebujú vedieť, kto to bol, aby si zhnusene odpľuli a utvrdili sa v tom, že oni nie sú také špiny ako to dieťa, a vzápätí spustili kyberšikanu, keď jej kade-tade po sieťach budú vypisovať aká je to sviňa a že má zdochnúť... krásny príklad, akým určite naučíme deti, ako bojovať proti šikane.

A ešte napíšeš návod, že ostatní písali jej kamarátke? Ako sa tá asi cíti? Možno je to nevinné decko, ale profil má zaplavený úchylnými dospelými, čo píšu nenávistné príspevky... choré.

mandevilla
26. nov 2023

Pozrite sa. Je to verejne. Ako aj tie profily. Prečo stále chrániť tých čo robia zle? Výčitky aj tak nemajú. Okolo nich po špičkách. O právach..
Ako aj Judita. Ani táto zrejme výčitky nemá. Ako tu písal, vysmiata išla z polície. Výčitky mať nebude. Nech aspoň pocíti linč. Áno. Lebo zlo sa toleruje, zlých majú všetci chápať. Brat ohľady..

annm81
26. nov 2023

@mandevilla Prečo? Odpoveď je jednoduchá, lebo by sme nemali byť rovnakí ako tí, ktorých kritizujeme. Už len preto, že sme dospelí, nie hlúpe deti a dokážeme domyslieť dôsledky.

Poviem ti to teraz naostro, bez príkras, ako to je - keby sa tento prípad odohral na tvojej škole v tvojich 14. rokoch, najskôr by si tam pokrykovala ty sama - zjavne máš totiž sklon podliehať davovej psychóze a vôbec ťa netrápi, že šikanovaním môžeš niekoho dohnať k samovražde, napr. tá kamátka si môže pri všetkej tej špine pokojne siahnuť na život. Nenapadlo ťa to, či ti to je len jedno? A až sa zabije, budeš v pohode s tým, že ty a tebe podobné, ste za to zodpovedné? A môže sa začať ďalší lynč - napr. na tvoje dieťa budú ľudia pľut na ulici, čo to má za matku a denne dostane sto správ mailom, SMS, na sociálnych sieťach, že aká škoda, že sa taká špina rozmnožila, lebo decko bolo určite vychovávané k takým hodnotám ako vyznáva matka.

mandevilla
26. nov 2023

To dievča nieje to, čo len pokrikovalo. Ale pravidelne šikanovalo, ubližovalo. Inak by som súhlasila. A určite aj súhlasím za iných okolností, s tým čo píšete. Keď vidím ale čo sa stalo s podobnými prípadmi. Aj Miloslavov napríklad. Nestalo sa nič. Vinici s úsmevom idú ďalej.

akvi
26. nov 2023

@mandevilla myslíš si, že niečomu pomôže, ak teraz začnú ľudia šikanovať to dievča? Preboha, je to stále decko, ktoré nedomyslelo dôsledky svojich činov. Či teraz si do nej všetci kopnime = spravne to isté, čo ona chlapcovi?? Vážne? Akože očakávame od deciek to, čo sami nezvladame. V tomto prípade na celej čiare zlyhali dospelí, pretože to dovolili. To je celé. A môže sa veľmi ľahko stať, že to dievča nezvládne túto šikanu a bude nasledovať chlapca. Nevieme ani prd o jej zázemí, o tom, čo prežíva ona sama, možno je tiež obeťou. Ten, kto šikanuje, je totiž veľmi často sám sikanovany.

mamina7070
26. nov 2023

zlyhala najma skola tam slo o viacero pripdov ale pravda ruka ruku myje riaditel mal ihned sam odstupit mlada vychovne opatrenie v pastaku ju naucia aj ked zjavne ide o sociapatku

mamina7070
26. nov 2023

@akvi 15 rocne pubertak si neuvedomuje dosledky svojich cinov ked krici po chlacovi nech skoci ????
to nie je sikana voci nej ale nech si nesie zodpovednost za svoje ciny
ona ho kontinualne sikanovala to je jeden grc a akoze ma sa to len tak prejst lebo otecko podporuje skolu a ona chodi do kostola ????
toto su take bullshity co tu vypisujes

mandevilla
26. nov 2023

Keby skočilo vaše dieťa. A dotyčnej by sa to len tak prepieklo. Čo sa aj prepecie. Tomu verte. Aj vtedy by sa vám to zdalo byt ok? Je toho plné médiá. Obraciate svoj hnev nesprávnym smerom. Zlo sa nemá chrániť. To není mladicka nerozvážnosť. To je systematické ublizovanie pre radosť. Už majú dosť rozumu. To není len prešľap.

anna_anicka83
26. nov 2023

@diablikovci Áno. Ja som ako učiteľka riešila šikanu. Toľko sedení s matkou a absolútne žiadne pochopenie. Iba maily o tom, ako sedím na jej synovi a ako som sa spikla aj s rodičmi detí, ktorým chlapec robil zle. Rodina bohatá, slušná. Až keď sme ho vypočúvali so zástupkyňou a mamou, tak sa priznal. Keď sme sa pýtali aké postihy má doma, keď dostal poznámku, že napr. hodil peračník spolužiakovi do koša, tak nič. Doma sa rozreval a mame klamal, že to na neho zvalili ostatní. Dostal pokarhanie s tým, že za každý ďalší prečin to pôjde vyššie (pokarhanie riaditeľom, znížená známka so správania). No deň pred koncom školského roka spravil prúser, tak dostal pokarhanie riaditeľom. Ešte v polke leta mi prišiel mail, či dobre spávam. Stavím sa, že keby tá mamina písala tu na MK, roznesú ma tu ako tú zlú učiteľku, čo si takto dokáže sadnúť na slušné dieťa. Nezastávam sa pedagógov, ani vedenia tejto školy, tam zjavne došlo k chybám, len hovorím aké je to ťažké pustiť sa do boja so šikanou aj pre učiteľa.

annm81
26. nov 2023

@mandevilla Čo ty vieš o tom dievčati? Že niekto, na sociálnych sieťach, tvrdí, že to bola ona? Niekto, koho tiež nepoznáš. Čo vieš o tej kamarátke? Veľké nič! Ale hlavne sa pripoj k davu, čo šikanuje. Si úplne rovnaká ako tie deti - rozdiel je, že vzhľadom k svojej plnoletosti by si mohla mať viac rozumu. Ale hlavne sa potľapkaj po pleci za svoj sebaklam, aká si ty lepšia ako tá spodina.

slovakboy
26. nov 2023

@akvi máš pravdu ale nejaké zadosťučinenie musí byt aj pre obete. Nemôže jej to len tak prejsť. Nemala by byt zverejnená jaj identita a malo by sa to riešiť tak ako hocijaký iný prípad. Vyšetriť psychiatrami aj prečo kričala? Mohla kričať aj pod tlakom mohla byt sama šikanovaná mohla mat strach z ostatných. Ale mohla to byt aj tá ktorá to celé schvalne hecovala možno si siahol na život práve kvôli nej bol do nej zaľúbený a ona ho takto odmietala. Ak to tak bolo tak si zaslúži trest. Ja keby som takéto niečo v puberte urobil, zosypal by som sa a nevedel by som si to odpustiť do konca života.

mamina7070
Odpoveď bola odstránená
mandevilla
26. nov 2023

@annm81 a možno ste vy jedna z nich. A možno aj rodina tých čo šikanovali. Mňa nemusíte riešiť.

liv1
26. nov 2023

@annm81 vies aky mam z teba pocit? No mozem sa mylit. Ze doma ste to riesili, ale z opacnej strany. Tak sa toho dievcata zastavas. Suhlasim s tebou, ze prehnany lync je nebezpecny. A je nevhodne aby jej alebo jej kamoske vypisovali cudzi dospeli ludia. Ale treba si uvedomit, ze verejnost ma velke obavy, mame deti, nechceme aby sa im to stalo a taktiez chceme tresty pre deti a rodicov, ktore toto robia, alebo rodicov co toto dovolia. Ak tato situacia prejde volne, je to zelena vsetkym sikanatorom v SR. Takto je to vystrazny prst, ze aha, toto sa moze stat mne ak budem pokracovat v tych zverstvach co robim. A este raz sa opakujem, lynč v podobe vypisovaniu konkretnym detom s tym nesuhlasim, ale spolocenske odsudenie, exemplarne tresty, s tym suhlasim absolutne.

annm81
26. nov 2023

@slovakboy Zadosťučinenie pre obete má poskytnúť súd. Až sa prípad vysvetlí a jasne bude preukázaný vinník, potom ho treba primerane súdiť. Ak ľudia nie sú spokojní so súdnictvom a vyšetrovaním trestnej činnosti, majú protestovať proti nim. Tak ale ľuďom na práve záleží asi tak, že si vo voľbách volia strany, ktoré najviac podporujú súdnu a policajnú mafiu.