Video zo šikany na škole šokovalo rodičov
Väčšinou sa ma takto tragédie nedotknú, ale videla som video z aktuálne riešenej šikany na škole kedy chlapec skočil zo strechy a som tak strašne rozhodená!!! Zhnusená, nahnevaná z časti aj zúfalá keď si predstavím, že sa toto môže diať v budúcnosti môjmu dieťaťu a je mi to strašne ľúto za tých rodičov.. keď tam počujem kričať vo videu tie deti ako naňho kričia dvíha sa mi žalúdok, poznám sa a viem, že v iných prípadoch by som obraňovala deti, že sú odrazom rodičov a podobne, nikdy neprajem nikomu nič zlé a snažím sa vždy pochopiť “obe strany”, ale v tomto prípade by som ich chcela vidieť a prefackať aj ich aj ich rodičov a aby niesli následky a trápilo ich svedomie DO KONCA ŽIVOTA
Len toľko k môjmu výlevu, ale prišlo mi vhodne sa vypísať sem - väčšinou tu sme rodičia a berieme takéto veci inak
Pamatam si ako aj u nas v prvej triede sme mali sikanu a to sme mali 6 rokov, boli sme najhorsia trieda vdaka par chlapcom a dievcatam.
Dnesne deti su velmi zle zial, vela robia aj socialne siete a sila skupiny, ked sa deti ovplyvnuju navzajom a zial malokto odola natlaku skupiny a zaradi sa k tej vacsine aby mal “kamaratov”
Moje dve spoluziacky sikanovali denne a viete co? Rodicia o tom nemali ani tusenia a my ostatni sme nic nepovedali lebo sme sa bali..
Je to tazko, tie deti si neuvedomuju uplnu vahu svojich cinov, a tito vacsi chcu len zaujat, zapadnut a casto je potom uz neskoro.
Dajte link na video
Tam je aj chyba aj vedenia...pokiaľ vedeli, že sa niečo také deje, malo sa to riešiť, ale zrejme povesť školy bola prednejšia..smutné je, že vždy sa musí najskôr niečo vážne stať, aby sa to začalo riešiť...
@elenka.k citaj az do konca. Spoved matky https://www.cas.sk/clanok/2870103/roman-15-si-p...
@liv1 to je šialené 😥
@karolinakr a pozri toto. Nemozem to do konca dopozerat ani https://www.cas.sk/clanok/2870089/sokujuce-vide...
@hederamonstera lebo na detských ihriskách sa nesikanuje vôbec? A tm deti hodia lebo chcú.
@lucka_ke rodič si nezaloží lôžko na detskej psychiatrii, zdá sa mi, že konkrétne v prešovskom kraji je takých lôžok nula. (v niektorých krajoch majú "až" päť). Opäť sa dá pozrieť na to, ktorá strana rtoto mala v programe spolu s bojom proti rodovo podmienenému násiliu mimochodom. Takže nie, nei dúha je problém na Slovensku :(
@karolinakr strasne nieco😢. Strasne coho su tie deti niektore schopne. Teraz sa budu vyhovarat ze on bol taky a onaky. A tu ked na Mk citam, ked je niekto uplne na dne a este si tu donho kopnu vela krat. A to su dospeli ludia
Hmm ked niekto pusti do eteru meno dievciny ktora vykrikovala ROMAN SKOC tak uvidi, co je to sikana. Ludia ju zozeru. A ak je to jedna z dievcat ktore ho sikanovali, tak to bude. zasluzene.
@kittykat22 ktovie, či to dievča má vôbec nejaké svedomie a uvedomuje si, k čomu sa pričinila ...
@jesenzima ved verejnost jej pomoze pochopit 😀 Na 100% v okoli vedia kto je a lezie kanalmi
😨hrozné niečo😔😢 Povedzte mi pls to sa stalo po vyučovaní? A ako sa mohol dostať na strechu?
Mne zacali tiect slzy ked som to videla a pocula 😢
Šikana-nešikana, videl som jeho fotku a keby som ja tak vyzeral v pätnástich, tak skáču zo strechy spolužiačky ktoré som odmietol...Divná doba. Lásku vystriedala ľahostajnosť. Ale hlavne že sme úspešne nabehli na dištančnú výuku keď sa tým deckám formovala psychika. Za to by mal niekto vysieť.
Ja nechapem, ako može niekto nahovarat niekoho, aby skočil..to je frajerstvo či idiotizmus v jednom..
Taku šikanu ma Farrah Abraham, ktora učinkoval v 16 a tehotna na MTV a už roky jej ludia pišu taketo komenty na IG , nech sa ide zabiť..
Ako si vôbec môže niekto toto dovolit
@hederamonstera ano suhlasim, ze sikana vznika na miestach kde su ludia nuteni byt dlhodobo spolu, skolky, skoly, detske tabory (osobna skusenost z detstva), napr. aj taka ZVS v minulosti, moj muz ju este absolvoval a teda kym sa 2x nepobil tak to skusali a na neho. Byt dennodenne v kontakte s niekym kto ta sikanuje, prenasleduje, bije, ponizuje, ohovara, vyclenuje, zosmiesnuje.... a nemas uniku, nemas ako to riesit lebo sa pred tym zatvaraju oci a popravde kompetentni ani nevedia ako to riesit. A ty tam kazdy den musis ist.
@karolinakr Dovoľujú si, pretože sa im nič nestane. To im dodáva silu 😐
V tomto prípade ma to ťahá k názoru, aby zverejnili mená tých detí resp. rodičov detí ktoré toto kričali vo videu a šikanovali ho. Inak by som bola zástanca názoru, aby ich nezverejňovali, pretože im to môže pokaziť život, môžu mať z toho taktiež kadejaké psychické problémy, v najhoršom prípade ten tlak na nich by mohol vyvolať podobné reakcie ako u toho chlapca. Len mi to v tomto prípade akosi nedá, že by mali upadnúť len tak do zabudnutia akoby sa nič nestalo, pritom to spôsobili v značnej miere oni.
@katka700 som zhrozená, nielen z detí ale aj z učiteľského zboru, pochybenie na všetkých stranách😲 a kde bola polícia - vyjednávač !
Chlapec stihol volať s otcom, prišla tam aj mama a ostatní iba čakali kedy a či to urobí....
Veľmi mi je ľúto, čím si prešiel a nepomohol mu nik....
školský psychológ, soc. pracovník....??? a vedenie školy ?ahá oni štrajkujú za vyššie platy
Už dávno vravím, že v deťoch narastá agresia ktorú vidia všade naokolo. Toto nepríčetne chovanie, je tak len odrazom doby v ktorej žijeme.
Nedávno tu písala nejaká mama, že sa sťahujú z USA, lebo jej syn tam vidí násilie na školách a všade. Lenže to všetko je už dávno aj u nás!!! Kde ujdeme?!
Dúfam, že škola dostane poriadne sankcie za neriešenie šikany a žiaci ktorým bolo dovolené šikanovať slabšieho, by mali byť vylúčený zo školy.
Nemôžme byť viac slepí k agresii na školách. Veľa deti má psychické problémy (aj mimo pandemie ich už bolo priveľa), a ktorýkoľvek prípad šikanovaného dieťaťa môže skončiť takto fatálne.
Nepozerám to video stačí mi čo som počul. Je to hrozné strašné a na zaplakanie a na rozzúrenie. Mali by to púšťať učiteľom na školách ako výuku a všetkým čo šikanujú ako výstrahu.
@karolinakr vlajku nevyvesi, ale vo vestibule horia sviecky....ano tie decka co na romana pokrikovali, maju isto sok...ten pride, az ked ich zacne vysetrovat policia...mozno...
@hederamonstera prosim Ta, a za co este je zodpovedna povinna skolska dochadzka? Aj zato, ze rodicia sa svojim detom nevenuju a vyrastaju z nich spratkovia? Co takto zacat uvazovat racionalne a nesirit hovadiny?
Za cely ten cas sa nenasiel nikto kto by za nim na tu strechu vyliezol? Alebo si nikto nevsimol co sa tam deje? Ze zasrani nabadaju chlapca na spachanie samovrazdy? Dufam, ze vsetkych prepustia a agresorov adekvatne potrestaju. Fatalne zlyhanie s fatalnymi nasledkami
@jakubrianka ano , vyluceny zo skoly, a nech mu rodicia hrdinovia hladaju novu skolu cez 2 okresy, potom sa mozno zobudia viaceri...

@valeria_h ani nevieš, čo to so mnou robí, iba pri pomyslení na to, tak ma vynechaj, prosím,
video som nevidela