Vidíte manželovu výplatnú pásku každý mesiac?
Moj mi neukazuje kazdy mesiac vyplatnu pasku,stale ked chcem vediet , tak sa musim pytat, v poslednej dobe mi je to trapne, ale co ma robit ked mi sam nikdy od seba nepovie? On sa ma pyta stale kolko mam mesacny prijem a ja stale mu poviem, dokonca niekedy aj vyplat. pasky vidi.Vyplatne pasky si vraj nechava v robote, nenosi ich domov.A ja mam pocit, ze mi nieco zatajuje 😒
ˇ(Co ja viem, ja sa ho nepýtam , kolko dostáva, peniaze chodia na SPOLOCNY účet, on nosí pri sebe bankomatovú kartu (kedže bývame na dedine, a tu bankomat nie je, čiže kartu nepotrebujem) a mne chodia SMS o kredite a debete 🙂 ked potrebujem peniaze, nahlásim 🙂 prídu 🙂
Jasne,ze ano,ved su to nase peniaze..a chodi mi vypis z banky na mobil,takze aj keby chcel,neutaji 😉
kedze moj manzel nema pravidelne kazdy mesiac rovnaky prijem, tak nie....ani po vyske jeho prijmu nepatram... pokial je zaplateny uver, inkaso, vsetky vydavky, na mojej karte je dostatok prostriedkov na fungovanie...tak ani nemam dovod.... 🙂
ale ak mam odpovedat na uvodnu otazku @junovka ano, mas pravo vediet kolko zaraba, obzvlast ak jeho zaujima vyska tvojej vyplaty.... 😉
Pozor: Keďže toto je Otázka, každý môže odpovedať iba raz.
my mame tiez spolocny ucet...viem o jeho peniazoch viem kolko zaraba a ja so vsetkymi peniazmi hospodarim... a tiez sa stale pochvali kolko zarobi ...
a ty mu sama od seba poveis kolko zarobis alebo sa ta opyta? lebo si pisala ze on sa ta stale pyta...tak ked sa ta pyta..tak mu odpovies...a on to nepoklada za cudne.. tak preco je tebe cudne sa opytat...niektori muzi nepirkladaju dolezitost urcitým veciam a mozno ho ani nenapadne ze ta to stve... proste opyta sa ty mu odpovies.... niektori muzi ..maju iny sposob komunikacie....
...a z druhej strany ... mozno mu je naozaj blbe ze malo zaraba, ale co ja viem... skor si myslim ze je to jeho prejav komunikacie...najma ak vam to v manzelstve vsetko klape..proste asi mas manzela ktoreho sa musis pytat aby o istych veiciach rozpraval..a v inej sfere nemas problem..ono sa to tak asi kompenzuje ..tak netreba panikarit...
u nás neexistujú....moje - tvoje peniaze....iba naše peniaze....manželova výplata chodí na náš spoločný účet....ostatné mám na starosti ja....sa postarám o to, že je zaplatená.....hypo....a ostatné mesačné platby....ja varím ja nakupujem....a aj keď jeho výplata chodí na spoločný účet....tak ako dostane výplatnú pásku...hneď mi ju dá
ano.mame spolocny ucet a cez internetove bankovnictvo vidim vsetky pohyby na nasich uctoch. Odporucam zriadenie rodinneho uctu,zriadit si pristup do netbanky, nechat posielat vyplaty oboch partnerov tam a odpadnu pochybnosti, podozrenia alebo "len"otazky zo strany partnera typu" kolko zarobis, na co minas peniaze a pod"
mne zas manzel povie ze vyplata uz prisla tak sa vzdy opytam ze kolko a povie... materska chodi na jeho ucet mame ho spolocny a vzdy si povieme naco sme peniazky minuli
my mame jeden ucet, o platenie uctov a nakupy sa staram ja (velke nakupy samozrejme spolocne), takze v podstate mm dostava vreckove len 😀 a zatial nam to vyhovuje obom, on vie na co minam, obdobne ja viem na co minie peniazky on 🙂 a vyplatnu pasku vzdy hodi niekam do stola 🙂
@junovka a vy nemáte spoločný účet? podla mna je to vo vzťahu dôležité. zažila som už že každý z manželov mal svoj vlastný účet a všetko skončilo rozvodom.
a inak k tvojej otázke: áno viem niekedy aj skôr ako muž aká bola výplata pretože mám prístup k IB a ked nie tak pásku mi sám dá na stôl nech sa pozriem
presne viem koľko manžel zarobí, nakoľko mi jeho výplata chodí na účet a dostane z nej akurát vreckové 🙂 ja platím všetky účty a starám sa o financie...
my máme každý účet svoj, ale nikdy sme si nedelili peniaze na tvoje a moje....bolo to tak aj pred svadbou keď sme spolu len žili a teraz tiež. účty platíme spoločne a máme také nepísané pravidlo že najskor míname peniaze z môjho účtu a potom z jeho 😉 každý vieme kolko ten druhý zarába a myslím že tak je to správne. V manželstve by nemali byť tajnosti.
Manželova výplata chodí na môj účet, takže mám prehľad každý mesiac, k účtu máme dve karty, takže ak potrebuje jeden z nás tak vyberie. Inak o všetky povinné poplatky sa starám ja.
u nas fungujeme s dvoma uctami kedze sme tak mali ucty uz pred manzelstvom. ked sme sa vzali tak sme automaticky vybavili, aby sme mali navzajom pristup k uctu toho druheho. ked ja potrebujem doplnit peniazky, lebo som nejak na "mizine" tak preposle manzel nejake a naopak. a samozrejme nieco take ako heslo a login pre nas nie je tajomstvom ani kopie grid kariet. sme jedna rodina a tak mame aj jeden rozpocet. mame spolu dieta a cakame dalsie , podielame sa na vsetkom spolu a nezalezi na tom, kto zaraba viac.
po svadbe mi mm povedal aby som zrušila svoj účet. zrušila som a na jeho chodí jeho výplata a môj rodičovský s tým že ale všetky peniaze hned ako nabehnú idú mne. výplatná páska ma nezaujíma, mám prístup k internetbankingu. u nich doma to je tak celý život. svokor dá všetky peniaze svokre a ona sa stará, len ked mal nejaké bočáky tak to si nechal - pre nu na darček, pre deti a pod. nechcem nikoho uraziť, možno som ja divná ale ked ste tak dlho spolu (súdim že deti sú vaše spoločné) tak mi príde niekde chyba ked neviete o svojich príjmoch 😕 po pravde aj ja mm zamlčím ked niečo odložím ale preto aby som ho potom niečim potešila ked to najmenej čaká 😉
Mame kazdy svoj ucet a vobec ma nezaujima, kolko zarobi, priblizne viem a viac mi vediet netreba. Ja dostavam matersku + rodicak, s tym si v pohode vystacim, on plati vsetky ucty, nakupy, uplne nam to vyhovuje. Ono nejde o ziadne tajnosti, keby sa ho spytam, tak mi povie, aj ked dostane bonus, tak mi vyteseny povie, ale takto preventivne kontrolovat kolko ktory mesiac by ma nenapadlo 😕
A ano, mam kreditku k jeho uctu pre pripad nudze xixi
Aj my mame jeden spolocny sukromny ucet a dva firemne....od sukromneho mam kartu len ja (mame este studentsky ucet a k tomu je len jedna karta zadarmo), mm vacsinou nosi hotovost, no od firemnych nemam, sak naco....(mm je zivnostnik a konatel v sro, preto dva)
Ale od vsetkych nam chodia SMS do mobilu, takze vieme kolko kam odislo, ci prislo 😉
navrhni muzovi, aby ste si spravili prehlad v prijmoch a vydavkoch, aby ste vedeli lepsie hospodarit. tiez mi pripada ako vyhovorka, ze si pasku zabudol v robote.
my nie sme manzelia, ale mame spolocne ucty a kazdy ma aj vlastny ucet. mlady mi vyplatnu pasku neukazuje, ale viem cca, kolko zaraba a kolko zarobi na fuskach. ale nie je problem do jeho vyplatnych pasok, resp. faktur pozrtiet, ma ich doma v sanone. peniaze mi nedava, mam na vlastnom ucte, z neho robim bezne nakupy, ked sa robi vacsia investicia alebo sa kupuje nieco vasie, plati on. sem-tam sa ma opyta, ci vychadzam s peniazmi a ci mi nema dat. zatial nebolo treba.
Ja výplatnú pásku síce nevidím, ale máme spoločný účet, takže výšku jeho výplaty vidím tam. Rodinný rozpočet mám na starosti ja, manžel dostáva "vreckové" 😀 😀 😀
nie, ale ked si na nieco pytam peniaze, tak mi ich da 🙂 a stabliny prijem nema, takze raz je dobre, raz horsie
Ja s manželom sme spolu 9 rokov a nikdy ma nezaujímal jeho príjem. Samozrejme riešime spolu financie, hlavne keď ich je málo, ale nikdy ma nenapadlo kontrolovať mu pásky, alebo to koľko má na účte. Myslím si že ženy vo všeobecnosti sa radi pochvália výplatou. Určite viac ako muži. Možno ešte prvou, druho výplatou, ale po niekoľkých rokoch v tom istom zamestnaní je to vlastne aj tak zväčša o tom istom. Každý máme vlastný účet. Takto si nikdy nevyčítame prečo niektorý minul toľko a toľko peňazí. Príde mi to slobodnejšie a samozrejme keď peniaze nemám, tak si vypýtam a nikdy sa ma ani nespýta či je to nutné. Aj tak mu vždy zdôvodnim na čo ich konkrétene potrebujem. V manželstve je dôvera nadovšetko. Ak nebudeš manželovi dôverovať raz sa ti to vypomstí.
môj mi hneď pásku ukazuje, ako ju dostane 😀 stravné poctivo odovzdáva 😅 a kartu má raz jeden raz druhý, podľa toho kto ju práve potrebuje 😉
mame spolocny ucet (a kazdy svoju kartu), obe vyplaty idu tam a zaroven vsetky poplatky su z neho platene. Co ostane odkladame na spolocny sporiaci ucet...
u nas to funguje tak ze peniaze chodia na jeden ucet mame dve karty teda kazdy si vyberie ked potrebuje. ucty a vsetky prkotiny do domacnosti platim ja on si vyberie ked potrebuje nieco na seba, cestovne, do chalupy na stavebny material a podobne.
je fakt ako ti tu jedna kocka pisala ze chlapi premyslaju inak, resp. nieco sa opytaju a vzapati uz maju myslienky uplne niekde inde zakial co my tvorime rozne konspiracne teorie o tom preco sa opytal ci je vsetko vporiadku a podobne. kazda sme taka aj ked niekto povie ze nie.. proste sme take;) ale zase na druhej strane ak mas podozrenie tak sa s nim vklude porozpravaj ze chces spolocny ucet lebo ze ta otravuje stale peniaze od neho pytat;) treba ist na to s rozumom. napriklad co som mala byvaleho tak ten bol toho nazoru ze si musi odkladat na horsie casy, ze co ak sa na neho zena vykasle a on ostane bez penazi a podobne, toto podla mna nie je kosher ale vselijaki sme..
nieže len vidím ale aj míňam 😎
Ja mam svoj ucet, manzel ma svoj ucet. Obaja mame dispozicne prava. Ja som na jeho este nebola, on nebol este na mojom. On nevie kolko dostavam, ja neviem kolko zarabam. Teda priblizne viem. Nejako to nekontrolujem.
máme spoločný účet a spoločné peniaze 🙂
a máte dobrý vzťah? myslím keď si odmyslíš tú výplatu...lebo ak je inak všetko ok, tak možno chce na niečo ušetriť..napr. na nové auto a má strach, že by si to neschválila, alebo na nejakú dovolenku... 🙂 Skúsme byť troška optimistickejšie.. 🙂
Jasne. Mame spolocny ucet a vsetky prevody necha na mna. Vzdy mu poviem, kolko sme odlozili do sporenia atd. U nas to takto funguje celkom efektivne, myslim ze si usetrime viac nez keby hospodaril on. 🙂
my mame kazdy vlastny ucet,ale vydavky su spolocne,on je SZCO a vyplata mu chodi nastastie kazdy mesiac,a mne chodi na mobil sms o kazdom pohybe z jeho uctu,cize ziadne tajnosti 😀,viem presne jeho stav uctu, ja mam aj jeho kreditku,kedze on chodi na tyzdnovky a ja sa mu staram o odvody a vsetky vydavky spojene s jeho zivnostou,on ma iba bocaky, tam vysku neviem a prave tieto bocaky su jeho prekvapenia,darceky, alebo peniazky pouzite v krize, 😀
o financiach debatujeme hlavne ked sa ide nieco kupovat,na nakupy chodime spolocne zvacsa cez vikend,kedze iba vtedy sme spolu,ale musim povedat,ze predtym to tak nebolo,-na zaciatku nasho manzelstva,tiez som nevedela a ani nevidela jeho vyplatnu pasku,ale vtedy sme este nemali hypoteku,a manzel bol v tom case gambler,lubil si zivot uzivat a hlavne sa nechaval vyuzivat kamaratmi,teraz je vsetko ine-NASTASTIE 🙂

U NAS SA O VSETKY FINANCIE STARAM JA, TJ ZAKLADAM AJ JEHO PASKY🙂 takze viem, kolko zaraba.kazdy mame prito svoj ucet, svoje sporenie...
myslim, si, @junovka, ze vas problem vznikol este niekedy velmi davno... podla mna ide o pristup a zauzivane veci v domacnosti. alebo si neverite???