icon

Viera a budovanie vzťahu - problém ?

bubblegum7
9. jan 2020

Ahojte 🙋
Takže ako začať. Mám za sebou jedno neúspešné manželstvo. Začalo to práve sexom pred svadbou a považujem to za najväčší "dôvod" prečo sa náš vzťah rozpadol. (Z hľadiska viery). Nechcem už takú chybu opakovať ale neviem si naozaj predstaviť ako vyzerá taký vzťah dvoch ľudí ktorí sú veriaci. Niečo sa mi totiž črta ten dotyčný je takisto veriaci ale nepovažuje sex pred svadbou za niečo príliš dôležité. Mne sa takpovediac nechce ísť do takého vzťahu keď viem že nebude akceptovať že nechcem sex len takto mimo zväzku. Ale ktorý chlap je ochotný čakať ? A ako dlho ? Prosím vás veriace žienky (nezáleží na vyznaní - kresťanky moslimky ...) Ako ste si budovali vzťahy ako dlho ste spolu chodili a pod ?
Pre info - nie som že príliš wau veriaca. Ale na tomto jednom (sexuálna čistota) si už sakra dávam záležať.

bubblegum7
autor
9. jan 2020

@aileen_mt nevyčítam si to už az tak ako predtým
Proste urobila som chybu oľutovala som ju a chcem pokračovať tak ako by sa malo. Na spovede nechodím ale s Bohom sa rozprávam dosť často. Manželstvo sme mali uzavreté iba na úrade aj druhé manželstvo by som uzavrela iba takto na úrade. Dôvody boli ako som spomenula hlavne hriech. Boli sme doslova zažratí veriaci v AC 🤦 a nebolo to k dobrote. Bolo toho veľa v našom manželstve. A ako som na začiatku spomínala že môžu mi písať ženy kresťanky a moslimky .. veriace hocijakej viery .. ja patrím k omnizmu 🙂 to znamená že verím vo viaceré náboženstvá verím že ani jedno nie je kompletne pravdivé ale pravda je dokopy vo všetkých. Čiže v skratke viac pravidiel pre život 🙂 a ako taký súhrn rôznych náboženstiev taktiež platí že sex až po svadbe

bubblegum7
autor
9. jan 2020

@danielinaa nie som katolíčka ani som nemala svadbu v kostole

wena
9. jan 2020

Ja poznám veľa veriacich párov, ale sex pred svadbou mal každý, dnes sa to už vôbec nedodržiava pokiaľ teda nechodia spolu pol roka a hneď svadba. Pochybujem, že nájdeš muža čo bude ochotný toto akceptovať.

tecko28
9. jan 2020

@bubblegum7 kedze si uz bola vydata a sex si mala tak o akej cistote tu pises? Lebo tu prichadza do uvahy jedine ta "duchovna". Netvrdim, ze hned mas s novym partnerom vhupnut do postele, ale v tvojom pripade, kedze uz aj tak nebude tvoj prvy a mozno ani ty jeho su taketo "tanecky" asi smiesne. Riad sa zdravym rozumom, pocuvaj srdcom ci je to ten pravy a urcite nic zle neurobite ak bude sex aj pred tym ako budete svoji

gagik
Autor odpoveď zmazal
fokuska
9. jan 2020

@gagik Ved pred akoukolvek cirkvou nikdy vydata nebola. Cirkev neuznava uradny sobas, cize z tohto hladiska je stale slobodna zena.

ada309
9. jan 2020

Pokiaľ sa nevezmete v kostole, pred Bohom, o čistote nemôže byť reč.. Cele to nedáva zmysel,papier z úradu ti čistotu nezabezpečí..
To co píšeš nemá ani hlavu ani pätu, všetko je proti logike.. Uvazuj..
Celá táto téma mi príde ako "fejk"

miskakyska
9. jan 2020

prosím Ta ,ak to nie je tajné o čom sa rozprávaš s Bohom,ked si neveriaca a nie si ani katolíčka??...už to mám.. ty si jehovistka 🙊..tí stále omieľaju o čistote...nesúdim podla seba 😀 máme susedov 😀

deti95060810
9. jan 2020

@sapetka 👎👎
naštuduj si kto je Boh...

ukulela
9. jan 2020

@bubblegum7 ak mas z pohladu viery specificke naroky, na vztah, tak ti pomoze len hladat chlapa s rovnakymi narokmi. veriaci krestan ti nebude tolerovat len svadbu na urade atd. takze ak ten crtajuci sa vztah nie je z tvojej komunity, tak ano, mozes mat problem. a hlavne - treba sa o tom porozpravat otvorene hned na zaciatku.

silvike
9. jan 2020

@bubblegum7 T Tak ja tu budem asi za totalnu raritu 🙂 My sme totiz vydrzali a mali prvy sex az po svadbe 🙂 Ja som mala 32r a manzel 29r. obaja sme veriaci a obaja sme to tak citili a nelutujeme ze sme boli obaja pre toho druheho tým "prvým"/"prvou". je to skvele ucit sa v tejto intimnej oblasti s niekym s kym chces prezit cely zivot a az po tom ako si teda vyslovime manzelsky slub 🙂 Ja som ale vzdy uz od mlada bola tak nastavena ze nechcem sexovat pred svadbou. Dokonca aj pred manzelom som mala priatela s ktorym sme sa tiez krotili a drzali sa. Potom sme sa rozisli po 6 rokoch ale koli inym veciam. On bol tiez nastaveny tak ze chcel vydrzat az do svadby. No ale ziadna nebola. Takze ja Vam fandim, a ak to tak citite tak to date 🙂

bubblegum7
autor
9. jan 2020

Neviem kde ste nabrali že som neveriaca
.som veriaca. Som omnistka .. žiadna jehovistka ani katolíčka. 🙄 Verím v Boha ale neverím na svadbu v kostole .. to ako také páry žijú a ako to zvládali pred manželstvom ma zaujima z pohľadu všetkých náboženstiev.

fokuska
9. jan 2020

@miskakyska Nepise, ze je neveriaca...aj citas jej odpovede? Myslis, ze Boh je tu len pre katolikov?
Mozu ludia verit v Boha, ale "po svojom" a neuznavat cirkev. V tom pripade neuznaju ani cirkevne manzelstvo, mozu mat svoje sukromne obrady a zvyky, akoby "vlastnu cirkev" - ak ich to bude duchovne naplnat, je to ich vec.

miskakyska
9. jan 2020

@fokuska ..mne to je ♥ jedno...bud som,alebo nie som..nič medzi tym ,ako u autorky,že "nie som nejak extra wau veriaca"neexistuje..ostatné je,len špekulovanie
..podľa nadpisu som odhadovala ,že sa jedná o nejaku mladú pannu,nie matka dvoch deti /pardon,že som si dovolila kliknúť na profil/

vevesh
9. jan 2020

@bubblegum7 tak v mojej "zahranicnej" casti rodiny nikto nesexoval pred svadbou. Niektori sa brali do tyzdna, najdlhsia "vydrz" bola 2 roky.

miriam1983
9. jan 2020

@majkeel tak zasa aj ista trauma moze vyvolat v zene nemat potrebu sexu... a pritom by stacilo len pochopenie a vediet ako na to,od partnera.

evkamotka
9. jan 2020

Moj bol ochotny cakat. Do svadby sme spolu nespali. On vtedy 31 ja 27. Od zoznamenia po svadbu cca rok a pol. Sme normalni, nic bigotne. Prostw nam prislo ze to bude krajsie potom,vedeli sme sa ovladat, mali sme aj mame ine priority. Nebolo to len na moju ziadost, dohodli sme sa spolocne. Neviem co ta viac zaujima, kazdy vztah je iny....

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
majkeel
9. jan 2020

@silvike "Dokonca aj pred manzelom som mala priatela s ktorym sme sa tiez krotili a drzali sa. Potom sme sa rozisli po 6 rokoch ale koli inym veciam."
:D no presne kvoli niecomu takemu toto muzi nemaju radi. Cakanie s nejasnym vysledkom. Najvacsia sranda je ta, ze muzi su najviac sexualne, ako to spravne vyjadrit - ziadostivi 18-40, zeny neskor. Takze, ked chce on, tak mu ona povie sorry, 6 rokov cakat. Potom po 40tke bude chciet vela sexu ona a on jej povie, ze jeho sex uz teraz tak ani moc nebavi, pojde radsej na ryby a ona sa modlit do kostola. ;D

lenkakravcova
9. jan 2020

@majkeel Ako si prišiel na tie "veky" žiadostivosti??? 🙄
Poznám 14 ročne co to už mali za sebou lebo sa neudržali,,, a aj 30 ročného lebo sa mu ešte nechcelo. 😂

danielinaa
9. jan 2020

@bubblegum7 poviem ti to tak ako je. Vacsina krestanov, nielen katolici, ked uz bola svadba hoc aj na urade, druhu neuznavaju. Ako je to u vas nezistim a tiez si myslim ze vetiacich omnistov ci co to si, ktori budu so sexom cakat do svadby je urcite malo alebo skoro ziaden.

danielinaa
9. jan 2020

@fokuska ale kdeze. Ked niekto uz raz uzavrel sobas aj ked len na urade, katolicka Cirkev ta nezosobasi. Je to cirkevna prekazka. Ak neveris, pogoogli. 🙂

lenkakravcova
9. jan 2020

@danielinaa Muslimovia uznávajú I ďalšie svadby. Rozvod je povolený v určitých vážnych prípadoch.
S tým zvyškom máš pravdu, len málokto dnes čaká do svadby,, ale určite je lepšie si byť tým druhým istý (aspoň v zmysle ze obaja plánujú už zostať spolu), než len tak si skúšobne vrznut..

titla
9. jan 2020

Som veriaca a v mojom okoli je vela veriacich parov - ale naozaj veriacich, nie len "papierovych" katolikov. Avsak minimum z nich cakalo so sexom az do svadby.
Poznam aj pary, ktore tak urobili a niektori uz spolu neziju ale su medzi nimi i pary, ktore maju fungujuce manzelstvo. U tychto ludi slo o hlboke presvedcenie, ale musi byt obojstranne.

amelie2017
9. jan 2020

Dnes si ma pobavila viac ako tehotenstvo z analu a vibrator u pubertacky. Ak najdes takeho chmula, co pocka, prosim, napis mi.

terezka1947
9. jan 2020

@bubblegum7 ja by som to napisala asi tak.:ak sa budete mat radi,bude sa vzajomne respektovat...cize,budete vediet aj cakat. A to nie je iba o sexualnej oblasti,ale celkovo. Ved pri hlafani partnera na cely zivot riesime aj vaznejsie veci ako tuto oblast.

dopolbokaodrata
9. jan 2020

Neviem, či to tu už nebolo spomenuté, ale ak teda chceš späť svoju "čistotu", dnes sa už pomerne bežne robí operácia kde ti tvoju panenskú blanu vrátia do pôvodného stavu. A môžeš sa veselo vydávať znova, tentokrát za toho pravého.

fokuska
10. jan 2020

@danielinaa No viem o ludoch, co mali najprv sobas na urade a po rozvode sa brali v kostole. Pretoze pred Bohom manzelia nikdy neboli.

falbala132
10. jan 2020

prepac, ale precitala som vsetky tvoje komentáre a pripadas mi totalne uletena, a mozno si navyse aj frigidna a skryvas to za vieru v citujem "viacere nabozenstva". cize veris aj v islam? ten zasa pripusta aj polygamiu a konkubinat.