icon

Viera v Boha

17. máj 2021

Dobry deň prosím nesudte má ale je tu niekto na Tom podobné? Ako som vyrástla a dospelá nejako tá viera v Bohu u mňa bola menšia a menšia. A je mi to ľúto lebo nechcem stratiť svoju vieru, ale ako ju získať naspäť? Mám veľa neodpovedanych otázok a som taká zmätená z toho všetko. S snúbencom sa chceme zobrať v kostole ale predtým chcem mať lepši vzťah s Bohom.

anaj_janka
20. máj 2021

@lenkakravcova Boh je večný a má večné pravidlá - zmýslanie, spôsob jednania, postoje a hlavne postoj k hriechu svaty Boh nemení: "Lebo odplata za hriech je smrť,ale darom Božím z MILOSTI večný život v Kristu Ježišovi,našom Pánovi."Rím 6/23

Tu je satanova minulost: jeho hriech
" Tvoja pýcha je svrhnutá do pekla i so zvukom tvojich hárf; moľmi ti je postlané, a červy ťa prikrývajú. Ako si len padol s nebies, jasná hviezdo, synu rannej zory! Zoťatý si na zem, ktorý si porážal národy. A veď ty si povedal vo svojom srdci: Vystúpim hore do neba; vyvýšim svoj trón nad hviezdy silného Boha a posadím sa na vrchu slávnostného shromaždenia Božieho, v najďaľších krajoch severa; vystúpim na výšiny oblakov a budem podobný Najvyššiemu! Ale si svrhnutý do pekla"Iz.14/11-15
Satan klame, klame a klame,jeho ulohou je kradnut a vrazdit.
Oklamal aj anjelov "Lebo ak Boh neusetril anjelov, ktorí ZHRESILI, ale ich v retaziach mrákoty uvrhnul do podsvetného zalara."2Petra.2/4
Oni nemajú sancu sa vratit, lebo boli blízko Bohu a opovrhli Ním. Boh a hriech nemoze byt blízko seba, je prislis svaty.

Clovek tiez zhresil, uveril satanovi a Boh ak by ich bol usmrtil, bolo by to ok, podla zakona. "odplata za hriech smrt"
ale cloveku dal milost - moznost vratit sa, ale je tu neuprosný zákon a preto zivot za zivot, zivot Krista za moj, musi byt preliata krv, je to tvrda a bolestna vymena.
Od začiatku to tak je: Abel posluchol a doniesol baranka (symbol na Krista - dokonalého Baranka Bozieho, ktorý navzdy odstranuje hriech) a bol prijaty. Kain bol pracovity, snazivy, doniesol obet plodin zeme, to co dokazal on, ale Boh ho neprijal a velmi sa nahnveval, ale bol neposlusny, hladal svoju cestu.
Boh hovori jasne, priamo a bez vytaciek, pravdu bez zahmlievania.
Vítazstvo je zabezpečene práve jeho smrtou a tym, ze dal svoj zivot a prelial svoju krv za nas: "A oni zvíťazili nad ním pre krv Baránkovu a pre slovo svojho svedoctva a nemilovali svojej duše až do smrti." Zjavenie 12/11
cesta je stale jedna 🙂

Nastav ucho Bohu, pocuj, porozumej a posluchni - taka je cesta Bozia. "Kto by neprijal královstva Božieho ako dieta, nevojde nikdy do neho." - ide o postoj dôvery tipický pre deti - ked sa povie VERIA slovu.

uz nevladzem koncim a prajem ti pekny den 🙂

bloger
20. máj 2021

@sazumak jasné že nie všetky zázraky ktoré Pán Ježiš urobil mohol urobiť len vdaka svojmu otcovi teda jedine Boh to dal aby sa to stalo a čo sa týka Pátra Pia diabol by mu ťažko niečo také dal pokúšal ho to tiež dostal jedine od Boha dokonca mal aj stigmy

sazumak
20. máj 2021

@bloger Ja viem 🙂 Pátra Pia mám v hlbokej úcte, boli sme aj pri ňom v Rotonde. Ja som len písala kvôli tomu, že @lenkakravcova si vždy nájde niečo na našej viere, svätých...ale ich Mohamed je najlepší. Ja neodsudzujem ich vieru, sama mám v najbližšej rodine 6 moslimov, čo žijú aj v tých krajinách. Ale ani oni sa neodvažujú vyvracať všetko kresťanské a obhajovať len ich vieru. Často sa so švagrinou o ich viere rozprávam a aj ju rešpektujem, ale nemám rada, keď niekto znevažuje tú našu a aj všetkých svätých...

sazumak
20. máj 2021

@lenkakravcova Ešte som sa chcela opýtať...ak sa teda podľa Teba diabol tak často zjavuje svätým, prečo v podobe Ježiša? Prečo nie v podobe iného proroka, ale práve jeho? Asi je teda viac ako len prorok....

bloger
20. máj 2021

@sazumak rozumiem viem že si to písala pre ňu prepáč len som ti chcel pomôcť tiež si veľmi cením vieru a od malička ma viedli k tomu mama vravela že som v kostole tak ticho sedel a počúval že ani o mne nevedela bála sa zo začiatku ako to bude ked sa pozrela za seba a všade plno ľudí že kade bude so mnou utekať ale našťastie nič s toho nebolo obdivujem ako trpezlivo sa jej snažíš vysvetliť veci som rád že tiež veríš ako ja nech ťa Boh žehná a ochraňuje od tejto pandémie ale aj celkovo od všetkého zlého a jej prajem aby spoznala pravdu aj vdaka tebe

sazumak
20. máj 2021

@bloger Ďakujem krásne 🙂 Aj Tebe prajem všetko dobré 🙂 Mne sa len nepáči, že všetko, čo sem napíšeme my katolíci, je zlé, nepravdivé, všetko je diablovo a ich viera najlepšia. Tiež sa mi veľa vecí na ich viere nepáči, ale nepíšem o tom...ako aj to, že má muž viac žien? Prečo nemá napr. žena viac mužov? Sú moslimské krajiny, kde to ženy doteraz nemajú ľahké...korán som síce neštudovala, ale nechápem prečo sú muži nad nimi a rozhodujú o všetkom. Ja som za rovnoprávnosť 🙂

lenkakravcova
20. máj 2021

@anaj_janka
Okej okej, však v to ver kľudne ďalej.
Ja verím na večný život v zasľúbení Stvoriteľa.

Satan, diabol nie je zvrhnutý do pekla. Je s nami na tejto Zemi, spolu s dzinmi, ktorí ho nasledujú. Boh diabla zvrhol dolu na Zem, spolu s človekom, obaja ho zradili - obaja sú spolu na Zemi.

2:36. Satan ich však zviedol ku skĺznutiu z nej (zo záhrady rajskej), a tak ich vyviedol von z toho, v čom obaja boli. A povedali sme: „Zíďte dolu, jedni druhým nepriateľmi budete. A na zemi bude pre vás miesto usídlenia sa a úžitok tam nájdete na určitý čas“.
24:21. Vy, ktorí ste uverili, nenasledujte satanove stopy. Kto nasleduje satanove stopy, ten nech vie, že on prikazuje nemravnosti a odsúdeniahodné veci. Nebyť Božieho dobrodenia vám daného a Jeho milosti, nebol by očistil nikoho z vás nikdy, ale Boh očisťuje, koho chce. Boh všetko počuje a všetko vie.

Satan si vypýtal odklad, aby ho Boh hneď nepotrestal, a tak bol zvrhnutý na zem spolu s ľuďmi:
48: 79. Povedal: „Pane môj! Dožič mi odklad až do dňa, keď budú vzkriesení“.
24080. Povedal: „Odklad ti bol daný“ 81. „Až do dňa známeho času (dňa Posledného súdu)“

V deň Posledného súdu, bude Satan potrestaný, rovnako ako ľudia, ktorí nasledujú jeho kroky.
Diabol nie je jeho Boží protivník. Diabol je jeho podriadený. Boh ho stvoril rovnako ako stvoril nás, a vedel dopredu, že diabol padne. A aj tak ho stvoril. Mal s ním plán.
Ak by Boh chcel, odpustí aj Satanovi - problém je však ten, že Satan sa vrátiť k Bohu nechce. Sobodná vôľa, odmietajúca Boha tvorí ten problém (a smrť niekoho toto nikdy nevyrieši - a už vôbec nie smrť Boha, ktorý zomrieť nemôže).

lenkakravcova
20. máj 2021

@bloger A prečo by mu diabol nemohol urobiť stigmy? Veď posadnutí ľudia trpia rôznymi neduhmi a chorobami, rôznymi úkazmi.

lenkakravcova
20. máj 2021

@sazumak Bola som kresťanka, katolíčka, krizitujem to len preto, lebo kým som tam patrila, nevidela som to - nesnažila som sa na to pozerať objektívne. Roky, kým som nikde nepatrila, som sa nad tým zamýšľala (nie len o kresťanstve, ale aj o iných báboženstvách - aj o isláme) z každej strany.

"ak sa teda podľa Teba diabol tak často zjavuje svätým, prečo v podobe Ježiša? Prečo nie v podobe iného proroka, ale práve jeho? Asi je teda viac ako len prorok."
- proste preto, lebo je to najjednoduchšie 🙂 Keby sa vám kresťanom zjavil nejaký ten Muhammad, tak by ste to brali ako zjavenie diabla. Ak by sa vám zjavil Mojžiš, tak by ste netušili kto to bol, lebo neviete ako vyzeral (bol černoch). Najjednoduchšie klamstvo v tomto prípade je to, v čo veríte. Taká polopravda. Aby to nebolo veľmi okaté. Ľudia sú veľmi náchylní veriť polopravdám.
Keď sa niekomu zjaví diabol ako Ježiš a povie mu - iď, modli sa ruženec,, tak už babky bežia a modlia sa spolu s daným človiečkom. Nevidia do akého bludu boli zvedení - k modloslužbe. Pekne plnia to, čo im satan dal na podnose. Potom sa budú na druhom svete čudovať.. ale to už bude neskoro.

lenkakravcova
20. máj 2021

@sazumak
ZJAVENIA - rozlišovanie
- zjavenie anjela Gabriela panne Márii - anjel sa predstavil menom
- zjavenie anjela Gabriela Muhammadovi - anjel sa predstavil menom

- zjavenie vo Fatime, Medžugorí - zjavenie sa predstavilo pojmom "nepoškvrnené počatie"
- zjavenie Pátrovi Piovi - sa nepredstavilo menom, určoval to podľa výzoru
- zjavenie Faustíne - opäť nebolo povedané meno, určovala to podľa výzoru

Povedala by som, že rozlišovací znak je to, či sa daná bytosť predstaví menom.
Predpokladám, že je to tak, že Boh nedovolil Diablovi klamať slovami - slovami sa vydávať za niekoho iného (ktorého podobu my ani dokonca nepoznáme).
Čiže - keď pozeráš nejaké zjavenia, kontroluj si, ako sa to zjavenie predstavilo.
Druhá vec je potom k čomu to zjavenie vyzývalo: zjavenia, ktoré sa predstavia menom, vyzývajú k úcte a viere k Bohu. Tie ostatné zjavenia vyzývajú k modloslužbe: k modlitbám ružencom, kadejakým korálkam, medailonikom ochranným..
Aspoň teda toto som si všimla počas tých rokov kým som si to porovnávala 🙂 snáď to niekomu pomôže.

griska11
20. máj 2021

@lenkakravcova mas zle informacie bolo to podrobene analyze DNA a zhoduje sa to s krvou na turinskom platne. No, ale verim ze si najdes dalsich 10 argumentou ako tomu neverit. Skoda ze ked si bola krestanka tak si takto horlivo "verila", lebo ak by si verila tak by si nebola tam kde si dnes.

sazumak
20. máj 2021

@lenkakravcova Však ale my nevieme ani ako vypadal Ježiš, alebo sa mýlim? Jeho podobizeň uvidíme na druhom svete. Ale prorokov je viac, napr. Eliáš, Jonáš...prečo sa teda neukáže ako oni? A čo ten slnečný zázrak vo Fatime, videlo to moc ľudí....to je tiež dielo diabla? Má on podľa Teba až takú veľkú moc, aby slnko rotovalo po oblohe? A ešte, prečo by sa mali čudovať? Vy veríte, že len moslim sa dostane do neba? Ja som katolíčka, ale myslím si, že do neba sa dostane každý dobrý človek....či moslim, kresťan, alebo ateista. Však tí ľudia nemôžu za to, v akej viere sa narodili...

bloger
20. máj 2021

@lenkakravcova pretože nebol posadnutý to máš odkiaľ že bol posadnutý? Páter Pio miloval modlitbu ruženca a tú diabol nenávidí už si niekedy počula o tom že by sa posadnutý človek modlil ruženec? A stigmy tiež posadnutí ľudia nemajú

sazumak
20. máj 2021

@lenkakravcova Chcela som sa opýtať a Tebe by teda nevadilo, keby mal Tvoj manžel 5 žien a napr. 20 detí? Viem, že sa musia o každú rodinu postarať rovnako, rovnakú pozornosť, peniaze a tak...o peniaze by mi nešlo, ale nevadilo by Ti, keby žil s Tebou napr. len jeden deň v týždni a deťom sa venoval tiež len toľko?

biggi014
20. máj 2021

@sazumak a nemá potom on jej manžel sľúbené v nebi či kde to títo mohamedovia chodia po smrti 77 panien? Či to len tí najlepší, ktorý zoberú najviac životov neveriacim?

lenkakravcova
20. máj 2021

@sazumak 4 ženy, spolu max.je povolený počet. A popravde, ak by mal na to dosť peňazí - lebo každú musí zabezpečiť (bývanie, šatenie, jedlo), tak by mi to nevadilo. Viem, že niektorí majú viac manželiek a častokrát je to tak, že niektoré dni chodia ženy spolu nakupovať, alebo si navzájom strážia deti. Nevidím to tak tragicky 🙂 Asi nie som až tak žiarlivý typ 🙂 (a inak ženy, ktorým by niečo také vadilo, sa môžu normálne rozviesť - islám to povoľuje).

@biggi014 72, a je to odmena pre muslimov i muslimky za spravodlivý život (tzn. vražda, klamstvo, krádež, atď atď sú zakázané). Ale ty sa Biggi nemusíš vytešovať, aj tak nič nedostaneš.

lenkakravcova
20. máj 2021

@griska11 Pošli mi link na tú štúdiu, rada si to prečítam 🙂 Vopred ďakujem! Ten zvyšok nekomentujem..

@sazumak Nevieme ako vyzeral. Ale mnoho ľudí keď vidí napr tento obrázok, ktorý keď niekto roztrhá, tak sa pomaly prežehnáva - lebo si myslí, že roztrhal podobu Ježiš (ale skutočne netušíme ako vyzera).
Možno sa ukázal aj ako prorok Eliáš, no zase si ho zamenili za Ježiša :D Si len porovnaj - posielam obrázky, ako v zjaveniach vyzeral Ježiš. Mne to príde dosť rozdielné.

@sazumak Nie, neveríme, že iba moslim, ako príslušník náboženstva islámu sa dostane do raja. Veríme, že každý kto verí v Jediného Boha (do hoc akého náboženstva sa narodil) - ak nepridáva k Bohu nič, ak nedáva modly na roveň Boha - a ak sa snaží konať dobré skutky, tak ten sa dostane do raja rovnako. To znamená moslim = veriaci v 1 Jediného Boha a snažiaci sa plniť jeho vôľu (formálne papierovo môže patriť aj do iného náboženstva - napr. prorok Adam, alebo prorok Abrahám nepatril medzi kresťanov, patril medzi 1 Jedinému Bohu oddaných (tzn. v preklade medzi moslimov)).

@bloger "pretože nebol posadnutý to máš odkiaľ že bol posadnutý? Páter Pio miloval modlitbu ruženca a tú diabol nenávidí už si niekedy počula o tom že by sa posadnutý človek modlil ruženec? A stigmy tiež posadnutí ľudia nemajú"
Stigmy môže mať aj posadnutý človek. Ľudia, ktorí sú posadnutí majú rôzne rany na tele. A práve ruženec je modlitba diabla - je to modlitba, ktorá neoslavuje Boha, ale proroka Ježiša a pannu Máriu viac než Boha Stvoriteľa samotného (taká polopravda - znovu - ľahšie uveriteľná ako čistá lož). Za čias Ježiša sa žiaden ruženec nemodlil.

sazumak
20. máj 2021

@lenkakravcova Mne by skôr vadilo, že sa napr. nedokáže venovať deťom a mne, lebo musí byť s inými. A vadilo by mi, že prečo ja napr. nemôžem mať 4 manželov? Prečo to nie je opačne?

sazumak
20. máj 2021

@biggi014 Moslim neberie životy neveriacim, to robia islamisti...je to niečo úplne iné 🙂

lenkakravcova
20. máj 2021

@sazumak Opačne to nie je povolené kvôli tomu, aby bolo vždy jasne, kto je otec deti. Len krátku dobu existuje DNA analýza, ktorá je využívaná vo vyspelých a bohatých krajinách - a pravidlá islamu majú platiť pre väčšinu doby a väčšinu spoločnosti.
Napr aj pri rozvode, sa žena nesmie znovu vydať ďalšie tri mesiace. Musí minimálne túto dobu počkať. Je to z dôvodu, že ak by náhodou otehotnela krátko pred rozvodom, aby sa presne dalo určiť, ktorý z mužov je otcom dieťaťa (či exmanžel alebo novomanžel). Proste aby dieťa vedelo vždy s istotou povedať, kto je jeho mama a kto je jeho otec.

sazumak
20. máj 2021

@lenkakravcova Trošku si odporuješ....píšeš, že diabol nenávidí ruženec a vzápätí na to, že je ruženec je modlitba diabla...

lenkakravcova
20. máj 2021

@sazumak Ja tom nepísala že diabol nenávidí ruženec to písal ten pan hore - len som citovala ten jeho výrok celý nechtiac v texte ,,, potom som napísala pod to svoj názor - skus si to ešte raz pozrieť. ☺

sazumak
20. máj 2021

@lenkakravcova Kľudne to môže byť tak, že jeden rok bude mať dieťa s jedným, druhý s iným...ja si skôr myslím, že to by muži nedovolili. Ako poznám ich mentalitu....určite by nedovolili, aby žena patrila iným.

sazumak
20. máj 2021

@lenkakravcova Aha, to som prehliadla...tak beriem späť 🙂

sazumak
20. máj 2021

@lenkakravcova Lebo však aj keď tam mávajú veľa detí, ale tiež sa chránia pred tehotenstvom...niekto má dve, iný 4. Takže kľudne by sa to dalo poriešiť aj opačne... Ďalej, keď sa žena rozvedie s manželom, deti automaticky zostanú v manželovej rodine. Prečo? Nemá ona rovnaké práva?

lenkakravcova
20. máj 2021

@sazumak Možno aj preto. Ktovie. Možno je tam oveľa viac tých dôvodov. Ja si ani neviem predstaviť načo by mi bolo viac mužov.. Ženy majú väčšinou dosť starosti s tým jedným. 😀 Viac mužov znie pomaly ako nočná mora.. Zato muži o viac ženách snívajú častokrát.. Rovnako je častejšia i neoficiálna polygamia na Slovensku zo strany mužov (milenky). V podstate Islam to len upravuje, aby to bolo v právne záväznom zväzku. Aby mali deti mužov, ktorí majú viac žien, rovnaké práva a postavenie.

sazumak
20. máj 2021

@lenkakravcova Ešte ďalšiu otázku...žena musí byť zahalená vždy. Prečo nie muž? Áno, chodí v tradičnom oblečení, ale môže mať aj tričko a rifle, odhalené vlasy. Prečo len žena musí byť zahalená, aby nezvádzala mužov? Však aj chlap je pekný, tiež môže naopak zvádzať ženy...

lenkakravcova
20. máj 2021

@sazumak Deti v dnešnej dobe ostávajú väčšinou u žien (toto islam nijako neurčuje, skôr to bolo o tradíciách). Popravde z rozvedených moslimov co poznám tak všade majú deti ženy.
V minulosti ostávali deti mužom, lebo ženy nepracovali a nemali by ich ako uživiť. Ženy sa zvykli vracať do domu rodičov a vydávať sa znovu. V dnešnej dobe sa normálne zamestnaju a muži platia alimenty.

sazumak
20. máj 2021

@lenkakravcova Rovnaké práva a postavenia majú, to môžem potvrdiť. Ale aj tak by som nikdy nemohla žiť s predstavou, že manžel je nadomnou a môže rozhodovať o väčšine vecí. A aj ak by sa žena s ním rozviedla, tak nemôže odísť napr. na Slovensko, lebo deti by nemohli ísť s ňou.

sazumak
20. máj 2021

@lenkakravcova Možno u nás áno, ale v moslimských krajinách nie....mám to potvrdené 🙂 Podotýkam, švagriná žije 15 rokov v šťastnom manželstve v jednej z najbohatších moslimských krajín. Ale aj tak deti ostávajú u manželovej rodiny. Aj keď tam napr. ženy robia, zarábajú si a aj šoférujú 🙂