icon

Viete plávať a lyžovať vo vyššom veku?

19. jan 2025

Ja som sa odhodlala az po 30-ke, aj sa obavam zranenia, uz to je ine ako sa ucit v detskim veku. Velmi sa mi tie sporty pacia a neovladat ich je velmi obmedzujuce pre travenie volneho casu. Kvoli nedostatku casu som mala len zo dve lekcie. Rodicia nas neviedli k sportu, v skole to bolo tiez odflaknute a kvoli peniazom na tie kurzy chodilo len zopar z celej skoly.

Strana
z3
petamich
19. jan 2025

Neutopim sa 🙂 takto by som to, lyzovat neviem, snazila som sa naucit xkrat uz v dospelosti ale nie je to asi nic pre mna 😬

anjelicek26
19. jan 2025

Ano oboje... lyzovat chodime kazdy rok aspon par dni, ale je to coraz narocnejsie cez prazdniny co deti maju vobec nejaky sneh objavit 🙄 Takze to by som nehrotila, skus radsej bezky, to nemas ako pokazit ani sa ako prizabit... no a plavanie je podla mna zivotu dolezite, u nas na plavarni mavaju kurzy pre dospelych pravidelne, nie je to ziadna novinka, len sa treba odhodlat a popytat... ja plavem raz v tyzdni, ale vyslovene lebo "musim" decka maju pondelky trening a co tam budem ja cakat v aute? Zaplavam si vo vedlajsom bazene tiez.. je to dobre na chrbtove svaly velmi...

pribinak
19. jan 2025

Áno viem. Ja mam šport veľmi rada a neciem čo by som robila celé leto bez plávania a zimu bez lyžovania

Nikdy nie je neskoro, nemáš ani 100 rokov. Takze huraaaa do toho

uhnakova
19. jan 2025

Viem oboje. Keby som sa mala učiť až v dospelosti, na lyže sa už asi vykašlem. Ale plávanie sa dá zvládnuť a ani nejaké úrazy tam nehrozia. Stačí dohodnúť trénera a ísť do toho 🙂

mikadooo
19. jan 2025

Áno a áno. Ale napríklad už nelyžujem dobrých 10 rokov, aj keď viem 🤷. (Kolená ma bolia na lyžiach) Aj snb už asi prestanem, lebo začínam sa báť z roka na rok viac a viac nejak, že spadnem a sa mi to vypomstí. Ale tak zatiaľ vždy idem ešte 🙂.

lucia13022023
19. jan 2025

Viem oboje, lyžovanie mi ide lepšie. Plávať viem, no technika asi nie je 100%. A viem len prsia.
Ale lyžovať viem veľmi dobre, budúcu zimu ideme postaviť aj malého na lyze 1x, bude mať takmer tri roky vtedy..
Nikdy nie je neskoro sa niečo naučiť. Moja mamina sa dala v 50tke na tancovanie. Našla si hodiny tanca u nás v meste a len tak tam chodí. Vypnúť hlavu. Smelo do toho 🙂

terezkaarthuramax
19. jan 2025

Nie neviem. Ani moji súrodenci...deti otca ktorý robil plavarskeho trenera... Obuvnikove deti chodia bose..lyzovat som.aspon ja este.ani neskúšala

ukgirls
19. jan 2025

ani jedno a ani druhe... na lyziach som nikdy nestala a z vody mam strach odkedy som sa nie mojou vinou topila.. takze ja som ta co sa okolo bazena len prechadza a opaluje sa

simulienka2207
19. jan 2025

Áno a áno. A aj naše deti 😁

kristina2412
19. jan 2025

Plávať viem pomerne slušne a na lyžiach som stála😀takže dáky začiatočnícky svah by som zrejme zišla ,ale mňa viac ako lyže lákajú bežky .

maddie1711
19. jan 2025

Som po 30-tke. Plávať viem, plávala som súťažne do 18tich ale lyžovať som začala minulý rok. Celkom mi to ide nakoľko som športový typ, skôr je problém nájsť si čas a sneh 😂

sandra19860
19. jan 2025

Plávať viem, lyžovať nie...

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
amelie22
19. jan 2025

Lyžujem od 3, od 14 snowboard ale tak poslednychv10 rokov už chodíme len bežkovat- je to lepší tréning, zdravsie a v neposlednom rade oveľa lacnejšie 😃 keby bolo na mne lyze už len ako skialp... ale budúci rok sa začne dcéra.ucit lyžovať, tak budeme musieť doma oprášiť zjazdovky a vrátiť sa k tomu ak chceme aby sa naučila...

reanda
19. jan 2025

plavanie nepovazujem za sport.. to ako keby si sa pytala, ci vieme chodit alebo utekat 😀 plavat som sa naucila ako decko sama.. nebolo mi treba ziadne kurzy.. a na lyziarskom som bola na zakladke aj na strednej, tam sa to tiez nedalo nazvat nejakou vyukou, postavili nas na lyze a spusti sa 😀 . . aj mi to celkom slo, ale odvtedy som na lyziach nestala a nemozem povedat, ze mi to nejak chyba k zivotu a vobec to nepovazujem za zivot obmedzujuce

pinkgirl
19. jan 2025

Nie som z lyžiarskej rodiny. Navyše som mala počas školských čias z lyžovania "smrť v očiach", mátala ma rýchlosť a poma na vleku😯, to boli moje strašiaky. Lyžiarske vycviky som prežila ako tak. Potom som nestála na lyžiach veeelmi dlho a keď som mala 35 tak sme boli na prázdninách v Tatrách a manžel ma postavil na lyže na Štrbskom plese, mala som inštruktora - super mladý chalan. Vysvetlil, ukázal, pomohol. Odvtedy lyžujem. Paradoxne prestal lyžovať manžel, ale to zo zdravotných dôvodov. Deti k lyžovaniu vedieme i keď zladiť čas a sneh je ťažké.
Takže na lyže smelo do toho😊.

demodun
19. jan 2025

Plávať viem, ale lyžovať som sa nenaučila. Skôr ma lákajú bežky.

slovakboy
19. jan 2025

Lyzoval som v detstve až do 18 tky. Od vtedy vibec. Plávať som sa naučil s kamarátom keď som mal 15 a od vtedy som plával veľa veľa a veľa. Jeden rok som neplával 300 kilometrov. Bolo to len rekreačne plávanie a nikdy som nemal správny štýl ale mal som vtedy vymakanú postavu a cítil som sa silný a zdravý. Od covidu som ale ešte neplával.

kinka555
19. jan 2025

Ja plavat ano, lyze nie. Ale moje deti vedia oboje a vediem ich aj ku korculiam. Kolieskove aj ladove. Neberieme to ako sport, skor ako spolocne traveny cas

zitaje
19. jan 2025

Plávať viem a dohliadla som, aby sa naučili aj deti (najmladšiu to ešte iba čaká), to mi príde podobné "must" ako bicyklovanie. Lyžovať neviem, lebo som vyrástla na juhu, u nás sa ani na lyžiarske zájazdy nechodilo. Z detí jedno viac-menej vie, ostatným sa to akosi zatiaľ vyhlo. Zato vedia korčuľovať.

mariska1989
19. jan 2025

Nemáš sa čoho báť. Chod do toho kým je sneh nauč sa lyžovať áno stojí to prachy platila som teraz 3 deťom . Mňa zas obmedzovali že deti nevedeli a človeku nič neostalo len neísť. Vždy do toho niečo padlo tento rok som sa nedala . Ešte musím najmenšie dieťa dať učiť až sa môžeme lyžovať všetci

matinka
19. jan 2025

Ano, oboje, a viedla som k tomu aj deti

zzzzza
19. jan 2025

Áno. Rodičia by to mali deti naučiť v primeranom veku, aj iné športy.

cyberk
19. jan 2025

Kedze som ako pubertiacka skate-ovala, tak som sla do snowboardu 🙂 lyzovat som skusala, no vobec mi to neslo…plavat samozrejme viem

h2
20. jan 2025

Plávať viem a dovolím si tvrdiť, že dosť dobre. Lyžovať neviem, či ešte viem, nelyžovala som desaťročia a už sa ani nechystám. Myslím, že plávať by mal vedieť každý, môže to človeku zachrániť život.

biba_18
20. jan 2025

viem aj plávať, aj lyžovať, aj korčulovať. čo s týka vyššieho veku to by som sa na tvojom mieste nebála - plávať sa naučíš na plavárni, nejaký kurz si nájdeš (alebo aj sama, ja som sa napr. naučila sama, ale načo sa trápiť.). a lyžovať odporúčam tiež s inštruktorom (to stačí pol dňa a budeš to vedieť…). môj muž mal tesne pred 40 keď sa naučil lyžovať…

sisaka
20. jan 2025

Plávanie, lyžovanie, korčuľovanie na ľade - vedeli obidvaja moji rodičia, všetko viem ja aj manžel a vedia aj deti, vedené k športovaniu od malička, už som začala viesť k tomu aj vnučku 3,5 ročnú, ale zdá sa, že máme v rodine prvé športové polienko 😅

ajuga
20. jan 2025

Viem plavat a neviem lyozvat. Olavanie v bazene,mori ma bavi. Ale lyzovanie ma nikdy nebralo.. hrba ludi na svahu, vleku, vysoke ceny.. to neni pre mna ale ze vobec. Plus sa bojim urazu. V zime radsej korculujem, alebo chodime s detmi na prechadzky. Este by som mozno bezky vyskusala kedze aj dcerka si bezky zamilovala, ale ja nie som ozaj sportovy typ

jana_eyre_2
20. jan 2025

Plávať viem,.myslím že celkom obstojne a považujem to za dôležitú vec - človek nikdy nevie kedy sa vo vode ocitne aj nechcene.. moje deti tiež vedia všetky plávať a vedia to od nižšieho veku..

Lyžovať - bola som 2x na lyžiarskom - lyžovať mi išlo, učitelia ma chválili.. lenže mám z toho obrovský strach.. nemám rada tento šport a nemyslím že je nevyhnutné dôležite ho vedieť.. najmä premna čo neznáša zimu, nevyhľadávam zimné športy (jediné korčuľovanie a sankovanie som mala rada ako dievča) nevidím v nom žiadnu výhodu.. potrebuješ k nemu výstroj a sneh - nevidím v nom pridanú hodnotu.. samozrejme nikomu neberiem jeho pohľad, tieto témy som už na MK absolvovala a viem ako sú na lyžovanie niektoré ženy citlivo vztahovacne.. toto je môj pohlad a nemenim ho ani vekom.. o to viac keď mám okolo seba veľmi veľa lyžiarov ktorí milovali tento šport a už sa asi na lyže nikdy nepostavia lebo mali také vážne úrazy že to už nejde..

Najstarší syn však na lyžiarsky ísť tento rok chce.. nebránim mu, ale strach mám v sebe obrovský.. neverím totiž že na svahu sa budú nachádzať len uvedomelí lyžiari čo budú dávať pozor..

bmolko
20. jan 2025

Ovládam všetky športy na aké si spomenieš: vrcholovo som plávala 10 rokov, popritom rekreačne, volejbal, beach volley, lyžovanie, bežkovanie, tenis, behanie, turistika, windsurfing, korčulovanie, roller blade, vodné lyže, bicykel, veslovanie, bejzbal, squash. Takže záleží v akom prostredí vyrastáš a ako sa ti venujú rodičia...Moje dcéry sú na tom športovo rovnako ako ja a podla toho si aj vyberajú frajerov, nemôžu mať domasedov s pupkom.

Strana
z3