icon

Vinea verzus hroznová malinovka

zuza.m
16. máj 2012

kojim a potrebujem zvyšit tvorbu mlieka.čitala som že vinea celkom pomaha ,len sa mi zda dost predražena.našla som že hroznova malinovka coop jednota ma len o nejake 2%menej štavy ako vinea.skušal ju niekto ??ma rovnaky efekt ako vinea??dakujem.

Strana
z2
zuza.m
autor
19. máj 2012

našla som tu na konikovi lieky costy že podporuju tvoru mlieka ,už ich aj mam no zatial som nič nepostrehla 😠
myslim že keby mala viac papa tak by som mlieko mala.ale ona len pocucava a tak tvorba mlieka je akurat prenu ale teda žalostne malo papa.tak vymyslet niečo čo upravi jej chut na mlieko.

mima77
24. máj 2012

nam v porodnici primár počas jeho prednášky o starostlivosti o dieťa povedal zaujímavú infošku... vraj Vinea ako zmenila výrobcu, už nie je sladená hroznovým cukrom, ale čímsi iným a to na tvorbu mlieka nemá taký vplyv ako predtým ten hroznový cukor... ale že je na trhu iná malinovka s hroznovým cukrom, len nevedel názov...
ja som pila čiastočne vybublinkovanú Vineu do pol pohára a reznutú čistou vodou - nebolo to tak sladké a velmi dobre osviežilo - mala som pocit že mi na mlieko pomáha, ale keď som to začala, malého načalo strášne nadúvať a skrúcal sa mi tu chúďatko hrozne...! tak som prestala a mlieka vôbec neubudlo... takže asi to moc rozdiel nespraví.... čo ale môžem a podporuje mi dosť tvorbu mlieka je - sušené hrozienka - nie čerstvé tie tiež nadúvajú... no a keď som mala krízu, že vela stresu a príliš vela práce, málo som pila a bolo málo mlieka - poradila mi ešte pri prvom ditku kamoška Feniklovú silicu - ale nie hocijakú, ale tú, čo je aj jedlá - nie len na vonkajšie použitie!! to sú tie v tých malých flaštičkách ako kvapky a používajú sa do vonných lámp.... tak 3 kvapky na kocku cukru a o chvílu máš mlieka, že ťa ide rozdrapnúť...! :D toto mi ešte nikdy nezlyhalo, ani nikomu okom viem, že skúsil... a tiež to pomáha malému na vetry! :D
no a ďalšia vec - skús si maličkú nastaviť na 2 hod. interval na krmenie ak ti to pojde... aj bude hladnejšia a vytiahne nie len to predné mlieko, ale aj to výživnejšie a bude lepšie priberať, ale aj tebe sa stihne tvoriť dostatok mlieka a budete viac v pohode... poradili mi ešte v nemocke a fakt to je tak ovela lepšie... kým bol malý maličký, slabučký, kojila som keď si vypýtal, ale ako prekročil hranicu 4kg, išli sme na tento systém a funguje tak, že každý mesiac má kilo hore... tak čo sa ti bude pozdávať, vyskúšaj, možno čosi zaberie... držím palce a hlavne buď v klude a vela pi tekutiny...

sylvilka
20. jún 2012

Podla mna vinea obsahuje bublinky a tie nie su dobre, ked kojis. Maly mal hrozne koliky. Takze na tvorbu mlieka skor u mna zabralo pitie vody, cajov na kojenie a homeopatika. Ale ako je pisane aj vyssie, najlepsie je prikladat si maleho a mlieka bude dost.
A ked bolo uplne najhorsie, tak mi niekto poradil bravcovu sunku. tak som ju jedla. bola chutna, a citila som sa z nej silna. a potom som mala aj milieko...🙂

mery_lu
21. jan 2013

Urcite by som neriskovala a nezatazovala dietatku sekundarne pecen s konzervantmi, ktore Vinea obsahuje. Potom sa cudujeme, ze kazde štvrte dieta uz pocas škôlky potrebuje okuliare, je hyperaktivne, ma atopicke ekzemy, alergie a spol. Prosim vas, trosku premyslajte, studujte etikety a pouzivajte sedliacky rozum. Ani to, ze mi poda informaciu "lekar" este nemusi znamenat, ze je to informacia doveryhodna. A na rady typu jedna baba povedala by som sa /pokial ide o zdravie mojho dietata/ nespoliehala vobec. ☹

Strana
z2