Vinea verzus hroznová malinovka
kojim a potrebujem zvyšit tvorbu mlieka.čitala som že vinea celkom pomaha ,len sa mi zda dost predražena.našla som že hroznova malinovka coop jednota ma len o nejake 2%menej štavy ako vinea.skušal ju niekto ??ma rovnaky efekt ako vinea??dakujem.
nam v porodnici primár počas jeho prednášky o starostlivosti o dieťa povedal zaujímavú infošku... vraj Vinea ako zmenila výrobcu, už nie je sladená hroznovým cukrom, ale čímsi iným a to na tvorbu mlieka nemá taký vplyv ako predtým ten hroznový cukor... ale že je na trhu iná malinovka s hroznovým cukrom, len nevedel názov...
ja som pila čiastočne vybublinkovanú Vineu do pol pohára a reznutú čistou vodou - nebolo to tak sladké a velmi dobre osviežilo - mala som pocit že mi na mlieko pomáha, ale keď som to začala, malého načalo strášne nadúvať a skrúcal sa mi tu chúďatko hrozne...! tak som prestala a mlieka vôbec neubudlo... takže asi to moc rozdiel nespraví.... čo ale môžem a podporuje mi dosť tvorbu mlieka je - sušené hrozienka - nie čerstvé tie tiež nadúvajú... no a keď som mala krízu, že vela stresu a príliš vela práce, málo som pila a bolo málo mlieka - poradila mi ešte pri prvom ditku kamoška Feniklovú silicu - ale nie hocijakú, ale tú, čo je aj jedlá - nie len na vonkajšie použitie!! to sú tie v tých malých flaštičkách ako kvapky a používajú sa do vonných lámp.... tak 3 kvapky na kocku cukru a o chvílu máš mlieka, že ťa ide rozdrapnúť...! :D toto mi ešte nikdy nezlyhalo, ani nikomu okom viem, že skúsil... a tiež to pomáha malému na vetry! :D
no a ďalšia vec - skús si maličkú nastaviť na 2 hod. interval na krmenie ak ti to pojde... aj bude hladnejšia a vytiahne nie len to predné mlieko, ale aj to výživnejšie a bude lepšie priberať, ale aj tebe sa stihne tvoriť dostatok mlieka a budete viac v pohode... poradili mi ešte v nemocke a fakt to je tak ovela lepšie... kým bol malý maličký, slabučký, kojila som keď si vypýtal, ale ako prekročil hranicu 4kg, išli sme na tento systém a funguje tak, že každý mesiac má kilo hore... tak čo sa ti bude pozdávať, vyskúšaj, možno čosi zaberie... držím palce a hlavne buď v klude a vela pi tekutiny...
Podla mna vinea obsahuje bublinky a tie nie su dobre, ked kojis. Maly mal hrozne koliky. Takze na tvorbu mlieka skor u mna zabralo pitie vody, cajov na kojenie a homeopatika. Ale ako je pisane aj vyssie, najlepsie je prikladat si maleho a mlieka bude dost.
A ked bolo uplne najhorsie, tak mi niekto poradil bravcovu sunku. tak som ju jedla. bola chutna, a citila som sa z nej silna. a potom som mala aj milieko...🙂
Urcite by som neriskovala a nezatazovala dietatku sekundarne pecen s konzervantmi, ktore Vinea obsahuje. Potom sa cudujeme, ze kazde štvrte dieta uz pocas škôlky potrebuje okuliare, je hyperaktivne, ma atopicke ekzemy, alergie a spol. Prosim vas, trosku premyslajte, studujte etikety a pouzivajte sedliacky rozum. Ani to, ze mi poda informaciu "lekar" este nemusi znamenat, ze je to informacia doveryhodna. A na rady typu jedna baba povedala by som sa /pokial ide o zdravie mojho dietata/ nespoliehala vobec. ☹

našla som tu na konikovi lieky costy že podporuju tvoru mlieka ,už ich aj mam no zatial som nič nepostrehla 😠
myslim že keby mala viac papa tak by som mlieko mala.ale ona len pocucava a tak tvorba mlieka je akurat prenu ale teda žalostne malo papa.tak vymyslet niečo čo upravi jej chut na mlieko.