Vintage gazdinka
Nájdu sa na Slovensku ženy čo vyznávajú hodnoty mám a žien ako v 40.tych až 60.tych rokoch? Myslím tým starať sa o domácnosť, deti a manžela bez frflania? 🙂 a aj sa tak obliekať? ak áno ako to robíte? kde nakupujete oblečenie?
@monique110519 ked ti ide len o oblecenie, tak si daj usit krajčírke. Len kto ta v tych speci vintage handrach bude vidiet, ked budes strcena doma? Ale najdi si starsie temy o zenach v domacnosti, su tu take. Len pochybujem, ze riesia popri tom modu rokov 60tych.
Ale tiez si myslim, ze sa tu opat niekto zabava.
@lesana25 teraz som zistila, že nemam ani zásterou, ani natacky. Začínam mať komplexy.
moze to byt fejk tema a za tym chlap ktory hlada sluzku, plus ho vzrusuje vintage moda, ale zistil, ze ziadna nechce hnit doma a rano o 5tej s radostou vstavat, aby mu uvarila parky a kavu a vecer sa triast radostou s mopom v ruke, kedy moze opat skakat okolo gauca na ktorom lezi (ospravedlnujem sa ak to tak nie je)
@elizabet173 ja mam len tu zasteru. Natacky som mala, ale skoncili v kosi, ked sa mi do nich zamotali vlasy 😂
@monique110519 je v poriadku starať sa o muža a deti s láskou, robí to veľa z nás. Ale ty to posuvas do roviny akejsi slúžky, ktorá ponížene (pardon, bez frflania) čaká na rozkazy od svojho pána (manžela) a toto už väčšine nesedí.
Čo ja som menej ako muž? O čo je žena horšim človekom ako chlap? Prekristove rany...
A veta, že muž a žena nemajú mať rovnaké postavenie mi normálne odpálila dekel.... To aj dcéry budeš učiť?
Ste hnusne... preco by zena nemohla najst sebarealizaciu v tom, ze sa naplno venuje rodine, zabezpecuje "teplo domova", atd?
Kazda musi byt karieristka? Nie kazda sa chce realizovat v praci, tak ako nie kazda chce byt doma.
Poznam take co to tak maju a su spokojni vsetci v rodine. A nie je sluzka, len maju v rodine podelene "ulohy" kto sa o co stara.
A co sa tyka rovnakeho postavenia muza a zeny - predpokladam, ze to myslela tak, ze ich "uloha" je biologicky dana inak. Nie ze spolocensky si nie su rovnocenni.
Len zena moze porodit deti, vacsinou je zena ta co sa prve mesiace stara v trochu vacsej miere (napr dojcenie). Muz je zas fyzicky vacsi a povacsine silnejsi a biologicky "predurceny" ochranit a zabezpecit (byvanie, jedlo) partnerku a potomstvo.
Nie je nic zle na tom ak si svoje role dvaja takto rozdelia, za predpokladu ze im to obom vyhovuje.
@monique110519 to frflanie, keď bude treba, si tam radšej zakomponuj. 😁 Lebo si uženieš nejakú chorobu. Z nespokojnosti a potláčania emócií napr.
@monique110519 Ale saty sa vtedy nosili fakt pekne. Neurazila by som sa keby sa taka moda vratila. Na rozdiel od oversize.
@monique110519 ak ti naozaj ide o saty a oblecenie, tu som ti par nasla
https://www.emp-shop.sk/search?q=50 roky
@0silvia0 dakujem ano nieco take som hladala a nevedela najst...🙂 vacsinou som totiz narazila na krasnu vec ale pochybny eshop
@monique110519 si si zaplatila disney a pozeras desperate housewives? 😀 Bree je perfektna ❤️
@monique110519 ja si myslím, že existujú ženy, ktoré sú radi doma a starajú sa o rodinu. Alebo aj z donútenia, keď napríklad si nevedia nájsť prácu. Ale vôbec sú nemyslím, že sa kvôli tomu potrebujú nejak špeciálne obliekať. Ale teda, predpokladám, že hľadáš nejaký spriaznenú dušu, tak veľa zdaru.

Obliekať sa pekne a pre väčšinu nasledujúcu trendy inak sa môžeš hocikam a hocikedy, ale popísala si, že žena je inak postavená, ako chlap a podobné bludy.