icon

Vnímate Českú republiku ako zahraničie?

pupavka234
14. nov 2023

Vnimate Cesko ako zahranicie? Citite sa v Cesku ako cudzinci? A co si myslite, ako nas vnimaju cesi? Myslia si o nas, ze sme cudzinci?

Ja Cesko ako zahranicie nevnimam, ani sa tam necitim ako cudzinec. Ako to vnimate Vy?

Dakujem

Strana
z2
1andrea111
14. nov 2023

@226lenka možno to neboli rodeni česi, ale niekto kto dlhé roky žije v Česku a ovláda výborne ich jazyk, ale takí nerozumejú slovenčine vôbec. Cudzinec čo sa naučí češtinu slovenčine nerozumie

zeldia
14. nov 2023

@226lenka cítim to rovnako, nerada tam chodím, nerada s nimi spolupracujem, podceňujú nás a stále využívajú, veľmi casto zabúdajú za seba zaplatiť.

abbey1
14. nov 2023

@226lenka Toto si skutocne zazila v Prahe? Nastastie taku skusenost sme nikdy nemali. Ved tam zije tolko Slovakov, ze oni absolutne neriesia.
No bud si mala zly den, alebo....

aurinia
15. nov 2023

V Čechách sa necítim ako v cudzine. Co ma prekvapuje, je ako nam malo rozumeju. My im kôli dabingom rozumieme takmer všetko.

la_dolce_vita
15. nov 2023

Vzdy je to o ludoch.. Prazaci sa povysuju aj nad Moravakmi, s Brnom superia. Aj tu casto vidno, ako sa povysuju ludia nad východniarmi. Cesi tu velmi radi chodia. Myslim, ze po rozdeleni sa vztahy zlepsili. Skoda, ze nie sme uz spolocny stat. Bolo by nam lepsie, ale asi by to uz nefungovalo. Tak sa vela Slovakom sťahuje v podstate do cudziny..

tiezjedna
15. nov 2023

@226lenka v Prahe pracuje v službách oveľa viac cudincov ako Čechov. Je možné, že ti fakt nerozumeli, pretože to neboli Česi😉 A teraz vážne, Praha je mi druhým domovom a s tým, čo píšeš som sa za celé roky nestretla. Občas sa nájde nejaký chytrolín, väčšinou mdlého ducha, takých nepočítam. Naprostá väčšina Čechov je normálna a sú v pohode.

kvetinka_2
27. máj 2025

@pupavka234 to je otázka skôr na susedov, to skôr oni nás vnímajú ako cudzincov (aspoň ja mám, taký pocit) aj napriek tomu, že haľda Slovákov obydlujú pražské ulice. Do určitého času, by som sa tam ako cudzinec necítila, no potom prišla realita. Ale prečo si Slováci vyberajú na život práve Prahu? A prečo sa Pražáci snažia nás vyhnať (sú priam, alergický na slovenčinu) ?🤷

Strana
z2