Vodič začiatočník a arogancia iných vodičov
Ahojte, pred pár mesiacmi som zadávala tému ako začať šoférovať po dlhej dobe.. Áno začala som šoférovať aj napriek zdravotným problémom ktoré mám, okrem toho čo som popisovala mám aj pekne silné dioptrie.. Snažím sa jazdiť bezpečne a primerane rýchlo , v niektorých situáciách si ale vzhľadom k svojmu zraku musím fakt dobre pozrieť aj dvakrát či tam niečo nieje.. Už dvakrát sa mi stalo, že mi nejaký dobrák vynadal.. Môj chlap hovorí, že jazdím dobre ale takéto situácie ma odradzajú.. Ako zvládate aroganych vodičov?
Ja patrím tiež skôr k opatrnejším a už sa mi aj párkrát stalo, že na mňa zatrúbili a pritom som v križovatke nikoho neobmedzovala pol dňa 😂 ja proste nemám gule vojsť do križovatky, keď vidím, že na to mám možno 2 sekundy, nestojí mi to za to. Tí za mnou samozrejme nevedia predýchať, že sa do cieľa dostanú o 5 sekúnd neskôr, no ale čo už. Ja som zodpovedná za svoju jazdu a keďže nikoho extra neobmedzujem, tak mi to je šumafuk 😎
Nedovolila by som si niekoho kto ide pomaly otrubovať alebo inak napádať.. Minule predomnou šla mladučká dievčina a dosť pomaly, u nás sú tie cesty samá hnusná zákruta.. Ten kto tade ide normálne ani neskúša obiehať rovných úsekov je tam málo.. Išla teda hrozne pomaly, ani ma nenapadlo nadávať alebo zúriť.. Bolo mi jasné, že tiež šoféruje krátko.. Tipujem, že asi ešte menej ako ja..
Ahoj, ja ti velmi fandim a nenechaj sa odradit od debilov. Ja som nastastie nikdy nejazdila na Slovensku, ale stacia mi zazitky spolujazdca.
V UK sa jazdi prijemne a to ja viac menej mam obehany London, mimolondyncania tu maju tiez bobky jazdit. U nas sa netrubi, velmi vynimocne sa predbieha. Par krat sa na mna nejaky debil lepil v zatackach, na uzkej ceste, musela son emergency pribrzdit a tu hla, uzsi vedel udrzat odstup.
Ked ti to skape, no co, tak nastartujes.
U nas sa ale slusnost jazdenia uci v autoskole.
Drzim ti palce pri vybere auta. Nenechaj sa odradit blbcami.
Ja som tiež začala opäť šoférovať po dlhšej dobe. Zo začiatku som mala stres, že čo ak mi to "zdochne". Potom som si kúpila "Z" a mám to už úplne na háku. Keď sa niekto na mňa lepí, alebo by mi to zdochlo, tak si len poviem, že no a čo, však mám "Z" a idem veselo ďalej. 🙂. Nejazdím nejako pomaly, jazdím podľa predpisov a keď vidím auto, ktoré ide pomaly na začiatku kolóny, tak si poviem, že "aha, to som asi ja". 🙂
@smejko25 tak to netuším, odkiaľ si, ale ak poznáš cestu ZA-MT popod Strečno, tam by si si zgustla 😀 S prepáčením tade jazdí toľko..........ľudí, čo by nemalo... dva pruhy. pravý (vraj) do 70 km/h, ľavý (vraj) do 90 km/h. žiaľ, občas musíme obiehať sprava, pretože v ľavom - rýchlom si to štrikujú pekne krásne takou 70-kou, max. 80-kou. Niekedy aj menej. Alebo milujem, ak ide v ľavom pruhu niekto pekne pomaly, čo ja viem, 50-tkou, ja si to šiniem v ľavom a zrazu sa toho pomalého snaží obehnúť rovnako pomalý a vtrepe sa na poslednú chvíľu do ľavého a "mastí" to tam rýchlosťou nanajvýš 60 km/h. no proste toto vie liezť na nervy aj mne. a patrične. ale ja som starý hulvát, ja jazdím už 25 rokov 🙄
@sunny02 do cieľa sa dostanú neskôr o jeden celý interval!!! 😀 nie o 5 sekúnd 😀
Nám inštruktor v autoškole povedal, že dobrý šofér si so začiatočníkom pred sebou poradí. Keď si neporadí, nie je dobrý šofér a zbytočne s ním strácať čas 🙂 treba sa len naučiť odosobnit od takých somarov.
@panelacikova ja som sice z vychodu ale poznam aj tamtu cestu 😁😁 zas ja som sa vydala do okresu SB tak tu je expertov az az 🙈🙈🙈ja nikdy nehodnotim sofera podla SPZ lebo je jedno aku mas spz
Priznám sa, že mne lezú na nervy pomalí vodiči, bezdôvodná pomalá jazda je tiež priestupok. Ale málokedy zatrúbim, to už musí iný kiks spraviť.
@panelacikova ha... Nam sa tu pred nejakým časom sinula v ľavom pruhu po DIALNICI Maďarka na veľkom bmwcku... Ako to už aj môj chlap mal nervy... Ale nepomohlo ani blikanie, ani trúbenie... Neodpratala sa z toho ľavého pruhu... A zaujímavé keď ku chceli predbehnúť z prava tak vedela kde ma plynový pedál... Len ten pred nami sa jej bál 😂 tak sa to tam zmenilo na F1... Predbehol jedného môj chlap a potom ju a za nami faldi... A ten ďalší ju zabrzil na drzovku pred ňou a ešte ju spomslil a potom sa odpratala 🤦♀️ako fakt niektorí ludia za volantom 🤦♀️
@simca06022011 inak, takto po diaľnici "radi" jazdia aj česi... ja nechápem. ale presne ako píšeš. ďaleko pod 130 a slimáči sa v ľavom pruhu. veď nech si ide aj 80, ale do pravého. a zážitok je TT-BA, ten trojpruh 🙉
@simca06022011 mimochodom, ako dávaš toho smajla, to dievča, čo si búcha rukou po hlave? 😀
Ja tiez nechapem ako moze dospely chlap nadavat cudzej dospelej zene. Ja som raz tak neodhadla. Isla som z vedlajsej bocit dolava, na tu stranu je vidno az na uplnom kraji. Vpravo som videla kamion a automaticky som to nejak vyhodnotila, ze cakam. Pomaly som sa priblizila ku kraju a kontrolovala lavu stranu, tam nikto. Pozrem doprava a ten kamion bol nejak dost dalej, ako som cakala. Uz som pred neho ist nechcela, ale celkovo som tam proste stala dlhsie ako trebalo, lebo v pohode som mohla ist hned, ale doslo mi to az neskoro 😀 A za mnou trubenie a auto vedla mna a spolujazdec mi nadava. Ako nechapem. Uznavam chybu, ale aj tak.
Inak minule sme tak isli za autom, ktore islo strasne neprijemne. Podla spz to tam asi nepoznali, ale strasne neprijemne raz rychlo, raz pomaly, zbytocne brzdenie, ked zrazu viac znaciek, akoby nevedela ist plynule rovnakou rychlostou. No sme ju radsej bezpecne obehli. Ale v zivote by mi, ani mojmu muzovi, nenapadlo na nu trubit. Ocividne zaciatocnik, na co este viac stresovat 🙂
@viera1107 a to ti ako vynada?
@viera1107 to Z si nalep - aby vedeli, ze maju predvidat a z debilov si nic nerob. jasne, ze to odradza, ale to musis jednym uchom dnu a druhym von. a casom sa rozjazdis a hotovo. dioptrie su OK, ja mam aktualne do dialky tak ako ty a do blizka este viac. a normalne soferujem a nic mi to nesposobuje. akurat som si kvoli tomu dalaa urobit aj slnecne dioptricke, aby som mohla mat pri soferovani ...
kup si nalepku alebo inu znacku na zadne okno vodic zaciatocnik, a uvidis, ci sa na teba este niekto bude lepit, musi dodrzat aj poriadny odstup, lebo keby ta nabral zo zadu, hodnoti sa to, ako vseobecne ohrozenie-teda akokeby nabural do policajneho auta, alebo sanitky-su za to vyssie postihy...nehovoriac o obmedzovani , ci ohrozovani...
mozes sa na kazdeho vies co. Ide o tvoju bezpecnost, to je prvorade 🙂
@viera1107 inak Ztko je aj magneticke... cize nalepis si to na auto ake chcces a kedy chces... (pisala nejaka baba v inej teme)
@mondolina no a zamyslela si sa že mozno nepozná cestu nevie kde odbočiť a tak?
@katulienkax
To by som si myslela keby malo ŠPZ mimo okresu, to pochopím.
Nemyslela som len v meste, kde treba riešiť odbočky, križovatky.....ale na rovnej ceste medzi dedinami keď niekto ide 70...
@viera1107 úprimne, keď jazdis krátko, určite nejazdis naozaj dobre, plynule a pohotovo. Nehovorila by som o arogantných vodičoch v tomto prípade, ale o tom, aby si sa rýchlo rozjazdila nemusela zažívať trápne situácie. Pamätám si kopu kiksov, čo som spravila ako mladá, a som si vedomá, že to bolo mnou a nie aroganciou 😀 Teraz uz mam cosi najazdené a nepamätám si, že musím riešiť “aroganciu” na ceste.. Zetko je skvelý nápad, odporucam. Da sa kúpiť aj magnetická nálepka, ktorú si dávaš podľa situácie.
POZOR aj pomalá jazda môže byť PRIESTUPKOM a môže sa riešiť podobne ako rýchla - tzn. záber z prednej kamery z auta poslať na políciu... sorry kočky, ale vy nemôžete zdržiavať, ja som takto už "jednu maminku s deťmi" nahlásila a je mi to úplne jedno.... bránila sa tiež že "ona je maminka a začiatočníčka" tak dostala 50e ale ja som bola riadne nasratá a fakt ona mohla svojou jazdou spôsobiť aj nehodu. skôr žasnem, čo to tu dávate za komentáre 😨
@mmonika jasne jasne, ľudia tlieskali a do toho hrala hudba.... v ktorom americkom filme žiješ? toto NESMIEŠ urobiť a keby ťa niekto nahral, tak TY budeš mať problém 👎 ty si šofér, ty nemáš čo vystúpiť v križovatke z auta a ísť nadávať druhému šoférovi 👎
@zuzanka.zuzu ako som čítala diskusiu, tak väčšina nepíše o pomalej jazde, ale o tom, že sa aj viackrát obzrieme a keď treba, počkáme, za čo na mňa osobne už viackrát zatrúbili. inak podľa mojich skromných informácií sa jazdí v dedine/meste 50km a mimo 90km, čo aj dodržujem. čo je pre teba "pomalá" jazda?
@viera1107 takýchto ešte stretneš... ja sa nestíham diviť ako ľudia jazdia. Ja šoférujem 10 rokov a čím ďalej tým viac stretávam arogantných vodičov, predbiehajú zbesilo, ohrozujú ostatných, neberú žiadny ohľad na dopravne značky a už vôbec nie na maximálnu rýchlosť... za posledné 3 roky do mňa 4x nabúral nejaký macher čo si myslí, že pre neho “daj prednosť” neplatí. Ja tiež nechodím 40 v meste a idem aj rýchlejšie a stále sa nájde nejaký inteligent čo bude blikať a obiehať 100vkou. Ľudia sú rôzni... dávaj si pozor na seba a na ľudí ktorých vezieš a na nejakého vytrubujúceho debila sa vykašli.

Nič si z tých blbov nerob, ja mam niekedy pocit ze ešte naschvál začnem ostatnym vytribost. Ja som v živote nezažila že by sme na niekoho trubili len tak zo srandy. Áno pofrfle si chlap, že niekto sa moce pred ním ale to je tak všetko. Mňa akurát dnes ráno jedna brzda tak vytocila vytrubovanim... Parkkovali sme v úzkej ulici, potrebovala som hodiť niečo na sedačku vzadu (no koľko sekúnd to trvá otvoriť dvere hodiť tašku a zavrieť?) a jasne, nešlo auto... Zrazu sa blondína stará drbnuta privalila na aute a vytrubovala na mňa hádam už zo 100 metrovej vzdialenosti.. Mala som chuť sa postaviť do cesty a preplieskat ju 😂 nik jej nezavadzal, zavrela som v kľude auto a nastúpila na druhú ale taka som z toho bola vytocena ach...