icon

Vodičský preukaz v 40tke

kacenocka2
18. júl 2021

Zdravím
Robili ste si niekto vodičský preukaz v 40 rokoch? Zvladli ste to?

natalkasimonka
19. júl 2021

@kacenocka2 ja som robila vodicak v 38.Na manuali som soferovala mozno 5x a rok a pol som bola mimo.Zaciatkom mesiaca mi manzel kupil i20 huyndai automat a je to super.Ziadne stresy ako na manual

dadulkaf
19. júl 2021

Kolegyňa 55ročná sa tomu dlho bránila, veď manžel vodičský má a ona mala strach. Pred rokom jej manžel zomrel a ostalo jej nové dvojročné auto na krku. Chcela ho predať, ale deti ju odhovárali, že radšej nech si urobí vodičák a jazdí na ňom, lebo predaj tak nového auta sa neoplatí, že z ceny dosť stratí. Tak šla do toho a už jazdí "jak ďábel". Vzdy, keď ju vidím šoférovať, tak si spomeniem ako nechcela a bála sa. Takže aj v nrskoršom veku to nie je problém.

kacenocka2
autor
19. júl 2021

@dadulkaf 😲super

nmhc
19. júl 2021

@kacenocka2 senzori už ma teraz skoro každé auto 🙂 a aj keď nieje kamera dá sa dorobiť 🙂 čiže už len odhodlanie na ten vodičský ✊

hviera81
19. júl 2021

@hviera81 este by som doplnila, ze ja som si to urobila tazsim, ziadne senzory, ziadna kamera parkovacia, ziadny automat.... na tazsom sa naucit,a potom na lahsie sa lepsie zvyka. ako spotila som sa parkrat, pozdlzne parkovanie stale nie je moja silna stranka, a radsej zaparkujem dalej.
ale som si povedala ze ak raz dostanem firemne auto do ruky tak urcite bude manual, a tak aj bolo, uz viackrat, manual bez kamery.....

tinkerbell
19. júl 2021

@evatko ja to mám tiež rovnako 🙈😰

kacenocka2
autor
19. júl 2021

@evatko to ja si stale hovorim, ked nestihnem na tomto svete tak si ho splnim na druhom😊..kazdy sme nejaký, aj ked moze byt to najmenej urobit kurz, ale potom ho treba aj vyuzit, nielen v penazenke nosit. No kazdopadne auto povazujem za zbran v rukach

esmera50
8. júl 2023

@nelca84 aj ja mám z toho hrozný strach, z jazdenia a parkovania a cúvania, neviem si predstaviť, že sa to naučím...mám 40 rokov

esmera50
8. júl 2023

@jarmila2010 Jarka, napíšeme si IP? ja mám hrozný strach a mám 40 rokov, fakt sa to dá zvládnuť a naučiť????

esmera50
8. júl 2023

@kacenocka2 no a čo, ani ja nemám, nech to aj bude ťažké

esmera50
8. júl 2023

@kacenocka2 aj ja sa toho bojím

esmera50
8. júl 2023

@natalienka12 ja sa bojím praxe, nie teórie :D

esmera50
8. júl 2023

@xxx23 to obdivujem

pallacinka29
8. júl 2023

@esmera50 ja som si robila vodicak na VŠ, potom som nejazdila, lebo (x dovodov…).
Pre mna bol spustac covid, lebo ked som si predsavila, ze tie bacily su v MHD 😂😂😂. Jazdim 3 roky, kazdy jeden den, nicim inym ako jazdenim sa to neda naucit. Bala som sa cuvania, bola by som schopna zaparkovat kilometer od domu, len aby som zaparkovala predkom. Potom som si skusala a skusala parkovat zacuvanim a inak uz neparkujem 🙂
Jazdenie Ti da neuveritelnu slobodu, na toto mysli 🙂

esmera50
8. júl 2023

@pallacinka29 a je to ťažké, naučiť sa rovno viesť auto, jazdiť rýchlo, cúvať???

taminka1986
8. júl 2023

@kacenocka2 co to ma spolocne s vekom?

esmera50
8. júl 2023

@taminka1986 čím vyšší vek, tým ej to ťažšie, alebo nie?

taminka1986
8. júl 2023

@esmera50 nicoho sa neboj,ten ujco v autoskole je tam na to,aby ta to naucil. Ci mas 18nast alebo 50. A potom hlavne jazdit pravidelne

esmera50
8. júl 2023

@taminka1986 no jo, len ten moj strach...to je psychické :D

kacenocka2
autor
8. júl 2023

@esmera50 cúvanie by som nedala,parkovanie tiež nie a tie testy po novom, ktoré naša vláda vymyslela,to už vobec nie..teraz je veľmi veľa áut na cestach.ti co sa vyjazdili pred rokmi mali výhodu že nebola taká premávka..mame ako rodina nacestovane tisice km,aj po zahraničí a ked vidím čo sa deje na cestách,tak mám strach..

kacenocka2
autor
8. júl 2023

@esmera50 si začala chodiť na kurz, či sa chystáš?

esmera50
9. júl 2023

@kacenocka2 chystám sa, ale...tie obavy!

nikuskakri
9. júl 2023

@kacenocka2 Mám po 40. Vodičák práve končím. V piatok som mala test a po novom je to o hodne ťažšie. Ak sa však zodpovedne pripravíš a venuješ tomu potrebný čas, dáš to. Môžem to porovnať, lebo vodičák som robila, keď som bola mladá. Vtedy som neurobila jazdu, ale viac som nešla, lebo som odišla do zahraničia a mala som už letenku. Testy boli vtedy veľmi jednoduché. Vtedy som nemala problém ani s cvičiskom, teraz mi to ide ťažšie, aj jazdy. Mám ale troezlivého inštruktora, ktorého som žiaľ vtedy nemala. Sám povedal, že je to vekom. Aj ja to sama pociťujem. Naučiť sa dá, len to trvá dlhšie. Momentálne si platím už jazdy nad rámec. Ja však nemám inú možnosť. Budem musieť od septembra syna voziť do školy do neďalekej obce a tam je problematické sa dostať. Vodičák urobíš, ak máš silnú motiváciu. Možno budeš potrebovať vynaložiť väčšie úsilie a doplatiť si viac jázd a možno ti to pôjde výborne. U mňa je problém strach, ktorý má brzdí. Trvalo mi veľmi dlho, kým som ho odburala. Teraz je to už fajn, len neviem ako to bude na skúške. Ak aj na prvýkrát nedám, mám ešte ďalšie opravné termíny.

zuzana17
9. júl 2023

@kacenocka2 ja keď som robila vodicak na vš, chodila so mnou pani, ktorá mala 60 rokov, takže v akomkoľvek veku sa da, keď sa chce 😉

hellionka
9. júl 2023

Ahoj … mám 36 a skončila som vodičak tento rok. Začala už minulý … u mna to bol poslednú dobu asi najhorší zážitok, ale dôvod bol hlavne zlý výber autoškoly. Vychýrená autoškola, ale katastrofa. Preto odporúčam nájsť fakt dobrú autoškolu a milého a ochotného inštruktora. Nie len takých ktorí vezmú peniaze a či vieš reálne šoférovať im je jedno. Priplať si predsa kondične. Za všetko dokopy som dala viac ako 1300€. Dcéru pošlem na vodicak v 17. Držím palce.

esmera50
9. júl 2023

@zuzana17 no ale spravila tá pani a jazdí? :D

kacenocka2
autor
9. júl 2023

@nikuskakri že je to vekom inak?!to mi už nie jeden človek povedal zo skúsenosti.clovek nema tolko odvahy,tak už nemozguje ako za študentských čias 🙂na JOJ som v aprili ked spustili po novom testy,videla prispevok ako sa inštruktor vyjadril na nove testy ze ľudia s tym budú mať väčší problém a už to ma odradilo...zo zdravotných dôvodov som skor nemohla ísť,ked som mladšia bola
Ale je pravda, kto má silnú motiváciu, dá to..

kacenocka2
autor
9. júl 2023

@evatko už si bola robiť vodičák?

esmera50
9. júl 2023

@kacenocka2 tak hádam to dám, uvidíme

esmera50
9. júl 2023

@kacenocka2 som na tom podobne