Vojna - sme v reálnom ohrození?
Prepáčte, že otváram takúto tému, ale nestíham sledovať celú situáciu ohľadom konfliktu na Ukrajine a v podstate ani neviem ktoré zdroje informácií sú skutočne dôveryhodné. Rada by som vedela od niekoho kto to sleduje, ako sa to zatiaľ celé vyvýja a či sme aj my v nejakom reálne veľkom ohrození. Ďakujem za odpovede.
@jana_eyre_2 tak napríklad mňa ste urazili tým, že som troll😁 akože ja obťažujem iných používateľov tým, že som chcela počuť ich názor? To, že to tu poniektorí hneď meníte na hádky a hľadáte len čo tomu druhému vytknúť z toho čo napísal a otočiť to proti nemu, fakt chyba že som sem písala 😁
Ja tu napíšem len jednu vec. V dnešnej dobe a tomto čase netreba veriť ani ruskej a ani USA strane.
Prečo?
Lebo obe klamú.
Dám príklad z dneška: ráno hlásili, že mešitu v Marinupoľe bombarduje, že je poškodená a ze je tam 80 civilistov, ktorí sa skrývajú dnu:
"12:17 – MARIUPOĽ: Ruská armáda ostreľuje mešitu v obliehanom prístavnom meste Mariupol na juhovýchode Ukrajiny. Ukrýva sa v nej viac ako 80 civilistov. (TASR, AFP)"
Tak sme si to overili cez ich imama a viete čo sme sa dozvedeli?
Ze mešita nie je poškodená, a ze strieľalo sa niekde v meste, nie v bezprostrednom okolí mešity.
Tak kto klame?
V tejto vojne obe strany hrajú okrem reálnej vojny aj tu informačnú. Hoaxy, hoaxy, hoaxy..
Neviem či máš problém čítať čo píšem, ale ja som nikde ani len slovkom nespomenula že si troll, takže prosím ak už z niečoho obviňujes, aspoň čítaj na koho reagujes..
@yoxinka ale vlastne, skutočne to z tých bodov tak vychádza 🤔🤣 tak teraz som prekvapená, asi ste nakoniec niektorí mali pravdu, že som troll. Ale tých Ukrajincov mám fakt ubytovaných a fakt mi to povedali, ale nebudem o tom presviedčať, v podstate, nech si každý mysli čo chce🤷🏽♀️🤣 je možné si na internete prečítať niečo s čím nesúhlasíte a naďalej pokračovať vo svojom živote 🤌🏼🤣
To nikto nevie ci sme v ohrození ja sledujem správy na joj a markíze poprípade ct24 alebo na nete minuta po minúte za posledný týždeň som s toho ubrala a celkom mi to pomohlo nakoľko som mala s toho riadne stresy a uskosti dene som už zaspávala z mobilom v ruke a sledovala situácie aj v noci keď som sa zobudila som to rýchlo kontrolovala s tým som už prestala pozriem správy navečer ešte minuta po minute a hotovo od vtedy mi je lepšie
Ty si tak nechutna, az mi je zle.tebe prajem aby sa ti vsetko zlo co si sem vyplula vratilo
Písať o vojne a vyrehohatanym smajlom,už len to ťa prezradilo,že to bola zámienka ,aby sa tu ľudia rozvadili. Čiže áno,si troll a k tomu veľmi slabí.
@zoro9836 v niecom sme sa zhodli. Mne raz povedal známy a je psychológ,že ľudia ktorí pochybovali o covide, zväčša pochybujú aj i vojne na Ukrajine.
Mať informácie je prospešné,len ich treba telu dávkovať postupne a redukovať tie, ktoré sa môžu zdať až životohrozujuce (svoj či druhého). Všetkého veľa škodí a málo je tiež nebezpečné.
@zuzanazu85
Áno, bude to nejaký nováčik alebo čo, lebo už som ich tu na koňovi zachytila veľa, ale tento bol z nich asi najjednoduchší 🤷♀️.
@lenkakravcova
Ja len taký detail, USA s týmto nemá ale že
nič spoločné. V tomto konflikte napadlo Rusko nezávislú a zvrchovanú Ukrajinu. Keby si Maďari povedali, že Južné Slovensko je vlastne ich územie a dobehli sem na tankoch a raketami si to vymáhať, tiež by to bola vina USA?
@yoxinka mne to napadlo hneď,keď som zbadala toho vysmiateho smajla a téma k tomu,akú dal. Sú správne debaty aj o tejto ťažkej téme,ale mal by sa zadať nejaký ,, kódex" či čo v rámci,čo je už za čiarou. Veď každý citlivý ,zdravo zmýšľajúci človek by sa mal poďakovať, poprosiť,pousmiať,aj ,,vyhresit"a vedieť,čo je zábava a čo je uz ,, úplne dno".
@yoxinka nebránim Rusko.
Len poukazujem na to, že sme obeťami hoaxov z oboch strán. Je to odveci. 😐
Okrem vojny na bojisku sa tu vedie aj iná. Informačná. Hoax tu, Hoax tam. Obe strany to robia.
Modrý koník si odpravedlnuje zákaz prejavu o danej téme tým, že vraj sa nevieme vyjadrovať a porušujeme kódex.
Aký?
Nenadavam, nesirim hoaxy. Len upozorňujem na to, čo som si všimla - vid príspevok vyššie. Ze sa to tu hrá na viac strán.
A mnohí ďalší to vidia rovnako.
A teraz nehovorím o tých, ktorí bezmozgovo obhajujú Rusko ci naopak USA. Ale ľudí, ktorí vidia, že sa to deje z nejakého dôvodu a ze sú informácie bežným ľuďom dosť podsuvane. Také, aké chcú aby boli videné.
Ale veď nik netvrdí,že nie je aj tam,aj tam info vojna. Rozdiel je len v tom,ktorá strana to robí a prečo. Je strana,ktorá chce šíriť strach a obhajovať svoje činy a je strana ktorá prikrášli svoj vzdor sa prispôsobiť podmienkam ,,tej" strany 😏. V tom je ten rozdiel.
@lenkakravcova Vieš, modrý koník je tiež len "soc. sieť", takže tým sa to celé vysvetľuje a "dialóg" v jeho pravej podobe tu, ani nikde inde už nikdy nebude. Média boli vymyslené na to, aby ovplyvňovali názory ľudí....resp. už ani to nie, skôr rovno utvárali mienku národa.

@zoro9836 ja som sa zapojila len v tom,že chápem.preco sa tieto témy hneď mazu - lebo sa tam objaví niekto ako ty, čo začne vyťahovať, že zábery nie sú reálne.. nemám záujem sa tu doťahovať o blbostoach čo si ľudia sledujú z propagandistickych stránok a tvrdia že to je nejaký zdroj.. fakt nemám záujem..