icon

Voľby 2023 - hlasovanie

20. sep 2023

Inspirovali ma dievcata z poslednej diskusie ohladom prieskumu, tak som sa podujala skusit to .Ak mi to admini neakceptuju ,nevadi.Ak to niekoho pohorsuje ,ze sa vytvaraju duplicitne temy, ospravedlnujem sa,tuto by som chcela cisto o prieskume a nie debatovani.Debata nech sa prenesie a pokracuje v inych diskusiach
Pod temu uvediem nazvy 25 politickych stran.Nevkladajte komentare.
Hlasujte(ktora budete chciet)formou" paciku",az kym uvidite svoju politicku stranu za ktoru budete hlasovat.

victory1
24. sep 2023

@77daniela77 ja len poznamku k tomu...PS ma plnu hubu ochrany transgenderov,nebinarnych,ale ziadnu takuto osobu na kandidatke nema.

jarmila2010
24. sep 2023

@elmivelmi panda to prave seriozne vysvetlila...ako to v realite mysli ps

erikavesela
24. sep 2023

@77daniela77 staci si vypocut predvolebnu diskusiu kde domov muj ...je mi z toho zle...zase budu pracujuci za tych najvacsich debilov

aalt
24. sep 2023

Priebezny stav hlasovania:

PS: 95 hlasov, 33.1%, 55 poslancov
SaS: 37 hlasov, 12.9%, 21 poslancov
Smer: 26 hlasov, 9.1%, 15 poslancov
KDH: 23 hlasov, 8.0%, 13 poslancov
OLaNO: 22 hlasov, 7.7%, 13 poslancov
Republika: 17 hlasov, 5.9%, 10 poslancov
Demokrati: 16 hlasov, 5.6%, 9 poslancov
Hlas: 14 hlasov, 4.9%, 8 poslancov
SNS: 11 hlasov, 3,8%, 6 poslancov

Vzorka nereprezentativna, spolu 287 hlasov. Skutocny limit je 5%, pre OLaNO 7%.

annm81
24. sep 2023

@victory1 Realita je taká, že síce v programe majú aj tieto témy, ale majú tam aj kopec iných. Ovšem niekomu zjavne vyhovuje, že sa v súvislosti s liberálmi vždy vyťahuje práve toto - len si tu otvor nejakú podobnú tému a pozri, kto to prvý začne riešiť - zvyčajne nejaký konzervatívec.

victory1
24. sep 2023

@annm81 mne vadi to,ze su hlupi🤷‍♀️ ...zopar vyjadreni, vyhlaseni,diskusii, "napadov", ako z pomocnej skoly 🤷‍♀️

panda21
24. sep 2023

@elmivelmi áno. Je pravdepodobnejšie, že dieťa zneužije rodiny príslušník alebo ich známy. A tie chudiatka deti nevedia, že nie je správne, alebo kde sa obrátiť. Doma, kde ho zneužívajú, mu asi základy sexualnej výchovy a čo je zneužívanie nepovedia.. Za mňa všetkými 10 som pre.. A chcú zaradiť do osnov na stredných školách finančnú gramotnosť, čo je tiež super nápad. Ale to by sa im na ten plagatik takto nehodilo.. Alebo že chcú zaviesť výživné štátom ( štát bude vyplácať výživné, ktoré bude posielať štátu muž. Čiže budu viac pod tlakom, a nebude toľko omeskani alebo vôbec neplateni..).

victory1
24. sep 2023

@panda21 sorry,ale nahradne vyzivne uz funguje niekolko rokov 🙄

panda21
24. sep 2023

@victory1 nehovorím o náhradnom vyzivnom.

victory1
24. sep 2023

@panda21 ale ved je to kravina,ktoru aj tak nezrealizuju...pokladnicka po Matovicovi sa neprehyba od penazi...
Teda jedine,ak z planu obnovy🙈🤣

panda21
24. sep 2023

@victory1 ešte raz. Štát bude preberať výživné. Čiže žiadne omeškania, neúplná suma a pod. Rodič povinný platiť výživné, ho bude splácať štátu.. Chcú tým nahradiť terajšie náhradné výživné.

77daniela77
24. sep 2023

No ved je tam odkaz dole na tom kde si pozriet zvysok....treba si urobit sumar ich vyjadreni a programu potom sa rozhodnut koho volit.....mozno niekoho nadchne vsetko co slubuju....

victory1
24. sep 2023

@panda21 a ty si myslis,ze kreatury,co doteraz neplatili matke,budu platit statu? 🤦‍♀️ ...lebo co? Lebo exekucie? 🤦‍♀️ ...vyprazdnili by tym kasu a naplnili mozno po 5 rokoch,ak vobec🙄

lenkasarka
24. sep 2023

@victory1 tak to áno. Jeden kradne,že by ti aj spodky ukradol keby sa dalo. Druhy rozdáva ako besný,akoby zo svojho rozdával. Tu príspevok, tam príspevok,tu lotéria,tam eura za vakcinu,pandemicka ocr dobre že nie 10 rokov. Aspoň ze 500 za voľby mu neprešlo.

victory1
24. sep 2023

@lenkasarka a to sa najdu stale ludia,ktori ho volia🙄

autor
24. sep 2023

Damy ,ja vas prosim, aby ste akekolvek diskusie presmerovali na ine stranky ,alebo pod ine diskusie...dakujem

Aktualizacia ankety je fajn,nech sa dostane k dalsim uzivatelkam ale nie tu rozvirit diskusiu

Uzivatel @aalt si dava namahu a hlasy aj prepocitava,a jeho prepocty sa stracaju vo vasich disksiach......skuste si to po sebe vymazat ak sa da.dakujem

paradajkova
24. sep 2023

@victory1 vela chlapov aj naschval zenam posiela oneskorene peniaze. Manipuluju byvalkami, ze ak nebude po ich, tak jej poslu neskor penize a vela zien co su same, tak im ozaj zalezi ci im pridu nacas peniaze ci nie. Za mna toto je super napad, ziadne take ze chlap neposle, lebo zena si dovolila mu neodpisat na sms a podobne. Ved to aj tu na konikovi vidno temy, ze muz ma vydiera, ze neposle a blablabla.

danielahamar
24. sep 2023

@77daniela77 ak to naozaj spravia skrz skôl, toľko detí bude na domácej výuke, že to Svk ešte nezažilo asi😀

victory1
24. sep 2023

@paradajkova ak je v omeskani,moze si rovno podat navrh na exekuciu,a je po vydierani..za 16,50...
Preco nevymyslia nieco nove a len zbytocne modifikuju to,co uz bolo🤷‍♀️

helen_167
24. sep 2023

@77daniela77 hnus 🤮

paradajkova
24. sep 2023

@victory1 a inak maju kopec vynikajucich navrhov v programe. Napriklad zdravotnictvo: * Znizenie byrokracie, centralizovanie informacii, lebo kazde vysetrenie u nas vyzera tak, ze 70% casu lekar pise do pocitaca a 30% sa venuje pacientovi.
* Na lekarske fakulty a zdravnotnicke skoly kurzy komunikacie s pacientom, lebo akoze to sa neda porovnat ako sa v zahranici lekar bavi s pacientom a na Slovensku
* Upratanie poistneho trhu - poriadok v poplatkoch, nieze si lekar vyziada kolko chce a za co chce
- presun zodpovednosti na poistovnu pri presune pacienta z nemocnice do doliecovacieho zariadenia ( KONECNE !! ). Narok na dlhodobu a peliativnu starostlivost (!). Toto je u nas peklo, ze rodinny prislusnik musi obvolavat doliecovaky, kde mu vezmu blizku osobu. Absolutne sa v tom clovek neorientuje a aj ked mu to socialna sestra vysvetli, tak v doliecovaku mu na 10ty krat idu zodvyhnut a este tam musi nosit papiere hore dole medzi mestom, nemocnicou a cakat mesiac na urcenie odkazanosti.
- zavedenie stropu na zisk zdravotnych poistovni
- zjednodusenie systemu navratu lekarov zo zahranicia, co maju prax alebo vzdelanie zo zahranicia

Akoze ja ked som pocuvala o zdravotnictve, tak konecne sa niekto vyjadruje k realnym problemom u nas. Inu stranu som nevidela, co by takto riesila zdravotnictvo. Je mi jasne, ze vsetko sa im nepodari, ale presun zodpovednosti vo vela veciach na zdravotne poistovne by mohli dat. Od Smeru sa to cakat neda, lebo ved preco by svojim komplikovali zivot a robili vydavky.

Tebe sa ake navrhy akej strany pacia pre zdravotnictvo?

paradajkova
24. sep 2023

@victory1 akoze ak niekto meska raz den, potom 3, potom 4, tak asi nebudes davat podnet na exekuciu. Hlavne ked to realne vzdy zaplati. Ja som v takej situacii nikdy nebola, ale citala som tu po fore neraz take pripady.

aalt
24. sep 2023

Autorka, cim viac tu diskutuju, tym viac je tema "navrchu" a vsimne si ju viac citateliek.

victory1
24. sep 2023

@paradajkova mne to pride ako klasicke ceske "slibem nezarmoutis" ...🤷‍♀️ ..ano,poukazuju na palcive problemy trebars v zdravotnictve...naor.kazdy bude mat narok na dlhodobu paliativnu starostlivost..super..a ako sa to bude reakizovat? Preco nemaju v programe napr.postavime 8 hospicov..
To ako u nas v nemocnici ma kazda matka narok byt s dietatom v nemocnici pri hospitalizacii,ale ak nie je volne miesto,zostane len pri tych kecoch..

lenkasarka
Autor odpoveď zmazal
victory1
24. sep 2023

@paradajkova ja s tym robim..a ak chce mat matka vyzivne nacas a pan nema kalendar,tak ten navrh podat treba.

victory1
24. sep 2023

@paradajkova zdravotnictvo je cierna diera,a to boli 2x oddlzeni, raz Veritel,raz Slov.konsolidacna..a stale su zadlzeni..okrem Pentackych...ktovie ako to robia,aby aj generovali zisk?
Treba systemovu zmenu na urovni financovania a obsadzovania riaditelskych miest,nie lekarmi,ale ekonomami...

autor
24. sep 2023

@aalt je to pod mojim prispevkom tak nech dodrzuju moje pravidla...

paradajkova
24. sep 2023

@victory1 tak vzhadom na to, ze ine strany sa neunuvaju na to ani poukazovat, tak PS maju hned bod plus. Aspon si niekto vsima ake tu mame realne problemy. A v programe maju aj to co pises, financovanie a obsadzovanie riaditelskych miest. Plus stavba nemocnic, pravdepodobne z planu obnovy. Akurat tie hospice som tam nevidela. Ale nieco na styl, ze chcu nejake komunitne doliecovaky ci co, nepamatam si uz presne, tak nejdem si vymyslat.

elmivelmi
24. sep 2023

@annm81 prepac ale preco by sim mala pubertiakom platit antikoncepciu ,ci kondomy?Odkial na to ps vezme peniaze?Mna to zaujima.