Volím úplne opačne ako ľudia v mojej blízkosti
Som trochu frustrovana,smutna alebo neviem popisat tento stav.Chystam sa volit PS,ale absolutne nikomu to nemozem vo svojom okoli povedat,lebo moj muz,moja mama,ci priatelia sa chystaju volit Smer..Pripadam si ako mimozemstan..Su to ludia s ktorymi roky rokuce vychadzam bez problemov,ale odkedy prisla korona,bud mi spadli ruzove okuliare z tvare,alebo sa ti ludia zmenili,neviem..Zrazu mam pocit ze so svojimi nazormi nezapadam,nechapem ich dovody preco veria Ficovi,ich nazory na Ukrajinu,Rusko,covid..Ked zacnem argumentovat proti nim,vychadza z toho neprijemna debata kde sa ma snazia presvedcit o svojej pravde a pretoze ja nie som clovek co by sa chcel hadat,som radsej uz ticho a tieto temy obchadzam.Celkom sa bojim buducnosti,ci sa moje a ich nazory nebudu rozchadzat este viac,ci budem schopna s nimi si nadalej rozumiet..Da sa to vobec?
@walentina7 tak sa zda, ze si na poslednej prechadzke vytratila posledne zvysky svojho mozgu❤️
Ja by som sa nebála budúcnosti s Vašou rodinou, aj keď názorovo inde, bála by som sa, keby progresívci svojim deštrukčným protislovenským liberalizmom vyhrali.
@pkgirl30 svoj názor na voličov smeru nezmením.... tiež mám v rodine takých a svojim spôsobom ich ľutujem ze sa dali oklamať takým zjapakom
@soffek halooooo slovensko je veľké ako poštová známka - čiže ani sa same neubráni agresorovi a ani same neurobi nejaku hitparadu na svetovom trhu ani extra nezvýši zivotnu uroven pokiaľ nebude v EÚ a využívať výhody eurá, schengenu......zamyslela si sa nad tým prečo sa všetky krajiny východnej Európy hrnú do NATO a EU? Asi to nebudú až také zlé organizácie keď chcú byť ich členom. keby si mala základy ekonomiky nikdy smer nevolis a stále platí to co som písala v prvom príspevku :*
@44janica44 to mi je ľúto
Ja si myslim,ze politiku prilis prezivame. Vnasame politicke nazory do beznych zivotov,hadame sa s ludmi,ktorych milujeme a silou mocou si presadzujeme svoje nazory. Na co je to dobre? Neznasam Fica a cely smer a pritom ich volia dobrosrdecni dochodcovia,ludia,ktori cely zivot dreli a su ich oddanymi volicmi...Moji rodicia tiez uznavaju tuto bandu psychopatov,svokrovci detto. Zo zaciatku ma to stvalo,snazila som sa viest rozumnu diskusiu,ale nepochodila som. Rezignovala som a nebavime sa o politike. Celkovo sa s ludmi nebavim o politike,lebo mnohi maju skreslene predstavy o politike a celkovo sa mi nepaci,ze je politika kazdodennou temou vsade,kam pridem. Ci sedis v mhd,u lekara v cakarni,u kadernicky,kazdy je mudry a vyjadruje sa k politike. Bolo by dobre trosku upokojit vasne a tie strany,ktore rozputavaju vasne,dufam,ze coskoro o nich uz nebudeme pocut. A dalsia vec,je kazdeho slobodnou volou ako bude volit. Nikto nevie,ci ten tvoj nazor je ten spravny. Nepozeraj na ludi na zaklade politickeho myslenia.
@zmrzlinka2021 s tým súhlasím. všetko má svoj dôvod. pre niečo sa táto doba stala a je už len na nás čo si z toho vezmeme
@walentina7 Ja verim, ze Smer volby nevyhra 🙏..snad tie prieskumy, ktorym kraluje Smer, vyburcuju aj nerozhodnutych volicov a tradicnych nevolicov.
@autorka mas moj uprimny obdiv, ako to doma zvladas. Pre mna osobne by bol neprekonatelny problem, keby sme mali s muzom az taketo rozdielne pohlady na svet. Jedna vec je ty a muz, ale co deti a ich vychova v dalsich rokoch? Uprimne, neviem si to predstavit. Nemam riesenie, asi len nebavit sa o politike…
@ivka225 vobec nevoli spravne,teda ak myslis, ze PS je sprävna ?prosim ta, precitaj si ich program .Skoro som sa dogrcala,Ale kazdy ma slobodnu volbu, ale od volieb zalezi ,kam sa ubera nase krasne Slovensko,Ja naozaj skutocne mam rada nasu krajinu,aj ked este socialne mame daleko, aspon takemu Rakusku,,ale realne tu je tak ,ako este nikdy nebolo,Nove domy,auto uz normalka, ano maju hypo, ale aj moji rodicia mali pozicku,ale
k materialu na stavbu domu, sa muselo vstavat rano o 4 tej stat ,pred branou, aby sa usli aspon ,len dosky.To boli ti zlati komunisti,ale zlati boli len medzi sebou,
@44janica44 len doplnim, vcera bolo v Londyne zhromazdenie za opatovne zaclenenie do EU😁😁😁. Nie, ze by ich bolo ktoviekolko, ale nalady su tam vselijake, kedze im dochadza realita brexitu a podaktori su z toho dokonca prekvapeni😂
@dominikamacakova zmieriť sa s niečím takým sa nedá. Iba to trpieť.
inak všimli ste si že autorka vôbec nič nepíše ? bohvie kto to je keďže je to zase anonym a vy sa tu medzi sebou hádate🤦... kašľať na to
Voliči PS sa radi takto prezentujú
@walentina7 Ja osobne si myslim, ze ak sa im podari zostavi at vladu, tak malo z ich programu bude realizovatelne, napriklad aj z dovodu, ze sa budu musiet spajat s hodnotovo odlisnymi stranami. Verim, ze dokazu priniest do politickeho zivota slusnost, uroven, menej nenavisti. Rada by som bola, ak by sa do parlamentu a vlady dostala aj kdh, avsak nechcela by som, aby tam boli fanatici typu Taraba ci Zaborska. Sama napriklad s potratmi nesuhlasim, myslim si vsak, ze novy zakon o potratoch by spravil viac skody ako uzitku. Slusne a v laske vychovani ludia vedia, ako sa spravne rozhodnut..takze treba potratom predchadzat daleko, skor nez nejakym zakazom
@vorkola Neviem, preco vytrhavas z kontextu... Neviete, že nespravodliví nebudú dedičmi Božieho kráľovstva? Nemýľte sa: ani smilníci, ani modloslužobníci, ani cudzoložníci, ani chlipníci, ani súložníci mužov, ani zlodeji, ani chamtivci, ani opilci, ani utŕhači, ani lupiči nebudú dedičmi Božieho kráľovstva.
Toto je moje prikázanie: Aby ste sa milovali navzájom, ako som ja miloval vás.
@mateson stále lepšie ako Fico 🤔
@vorkola @valeria_h @dadis
dali ste 9 a 10 odsek, stačí čítať ďalej, ako to pokračuje v 11. https://biblia.sk/citanie/seb/1kor/6
Ľudia sa môžu zmeniť, aj keď predtým robili to čo by im zabránilo stať sa dedičmi.
@pkgirl30 nepisala som,lebo som zaspala.. 🙂 ale na druhej strane,velka vacsina komentujucich vobec nepochopila o co mi vlastne slo..Tu nejde o to,ci mam pravdu ja alebo moji blizky,alebo ci vyhra PS alebo Smer,to nie je len o tom ake volime strany,toto je uplne hodnotovy rozdiel medzi ludmi s ktorymi travim vacsinu casu.Mozno som nemala napisat konkretne strany,mozno by sa tato debata vyvijala inak.Mna len proste mrzi,ze nemam pobliz cloveka,ktoremu mozem uprimne povedat co si myslim, bez tych nechapavych pohladov.Ale asi k tomu musim pristupovat kto chce s vlkmi zit,musi s nimi vyt 😕

@lonely66 sa neposer aj s tou tvojou diakritikou , normálny človek si prečíta celý text a potom pochopí, koho som volič...