Volím úplne opačne ako ľudia v mojej blízkosti
Som trochu frustrovana,smutna alebo neviem popisat tento stav.Chystam sa volit PS,ale absolutne nikomu to nemozem vo svojom okoli povedat,lebo moj muz,moja mama,ci priatelia sa chystaju volit Smer..Pripadam si ako mimozemstan..Su to ludia s ktorymi roky rokuce vychadzam bez problemov,ale odkedy prisla korona,bud mi spadli ruzove okuliare z tvare,alebo sa ti ludia zmenili,neviem..Zrazu mam pocit ze so svojimi nazormi nezapadam,nechapem ich dovody preco veria Ficovi,ich nazory na Ukrajinu,Rusko,covid..Ked zacnem argumentovat proti nim,vychadza z toho neprijemna debata kde sa ma snazia presvedcit o svojej pravde a pretoze ja nie som clovek co by sa chcel hadat,som radsej uz ticho a tieto temy obchadzam.Celkom sa bojim buducnosti,ci sa moje a ich nazory nebudu rozchadzat este viac,ci budem schopna s nimi si nadalej rozumiet..Da sa to vobec?
mám dvoch strýkov ktorí sú v politike totálne protiklady, bola som ešte v puberte keď som videla ich rozhovor na vlastné oči. vždy keď sa stretli a ich rozhovor sa stočil na politiku najprv začali argumentovať prečo je ich strana tá lepšia potom to gradovalo do hádky a obaja boli presvedčení že ten druhý je debil a až tá hádka bola tak extrémna že som si myslela že po sebe skočia a vytiahnu nože alebo čo a ku koncu sa s takou úprimnosť objali a skončilo to u vtipoch že som žasla. veľmi sa mi páčilo akou húževnatosťou dokázali brániť svoj názor a ukončili to tým že sa objali a ďalej pokračovali v rozhovore
Ja len neviem pochopit, ako moze niekomu imponovat ta hrozna nenavist a nekonecna zloba, co ma Fico v sebe, a ako sa netaji svojimi sympatiami k Putinovi
@mondolina
Vela ludi (ZIAL) krestnstvo zneuziva na budovanie svojho ega, svojej nadradenosti a budovaniu predstav, ze su lepsi, hodnotnejsi, ze oni jedinni poznaju pravdu a oni maju len tie spravne nazory, postoje, myslenie a vlastne vsetci tak musia fungovat. Je to ako ked cloveka, ktory je absolutne nezrely, das do pozicie, na ktorej moze ovplyvnovat zivoty inych. Tym, ze nie je zrely a pripraveny, zacne nicit, rozbijat kolektiv, devastovat - to bol aj pripad matovica a takto funguje aj velka cast krestanov.
Jedna vec je to, comu verim ja a co povazujem za spravne a druha vec je NESKODIT inym ludom. Nesuhlasim s predmanzelskym sexom a detmi mimo manzelstva, tak co ideme teraz brat deti takym matkam? Vezmeme im detske pridavky? Najdeme im ine sposoby, ako skodit? NO NIE! Tak nefunguje primarna ludskost.
Je ine na nieco poukazovat a ine devastovat zivoty ludi, bez ohladu na to, ci s nimi suhlasim alebo nie.
Tak ako smeraci bojuju proti homosexualom, mohli by zacat bojovat proti korupcii, rozkradaniu, devastovaniu statu.... a to sa tyka nas vsetkych.
@beataxxx Normalne, ma tu nenavist v sebe, len inym smerom, napr. k clenom rodiny, k susedom...
@44janica44 prepáč ale mýliš sa. som inteligentná, pracovitá a milujúca matka, viem čo znamená zdravý sedliacky rozum. a mám v sebe silnú vieru. nikomu neubližujem a pomáham komu viem a volím smer. to že si budeš myslieť len to najhoršie o každom voličovi smeru tiež nie je najlepšie. a okrem toho pochybujem že autorka chcela ďalšie hádky kto koho volí na to sa nás nepýtala. chcela vedieť ako sa to dá zvládnuť v rodine s inými názormi. a my tu zase po sebe hádžeme nenávistné komentáre....
@dadis ty si sa aspoň svojho bývalého zbavila, ale ja to mám v priamej pokrvnej rodine. 😂 Tiež som len čumela ako COVID zatemnil mozog ľuďom, moje riešenie je, nediskutovať o pálčivých témach - slovenská politika, zahraničná politika, USA, Ukrajina, utečenci a vlastne celkovo veda. 😀 Takto spolu vieme ako-tak komunikovať.
@valeria_h Som bojovnicka a nemusis ma spochybnovat. Moja identita je v Bohu, nie v tvojom videni. Nepotrebujem sa pacit tebe. Pre mna je podstatne to, ako zijem a ci som schopna nemlcat a postavit sa, ked je clovek utlacany.
Nie su dolezite slova, ako ciny a hodnoty cloveka.
Krestan ma byt solou zeme a sposobovat smad po Bohu - zial urcita cast krestanov robi vsetko preto, aby ludia neprichadzali k Bohu.
@44janica44 toto isté môžem napísať aj ja o tebe ako volič PS, že máš podpriemerné IQ 😘..
sedliacky rozum nám smerakom/republikánov nechýba, nesme za gayov, lesbičky a buzeraciu od západu, tiež nesúhlasime s vojnou na UA, ale pokiaľ sa budeme riadiť západom tak vojna tam nikdy neskončí.
Slovensko má ísť vlastnou cestou a nie aby nám niekto diktoval, čo máme prijať, či robiť aby sme boli hrdinami pre Ameriku... (Tým mám na myslí Ukrajinu a malého typka v zelenom - my Slováci sme im tam veľmi pomohli, posiela -li/-me zbrane atď. a zelený nas dá n súd kvôli nejakym kontaminovanym obilninam.. halo to kde sme??. On nech čuši a je rád, za každú pomoc a nie rozkazovat kto patrí do OSN, kto patrí tam a čo má EÚ spraviť)
FB a iné somariny nemam, takže zdrojom informácii nie je 😘😘😘😘
@autor tak kašli na to, aj tak vyhrá PS
@dominikamacakova božechráň 🙏
@zmrzlinka2021 S tým posledným príspevkom úplne súhlasím 🙃
Je tvoja vec koho budeš voliť. Ak Vám s manželom tieto úplne rozdielne názory nespôsobujú nejaké problémy vo vzťahu🤷 Rozmýšľam ako by som reagovala , keď by mi muž povedal ,že bude voliť PS. Asi je dobré sa o tom nebaviť, nepresviedčať druhého o tom svojom.
@lonely66 u mňa v mojom okolí - najmä kamaráti a manželova rodina - tí boli ok, ale moja rodina - tam som si to na FB celkom preriedila s tým, že unfollow dostalo dosť veľa z nich. 😅 Fyzicky sa často nestretávame, takže toto až taký problém nebol. Neberiem im ich názor, nemá zmysel sa s nimi hádať, ale čítať tie bludy nebudem.
@valeria_h 1Sam 20,1-17
1 A Dávid ušiel z Najotu pri Ráme. Prišiel a hovoril pred Jonatánom: "Čo som urobil? Čo je moja vina a čo je môj hriech proti tvojmu otcovi, že mi číha na život?" 2 Odpovedal mu: "Ani zďaleka! Nezomrieš! Veď môj otec neurobí nič ani veľké, ani malé, aby mi to nezradil! Prečo by môj otec tajil predo mnou túto vec? To nejestvuje!" 3 Ale Dávid znovu prisahal a vravel: "Tvoj otec dobre vie, že som našiel priazeň v tvojich očiach a hovorí si: "Nech Jonatán o tom nevie, aby sa nezarmucoval! Ale ako žije Pán a ako ty žiješ, medzi mnou a medzi smrťou je len krok." 4 Nato Jonatán vravel Dávidovi: "Urobím pre teba, o čokoľvek ma požiadaš." 5 Dávid povedal Jonatánovi: "Hľa, zajtra je novmesiac a ja mám sedieť pri jedle s kráľom. Uvoľni ma, schovám sa na poli až do večera. 6 Ak sa Šaul bude na mňa dopytovať, povieš mu: Dávid sa odo mňa vypýtal, aby mohol zabehnúť do svojho mesta, Betlehema, lebo tam celý rod slávi výročnú obetu. 7 Ak povie: "Dobre," tvoj sluha je v bezpečí. Ak sa však nazlostí, vedz, že sa už odhodlal na zlo. 8 Vtedy preukáž svojmu sluhovi milosrdenstvo, veď si dal svojmu sluhovi uzavrieť so sebou Pánovu zmluvu. Ak je na mne vina, zabi ma ty, načo by si ma vydával svojmu otcovi." 9 Jonatán odpovedal: "Nech je to ďaleko od teba! Lebo ak sa naozaj dozviem, že sa môj otec odhodlal pre zlo voči tebe, azda by som ti to neoznámil?!" 10 Dávid povedal Jonatánovi: "A kto mi oznámi, ak ti otec tvrdo odpovie?" 11 Jonatán vravel Dávidovi: "Poď vyjdime na pole!" I vyšli obaja na pole. 12 Vtedy povedal Jonatán Dávidovi: "Ako žije Pán, Izraelov Boh, zajtra (alebo pozajtra) o tomto čase sa budem dopytovať u svojho otca. A ak to bude pre Dávida priaznivé, či by som neposlal k tebe a neoznámil ti to? 13 Toto nech urobí Pán Jonatánovi a toto nech doloží! Ak sa môjmu otcovi bude páčiť priviesť na teba nešťastie, prezradím ti to, vypravím ťa, aby si odišiel v pokoji. A Pán bude s tebou, ako bol s mojím otcom. 14 Ale ak ja budem ešte žiť, preukáž mi Pánovo milosrdenstvo a ak zomriem, 15 neodopri nikdy svoje milosrdenstvo môjmu domu! A keď Pán vyhubí z povrchu zeme všetkých Dávidových nepriateľov, 16 nech sa z Dávidovho okolia nevyhubí Jonatánovo meno! Ináč bude Pán žiadať počet z Dávidovej ruky." 17 A Jonatán opäť zaprisahal Dávida, lebo ho miloval. Miloval ho, ako miloval svoj život.
Na COVID-e bola jedna super vec, a to, ze to bolo tazke obdboie a ukazalo realne charaktery ludi a realny stav spolocnosti.
A tak to funguje aj v manzelstve - ked su veci, ziadne problemy, vieme fungovat, ale ak pridu tazke casy, zle veci, vtedy sa neraz ukazue realne tvar partnerov, ich reakcie a to ako sa stavaju k tym problemom. Niekto vo vztahu sa zmeni na agresora, niekto zacne ignorovat problemy, niekto zacne hladat "inde" svoje stastie... a niekto, uvedomi si svoju malost v celom zivote, je pokorny a hlada riesenia pre oboch - bez agresivity, bez zloby, bez nenavisti.
Tazke chvile ukazuju, co je v nas....
@dominikamacakova neviem a nechcem si to ani predstaviť

@zmrzlinka2021 Ty rozhodne nie si bojovníčka, len urážaš a nálepkuješ. Nie každý kto mi hovorí Pane...poznáš to, že? 🙃