icon

Volím úplne opačne ako ľudia v mojej blízkosti

24. sep 2023

Som trochu frustrovana,smutna alebo neviem popisat tento stav.Chystam sa volit PS,ale absolutne nikomu to nemozem vo svojom okoli povedat,lebo moj muz,moja mama,ci priatelia sa chystaju volit Smer..Pripadam si ako mimozemstan..Su to ludia s ktorymi roky rokuce vychadzam bez problemov,ale odkedy prisla korona,bud mi spadli ruzove okuliare z tvare,alebo sa ti ludia zmenili,neviem..Zrazu mam pocit ze so svojimi nazormi nezapadam,nechapem ich dovody preco veria Ficovi,ich nazory na Ukrajinu,Rusko,covid..Ked zacnem argumentovat proti nim,vychadza z toho neprijemna debata kde sa ma snazia presvedcit o svojej pravde a pretoze ja nie som clovek co by sa chcel hadat,som radsej uz ticho a tieto temy obchadzam.Celkom sa bojim buducnosti,ci sa moje a ich nazory nebudu rozchadzat este viac,ci budem schopna s nimi si nadalej rozumiet..Da sa to vobec?

Strana
z6
beataxxx
25. sep 2023

@lonely66 IQ a vzdelanie je rozdiel, ale boli robene prieskumy volicov podla vzdelania a Smer volia vacsinou ludia s nizsim vzdelanim a PS ludia s vyssim - ved je to dost logicke

paradajkova
25. sep 2023

Ja si politicke hadky pamatam od mlada. Rodina volila Meciara, potom Fica, neskor SNS a zas Fica. Nezmenili sa v nicom, jednoducho sleduju politiku len povrchne. Pozru si kde tu nejaku informaciu, ak je vytrhnuta z kontextu, nevadi, nemaju na to ako prist. Informacie nikdy neoverovali, ani nebudu. U nas pomohlo rozpravat o politike s kludom. Vysvetlit, ze cielom politickej manipulacie je aj “Rozdeluj a panuj”. Ak cloveka zakatulkujes a prestanes sa s nim rozpravat, tak uz len tazko opusti svoj nazor. Politikom nenavisti a manipulacie nezalezi na svojich volicoch, len na svojom prospechu. Nevadi im, ze rozdelia rodiny, znicia ludom zdravie.

Uprimne pri manzelovi by ma to hnevalo, keby mame uplne odlisny pohlad na politiku. Ze ja volim PS on Smer. Hlavne skrz to, ze casto pozerame dokumenty, posielame si navzajom clanky z novin a keby po tych vsetkych informaciach co spolu cerpame, povedal, ze Smer, tak by som vahala ci je v poriadku 😂 Ale uz sme volili tak, ze ja PS, on SAS a nemali sme dovod sa o tom pohadat. Obaja sme sa vo svojej volbe podporovali.

nikyball
25. sep 2023

@beataxxx tak toto je taka blbost ako cele progresivne slovensko. a to urcite nie som ani za smer. ako tu bolo spomenute, že smer buduje kampan na nenavisti, praveze vzdy mi tato strana pride a ludia ako ty, ze nenavidite ostatnych a povysujete sa.
z mojho pohladu prave progresivne stavia na jednoduchosti ludi. ano tuto stranu by preferovali 17 rocní. Preco? lebo vidia iba nerealizovatelne zvasty ako aj ich dospelí volici. este som nevidela ani jeden rozumny argument, preco volit tuto stranu.. a co nastane po tejto vete? nie nedas tieš argumenty, nebudeme o tom diskutovat, ale zautocis, ze som za smer ,ako keby sme mali iba tieto 2 strany.

pkgirl30
25. sep 2023

úprimne bolo by jedno aj keby si nenapísala konkrétne strany, proste teraz žijeme život kde ľudia len hovoria o tolerancií ale žiť ju je veľmi náročné. ľudia sú nahnevaní, ego kričí ja mám pravdu a ty nie. v dobrých časoch sa až tak nepreukáže charakter človeka až keď nastanú problémy. a to sa nemusí týkať iba politiky. krachujú manželstvá lebo nastane nejaký problém a ľudia to spolu nezvládajú. moji rodičia sú rozdielnej národnosti, Maďarka a Slovák tiež si toho dosť vypočuli od rodiny. ale medzi nimi to bolo vždy tabu téma, milovali sa a bolo im jedno kto si čo myslí a ja som dnes rada lebo viem aj po maďarsky a ten jazyk zbožňujem. Možno by bolo pre teba dobré sadnúť si s manželom alebo mamou a bez hádok viesť úprimný rozhovor o tom či ťa milujú aj napriek tomu že máš iný názor. Alebo opačne dokážeš ty milovať človeka ktorý má opačný názor? ...inak ak si vážne nemáš o tom s kým pokecať kľudne mi napíš aj do správy 🙂 podstatné je aby si ty nesklamala samú seba. držím palce 🌞💖

bibuskaiba
25. sep 2023

Volby su aj tak tajne...cize nikto nebude vediet koho si volila..Nebavim sa uz o volbach s nikym kazdy ma svoj nazor a ja im ho nezmenim a mne moj tiez nie...Kludne im pritakavaj 😆 aj tak nebudu vediet koho si volila

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lenka1208
25. sep 2023

Mame to v rodine rovnako, tiez som sa s polkou rodiny dohadala na politike, ale potom sme to zapili a dohodli sa ze politika bude zakazana tema..nerobi to dobrotu, su to ludia ktorych mam rada, inak spolu dobre vychadzame tak nebudeme si to tymto kazit.

Strana
z6