Voľte rozumne. Dajte šancu stranám, ktoré tu ešte neboli
Ach ludia volte rozumne.Dajte sancu stranam co tu neboli.Nevracajte sa k obdobiu z pred 4,8 10r
Kobudem volit a preco nechaj laskavo na mna. Tak ak ja necham iba a len na tebe, koho budes volit ty. Po volbach aj tak budeme obidve musiet akceptovat toho, kto sa do parlementu dostane, Nastastie, este stale mame parlamentnu demokraciu a o zlozeni parlamentu rozhoduju vysledky volieb a ti, ktori sa tych volieb zucastnia. Parlamentnu demokraciu so vsetkymi jej vyhodami aj nevyhodami, ale vzdy lepsie ako vlada jednej strany co tu bola pred tym ako sme si sami demokraciu vybrali.
@autorka pretoze s PS vo velkej miere nesuhlasim.
Nestotoznujem sa s ich presadzovanim rodovej identity, som konzervativna a stale verim v tie dve old school pohlavia a ak sa niekto citi inak, respektujem to,ale nebudem to povazovat za standard.
Nepaci sa mi,ze chcu bojovat s dezinformaciami ucelovo,cize co sa nehodi do ich ideologie,je dezinformacia.Nie je to skor cenzura?
Nepaci sa mi nasilne presadzovanie zelenych rieseni pre obycajnych ludi,pricom ozajstne giganticke zdroje znecistenia si ficia dalej.
Nepacia sa mi,ze napr. v skole by uzakonili povinnu sexualnu vychovu,ktora sa ale tyka viac svetonazoru a vychovy,ako realnej "biologie" a pritom vyhlasuju,ze sa snazia bojovat za demokraciu.Princip takejto ich demokracie mi teda ako rodicovu nezabezpeci pravo vybrat okrem hlavnych vzdelavacich predmetov,ktore su samozrejme povinne vyberat doplnkove predmety ako nabozenstvo,eticku v. alebo teda sexualnu vychovu?
A mohla by som dalej pokracovat,ale teda ich vyhlasenia mi pridu bez stipky pokory a sebareflexie,skusenosti a tolerancie,takej tej naozajstnej,nie akoze.
Ze Hlasu,Sas...no to mas pravdu,to su uplne nove strany,co tu este neboli🤣
Ja by som PS nevolila, podobne ako v minulých voľbách tam nemajú žiadne skúsené osoby, ktoré by dokázali vládnuť, program tiež nie o tom, čo by ľudia najviac potrebovali.
@tululu Ja by som to lgbt a co do toho spada dala uplne bokom,Nakolko 3pohlavie naozaj existuje a je to prirodny jav.(hermafrodit)Mne to cobec napriklad nevadi,ci budeme mat dva alebo tri.Praceze skor takychto ludi treba chranit a nie ich vyclenovat zo spolocnosti.A ked pre niekoho moze byt pes clen rodiny(co pre mna je uplne scestne,nakolko je to zviera a nim aj ostane) tak 3rod koho bude obmedzovat?
Sexualna vychova je z mojho pohladu potrebna-pretoze vela deti je zneuzivanych a tam by sa mohli dozvediet informacie co je normalne a co nie,nakolko deti su zneuzivane uz od utleho veku 2r a ked ho niejto zneuziva ,povazuje to za standard.Cize prave na sex vychove moze zistit ze to nie je v poriadku.
Zelena energia ,no ale to je buducnost,teda skor zaciatok zmeny a cim skor sa na to pripravime,tum lepsie.Automobilky mozme v predstihu nahradit ,lebo raz nahradene budu. Ale uznanie 3 rodu je uz to najmenej kvoli comu by mali byt hrozbou.Skor ak maju dobry oln na ekon zlepsenie SK a reformy,tak to je to najdolezitejsie,nie tak banality okolo LGBt.
A ako ta bude obmedzovat 3 rod .Myslis ze zrazu sa zacnu vsetxi operovat a menit pohlavia??🙂
@mpg ano mas pravdu v tom ze mozu byt amateri,podobne ako Matovic.
Riadenie štátu nie je hra, to nie je nič na "vyskusame" a uvidime. Teraz dostal jeden pán šancu oprobovat a ako to dopadlo. Ako tu niekto písal "nekradnutie", "odborníci" a podobne blaboli nie sú volebný program.
K tretiemu rodu... medzi nohami máš jasne dane pohlavie, mame dve. Samoopelivy, dvojpohlavný človek sa jakziv nenarodil (pokiaľ viem). Ale k tomu som nechcela sa vyjadrovať, chcela som napísať, že nik o.pocitoch týchto ľudí ani nemusí vedieť, nikto ich nerieši. Mňa nezaujíma.ci sa sused cíti ako žena, alebo je gay, alebo.cokolvek. je to jeho súkromná vec. A preto nevidím dôvod v tejto histerii ohľadom gender otázky. Ako keby to bol.nanvacsi problém Slovenska. Práve viac a viac pretriasania tejto témy, vyvolá nenávisť ďalšiu, lebo ľudia sú deprimovani, nespokojní a rieši sa takéto niečo. Rovnako ako stavanie domov Rómom a pod.. :D to tiez dokáže iste skupiny ľudí ťažko.pracujucich, ktorí majú bežne problém s bývaním vytocit... na sexualnejnvychovw sa neučí len o zneužívaní, to vôbec. Učia sa tam veci s ktorými rodicia nesúhlasia. Deťom v turbulentnom období puberty, ked vymýšľajú všetko možné hovoriť o tom ze vlastne môžu byť žena, muž, hocičo... to je veľmi rozumne. Toľko psychológov ani nemáme kolko budeme potrebovať pôjde spoločnosť ďalej týmto smerom.. ma.to.dalekosiahle dôsledky tieto rozne "rozhodnutia". Môžu chcieť zmiernit radikalizaciu výučbou ale kľudne môže nastať opak.
čím viac sa budeme približovať k septembru, tým viac bude podobných tém....😉
🤣ano lebo strany co tu este neboli to tu spasia
@autorka ano,prave o to ide, lebo pohlavie je viazane na genetiku a ta je sama o sebe tak komplikovana a nevyspytatelna,ze oznacenia ako prirodzene,odchylka, vynimka a podobne su proste citovo podfarbene.ak je jav prirodzeny,z bilogickeho hladiska zabezpeci pokracovanie prenosu genetickeho materialu,lebo teda genu ide vlastne len o to,aby si ho preniesol na dalsieho potomka.z tohto pohladu mi duhove rodiny nepridu ako prirodzeny jav,co neznamena,ze by som ich nerespektovala.ale ujasnime si pojmy,ci vychadzame z genetiky do sociologie alebo nie.aj zena,ktora je neplodna si moze osvojit dieta a ma na to plne pravo,ale z toho nevyplyva,ze neplodnost je prirodzeny stav veci.
co sa sexualnej vychovy tyka,myslim,ze deti,ktore su zneuzivane maju doma take problemy a dysfunkcne prostredie,ze v skole urcite aj bez sexualnej vychovy pochopili,ze to,co zazivaju nie je normalne,ale pravdepodobne sa boja o tom hovorit a toto im nepomoze.porodnost klesa,dobre vieme,ako na bezpecny sex a ak to niekto nespravi takto,je to skor o tom,ze to ignoruje ako to,ze o tom nevie.na druhej strane kedy,ako a s kym zacat sexualne zit je tak subjektivna vec,ak vynechame pohlavne choroby a tehotenstvo,ze to je vec vychovy.pre niekoho je interupcna tabletka,masturbacia,potrat,HA samozrejmost,pre niekoho nieco neprijatelne.je spravne deti v tomto "vzdelavat" konkretnym sposobom? Lebo nie, tieto temy su nejednoznacne a mozu byt ponate ideologicky.Pre mna je takto orientovana povinna sexualna vychova ako pre ateistu povinne nabozenstvo a mam pravo na svoj nazor a na to,aby bol respektovany,ci?Ci o com to je?Demokracia pre vacsinovu spolocnost bez moznosti vyberu?
a zelena buducnost ano.ale nie takto deterministicky.a zacat naozaj zhora,nie zdola...
@simca06022011 nenarodil jakziv?A co hermatofrodit?Nastuduj si ,
@tululu mylis sa,praveze tie deti to povazuju za normu.Cize nema ich tlkto ochranit a nik im neveri a su zneuzivane dalej.A velakrat im nik neveri,cize je uplne namieste aby sa o tom zacalo c skolach hovorit a aj co je soravne a co nie.Ta sexualna vychova nemusi vobec byt na skodu,skor na osoch.A deri aj nech vedia ze su aj inak orientocani a ze sa mozu narodit aj transexuali a nemali by takych ludi vyclenovat a vysmievat si im ale ich prijat.Pretoze to sa moze tykt kazdeho z nas aj tvojich deti,ci vnuciek.
@tululu co sa zneuzivania deti tyka, tie deti mnohkrat ani nevedia, ze to co maju s otcom, strykom, susedom (alebo hocikym inym) nie je v poriadku. Castokrat ziju v tom, ze je to v uplnom poriadku, pretoze nevedia, ze ich telo je nedoknutelne a nikto sa ich nema dotykat na intimnych miestach, netusia, ze ked sa maju hrat s ujovym onym, tak toto je nieco, co sa robit nesmie. Kolkokrat az v pubete zistia, co prezili v detsve. O tom, ze je dieta zneuzivane sa skor dozvedia cudzi. Castokrat az vtedy, ked je trauma zjavna a patra sa po pricine. A nie, zneuzivanie sa deje aj v navonok usporiadanych rodinach, zneuzvanie nie je viazane na nejake neusporiadane domace pomery. To je len naivna predstava tych, co sa s tym nestretli
@viestta
@autorka
Vacsina dovodov,kedy dieta sexualne zneuzivanie neprizna okoliu su ine.Najcastejsie dovody su obavy,ze pachatel splni hrozby,citovy vztah,ktory ku nemu dieta ma, zmiesane pocity,ktore vznikaju z toho,ze dieta zaziva nieco neprijatelne od osoby,ktora by mala byt jeho citovou vazbou a ochranou, disasociacia od problemu a skreslenie skutocnosti a ine a ano,aj to,ze dieta nevie identifikovat problem.ale ak ide o tuto konkretnu oblast,co je samozrejme problem,ktoremu sa treba venovat,nevidim dovod,preco by to malo byt spajane aj s inymi castami spomenutej sexualnej vychovy.
@tululu pozri sa, ak sexualna vychova zabezpeci, ze aspon jedno dieta sa vcas ozve a zodpovedni prijmu prislusne opatrenia, tak sexualny vychova na skolach ma vyznam. A ked s jej obsahom nesuhlasis, co ti brani vysvetlit tvojmu dietatu pohlad na sexualitu podlva tvojich etickych nastaveni? Dieta si potom same vyberie, ku ktoremu smeru sa nakoniec prikloni. Ani skola, ani ty nijakym sposobom nezabezpecite, ze dieta si na vec vytvori svoj vlastny nazor, a aj diametralne odlisny od toho co mu bolo predlozene. Cim viac informacii ma, tym komplexnejsie si vie vyhodnotit informacie, tym zodpovednejsie sa vie k veci postavit. Aj dnes sa v skolach ucia o vzniku vesmiru z materialistickeho hladiska a napriek tomu veriaci veria na stvorenie sveta za 7 dni. Uz dnes sa ucia o evolucnom procese a aj tak veriaci maju svoju teoriu o Adamovom rebre... To by potom veriaci museli z viacerych predmetov ziadat vylucenie ziaka z vyuky nielen niektorych pasazi, ale z celeho uciva.
A ten predmet ma byt vztahova a sexualna vychova. To VZTAHOVA je na prvom mieste. Preco asi?
@viestta z velkej casti suhlasim,pretoze v podstate sa zhodneme v tom,ze hlavny vplyv na dieta ma alebo by mal mat rodic.ale ak si to otocis opacne,ze povinna by bola nabozenska vychova (s cim sa taktiez nestotoznujem) tak by to poburilo tiez velku cast rodicov,nemyslis?mne ide o tu volitelnost,lebo ano,prave ta VZTAHOVA cast vie byt prudko individualna a ak je napr. dnes standard,ze si mlady clovek vyskusa viacero partnerov,v urcitych pripadoch rozneho pohlavia a niekto bude tvrdit,ze je to ok,ak dodrzis zasady "bezpecnosti",tak to je proste mimo moralky urcitej casti rodin a ako si uviedla pripad,kedy by to pomohlo aspon jednemu z deti,tak ja mozem uviest priklad,kedy by to mohlo naopak "demoralizovat" hodnoty inych deti s dopadom na vyvoj ich fyzickeho ci psychickeho zdravia.Pred nedavnom som sa rozpravala s jednou Americankou,uz je cerstva babicka a bavili sme sa o nastupe tohto druhu sexualnej vychovy u nich v LA,ked u syna na zakladnej skole mali ucebnice,kde bol hlavny hrdina chlapec doslova pomenovany masturbacny sampion,lebo denne sa uspokojoval niekolkokrat a cela kniha bola o tom,kolko,kedy a kde tie deti masturbuju,bolo to tam doslova oslavovane a nie,neprehanam.Toto je pre mna neakceptovatelne a pre mnohych bezne.Rozumiem,ak je potrebne urcite temy odtabuizovat,ale toto je opacny extrem,v ktorom nevidim ziadnu pozitivnu hodnotu.A to je podla mna ten rozdiel,ktory by mal byt zohladneny vo volotelnosti.
@tululu a ty poznas niekoho kto si smusa pohlavia?Ja naozaj nikoho,mozno dnene pubetiacky sa raz,2x pobozkaju s dievcatom a to a i nemali sex vychovu.
Skor z toho robite nieco,co ani nieje.Zbytocne to vykreslujete ako nieco hrozne.Pozri sa ked si raz hetero budes a ziadna sex cucjova ta neovolyvni.Ale ak nie si a si homo,len ta podpori aby si zivot neprezil v skrytosti a hanbe.Alebo poznas kolko ludi co si z rozmaru zmenili pohlavie?Myslis ze ludo by sa do takeho zasau chceli ost dobrovolne a este na svoje naklady?Ja si to nemyslim,cize sex vychova bude len skor o tom respektovat aj ludi inak narodenych(ved v proncioe za to nemozu,ze maju taky osud)
@tululu prosim Ta a mas aj tu knihu o masteubacnim chlapcovi?Nevh ti babicka z la aj donesie ukazat,mozno si to vymyslela a ty to dalej rozsirujes ako pravdu.
@anonym ta babicka si tu knihu nafotila a spravila o nej blog,link rozposlala ostatnym rodicom a na ich natlak tu ucebnicu stiahli.nez ku tomu doslo a ta babicka sa chcela s ucitelkou dohodnut,aby jej syn tuto knihu nemusel citat,ucitelka ho pred vsetkymi ziakmi vzala vybrat nejaku alternativnu ucebnicu a ostatnym ziakom oznamila,ze kedze su niektori rodicia homofobni,tak si tento ziak musi vziat inu zastaralejsiu ucebnicu. dnes uz tento ziak dospel a svoje deti uci s manzelkou doma,cize su domskolaci,lebo dnes uz s takymito vecami pohnut nevedia,kedze sa latka posunula.sme prozapadne orientovana krajina,cize co bolo tam,bude s oneskorenim aj u nas.mozes si mysliet,ze je to vymyslene,tak,ako ktokolvek z progresivcov moze vymyslat.kazdy z nas sa rozhodujeme,komu budeme doverovat.
@zuzulka558 no nedá sa nereagovať na túto správu. Pokiaľ vieme doba sa zmenila a predpokladám, že tvoja babka nevolil počas Rakúsko Uhorska, keď voľby neboli... ale za komunistov keď bola jedna strana sa toho naozaj voľbami veľa nezmenilo, keď si nechcela mať zlý kádrový profil a zničený život a život rodiny. Ale v dnešnej dobe sa riadiť názorom, čo ti povedala Babka je dosť zastarané. Ale sú taký ľudia, čo myslia dozadu,bohužiaľ. Keby ľudia išli voliť počas referenda podľa teba by sa akože situácia nezmenila, hej? To si kde počula. Jaj, babka povedala. A ja práve poznám ľudí čo nejdú voliť a tí potom nadávajú. Ale tým že voliť nejdú uberajú stranu, za ktorú sú o percentá. Ja som nikdy voľby nechala(inak je to občianska povinnosť, zdvihnúť riť od telky a ísť ak ti babka nepovedala) a môžem s kľudným svedomím povedať... "nepáči sa mi tento krok, ale ja som ich nevolila". A poslednými voľbami sa akože nič nezmenilo? Však je iná vláda zmrdov, čo nás totálne dorobili. Ak sisi nevšimla, zmenilo sa to. Toto je mi už len názor. Smutné že nemáš svoj, len bankin čo bola za komunistov kedy jej slová možno platili...
Aj keď s názormi niektorých súhlasím, myslím že sexuológiu, by ste mohli rozoberať pod inou témou ľudia a nemiešať s politikou, či? Nič v zlom.
@evme0301 zastarané si ty,, ja na voľby veru nechodím nikto tam nie je voliteľný pre mňa, a ten kto sa tam dostane hrabe potom len pre seba 🤷♀️ ja zas nevolim lebo sak majú na to aby vyhrali atď atď,, babkin názor nemám no niekde pravda bude hovorí to aj moja suseda co ma 30 skoro a chodí po svete 🙂 neboj dozadu nemyslím dlhé roky mi teta pracovala na ambasáde teraz odišla, takže som trosku pripravená aj na to co môže po voľbách nastať ale nie hneď,,, písať viac nebudem ja sa tu niekedy smejem keď čítam
@zuzulka558 ja ti to napisem inac. Ked volit nechodis, si stotoznena s tym, ze za teba vyberu ostatni, teda ked si to nechala na ostanych nemas narok pindat na to co vybrali, pretoze ty si svoje pravo vyberu nevyuzila.
@viestta chodila som raz som zvolila niekoho co tam je teraz, som sklamaná ako sa vykľuli
Zuzulka558... Myslím si, že nečítaš s porozumením a do zadu teda myslíš si nemysli... , lebo si nepochopila ani to čo ti napísala viestta. A tá ti to teda naozaj pekne a jasne vysvetlila. "Ja voliť chodím, bola som raz", to je čo? Chodíš, či skôr nechodíš? Jasné, že to druhé. Keď máš z ambasády také info, tak čo si bola sklamaná teraz? VIEŠ, podľa teba nikto nie je voliteľný. Áno možno pravdu máš, ale aj medzi tými sú menejzlí, zlí a najhorší. Teda zrozumiteľne pre teba:radšej menšie zlo. A voliť len tak podľa názvu, pekného loga, alebo že ti to povie babka, susedka, tetka, či napíše na lístok okoloidúci ujo..., bez zamyslenia je trochu slabý argument. Ale ok, niekomu stačí kto má akú kravatu. Ak máš svoj názor choď voliť a vyjadri ho. Ja tiež cestujem po svete, žila som v zahraničí a mám rodinu v zahraničí a voliť som chodila a volím aj teraz. Ale vždy sa pozriem na to koho, čo už dokázal, urobil pre Slovákov, aký má volebný program, vystupovanie, vzdelanie, názor. Či už v pozitívnom alebo negatívnom zmysle Až potom si ja urobím názor s čím najviac súhlasím. Ale však ty voliť chodíš, vieš "bola si raz🙂))"

Ale ja neviem, preco by niekto novy mal byt lepsi automaticky. Ja som si pozrela kandidatku PS a ma to nezaujalo. Studenti, aktivisti. Mnohe nesympaticke tvare. A to ani nevravim.o ich programe. Sak kazdy nech si program precita a vyberie si. Je pravda, ze programu sa potom az tak nedrzia, vitazi pragmatizmus