Vráti sa zlo človeku?
Co myslíte vrati sa zlo cloveku a veriacich sa chcem opytat, ci je to normalne, ze clovek robi zle druhym a Boh odpusti to zlo..a vsetko je ok? Vsak sa vravi, ze Boh odpusti vsetko. Tak ako to je?
@lenkakravcova Predpokladala som, že nebudeš súhlasiť. Aby nedošlo k nedorozumeniu: Vo vete " Ja by kresťania netvrdili, že Boh splodil spermiami Ježiša..." máš niekde chybu.
1. Myslím, že aj Ty veríš, že Boh je všemohúci. Spermie sa nikde pri splodení Ježiša nespomínajú. Slovo "splodenie" je len ľudské slovo, lebo nevieme presne vyjadriť existenciu Najsvätejšej Trojice. "Ja a Otec sme jedno." "Kto vidí mňa, vidí aj Otca."
2. Nesúhlasím s tým, že islam nebojuje proti kresťanom. Ak si čítala Korán, tak o tom vieš. A ak sleduješ dianie vo svete, stínanie hláv, trestanie tých, ktorí konvertujú ku kresťanom...
Ja neočakávam, že teraz hneď zmeníš názor. Ale uvažujme splou:
Prečo je peklo? Prečo diabol je proti Bohu? Keď Boh pošle svojho Syna, aby ľudí spasil, je jasné, že diabol bude bojovať proti Nemu všetkými prostriedkami.
Ako Boh v islame ukazuje, že ľudí miluje? Čo pre nich robí?
mam pocit ze ludia co maju vsetko v pitsi, sa maju najlepsie. tot moja odpoved
@pribinak neikedy tomu prestavam verit
@syslik81 krestania su obycajna sekta lebo vedia ze ludia radi niecomu veria a zneuzili to
@haley7897 takiako Hitler mame vo svete na tisice...a co sa im deje? unikaju spravodlivosti
@loliki to nie je cesta ale demagogia.
@rebekakotulka nie im Boh odpustil lebo sa vecer asi pomodlili alebo sli na spoved
@elizabet173 poznam ludi co mali zivotnu krizu a akoze Boh ich zachranil a dal zniva dokopy. ale to cooni tvrdia jke len blud a sami ziju vklamstve
@loliki
Ja by = aby. Autokorekt na mobile..
1. Boh v Koráne tvrdí, že Ježiša stovoril. Že sa nemá používať výraz plodenie (pretože to označuje pohlavné rozmnožovanie).
V Sz sa uvádza, že kto by videl Boha, zomrel by. V NZ: Boha nikto nikdy nevidel.
Ježiš ako prorok a Mesiáš konal skutky z poverenia Božieho a tým nám priblížil Zakon a to akým spôsobom Boh toto všetko tu spravuje.
2. Stinaju sa hlavy v prípade trestu smrti za vraždu a v prípade cudzoložstva. Tiež sa v minulosti stínali za odpadlíctvo od islamu. Nie je mienené proti kresťanom ale celkovo voči všetkým ktorí odpadli od viery. Ak Boh dal iba jedno náboženstvo a dal takýto prikaz, tak je platný. Viem, že to asi znie kruto ale si vezmi knihu Exodus. Píše sa v nej že Boh prikázal zabiť mužov, ktorí sa odklonili od monoteizme za čias proroka Mojžiša. Behom jedného alebo pár dní, zabil prorok Mojžiš a jeho spoločníci 3000 mužov, z tých, ktorých vyviedli spomedzi egyptského zajatia.
3. Čo pre nás robí? No napr. nám dáva každý deň jesť? Dáva dážď, aby padal. Riadi vesmír, aby tu život fungoval. (Stačí menší meteorit a je po nás) Zosiela duše do deti, ktoré plodime. Dokonca stvoril aj toho Ježiša o ktorého pozmenené učenie sa opierate. Boh robí všetko na pozadí.. hoc si to neuvedomujeme.
@beata_k je možné,že katolícka cirkev je blbosť ....ale čo keď nie je?čo potom?
@terezka1947 cirkev su obycajni klamari co vyuzivaju vieru v Boha tim ze maju rozne odpustky od ludi a statu, maju sa avzdy sa mali lepsie ako obycajny lud co na nich drel. tym nehovorim a nezamietam existenciu Boha.
@beata_k veď ja ani nechcem diskutovať,iba mi otázka napadla k jednému príspevku. Pekny deň aj tebe.
Ja mam napr silnu karmu, ja tomu normalne verim na sebe. Spravim “zle”, hned to mam naspat, spravim “dobre”, tiez sa mi to nejak vrati.... Kritizujem obzerstvo jeden den, na druhy sa tak prezerem ze zvraciam dva dni, uz si len poviem, naaa to mas za to ze si bola mudra 😁

@krabica22
Tak mu si to tu na svete robíme takto že jeden má veľa a druhý malo. Prví ľudia mali rovnako. My si ako ľudstvo budujeme bohatých a chudobných. Takže toto opäť nemôžeš vyčítať Bohu.
Ak sa niekto nechce vzdať alkoholu, je to väčší hriech.
Ak sa niekto vie, priznáva že to nie je správne piť alkohol a pokúša sa prestať hoc aj padá do toho späť a potom sa znovu pokúša, tak je to menší hriech, pretože jeho úmysel je prestať.
Boh posudzuje nie len skutok ale aj úmysel.