Vráti sa zlo človeku?
Co myslíte vrati sa zlo cloveku a veriacich sa chcem opytat, ci je to normalne, ze clovek robi zle druhym a Boh odpusti to zlo..a vsetko je ok? Vsak sa vravi, ze Boh odpusti vsetko. Tak ako to je?
@katkati on to riadi dobre, len my sa hráme na niečo, čo nie sme😊 verím tomu, že v živote si zažila nie jednu situáciu, že čas ukázal, že vec, ktorá ti nevyšla, alebo sa niečo stalo, vtedy to bolo najhoršie, a časom je to najlepšie. Nehovorím, že všetko, ale raz pochopíme, že to v konečnom celku inak nemohlo byť.je to dlhá debata, tiež záleží na uhle pohľadu, ale veľa vecí nieje v našej moci zmeniť, tak buď ich prijmeme, ale búchame hlavou o stenu...koľko zlých rozhodnutí si urobila? Ty, nie Boh, Boh ti dal slobodnú vôľu, rozhodla si sa podľa svojho vedomia a svedomia, a teraz iba nesieš následky. Viem, niekedy sa nám zdá, že urobíme dobrú vec, a časom sa otočí proti nám, ale nemá zmysel si to vyčítať, v danej chvíli sa nám to zdalo najlepšie riešenie, že to časom ľutujeme pociťujeme ako obrovskú chybu, ale z tých chýb sa človek učí
@zontik Boh stvoril aj Diabla. Nedávajte ho do protikladu. Diabol a aj choroby atď, Boh povolil, aby sme tu mohli prejsť či neprejst skúškou. Boh proti diablovi nebojuje. On je vysoko nad ním. Keby že chce, na mieste ho len pomyslení zničí. Má s ním nejaký ten plán..
@loliki Poznám životopis proroka Muhammada podľa a autentickej Sunny.
Ježišovi učeníci mohli pochopiť čo chceli. Biblia sa spisovala o tri storočia neskôr. Ako si si istá že tam ľudia nepopisali hlúposti? Myslíš si, že sa dá dnes autenticky spísať to čo prežil nejaký človek v r 1700…?
Ježiš sa obetoval..
Komu dla tu obetu?
1. Ak je on Boh, tak obetoval sám seba sebe aby dokázal odpustiť?
2. Ak nie je Boh, tak ho Boh nechal zomrieť ako nevinného za kadejakých vrahov. Boh podľa teórie 2 nie je spravodlivý. Podporuje to tomu čo hovoril, že nepotrestať vinu otca na synovi.
Skús premýšľať.
Boh ho vzkriesil. Ak ho Boh vzkriesil, nevstal sám od seba, znamená to, že je Bohu podriadeny. Toto presne hovorí islam. Že Ježiš je podriadený Bohu.
Za vraždenie nevinných je podľa islamu peklo. Čiže teroristi idu do pekla. Teroristi sú sekta, takže tu takéto veci neplet. To ako keby som ti povedala že tvoje detičky Slatinské budú raz v kukluxklane, ktorý vzišiel z kresťanstva. Obe dobre vieme, že ani kukluxklan nie je kresťanstvo a ani isis nie je islam.
Boh dovolil už jeho potomkovi Lemechovi viac žien. Rovnako tak ďalším prorokom a ešte im dával aj zákon a zjavenia. Chces to Bohu vyčítať že s tými mužmi hovoril a bral im to za správne? Neviem o tom, žeby proroci skončili za mnohoženstvo v pekle..takže asi toto práve nie je vec ktorá Bohu vadí. Vadí len tebe. Skús sa to naučiť akceptovať. Ak sa raz dostaneš do raja bolo by asi nemiestne žeby si prorokovi Davidovi šla vyčítať jeho vzťah s jeho manželkami. 😅
Áno, Ježiš dostáva príkazy. Pretože je podriadený.
A áno, Ježiš konal zázraky, pretože mu ich Boh prikázal konať. Rovnako tak ich konali aj iní proroci (napr Eliáš vzkriesil človeka, izaias vyliečil slepého, Mojžiš rozostupil more, Eliáš bol dokonca aj vzatý na oblaku do neba rovnako ako Ježiš, a tiež ajezisov ucenik Peter podľa Biblie v Skutkoch Ap vzkriesil dievča). Takže tým sa neohanaj. To proste robili aj proroci z príkazu Božieho. 😀 To není žiaden dôkaz. Je to len dôkaz že ich poslal Boh.
Inak aj prorok Muhammad konal zázraky. Napr tu máš niektoré popísané: https://muslimovia.sk/o-islame/o-zivote-proroka...
Nie, nevieme všetko (len Boh pozná hodinu kedy toto nastane) 😶 Ale vieme viac ako vy. A nie je to pýcha. Je to len fakt. Neviem prečo sa hneď zduvas. Len ti píšem čo my vieme a vy neviete.
@lenkakravcova normalne mi rozum zastava...prisaham! Tak teda ten spravodlivy boh povolil choroby, aby sme presli skuskou. Tak do frasa aj s takou spravodlivostou, ked trpi male dieta...alebo aj dospely...to je jedno. Krasna vizitka!
@lenkakravcova Boh diabla nestvoril. Ako som spominala, aj diabol bol anjel, kým nechcel mať to, čo Boh, pretože Boh mu vo svojej láske všetko dal. Áno, je pravda, že Boh si len pomyslí, a všetko môže byť inak, skončilo by aj zlo, aj choroby, ale stále nechceš prijať, že Boh nám dal slobodnú vôľu, a to peklo na zemi si robíme sami
@lenkakravcova
To isté sa ja pýtam Teba: Ako si si istá že do Koránu ľudia nepopisali hlúposti?
Môžeš mi napísať podľa Sunny, kto vychovával Mohameda?
Je smutné, že si neuvedomuješ ako prekrúcate pravdu. Dávate iný výklad jednotlivým citátom v Biblii. Veľmi mi pripomínate diabla v rajskej záhrade ako pokúšal: A naozaj Boh povedal, že nemôžete jesť...? Klame už v tej otázke.
Keď niekto zomrie za to, aby iných zachránil, volá sa to obeta a koná to z lásky.
Keď niekto zomrie pre to, aby zabil aj iných, volá sa samovražedný atentátnik a koná to z nenávisti. - z Ježiša sa vysmievate, nazveš ho samovrahom a tento druh vraždy schvaľujete, alebo poviete to nie my, to tá sekta. Nie je to diabolské?
Skús sa zamyslieť: Islam odsúdi vrahov a cudzoložníkov na smrť. V čom ste teda lepší ako tí samotní vrahovia? Veď ich trestáte tým istým skutkom, za ktorý ich trestáte.
Platí: Nezabiješ!
Nie: Nezabijem toho, koho sa mi momentálne zabiť nechce.
Kľudne ste mohli prijať judaizmus a čakať stále na Spasiteľa. Cudzoložnice by ste ukameňovali. Manželky poprepúšťali alebo ich mali štyri. Ale islam sa pustil do boja proti kresťanstvu a Ježišovi. (Obľúbená činnosť diabla.) Sama tvrdíš, že prijímaš názory Ária, ale nechceš vidieť, že celý islam z toho pochádza. Stále si ma nepresvedčila o tom, že toto náboženstvo prinieslo niečo dobré alebo lepšie na svet.
Ježiš nás učil, aby sme sa modlili za svojich nepriateľov a žehnali ich. Nepovažujem Ťa za nepriateľku, len za človeka s iným názorom a vierou. Slov bolo už napísaných dosť. A rada som si s Tebou písala. 😉 Rešpektujem Tvoju slobodnú vôľu a nechcem, aby to skĺzlo do násilného presviedčania, či nevraživosti. Budem sa za Teba modliť k Bohu a žehnať ako my kresťania zvykneme v mene Otca i Syna i Ducha Svätého. 🙏 +
@zontik Píšeš "boh diabla nestvoril"
Akože čo??? :D A kto stvoril anjelov?
Však Boh stvoril všetko, alebo to popieraš?
Ak tvrdíš, že diabol existoval nezávisle od Boha, tak mu je takmer rovný a to teda je dosť brutálny problém vo viere..
Boh stvoril všetko, všetky bytosti. Ak ľudí, ktorí dokážu konať aj dobré aj zlé skutky. Rovnako tak stvoril aj diabla, ktorý sa rozhodol konať zlé skutky.
Čo ja nechcem prijať? Ja som muslimka. Verím, že Boh stvoril všetko. Aj anjelov, aj ľudí. A verím, že aj nám, a aj diablovi dal slobodnú vôľu rozhodnúť sa ako budeme konať - a každý z nás si to denne vyberá.
@loliki
Pretože Korán bol zvestovaný počas života Proroka Muhammada a preto, že už počas jeho života sa ho jeho nasledovníci učili naspamäť. Korán bol zvestovaný vo veršovanej podobe (a báseň len tak ľahko nezmeníš, hlavne ak ju doslova vedia mnohí odrecitovať). Dodnes máš deti, najmladšie má tuším 6 rokov, tzv hafízi - ktorí vedia odrecitovať celý Korán po arabsky naspamäť 🙂 preto je tam minimálna šanca na zmenu. Oproti tomu Biblia, zaznamenaná v 3 stor, 300 r po odchode Ježiša, a dokonca v inom jazyku (sinajský kódex je v gréčtine a latinčine,, Ježiš hovoril aramejsky a hebrejsky), Biblia má takmer nulovú autenticitu.
Prorok Muhammad bol sirotou, tak ako aj prorok Mojžiš. Vychovával ho strýko: Abu Talib.
Chápem tvoje obavy, ale čo je podľa teba horšie:
- ak je pravdivé kresťanstvo, tak predsa muslimovia uznávajú "Otca", a Ježiša považujú za proroka a Mesiáša, čiže nebudú mať problém
- ak je pravdivý islam a vy pridružujete k Bohu proroka Ježiša, budete mať podľa Koránu mega závažný problém
Skús sa na to pozrieť len z logického hľadiska.
Lenže Ježiš nikoho nezachránil. Stále sa môžeš dostať do pekla.. ak by nie, neexistovali by tie tisícky modlitieb na to aby ste sa vyhli peklu. Ak by vás hneď tak zachránil, tak by ste už ani vy nič neriešili. Načo sú vám potom nejaké fatimské doboty, prvé piatky, chodenie na spoveď a kadečo? Však Ježiš vás spasil.. alebo nie? Alebo predsa len funguje posledný súd tak na vás ako aj na nás? 🙂
Nie je to diabolské, keď tvrdím, že ja NESCHVAĽUJEM terorizmus, a keď poviem, že poľa Koránu pôjde terorista do pekla. Saudská Arábia sa s teroristami sektárskymi nebaví - proste vrahovia tam končia trestom smrti. A tak to podľa islamu má byť.
Píšeš: "Islam odsúdi vrahov a cudzoložníkov na smrť.V čom ste teda lepší ako tí samotní vrahovia? "
V čom je lepsie kresťanstvo? :D Boh vám v Biblii určil, ako máte trestať vrahov - a nerobíte to. Nm 35,16 Kto niekoho udrie železným predmetom tak, že zomrie, stal sa vrahom a vrah musí zomrieť. Nm 35,17 Kto niekoho udrie kameňom, ktorým možno zabiť, a usmrtí ho, stal sa vrahom a vrah musí zomrieť.
Zároveň im tiež ale neodpúšťate ako sa tým oháňate (ale strčíte ich do väzenia na doživotie - v čom je toto akože lepšie? Len ich musíte živiť a keď vám ujdu, tak zase možno niekoho zavraždia)
"Kľudne ste mohli prijať judaizmus a čakať stále na Spasiteľa."
- načo by sme toto robili, keď nám Boh dal vedieť, že Mesiáš tu už bol a znovu príde, a že je to Ježiš? Akože máme radšej Boha odignorovať, lebo vy to tak zvyknete robiť? To je aká rada?
Islam sa nepustil do boja proti Ježišovi. My stojíme za Ježišom, ak príde, naši muži budú v jeho vojsku.
Ja ťa tiež nepovažujem za nepriateľku :D Neviem prečo si toto o mne myslíš (snažíš sa zo mňa urobiť nejakého netvora, alebo čo). Proste si pre mňa obyčajný bežný človek, nemám prečo k tebe prechovávať niečo negatívne. Ale blud podporovať nebudem a nebudem pri tom ticho mlčať. Treba o tom hovoriť, lebo ľudia si neuvedomujú akej modloslužby sa zbytočne dopúšťajú a ako im to uškodí. Boh nám dáva do cesty rôzne veci, a možno aj toto naše písanie ťa raz posunie smerom ku monoteizmu, alebo pri druhej skúške v hrobe (ktorú dostanú ľudia knihy, ktorí nedostali všetky informácie o Bohu) k Bohu.
Ja sa tiež budem za teba modliť, aby ti Boh otvoril srdce a nasledovala si priamu cestu k Nemu. Asalamu alejkum sestra. 🙂
@krabica22
Tak však zastavovať sa ti môže. Boh robí čo chce a ako chce, aj keď sa nám to nepáči. Viem že by si mu do toho rada kecala, ale tak stvor si vlastný vesmír, alebo aspoň muchu ak to zvládneš, a potom si stanov ty pravidlá podľa ktorých muchu budeš posudovať, on nám zákon dal a je platby.
V raji žiadne choroby nie sú, takže tí, ktorí skúškou prejdú na tomto svete, kde je i dobro i zlo, dostanú večné dobro. A ktorí nie (a Boha odmietajú) , dostanú tie choroby a podobné veci v pekle na večnosť. Každý si vyberá sám.
A ako si predtým písala, teba to netrápi čo bude potom vo večnosti (keďže na ňu neveríš), tak sa na to momentálne ani nemusíš sťažovať.
@lenkakravcova no ja som sa sem nepytala,takze laskavo nech mna vynecha z tychto zvratenych napadov. Nie netrapi ma to, lebo pre mna uz potom bude len vakum. Ale vytacaju ma taketo sproste reci, hlavne ked vidim utrpenie druhych....ale jasne, je to skuska....bohovsky dovod.
@lenkakravcova ty čítaš, čo píšem? Alebo si vyberáš, čo sa ti hodí? Píšem, že Boh stvoril anjela, a mal všetko, preto sa chcel rovnať Bohu.a tak ho Boh zoslal do pekiel, kde kraľuje- to je zlosť, pýcha, hriech, choroba...diabol..od toho je všetko zlé.ale vidím, že nemá zmysel ti to písať, lebo si ideš len to, čo sa ti hodí.ako napísala pani predo mnou, čo malo byť napísané, napísané je, a diabol je hlavne veľký pokušiteľ, ktorý nechce, aby si tu pravdu videla
@zontik diabol nie je v pekle..bol zvrhnutý na zem k ľuďom.
@lenkakravcova Pochopenie u niekoho, kto nemá otvorenú myseľ a nechce počúvať nevynútiš. ⬇️
Eid Al Adha Mubarak. Tebe aj celej tvojej rodine 🤍
@lenkakravcova no, preto choroby, zloba, nenavist a im podobné je peklo na zemi.
@haley7897 aJ Tebe a tvojej rodinke, nápodobne: Eid Al Adha Mubarak! 🙂
@lenkakravcova
Ježiš už mnohých zachránil. A taká dobrá rada do života, keby bolo hocijako zle, radšej vzývaj Jeho meno ako iných prorokov.
Keby Ježiš chcel vojsko, tak ho už dávno má. Nechcel. Zelóti sa nedočkali boja.
Islam stále žije v nádeji na veľký boj. Živí vás to a túžbu po veľkom boji živíte v sebe.
My sme prijali Mesiáša, prijímame Jeho učenie o Zákone, ktorý je o láske a odpúšťaní. Toto vám akosi uniklo. Mne vadí - proste to tam škrípe, že vyhlasujete, že Ježiš je prorok, ale z Jeho učenia vyberáte, čo sa vám páči. Ten výklad učenia máte úplne iný. Prijímate, že prišiel Mesiáš, Ježiš, ale neprijímate to čo povedal. - takto by som to vyjadrila ja.
Ježiš vysvetlil podstatu zákona. Je to LÁSKA, nie pomsta. Povedal o odpúšťaní: nie 7x ale 77x - teda veľa krát, stále. A tento "boj" : milovať a odpúšťať tým, ktorí ti ubližujú je možno ťažšie ako hneď dotyčného zabiť.
Preto radšej kŕmime tých zločincov a snažíme sa o prevýchovu. Ja viem, trvalo to, kým sa v tých štátoch postupne zrušili trest smrti. Viem, nie vždy sa to podarí.
Ináč, čo varíš dnes? Myslím, že sme dosť podobné nátury. Čakám návštevu, tak prepáč, že sa Ti nebudem venovať. Pekný deň Ti prajem. 🙏 +
@lenkakravcova
"Boh robí čo chce a ako chce, aj keď sa nám to nepáči. Viem že by si mu do toho rada kecala, ale tak stvor si vlastný vesmír,"
Preto prijímame aj to, že Otec môže prikazovať Synovi a Syn koná vôľu Otca. Vstane z mŕtvych, alebo Otec vzkriesi Syna. Robí čo chce a ako chce. Ako keď ja si natriem tvár pravou alebo ľavou rukou... stále to robím ja. Otec, Syn a Duch Svätý sú 1 Boh. Nepochopiteľné. ?? Predávajú kávu 3 v 1. Spoj plamene 3 sviečok, budeš vidieť len jeden plameň. Človek vyrobil auto a vôbec neočakávam, že ma to auto pochopí, dokonca neočakávam, že ma dokonale pochopia moje vlastné deti. Voči Bohu môžeme uznať svoju maličkosť, alebo Jeho veľkosť. To je pokora.
Prajem pekný večer. +
@loliki 3 plamene sviečok sú rovnako silné a majú rovnaké schopnosti takže je to scestny príklad. Ježiš a Boh sú dosť odlišní.
Keď budeš mať čas skús si prečítať argumenty na spodku tejto stránky. Možno pochopíš čo tým myslím.
https://muslimovia.sk/o-islame/islam-a-ine-vier...
A jasné, že neočakávame že nás pochopia naše deti dokonale. Ale očakávame že keď povieme niečo tak to berú v úvahu a neprekrucame to. Rovnako tak keď niečo tvrdia a nie je to pravda a my ich opravíme, čakáme že opravu príjmu. Tak opravuje Boh cez islam pohľad kresťanov na Ježiša.
A ešte k tej predchádzajúcej správe. Podľa apokalypsy v Biblie má prísť Ježiš ako jazdec so zástupom anjelov, vojskom. 🙂 kľudne ti tu dám aj citat keď chces.
K vareniu: dnes bolo kuracie so zemiakmi. 😀😀😀😀 Mali sme Eid, takže raňajky boli v mešite s tvojou zakuskou a potom doma som sa chcela najesť čo najskôr. Zajtra robím fazuľu.. a poobede ešte opekáme obetovaneho barančeka s troma muslimskymi rodinami. 🙂
@lenkakravcova 3 plamene vôbec nemusia byť rovnaké. Môže byť iná hrúbka knôtu, alebo iný detail... Ide o to, že 3 vytvoria 1 a nevieš ich vtedy rozlíšiť. Syn je jednej podstaty s Otcom. Odlišní v tom, že Syn vzal na seba ľudské telo a stal sa človekom.
Dobre, ak budem mať čas, kuknem. Budeme mať o čom pokračovať.
Btw. Boh nepotrebuje nové náboženstvo na opravu pohľadu kresťanov na Ježiša. Boh ak uzná za potrebné opraví naše oči, myseľ... čo treba. A ďakujeme vám za ochotu, ale radi si opravíme svoj pohľad sami.
Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš? Ako môžeš povedať svojmu bratovi: »Brat môj, dovoľ, vyberiem ti smietku, čo máš v oku,« keď vo svojom vlastnom oku brvno nevidíš?
🙂
@loliki Ak majú už inú hrúbku knotu dajú sa rozlíšiť a horia inak. Proste bud su
- úplne totožné (čo sa v prípade Boha a Ježiša nedá povedať), alebo sú
- odlišné (spolu môžu vytvoriť plameň veľkosti toho najväčšieho, ten najmenší knot ten najväčší prevyšuje).
Určite si to prečítaj je to tak na 30min.
Boh koná ako chce a keď sa pripletie nejaká lož o ňom, tak ju opraviť aby ľudia poznali pravdu. (ak by bola lož to čo o ňom tvrdí islam, určite by na to nejakým spôsobom za tých 1400r zareagoval).
Pretože islam hovorí, že Korán je priame Slovo od Boha. Ak by to nebola pravda, Boh by si to nenechal len tak..
Ten citat sa dá použiť aj z mojej strany voči vašej. O to ale nejde. Nejde o nejaké kritizovanie. Islam je tu len na to, aby vás usmernil na správnu cestu a mienku o Bohu. Nie je tu na to aby sme sa ako muslimovia nad vás povysovali. Verime, že raz sa k nám vrátite ako stratení bratia a sestry. 🙂
@lenkakravcova
Prečo sa mi zdá, že chcete určovať, aký Boh môže a nemôže byť? "čo sa v prípade Boha a Ježiša nedá povedať" Ježiš povedal: Ja a Otec sme jedno.
Ak Ho prijímam ako Božieho Syna, ktorý hovorí pravdu, tak sa s Ním nebudem o tom hádať, ani Ho presviedčať, že sa pomýlil, alebo upodozrievať, že by ma nejako zavádzal.
Veď vám aj reaguje, je milosrdný, má nás rád a odpúšťa, ale vy stále hudiete svoje, že pome do boja, chlapi sú pripravení. Fakt úprimne, myslíš si, že Boh potrebuje akúkoľvek našu pomoc v boji? Potrebuje kone a jazdcov? V tejto dobe? Váži si vašu i našu slobodnú vôľu a dal všetkým rozum, aby sme pátrali po pravde.
Verime, že raz sa k nám vrátite ako stratení bratia a sestry. 🙂 Nápodobne.
Ale ak by ste sa aj nevrátili, viem, že Boh je spravodlivý a milosrdný a do neba sa môžu dostať aj nekresťania. Takže snažme sa tam dostať a snáď tam už nám bude všetko jasné. 🙂
@loliki Nechceme. Ale Boh určil určite veci aký je a aký nie je.
Nemám v záujme to popierať.
Ježiš povedal ja a otec sme jedno, aby ste i vy jedno boli ako sme my jedno (nie je to o žiadnej trojici - resp tu by to bola dokonca iba dvojica, je to o jednotnosti názoru na Boží zákon).
Prečítaj si ten článok ktorý som ti poslala, je to tam vysvetlené.
Božích synov je kopa podla Biblie-uz v Starom Zákone sa spomínajú rôzni boží synovia. Aj v novom sa uvádza: Rim 8,14
Lebo všetci, ktorých vedie Boží Duch, sú Boží Synovia.
Ježiš bol tiež takto Boží syn, dodržoval zákon a plnil Božiu vôľu (viedol ho Boží duch).
Prečo potom v Biblii hovorí (v apokalypsa) o vojskach? Vieš ono nejde o to - Boh nepotrebuje nič, nás už vôbec nie.. ale ak máme ukázať svoju vieru, máme sa vedieť postaviť aj do boja, keď prikáže. Aj o tom je viera. Nie len o spinani rúk.. ale o skutkoch. Ak Boh zaveli a ľudia ktorí v Neho veria sú skutočne oddaní do Jeho vôle, urobia všetko, vo prikáže. Tak ako Abrahám, keď chcel obetovať svojho syna (ale Boh ho zachránil). Tak ako Ježiš, keď chcel obetovať svoj život (ale Boh ho zachránil).
Prečítaj si prosím to čo som ti poslala, potom môžeme diskutovať ďalej. 🙂
@lenkakravcova ako si predstavujes boj za vieru?
@terezka1947
Pre mňa teraz aktuálne: Hlásať pravdu o Bohu za každých okolností a každých podmienok.
Napr ja osobne som mala blog na postoji o islame. Postoj uvádza, že je nenabozensky, konzervatívny.
Keď videli, že mnohí poslednú dobu konvertuje k islamu (len ja poznám za posledný pol rok 30 nových konvertitov) a písala som o tom, tak mi proste blokli blog. 😅 Ale tak beriem to športovo a mienim pokračovať v písaní inde.
A čo sa týka fyzického boja, tak na ten príde keď sa vráti Ježiš Mesiáš ako nás vodca. Bojovať fyzicky v jeho vojsku budú anjeli a muži (muslimovia a veriaci z rádov kresťanov a Židov, ktorí príjmu islam) proti Antikristovi a jeho vojsku niekde v blízkosti Sýrie smerom na Medinu.
@lenkakravcova ja si predstavujem "boj" dobrom.
@terezka1947 Nie vždy to je možné. Napr si vezmi budhistov. Tí bojovali a bojujú nefyzicky dobrom a ako skončili? Nemajú vlastnú krajinu, nemajú nič, sú okupovaní pod nadvládou komunistického režimu. A stále dookola len nastavujú druhé líce.
Sú tri typy boja:
1 Obrana a hlásanie islamu,, (dobrým príkladom + hlásaním viery)
2. Fyzická obrana v čase vojny,,
3. Fyzicky útok počas druhého príchodu Mesiáša v jeho vojsku.
1. Je aktuálna u nás.
2. Tá je aktuálna pre okupované štáty vo vojnovom stave na ktoré niekto útočí (napr. budhisti by sa mohli začať normálne brániť voči Číne)
3. Bude aktuálny až keď druhý krát príde Ježiš.
@lenkakravcova A máte dosť koňov?
Sv. Ján apoštol mal videnie, zjavenie. Keby ho mal teraz, možno by videl lietadlá, rakety. Podstata nie je v tých jazdcoch a koňoch a v boji.
Zlo zlom neporazíš. Cieľom nie je vláda na zemi. Vnútornú slobodu, pokoj a lásku Ti nikto nemôže vziať, ukradnúť. Ak človek lipne na majetku, na láske k vlasti, k pozemku, tak nie je až taký slobodný.
Ježiš radšej umrel za nás na kríži, než by začal organizovať vojsko. Pre niekoho možno zbabelé, neprijateľné. Dobrota sa stáva slabosťou, po ktorej možno šliapať a dráždi zlovôľu ako vôňa krvi podráždi šelmu zabíjať. Ježiš stále hovoril a pobádal k láske. Miluje aj svojich nepriateľov, aj svojho zradcu a modlí sa: Otče, odpusť im, lebo nevedia, čo činia. Nezostúpil z kríža a nepomstil sa, nezavolal si chlapov do boja. On láskou premieňa svet.

@lenkakravcova Myslela som, že sme sa už rozlúčili. Vidím, že táto téma tu bude, kým to admin nezruší. 🙂
Vo vlastnom záujme si zisti, ako sa Mohamed stal náboženským vodcom. Zisti si, ako a kto ho v detstve začal vychovávať atď. Nemám záujem o arianizmus ani jeho pokračovanie. Z jedného bludu vzíde len ďalší. Ježiš mal apoštolov, učeníkov. Nemyslíš si, že pochopili z Ježišovho učenia viac ako nejaký Arian, ktorému chýbala viera v Ježiša?
Ježiš sa obetoval, len Ty si to zatiaľ nepochopila.
Vstal z mŕtvych, ak sa Ti to viac páči, Boh Ho vzkriesil, ale výsledok je ten istý. Žije.
Judáš, ak oľutoval, môže byť v nebi, ak neoľutoval, môže byť v pekle. Presne tak ako vaši vrahovia a cudzoložníci.
Mimochodom, neviem kam sa dostávajú vaši samovražední atentátnici, ktorým za zabíjanie sľubujú nebo. Neviem, či si uvedomuješ, že aj Tvoje milé a zlatunké detičky (videla som na fotke) môžu urobiť niečo podobné. Možno aj celá vaša rodina. Ktovie.
Toto sa mi tiež nepáči na islame a ešte mnohoženstvo. Keby toto bolo od Boha, tak Boh Adamovi stvorí 4 ženy. Ale keď Tebe toto vyhovuje, proti gustu, žiaden dišputát.
Jn 10,18 Taký príkaz som dostal od svojho Otca.“ Ježiš je Boží Syn a dostáva príkazy od Otca, aj ich plní. Koná vôľu Otca. Ak si čítala NZ, je tam plno zázrakov, ktoré Ježiš urobil. Ale, prepáč, možno Ti to nestačí, ako to nestačilo vtedajším farizejom.
Mk 13,32 "O tom dni alebo hodine však nevie nikto — ani anjeli v nebi, ani Syn, iba Otec." Niet o čom debatovať.
Vlastne vy už o Apokalypse napriek tomu viete "všetko". Je to vaša namyslenosť, pýcha, že si myslíte, že viete toľko ako Otec? Ako prijímaš Ježiša za proroka, keď každú Jeho druhú vetu spochybňuješ? Slová každého proroka takto prekrúcaš a preberáš, toto sa mi páči, toto nie? Takto sa pravdy asi nedopátraš.
Teším sa na pokračovanie v hľadaní pravdy. 🙂 +