icon

Všade sú arogantní ľudia

16. nov 2021

Ja som bola vždy milá ku každému, ale asi začnem každému odplácať. Všade arogantní ľudia. Dostala som výpoveď v práci a zatiaľ mi neposlali zápočtový list, niekoľkokrát som to urgovala. Tak som dnes volala zase a pani bola drzá, že ja som im výpoveď tiež neposlala podpísanú hneď. Poslali mi to totiž na email a nevšimla som si to. Ale do Max 4 dní som to poslala. Ja to firme urgujem už dva týždne. Ale ok.
Ide o to, že je to všade. Nikdy som nebola na úrade práce, vždy som pracovala alebo som bola samoplatca. Takže ani neviem ako to tam chodí a slušne som sa spýtala, či mi nemôže poradiť kam sa mám ísť registrovať a páni sa takým tým pohľadom pozrela na inú pani a vymenili si také tie blbé úsmevy. Neviem čo tak hrozné som urobila. A môžem pokračovať...
Prepáčte za tento výlev, ale už mám toho dosť ako do mnou ľudia jednajú.

Strana
z2
autor
16. nov 2021

Ako by ste to teda riešili Vy? V čom som urobila chybu?

vroni
16. nov 2021

O to nejde. Ide o to, že podpisujes akýkoľvek papier, čo ti kto pošle mailom.

simca06022011
16. nov 2021

Ty si vobec nemusela podpisovat dohodu :D tebe mali ukoncit PP a vybavene. Nemusela si im ani nic posielat. Vyskierali sa, lebo su takyto ludia,ked vidia ze niekto je mily, zlaty a este im aj podpise co chcu, tak su este arogantnejsi a este ak ich je viac, to si budu tlapkat po pleciach a komentovat, aky je niekto hlupy... Pritom tak ako ja som odbornik na nieco, druhy clovek je na nieco ine, to ze mne pride do kancelarie niekto, kto nevei to co ja, nie je na smiech, ja som tam od toho aby som im povedala co maju robit :D Len na to ludia zabudaju...
Co sa taky zapoctoveho vystavuje sa hned, ked tak najneskor som ho vystavovala s vyplatou a posielala aj so vsetkymi dokladmi naraz...
Ked budes nabuduce hladat infosky, upsvar ma stranku, aj socialna poistovna a podla zivotnych situacii si tam vies vsetko najst. ked si teraz chora a doma,mas cas.. tak si precitaj aj zakonnik prace, to sa ti zide na cely zivot.

@vroni mozu jej aj dohodu dat podpisat, zakazane to nie je.

ckocka
16. nov 2021

V tom že než niečo podpíšeš alebo sa začneš s niekým hádať nezistíš si faktá týkajúce sa tvojho problému.

luccija
16. nov 2021

Asi si im liezla na nervy🙂nevedela si na úrade práce nájsť registráciu?povznes sa nad to ešte veľa takých ľudí zazijes.Zapoctovy list zatiaľ nepotrebuješ pošleš na UP neskôr...okrem toho na úrad sa nechodilo kvôli pandémii, ale registrovalo online ušetrila by si nervy

autor
16. nov 2021

Ja som kvôli tomu volala aj na Inšpektorát práce a tam mi povedali, že ma môžu prepustiť počas skúšobnej doby.

vroni
16. nov 2021

@simca06022011, viem, že to nie je zakázané. Ale podpísať dohodu, lebo musím a ešte so spätným dátumom, to také celkom kóšer nebude.... (vyhodili ju k 31.10. a ona im podpísanú dohodu poslala až 2.11)

autor
16. nov 2021

A ak by som im to nepodpísala, tak potom by to ako riešili?

simca06022011
16. nov 2021

keby si to nepodpisala, musia ti jednostranne ukoncit PP a s datumom, kedy ti to oznamia. Nie dohodou...

simca06022011
16. nov 2021

@vroni no skusili a vyslo im to...

autor
16. nov 2021

Tak to som fakt hlúpa 😔

nafka0483
16. nov 2021

No pozri sa, odrbala si seba. Pocas PN si este mohla mat aktivny PP - bezi ti poistenie pre pripad dalsej PN, OCR, materskej, tehotenskeho, dochodkove...

Naozaj je hlupost podpisat nieco len tak. Ak takym veciam nerozumies, tak sa vzdy porad - pokojne aj tu, predtym ako nieco poslusne podpises.

vroni
16. nov 2021

Prečo hlúpa? Vždy sa nájde niekto, kto je ešte rafinovanejsi. Ale netreba to takýmto ľuďom zbytočne uľahčovat. Nabudúce budeš múdrejšia. A úplne milo tetuske do telefónu povies: "Nevadí, pošlem vám tam inšpektorát práce, oni mi ten zápočet doručia obratom" (nie, inšpektorát práce nič nedorucuje, ale firmu vydesis viac, ako keby si im tam poslala dve hlavohrude)

autor
16. nov 2021

@nafka0483 To áno, ale tiež so mnou teda mohli ukončiť pracovný pomer z ich strany keby som nepodpísala dohodu.

nafka0483
16. nov 2021

Ano mohli, v skusobnej dobe mozu.

coco1
16. nov 2021

Ja mam skusenost: kolko si nechas, tolko si dovolia. Ked ai vystrasene kuriatko, radi si na Tebe zgustnu.hlavne zeny. Ked ukazes sebavedomie a nastavenie "ku mne si dovolovat nebudete" nedovolia si. Treba si v dnesnej dobe pancier vytvorit..ja osobne sa prisposobujen situacii ( v zasade som mily clovek) ked je protistrana mila, som aj ja, ked je protivna, nevtieram sa, neospravedljujem, dam najavo aj ja svoju silu,lebo inak by ma zozrala 😜

autor
16. nov 2021

@coco1 Lenže ja v takej chvíli neviem vôbec reagovať a nič ma nenapadne čo by som mohla povedať.

savanna
16. nov 2021

Tak ja to mam nastavene takto - tiez som vzdy slusna, vsade, kam pridem, pozdravim, poprosim, som mila, nikdy sama od seba na nikoho neutocim. Ale - ked je druha strana drza, zacnem byt aj ja, kludne som aj doktorovi minule povedala, co je taky nervozny, tetke na poste, co zacala po mne hukat, ze sa idem na nu stazovat, atd. Netreba si nechat, to su take typy ludi, ked vidia, ze mozu, tak budu druhym skakat po hlave.

karolinakr
16. nov 2021

Ja som sa veľa veci na koniku dozvedela, suhlasim, že na školach, by sa mali deti učit finančnú gramotnosť, zakony a veci, čo ľudia potrebuju. k životu...Ak nema niekto na to prave vzdelanie, sa uči na vlastnych chybach. Ja by som uvitala časopis, ktory by sa konkretnym problemom venoval, pravnym radam, atd ...teraz su časopisy na dietu, make up, kolko ma Plačko´va kolagenu...

@vroni, @nafka0483
@simca06022011´keď založíte časopis ,ja si ho aj predplatím

simca06022011
16. nov 2021

@karolinakr je takych portalov dost, len nie su tak navstevovane ako MK... ci uz porada, alebo facebookove skupiny odbornikov :D

karolinakr
16. nov 2021
coco1
16. nov 2021

Tiez som sa to ucila. Mozno vekom, casom to pride. V 1.rade mat rada samu seba, nazbierat zdrave sebavedomie.. a potom s vedomim: " po mne sa tu nikto vozit nebude", sa branit.drzim palce ;)

Strana
z2