icon

Vstávate skôr, aby ste mali čas len pre seba?

7. máj 2025

Už niekoľko týždňov skúšam nový ranný rituál — nastavím si budík o 30 minút skôr ako všetci ostatní.
A viete čo? Je to moja najobľúbenejšia časť dňa.

Ticho, žiadne "mamííí", žiadne otázky, len ja a môj čas.
Niekedy si len v pokoji vypijem kávu, inokedy si zacvičím alebo prečítam pár stránok knihy. Stačí aj 10 minút a celý deň potom plynie akosi pokojnejšie.

Máte aj vy svoj ranný rituál?

Strana
z2
lucia13022023
7. máj 2025

Vstávam o piatej, dám sa vklude do kopy, idem do fitka, potom pre kávu a čerstvé raňajky do pekárne a prídem domov okolo siedmej /pol ôsmej. Malý sa mi budí o ôsmej, muž začína v robote tiež na osmu, čiže od ôsmej sa nám začína deň a ja som už tri hodiny hore 😁 a presne ako píšeš, ten deň je iný, pokojný, keď vieš, že si vklude niečo urobila pre seba 🙂 aj keď je to len pár minút..

kvietok1992
7. máj 2025

Áno, hoc vstávam pomaly so slnkom ale vyslovene potrebujem mat ten pokoj a ticho ráno :D

biglovemom
7. máj 2025

Ano.ja vstavam o 6 tej , dieta kedy Ako -medzi 6:30-7:15.
Potrebujem svoj klud rano😊

lenkakravcova
7. máj 2025

Áno, a človek si na to zvykne aj bez budíka. 🙂 dnes som sa zobudila okolo 5.30 napríklad. Včera trochu skôr. Deti budím okolo 6.10 aby sa stihli naraňajkovať a pripraviť do škôlky a na autobus.

glorikarebeka
7. máj 2025

Áno vstávam skôr, ja neznášam stres....učím to tak aj deti aby sa nenahánali a všetko si ráno spravili v kľude....

ivik4
7. máj 2025

Nie, isto by som skor nevstala. Ja mam svoj cas bez hoc akeho mami od 20:00 uz dlhe roky. Syn je este hore nejaku hodinu ale to je s otcom v detskej zväcsa alebo cosi robia a ja pekne zavreta v spalni v postielke pred telkou alebo volam s kamoskou,hocico. Spat chodim neskoro
Ranny zhon inak nemavam, vzdy davam budik trochu skor.

balerina2025
7. máj 2025

ano vstavam, ranna kava musi byt

andrea_82
7. máj 2025

Tiez som skor typ ako @ivik4, ze cas pre seba si robim vecer. Rano ma budi syn, keby bolo na mne, spala by som ovela dlhsie. Aj pred materskou, ked som chodila do prace, som vstavala na poslednu chvilu.

mirola
7. máj 2025

ano ja aj na dovolenke, vstavam o 5 niekedy 5:30, ak mam syna pockam kym sa zobudi sam okolo 6:30, ak je syn u otca a je vikend partnera budim az niekedy okolo 10:00, ak nie je vikend do prace odchadzam o 7:00 partnerovi dam pusu a on ma budik na 8:00 zacina v praci o 9:00. nechapem ako moze zacinat rano takym casovym zhonom ale jemu to vyhovuje, mne zas, ze sa mi nic nemota v kupelni alebo pri rannej kave.

simsalabim
7. máj 2025

Vstavam o 5, lebo musim, ako zombie, ledva sa vysuchcrem do prace. Ranny ritual mam akurat tak na dobolenke - vstanem pred 8, dam si caj a idem si na hodinu zaplavat. Po navrate ranajky a kava 👍

dskjhfdlkdjhl
7. máj 2025

Ani by ma nehlo vstat ani o 5 minut skor, ak nemusim, ja si svoj cas viem vybrat v inom case a v klude si dospim.

panonia
7. máj 2025

No mne sa veru nechce vstávať keď mam voľno, keď idem do prace vstavam o 4 a po nočnej som rozbita ešte na druhy deň...ja si robim čas pre seba hocikedy.

tramtada31
7. máj 2025

Nie, išla som spat o 3tej, aby som mala čas pre seba😀 vstávala som o 7 mej

ada12345
7. máj 2025

Baby, tie co vstavate o 5/6 rano, to potom idete spat vecer o kolkej?

terezia74
7. máj 2025

Áno, vstávam skôr, kvôli raňajkám , káve a tomu času ktorý mám sama pre seba

milanemila
7. máj 2025

Ano robim to aj ja a je to super 🙂 teda hlavne jar/leto, ked uz rano je svetlo a chce sa mi vstavat skor…

liliputka2131
7. máj 2025

Ja vstavam 7dni v tyzdni 4.15 presne pre ten ranny ritual niesom znicena unavena nic uplne v pohode fungujem

elviku11
7. máj 2025
@ada12345

@ada12345 o 21,30 chodím spať.... niekedy zaspím až o desiatej..
a pred šiestou som hore už roky, stále bez budíka, zo zotrvačnosti :D

viestta
7. máj 2025

Rano spim, cim dlhsie, tym lepsie. Vecer mam casu habadej, aj pre seba.

ivik4
7. máj 2025
@ada12345

@ada12345 moja naj kamoska ked ma ranne tak vstava 4:30 a spat chodi o polnoci,pripadne trosku skor,ale nespi 😃. Ja som taka ista,nezaspala by som skor ani keby co. Museli by ma ovalit. Kedysi som fungovala podobne.

Ja sa o svoj vecerny cas ukratit nedam 😃😃
Ale prinajhorsom viem si sadnut kedykolvek a ignorovat to co hned riesit netreba..

cecilia29
7. máj 2025

Chcela som tak. Ale mala ma prekukla a začala sa budiť vtedy keď aj ja. Tak som to zabalila.

sickynickyobsadene
7. máj 2025
@lucia13022023

Vstávam o piatej, dám sa vklude do kopy, idem do fitka, potom pre kávu a čerstvé raňajky do pekárne a prídem domov okolo siedmej /pol ôsmej. Malý sa mi budí o ôsmej, muž začína v robote tiež na osmu, čiže od ôsmej sa nám začína deň a ja som už tri hodiny hore 😁 a presne ako píšeš, ten deň je iný, pokojný, keď vieš, že si vklude niečo urobila pre seba 🙂 aj keď je to len pár minút..

@lucia13022023 o koľkej ideš spať?

earlgrey
7. máj 2025

Cez týždeň áno, cez víkend nie...😀 vstávam o 6...malú do škôlky budím o 7 😀 ja si potrebujem aspoň pol hodinu ráno posedieť na balkóne...vypiť kávu...ale mám aj večer pre seba...najlepšia časť dňa 😀 mala spí o 20:30...a ja sedím, upratujem, pozerám telku aj do 1 rána 😀

galganka
7. máj 2025

Vstávam o piatej, tiež mám svoj nočný bezdetný kľud.

janka_266
7. máj 2025

nie :D cez týždeň vstávame so synom do práce 5:40, keby som vstala skôr, on je hore tiež :D a cez víkend je tiež hore okolo 6-6:30, takže nebudem si uberať z tej trochy spánku, čo mám :D

1ryba
Odpoveď bola odstránená
diewcatqoo
7. máj 2025

Rada by som, ale kedze moje mladsie dieta vstava uz okolo piatej, tak o stvrtej kvoli tomu rozhodne vstavat nemienim 🙂

sense
7. máj 2025

Nevstavam Ale teda moje dieťa keď bolo menšie malo natočené hodinky kedy je môj čas poobede, večer chodila späť o 19, od 10rokov chodí spávať o 20.00 Čiže som mala kľud a rána sú v pohode bez stresu , pretože buď som už v práci keď vstáva do školy a keď mám volno dáme raňajky spolu

lucia13022023
7. máj 2025
@sickynickyobsadene

@lucia13022023 o koľkej ideš spať?

@sickynickyobsadene okolo 22:00

selest
7. máj 2025

Nie kedze akonahle vstanem, moje dieta to registruje a vstane tiez. A zacne sa kolotoc kriku, dupotu a cirkusu atd. Takze doprajem susedom tu kavicku v klude a my vstavame nadoraz aby sme sa len rychlo pochystali a vypadli z bytu😅

Strana
z2