icon

Je povolený vstup psa na vodítku do Pepca?

kittyna5
6. jún 2024

Ahojte, prosím máte skúsenosť, alebo viete či ma napr. do Pepca, alebo Dračika pustia so psom na vodítku? Niektoré obchody v OC máme obskúšané, ale v týchto sme ešte neboli a dnes tam potrebujeme ísť.

Ďakujem

bylinka25
6. jún 2024

Nám povolili len do obchodu pre zvieratá, ináč nie.
Jedinú výnimku tvorí vodiaci pes pre nevidiacich a slabozrakých.

luxus10
6. jún 2024

@nyusika bakterie a viry nejsou, pes ma len v papuli 42 roznych virusov... to , ze ich zdiela s nim jeho majitej, je vec jeho, preco by mali aj ostatni...?

luxus10
6. jún 2024

a co ma na konecniku ani nehovorim...

nyusika
6. jún 2024

@luxus10 odporúčam nelizat konečníky cudzím pso

nyusika
Autor odpoveď zmazal
wolf_
Autor odpoveď zmazal
zojazoja
6. jún 2024

@nyusika 👍👏😂 vidííš, to je nápad 🙂 🙂 🙂

0silvia0
6. jún 2024

@luxus10 ale bože, tento hnus zo psov. Ja teda nie som psíčkar, skôr mačkár. Ale vírusy a baktérie majú aj vtáky bežne lietajúce okolo nás, stupíš vonku do kakanice a môžeš si to odniesť na topánke. Ďalej hlodavce, myšky a potkaníky, to si tiež môžeš doniesť domov ani nevieš ako. Tiež túlavé mačky... čiže vytvárať si hnus práve zo psov netreba, aj keď si ich majiteľ zoberie so sebou do obchodu. Pochybujem že tam ten psí konečník kontaminuje obchod.

luxus10
6. jún 2024

@0silvia0 a nariadenia hygieny vam nic nehovoria? to su fakty...pridu, zoberu stery, a pokuta, zavru prevadzku, a prip. budu musiet menit podlahu, ak su v nej spary....

luxus10
6. jún 2024

no vykaslala by som sa , ci su psickari spokojni, ti si beru psov aj do postele...tam hygiena nechodi...

0silvia0
6. jún 2024

@luxus10 keď je nejaký obchod dog friedly, tak asi to majú schválené predpokladám.

zojazoja
6. jún 2024

@0silvia0 ja si dokonca myslím, že asi určite 😅

zuri5663
6. jún 2024

@nyusika Ja som bola u nás v Pepcu s mojou 2 kilovou čivavou a mala som ho v taške, spal. A aj tak si ho predavačka všimla a robila cirkus, že ani pes v taške tam nemôže ísť 🤔 A musela som odísť z predajne 😒

jankalukasova
6. jún 2024

@btus ja tých 15kg naopak chápem. Náš psíček má 57kg 🤣 nech je akokoľvek vychovaná, socializovana, milá a vyčesaná.. Je tak veľká, že proste sa o oblečenie obtrie a to zostane chlpaté.. 🤮 napriek tomu, že som majiteľkou takého psa, by som si nechcela skúšať a kupovať obliečko, ktoré je od psačích chlpov a možno aj slín. Do 15kg sú to väčšinou malé plemená, ktoré nemajú takú výšku, teda aj oblečenie na vešiakoch a tovar v regáloch je pred týmto "suvenírom" v bezpečí. Na druhú stranu, ja by som toho našeho koníka do obchodu neťahala.

nyusika
6. jún 2024

@jankalukasova veď to je super, že máš takú sebareflexiu... akože, mne nevadí žiaden pes a nikde, ale chápem, že občas je to oštara.

A málokedy vidím takto na verejných miestach fakt veľkých psov.

nyusika
6. jún 2024

@zuri5663 tak blbí lidi - taky ľudí

Ja idem teraz od nás od "číňanov", ešte mi aj tri hračky grátis pribalili 🙈

martinkatinka
6. jún 2024

Do obchodu, kde su potraviny, pes nesmie, v pepcu maju aj sladkosti, takze tam pes nesmie. Dracik neviem, ale predpokladam, ze nie.
Treba to respektovat.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
nyusika
6. jún 2024

@martinkatinka v ITA kľudne aj do Sparu môže pes, majú dokonca špeciálne prepravky pre menších psov na nákupné vozíky

nyusika
6. jún 2024

@martinkatinka samozrejme, veď nikto sa tu nehada, že musím ísť si psíkom všade - kde je zákaz, určite nepôjdem. Ja ani vtedy, keď som bez psa.
Nepíšem o klasických potravinách

zuri5663
6. jún 2024

@nyusika K "číňanom" bežne s ním chodím aj ja 🤣 Ako mám ho v taške, taška je zatvorená, aj tak väčšinou spí a aj keď nespí tak je ticho, pomaly nikto ani nevie, že tam je pes. V Tedi aj Kik som s ním bola v pohode, nikto si ho ani nevšimol. 🤔

btus
6. jún 2024

@jankalukasova ako som písala vyššie. Je dobré, keď pes do obchodu môže, veď stačí aby bol len na spoločných priestoroch, nemusí vojsť priamo na oddelenie. Ale ak niekam cestujem a vonku je 35°C , tak som rada, že ho môžem zobrať dnu. Nemyslela som to tak, že ho idem venčiť do OC 🙂. Napr. my chodíme často do Terstu, kde jeden čaká pred daným obchodom so psom a druhý vbehne, kúpi čo treba a ideme ďalej. Robia to tam tak všetci. Málokto sa "špacíruje" so psom po oddelení.

mandzula
6. jún 2024

Sami mame psa a viem, ze su obchody, kam moze a kam nie, no rozhodne tie so zakazom nepovazujem za akokolvek spiatocnicke, pretoze si uvedomujem, a teda v ramci sidliska neraz aj na vlastne oci vidim, ze mnohym ludom vychova a tolerancia absolutne nic nehovoria - mam psa, kto je viac.

0silvia0
6. jún 2024

@jankalukasova my máme len 30 kg, tiež by som ho po nákupných centrách nevodila, načo? Ale tie kabelkové čivavy a mini psy sú podľa mňa akceptovateľné.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
nyusika
6. jún 2024

@mandzula ale to je problém konkrétneho majiteľa psa, nie nastavenia spoločnosti.
Ja si toto isté myslím o komukoľvek, čo sa považuje za niekoho viac kvôli čomukoľvek.

nyusika
6. jún 2024

@0silvia0 napríklad idete niekam na celý deň, to ho necháš doma ?

nyusika
6. jún 2024

@wolf_ presne tak.
A s nimi každého, čo na verejnosti nemá psa na vôdzke a každému okolo hovorí "nebojte sa, on vám nič nespraví"
Aj takých, čo si po nich nezbierajú exkrementy (platí aj pre rodičov, čo nechajú dieťaťa kakať na trávu a hovienko tam ostane)

mandzula
6. jún 2024

@nyusika ano, isteze, no ako majitel prevadzky nemozem tusit, kto ma ako vychovaneho psa, preto plne rozumiem tomu, ze niekto vstup so psom zakaze, aby predisiel moznym problemom vyplyvajucim z nespravnej vychovy.

mandzula
6. jún 2024

@wolf_ presne tak, a teda plati, co som pisala vyssie.