Je povolený vstup psa na vodítku do Pepca?
Ahojte, prosím máte skúsenosť, alebo viete či ma napr. do Pepca, alebo Dračika pustia so psom na vodítku? Niektoré obchody v OC máme obskúšané, ale v týchto sme ešte neboli a dnes tam potrebujeme ísť.
Ďakujem
a co ma na konecniku ani nehovorim...
@luxus10 ale bože, tento hnus zo psov. Ja teda nie som psíčkar, skôr mačkár. Ale vírusy a baktérie majú aj vtáky bežne lietajúce okolo nás, stupíš vonku do kakanice a môžeš si to odniesť na topánke. Ďalej hlodavce, myšky a potkaníky, to si tiež môžeš doniesť domov ani nevieš ako. Tiež túlavé mačky... čiže vytvárať si hnus práve zo psov netreba, aj keď si ich majiteľ zoberie so sebou do obchodu. Pochybujem že tam ten psí konečník kontaminuje obchod.
no vykaslala by som sa , ci su psickari spokojni, ti si beru psov aj do postele...tam hygiena nechodi...
@btus ja tých 15kg naopak chápem. Náš psíček má 57kg 🤣 nech je akokoľvek vychovaná, socializovana, milá a vyčesaná.. Je tak veľká, že proste sa o oblečenie obtrie a to zostane chlpaté.. 🤮 napriek tomu, že som majiteľkou takého psa, by som si nechcela skúšať a kupovať obliečko, ktoré je od psačích chlpov a možno aj slín. Do 15kg sú to väčšinou malé plemená, ktoré nemajú takú výšku, teda aj oblečenie na vešiakoch a tovar v regáloch je pred týmto "suvenírom" v bezpečí. Na druhú stranu, ja by som toho našeho koníka do obchodu neťahala.
@jankalukasova veď to je super, že máš takú sebareflexiu... akože, mne nevadí žiaden pes a nikde, ale chápem, že občas je to oštara.
A málokedy vidím takto na verejných miestach fakt veľkých psov.
Do obchodu, kde su potraviny, pes nesmie, v pepcu maju aj sladkosti, takze tam pes nesmie. Dracik neviem, ale predpokladam, ze nie.
Treba to respektovat.
@martinkatinka v ITA kľudne aj do Sparu môže pes, majú dokonca špeciálne prepravky pre menších psov na nákupné vozíky
@martinkatinka samozrejme, veď nikto sa tu nehada, že musím ísť si psíkom všade - kde je zákaz, určite nepôjdem. Ja ani vtedy, keď som bez psa.
Nepíšem o klasických potravinách
@jankalukasova ako som písala vyššie. Je dobré, keď pes do obchodu môže, veď stačí aby bol len na spoločných priestoroch, nemusí vojsť priamo na oddelenie. Ale ak niekam cestujem a vonku je 35°C , tak som rada, že ho môžem zobrať dnu. Nemyslela som to tak, že ho idem venčiť do OC 🙂. Napr. my chodíme často do Terstu, kde jeden čaká pred daným obchodom so psom a druhý vbehne, kúpi čo treba a ideme ďalej. Robia to tam tak všetci. Málokto sa "špacíruje" so psom po oddelení.
Sami mame psa a viem, ze su obchody, kam moze a kam nie, no rozhodne tie so zakazom nepovazujem za akokolvek spiatocnicke, pretoze si uvedomujem, a teda v ramci sidliska neraz aj na vlastne oci vidim, ze mnohym ludom vychova a tolerancia absolutne nic nehovoria - mam psa, kto je viac.
@jankalukasova my máme len 30 kg, tiež by som ho po nákupných centrách nevodila, načo? Ale tie kabelkové čivavy a mini psy sú podľa mňa akceptovateľné.

Nám povolili len do obchodu pre zvieratá, ináč nie.
Jedinú výnimku tvorí vodiaci pes pre nevidiacich a slabozrakých.