Je povolený vstup psa na vodítku do Pepca?
Ahojte, prosím máte skúsenosť, alebo viete či ma napr. do Pepca, alebo Dračika pustia so psom na vodítku? Niektoré obchody v OC máme obskúšané, ale v týchto sme ešte neboli a dnes tam potrebujeme ísť.
Ďakujem
@lenkakravcova tak tých 15kg je podľa mňa orientačných. Alebo Ti tie psi niekto pred odchodom váži? Myslím, že som v celku jasne napísala ako som to myslela.
@nyusika keď idem do obchodného domu, psa neberiem. Keď ideme večer s mužom na pivo a pizzu, psa berieme a chodíme tam, kde nikomu nevadí. Keď idem do práce, pes je doma (na dvore), keď idem do kina, pes je na dvore, do kina sa psy neberú. Keď idem k rodičom na návštevu, psa beriem. Keď idem k rodičom na chalupu, psa berieme, má to tam rád. Čiže viem kam je vhodné psa brať a kam nie, a keď ideme niekam na celý deň, tak samozrejme podľa toho, kam ideme. Keď potrebujeme skočiť cestou do obchodu, jeden ho stráži vonku, druhý ide rýchlo kúpiť čo treba. Rozhodne si neberiem psa keď idem na motkanie sa po nákupných centrách.
Do Hornbachu psy púšťajú na vodítku bez problémov. Ak by niekto hľadal túto informáciu.
@jankalukasova Netuším. Nevidela som nikoho vážiť tam psa. Neviem práve, čo v takom prípade, či sa vydať "nadrzo" alebo nie, lebo ako jedno plemeno, dve rôzne kiláže u pohlaví. Či sa treba niekoho pýtať potom na to konkrétne. Neviem. Ak má niekto skúsenosť (akúkoľvek s niečím takým), môže napísať 🙂
@0silvia0 no dobre, ja dvor nemám - bežne ho ale nechám v byte - nie vždy ho beriem do práce, do kina určite nie...netreba zase zachádzať do extrémov.
Proste sú situácie, že psa mám so sebou a teraz čo ? Proste vojdem - vybavím - hotovo
Majiteľ si musí poznať psa a vie, či je to pre neho v poriadku.
@elenka74 tam majú problém so všetkým nie len so psom celkovo pepco😂
@wolf_ ano, ty mas k tomu spravny pristup, no ludia, ktori v napriklad v kaviarni nechaju svojho psa, aby ti cumel rovno do taniera, lezal ti pod nohami ci chvostom ometal popod nos, su tym dovodom, preco sa mnohi ludia v tychto priestoroch na psy pozeraju tak, ako sa pozeraju. Pisem z vlastnej skusenosti. A ich reakcia - ved to je len psik, nic vam neurobi a blabla.
Inak celkovo nechápem, prečo by do obchodu nemohol byť pustený čistý vychovaný pes, na vodítku, očkovaný, a dajme tomu do potravín s náhubkom (aby nič neoblizoval pre istotu - aj keď vychovaný pes to nerobí len tak). Ale oproti tomu sú do obchodu púšťaní nehygienicky vyzerajúci ľudia. Časokrát tam ohmatávajúci pečivo, ovocie..
Ak by to malo byť o hygiéne, tak by sa mala tá hygiéna posudzovať trochu inak než sa to robí.
@wolf_ ale veď mne psy nevadia v obchodných centrách, ja som len napísala, že ja veľkého psa do OC neberiem, že sa mi tam viac hodia kabelkové psy, tie by nemuseli nikomu vadiť. To sa tu mám teraz akože vyviňovať za to, že svojho psa neberiem všade, kde som ja? Kde ja píšem o tom, že psy patria len na lúky? Akože sorry, ale nie som dedinská husa, čo má psa v koterci alebo na reťazi.
@mandzula Takým treba normálne povedať: "Je to váš pes. Berte si ho k sebe. Ja nechcem a neprajem si, aby ma obťažoval."
@lenkakravcova to sa, samozrejme, dialo.
@mandzula Myslím, že na také správanie je vhodné upozorniť obsluhu podniku, aby ich vykázali, keď sa nevedia vpratať do kože. To nie je vpohode ani pre ľudí, ktorí chovajú psy, aby niečo také ich pes stváral v reštaurácii. Také isté správanie (riť na stole) sa netoleruje ani u ľudí, ani u ich potomkov (detí) 🙂
@nyusika a nosis si psa aj tam, kde je piktogram zakazu?
@0silvia0 vôbec som nemala v úmysle ťa o niečom presviedčať.
Jedine som reagovala na tvoju otázku - že prečo by si mala brat psa do nákupného centra - moja reakcia - napríklad pretože, že ste celý deň niekde so psom a idete tam niečo vybaviť.
Ok, ty si zariadis inak - je to absolútne v poriadku 🙂
@kittyna5 a musi ist s vami?? Tolkp snad sam vydrzim. Mali sme psika a po skusenosti, bol to pre neho a aj pre mna stres, som ho nebrala viac. Dalsia vec..mam dceru, ktora sa psikov skor boji.. hoci ju ucim a bola v kontakte so sestrinym havom, kym zil.. treba respektovat aj to, ze ludia sa mozu bat zvierat a nie kazdy je milovnik psov..
@martinkatinka nie, veď vyššie píšem, že nie.
Teraz som výnimočne porušila zákaz, v uzavretej prepravnej taške som vybehla do Kauflandu pre jednu vec - bolo to cestou od chovateľa ku mne domov - šteňa má 800 gramov a spinkalo.
Normálne do potravín nechodím so psom.

@btus Tie kg nechápem ani ja. Fena má 14kg, ona môže a pes 16kg, tak má ostať von? 😀 pritom rovnaké plemeno.
@jankalukasova