Vtipné príhody s priezviskami
Damy,sobota vecer,muz mi spi,dieta spi a ja som citala topkomenty s priezviskami. Dajme si aj my odlahcenu temu,ake najdivnejsie priezvisko ste “poculi”,zazili…nejake prihody? Ja napr pracujem s ludmi a mam ich kopeeeeec,tzv “zvieracie”-Baran,Byk,Zajac,Kralik,Holub,atd,dalej Kapusta,Vidlicka,Princ,Hlavaty,Hola,Pagačova,Mydlo,Mašľa,Fanfara,Slivka,Hruska,Hrib,Stromcek,Krivy…inak,tymto sa nevysmievam ani nic,mne tie prihody pridu mile a usmevne a mnohych som si aj oblubila🙂 ta tema nema byt poburujuca,je to iba o tom,ze si vieme pozartovat aj na vlastny ucet mozno…vsetkych si vazim rovnako,takze prosim neutocte,len si sprijemnime chvile. Inak,ten pan Princ sa mi stazoval,ze sa ide rozvadzat a ze nevie,akeho princa este jeho zena ocakava😁 alebo Hruska volal Slivkovi a trosku trvalo,kym sa dostali zo smiechu,ze ci nieco spolu “vypalia”…🙃 mozno si este na nieco spomeniem…
Moja teta sa vydávala, nastávajúci mal priezvisko Vass (vyslovuje sa to Vaš). Jeho otec sa zoznamoval s ujom Rudom z našej strany: Dobrý deň, ja som Vass. A ujo Rudo na to Nó, teraz sme už všetci svoji.
@kkovacovak v BA je aj veterinár Kocúr 🙂
Robím s ľuďmi a už som stretla aj pána Šlapku, aj pána Rozkydala, alebo Strašivtákovu 🤣🤣
manžel má kamaráta, volal sa "Zubatý" - keď sa ženil, dohodli sa s nastávajúcou, že si vezme jej meno (aby pani, ani dcérka nebola Zubatá)
@h2 Inak toto ak je pravda tak je to strašné 😅 Naša profesorka na strednej, z Beluše bola, sa pýtala spolužiačky či sa Faktorovcom už narodilo dieťa. Spolužiačka vysmiata a že áno, už majú syna, Max sa volá.
Milión príhod býva s kadejakými Blankami a podobne, až je to ťažko uveriteľné ale o chlapcovi s menom Max Faktor som zatiaľ počula len vtedy 😂
Cestovala som v Čechách vlakom, pristúpili dve staršie ženy, jedna sa volala Kokotková😂 a druhá Kocourková, aj mi bolo smiešne, keď sa medzi sebou oslovovali😊
So mnou do autoškoly chodili dvaja chalani - ešte boli aj kamaráti, prišli tam spolu, a jeden bol Slanina a druhý Cibula 😂 to nevymyslis, to je život 😁už len chleba im chýbal 😂
Ja mam s priezviskom trosku inu vtipnu prihodu. Jedna znama si po rozvode nechala manzelovo priezvisko. Neskor sa znovu vydala a z nejakeho dovodu si jej novy manzel zobral jej priezvisko, cize mali obaja priezvisko po jej exmuzovi. Potom sa rozviedli a pan priezvisko ponechal. Cize ma priezvisko po ex svojej ex. Asi sa mu pacilo😅
Ja poznam pana, ktorý ma priezvisko Láska 🙂
@ibajaanikiny kamoška robila sekretárku. Zodvihla telefón a tam sa ozvalo: "dobrý deň, Dušička. Máte tam šéfa?" ona na neho spustila, že pre nikoho nie je dušička. A pán nesmelo, že on sa iba predstavil.
Kamarát na vojne (ZVS) sa predstavoval novému veliteľovi: "ja som Šupák". A veliteľ: "to vidím, ale ako sa voláte?“
Sused sa volal Kunda
U nás na fare bol asistent, volal sa Slíž. Raz zvonil telefón, zdvihol ho kuchár. Volal Haluška a chcel hovoriť so Slížom.
U nás bolo viac kňazov aj organistov. Vždy, keď sa niekto opýtal, kto mal omšu, tak sme povedali meno farára aj organistu. Často to vyšlo tak, že mal omšu farár Kohút a organista Sliepka.
Známej sa stalo, stretli sa dve ženy, predstavili sa navzájom:
Erika Kováčová, kuchárka.
Zuzana Kuchárová, ale nie som kováčka 😝
Kolega bývalý Jožko Grázel (vždy po predstavení ukázal OP) 😁
Kaplana sme mali s menom Drbohlav,
Vedúca školskej jedálne Nejezchlebová
Ďalej ma napáda pán Nič, Darebník, Dubec (každý počul blbec), Ružová, Pipíšková, Kvitková, Hajaš, Čierna, Černá, Fialová, Repa…
a boli aj zaujímavé krstné mená: Vincencia, Hildegarda, Emerencia
Ešte pán Smrt
A Kvak, pri telefonovaní dostával, že nekvakaj mi tu do telefónu 😁
V BB je neurologička, ktorá sa volá Hrobárová😀
Pracovala som s deťmi a jeden chlapec si napísal na evidenčný zošit priezvisko Barón- on sa totiž volal Baran😁.
Ja som mala frajera ceskeho povodu. Priezvisko mal Lepič. 🙄
Ine meno na ktore nezabudnem bol Kvetoslav Tulipán.
Prvý deň v práci a legitimacia pána Žaluďa…(a tvár sa seriózne☝🏼)
Potom prišiel Srnec, Mydlo a madam Kakačková…
- toto všetko len ten prvý deň. Ako náročky…
Až ma spätne udivuje, že som to nevzdala 😂😂😂💪🏼
V cakarni pán Baran, Králik, pani Holubova a Kohutova ... Boli to dlhoroční pacienti, zrejme mali už veľa zážitkov s menami a zmysel pre humor, lebo boli volaní spôsobom,"zverinec, poďte"🙂
Na izbe v nemocnici pani Veselá a pani Smutná...
Totálne opitý pán na prijme o 3. 00 ráno... Pán Borovička🙈. No co už, keď aj meno ho k tomu ", oprávňuje"
Dobrý deň, je tam pán Božko?
Nie, tu je Božko pán
A ešte bolo veľa rôznych humorných priezvisk, aj ťažko vyslovitelnych - pani Emerencia Fursthenbergerova, inak milá staručka pani, ale meno mala na polamanie.
@ibajaanikiny byvala kolegyna sa volala milučká a cestovala na inu pobocku,tam sa jej kolega predstavil ako lahučký😀
pamatam si aj na jedno meno Egon Kurča
na ZŠ sme mali ucitelku Bryndziarovú
a jeden znamy sa volal Ťapušík a zo zahranicnej pobocky mu napisali email, kde ho oslovili Mr. Tabuzik
@pribinacka Ja mam kolegu co sa vola Mark Truelove (v preklade do slovenciny Skutocna laska).
Vo firme s ktoru denne spolupracujeme je pani ktora ma meno Kaka (priezvsko neviem), ale vzdy som sa musela usmievat ked s nou niekto v kancli telefonoval lebo to bolo Kaka sem, Kaka tam. Raz po takom telefonate som sa postavila a vravim na cely kancel ze v slovencine jej meno znamena hovienko... na to sa postavili dalsi 3 kolegovia (z Indie, Mauricia a kanadan) a oni sa smeju ze aj v ich jazykoch to znamena hovienko.... no nevedela som ze babatkovky jazyk je univerzalny😀
U nás na východe je chirurg Barla 😁
Poznam jednu pani, za slobodná Ohradková, vydatá Záhradniková
Ja som raz mala jedného klienta s priezviskom Pipik (nie pipík, ale pipik)
No strašne trápne mi bolo oslovovať ho..

A ešte som počula o rodine s priezviskom Gura, na čom by nebolo nič čudné, keby nedali synovi krstné meno Ken. 🦘