Vtipné príhody s priezviskami
Damy,sobota vecer,muz mi spi,dieta spi a ja som citala topkomenty s priezviskami. Dajme si aj my odlahcenu temu,ake najdivnejsie priezvisko ste “poculi”,zazili…nejake prihody? Ja napr pracujem s ludmi a mam ich kopeeeeec,tzv “zvieracie”-Baran,Byk,Zajac,Kralik,Holub,atd,dalej Kapusta,Vidlicka,Princ,Hlavaty,Hola,Pagačova,Mydlo,Mašľa,Fanfara,Slivka,Hruska,Hrib,Stromcek,Krivy…inak,tymto sa nevysmievam ani nic,mne tie prihody pridu mile a usmevne a mnohych som si aj oblubila🙂 ta tema nema byt poburujuca,je to iba o tom,ze si vieme pozartovat aj na vlastny ucet mozno…vsetkych si vazim rovnako,takze prosim neutocte,len si sprijemnime chvile. Inak,ten pan Princ sa mi stazoval,ze sa ide rozvadzat a ze nevie,akeho princa este jeho zena ocakava😁 alebo Hruska volal Slivkovi a trosku trvalo,kym sa dostali zo smiechu,ze ci nieco spolu “vypalia”…🙃 mozno si este na nieco spomeniem…
U nás vo farnosti bol za 2. sv. vojny dekan Rudolf Kunda.
Ja som sa teda za slobodna volala Straková a môj muž mi vždy zvykne povedať a spýtať sa že ako robí straka 🤣. Inak poznám viac takých Vrabcova, Stehlik, Sokolova samí vtáčik to je naokolo 🤣🤣🤣
Bola som na chirurgii, kde ma ošetril pán doktor Učeň. Na druhý deň som bola na preveze u iného doktora, ktorý sa ma spýtal, kto ma ošetril deň predtým, ja som povedala, ako hore uvádzam. V tom na mňa začal kričať, či nevem, kto ma vôbec ošetril? Či to bol vôbec lekár alebo iba dajaký učeň!?!? 😂
Moj zubár sa volá Katana.
Moja gynekologička sa volá De Fúria. (Ju som si vybrala práve kvôli tomu menu 👌)
U nás kňazi Kukučka a Koníček. A poznám jednu pani,priezvisko má Neurocna. Kamoška Petrová sa vydala za Pavlíka.
@mamacita88 máme rovnakú gynekologičku 🤣
@ibajaanikiny my mame v praci Havrana, Škorca a Pinku (vsetko chlapi). Mali sme poradu a oni meškali a sef poznamenal, že čo vtaci este neprileteli? 😊
@biankaaaa Anoooo....primar na chirurgii
u nas v robote bol raz jeden pan, ktory sa volal Skovajsa. kolegyna mu volala a zdvihol jej to so slovami: Skovaj sa, prosim. sme mali co robit, aby sme sa nesmiali. u nas v meste je psychiater MUDr. Hlava, alebo som chodila ku kadernikovi co sa volal Búzik, samozrejme vsetci mu hovorili buzík.
@ibajaanikiny sesternica mala v triede spolužiakov, ktorí sa volali: Krivda, Bieda, Chudoba 😀😀😂
@anjelok O pani Drakulovej som počula a vraj je veeeľmi dobrá hematologička. Zaujímalo by ma či si k svojmu priezvisku vyberala lekárske smerovanie 🙂 Alebo si predstav... Si hematologička. A stretneš chlapa, ktorý sa vola Drakula - však to musí byť znamenie, že to je ten pravý 😀 A opačne - keby som bola hematologička a volám sa Drakulová a idem sa vydávať, tak asi by som si nechala svoje priezvisko, lebo toto je úplne ikonické 🙂
@sasitimi17 Predstav si, že musí niekoho opravovať, keď mu tam dá ten dĺžeň, že: "Ja som Pipik s krátkym!" (Nehovoriac o tom, že je aj s mäkkým.) 😂😂😂
Ja mam kamosku, ktora sa vola Šoustalová a jej nastavajuci je Šoukal. Hovorila, ze cely zivot sa tesila na to, az si vezme po svadbe priezvisko po chlapovi a nakoniec si bude brat takehoto 🙂
Dalsi znamy je Malina a ked nastupoval do novej prace, prijimal ho sef s menom Jahoda. Jeden o druhom si mysleli, ze si robia srandu.
Moj manzel ma kolegu z Indie, ktory sa vola Kurva. Vzhladom na to, ze s nimi robia aj Poliaci, je medzi nimi Kurva velmi oblubeny 🙂
@ibajaanikiny mala som spolužiaka s menom Miloš Hlísta
A poznám aj Laca Potkana
🤣
Ku mne do prace prišiel minulý rok hrať golf pán Šoustal 🤪🤪🤪
Muž mal na VŠ profesora gréckeho pôvodu. Nevedeli si zapamätať jeho priezvisko (ani ja ho neviem), tak ho jeden študent nazval Onomatochujos. Doteraz ho tak volajú ďalšie generácie študentov.
@ibajaanikiny často som používala prirovnanie oblieka sa ako šupák až dokedy sa mi v práci nepredstavila kolegyňa ako pani Šupákova.
Kamarátke lekárka povedala aby používala sedliackym rozum, kamoška sa volala Sedlakova.
Mne prisli vysledky z hematologie, ze odber krvi vyhodnotila Dr. Drakulová :D
Potom je taky ten vtip ze zavolas (zvoncek v panelaku/pevna linka) na meno Kakaš a opytas sa "Kakaš?" "Áno." "Tak ja počkám..."
Moj kolega zas hovoril, ze poznal lekara MUDr.Balo
Juj, ja nepoznám nikoho s takým priezviskom alebo menom, ale teda bavím sa parádne. Tie kombinácie a náhody. Keby som to čítala v knihe, či videla vo filme, tak si poviem, že to autor trošku prehnal a hľa, ono to život niekedy napíše úplne šialene. 😂😂😂😂
@ibajaanikiny my sme tiež mali na základnej triedneho učiteľa, ktorý sa volal Králik, všetci sme ho volali Zajac. Ja mám trošku zase problém keď volám niekomu a predstavím sa po priezvisku Hajňuková, tak každý počuje Hájniková, niekedy musím aj 3 krát opakovať 😀
My sme mali na matfyze na imatrikulaciach studenta informatiky, ktory sa volal Bruno Cuc. Normalne cela aula vybuchla do smiechu. Pritom je v BA cukraren, co sa po madarsky pise Czucz. A este tam bol Juraj Janosik, mal aj take vlnite dlhsie hnede vlasy 🤣
Moj muz sa vola priezviskom Liedl (citaj Lidl) 🤷♀️
Mňa ešte napadlo, že poznám pár on je Králik a ona Karlíková. Keby sa vezmú tak ona si v priezvisku vymení len opačne A a R 😁 z Karlíková na Králikova
Poznám pani Krásnu, Mladú, Ľachkú aj Smutnú, spolužiačka Kapustová si vzala Kapustu...
My sme mali v práci troch brigádnikov, ktorí sa volali Múdry, Šikula a Nič. Šikovný bol len Šikula a Nič bol nanič 😀

Už som to tu písala kdesi do nejakej témy.. V jednej kancelárii páni Baran, Guláš, Polievka