Vtipné príhody s priezviskami
Damy,sobota vecer,muz mi spi,dieta spi a ja som citala topkomenty s priezviskami. Dajme si aj my odlahcenu temu,ake najdivnejsie priezvisko ste “poculi”,zazili…nejake prihody? Ja napr pracujem s ludmi a mam ich kopeeeeec,tzv “zvieracie”-Baran,Byk,Zajac,Kralik,Holub,atd,dalej Kapusta,Vidlicka,Princ,Hlavaty,Hola,Pagačova,Mydlo,Mašľa,Fanfara,Slivka,Hruska,Hrib,Stromcek,Krivy…inak,tymto sa nevysmievam ani nic,mne tie prihody pridu mile a usmevne a mnohych som si aj oblubila🙂 ta tema nema byt poburujuca,je to iba o tom,ze si vieme pozartovat aj na vlastny ucet mozno…vsetkych si vazim rovnako,takze prosim neutocte,len si sprijemnime chvile. Inak,ten pan Princ sa mi stazoval,ze sa ide rozvadzat a ze nevie,akeho princa este jeho zena ocakava😁 alebo Hruska volal Slivkovi a trosku trvalo,kym sa dostali zo smiechu,ze ci nieco spolu “vypalia”…🙃 mozno si este na nieco spomeniem…
Mna na zubnej klinike pridelili k dr, ktorej meno som nepoznala, na obleceni mala iba krstne. A potom som kdesi zbadala peciatku "zúbková". A naozaj sa teda moja zubarka vola zúbková :D
By ma zaujimalo do akej miery sú tie priezviska pasujuce k povolaniu nahoda, alebo umysel :D ale neviem ci je vydata, ci nie :D
@margaretka_ To bola zúbková víla! 😃
@margaretka_ žena na správnom mieste 😂
Moja pravabka sa volala Strašiftakova, sused je Nakládal (tymto ho srdecne pozdravujem ak to cita jeho rodina 🙏🌷❤️) no a k hematologicke Drakulovej chodim vzdy mi berie minimalne 4 ampulky krvi, s tou dalsou Krutou sa striedaju v ambulancii 🤣 spoluziacky Cesnakova, pozdravujem Marti, moja milovana Katka Kohutikova. Poznam pani Mudru, pana Zahradnika aj pana Šikulu. Ale hematologicka Drakulova je nomen omen ako vysity! 😁
Ja som v bývalej práci volala jednej zákazníčke, mali sme otvorený office a keď som povedala "dobrý deň, pani Cicíková.....", Tak si viete predstaviť ten výbuch smiechu kolegov a ako som sa musela ovládať, kým skončím rozhovor. Keď som položila, vybuchla som aj ja 😁😀
Dúfam len, že tá pani sa neurazila....
Joj zeny,ale ma to pobavilo🙂 kamoska isty cas sedela v kancli s panom Vykydalom…dalsia kamoska je zberatelka top priezvisk,mala Faktora,Krala a Hrabosa (frajeri). Vsetci sa inak volali Martin😄 este mame aj v meste pana Mraza a Mrazika,pani Zimova nasa exictovnicka. Ked som sla na prijimacky na skolu,sedeli sme v aule a nahlas sa robila prezencka a zrazu profak cita,pan Rozum?! A ticho…zase pan Rozum?! Ticho a zo zadu,rozum tu nie je😄 bavi ma aj priezvisko Rajnoha,vzdy si spomeniem na tanecny subor…
@ibajaanikiny k nam do roboty chodi este aj pan Smiesny a aj Mikulas. a bolo by toho aj viac ale momentalne ma nenapadne
@ibajaanikiny no ja som mala spolužiačku Haluskovu a zobrala si Slivku takže je Slivkova.Kamaratka sa vola Šenkova😁Mam kamošku lekárku ta sa vola Buchtova.Dalej poznám ľudí s priezviskom Zajac,Vŕba,Teplá,Černa,Fazuľová,Vlková,Chvostik,Mikulasova, Cicikova,Klobasa,Kapustova,atď...ale je ich veľa co majú priezviska takehoto tadichu 😄
Na obchodného akadémii bol v triede Ján králik a Ján zajac
@ibajaanikiny sesternica Haluskova robi v banke za prepazkou s kolegynou Kapustovou 🙂 sef sa vola Pavuk. A mala som klienta z CR, volal sa Kral, ale strasne sa mu pacilo ked som isla za nim s oslovenim “pane Krali…”
@ibajaanikiny u nás je zverolekár Havran a na strednej som mala spolužiaka s priezviskom Štetka
Ku nam do dediny sa ozenil chlapec s priezviskom Čuraj.
Ale po svadbe sj vzal manzelkine.
@kkovacovak jej muz ( teda uz to nie je jej muz) sa vola Timko Drakul a je urolog na onkologii 😉
Mala som spolužiakov na základke, dokonca spolu sedeli. Volali sa Praženica a Slanina.
V práci sme mali zákazníka ktorý sa volal Duch tak celkom sranda keď mi volal ze dobryyy tu je duch 😀 a raz mi volal jeden pan ze dobry den tu je Vojvoda zo Žiliny 😀
mne raz zavolal do firmy pán Topinka... a keďže som si nebola istá či dobre rozumiem, tak len dodal... Topinka.. ako opečený chleba 😅 očividne bol zvyknutý
@ibajaanikiny ja som pani Hrobárová a príhod je teda dosť a hlavne manžel keď je Hrobár 😀😀
@4stanka4 😂😂
@ibajaanikiny Moje priezvisko je Bohatý. Do firmy k nám prišla nová mladá slečna, bol som jej nadriadený tak som sa jej predstavil a dal pokyny, v tom momente ma zastavila zasmiala sa a vraví mi " aha, že takto to tu funguje ale ja nie som zlatokopka že sa s vami vyspím kvôli peniazom alebo povýšeniu" bolo jej tak trápne že o pár dní odišla 🤦♂️😅
@ibajaanikiny poznam lekara Bolačka, ucitelku sme mali Šiškovú, Srnca, Petržalu, Vlkovú, Polesňákovú, Slivkovú aj Trnkovú.
@ibajaanikiny my sme raz na oddelení mali izbu kde ležal pán Zajac, pán Mucha a potom keď mi na príjem prišiel pán Skokan tak bolo jasné kam ho dáme. Každý sa na tom dobre zasmial, pacienti si sami hovorili že sú zverinec 😃😃
ja som sa v praci stretla s roznymi menami, najviac si pamatam Skocdopolovu a Strasiftakovu, a ked som mala volat pani Babeta Laborge, mala som problem ako ju oslovit, ze co je priezvisko.
a v Nitre mame zubarku Zuzanu Zubkovu.
@luc308 asi si doma pili krv tak sa museli rozviesť 😂
Robila som kancelarii s kolegyňou, mali sme obe rovnaké krstné mena, zobrala si za manžela môjho brata, takže sme mali rovnaké meno aj priezvisko, ľudia zmäteni keď k nám volali, kopec vysvetľovania vzdy, nakoniec som sa aj ja vydala, ti uz z toho mali guláš 🙂
Mám krstnu ktorá sa volá Zuzana Fialová 👍😁

ja som pocas vysokej skoly brigadovala v banke na oddeleni, kde sa riesili podvody. skoro ma vykotilo, ked nam dosiel rozsudok s menami dvoch odsudenych: Kakura a Čureja.
mama mala zase oblububeneho klienta, ktory sa volal Lev Nečesaný. a otcovi sa stalo, ze nejakeho pana cely cas, co s tym nieco riesil, oslovoval "pan Serenec", lebo sa sa mu zdalo, ze sa mu tak predstavil. ked sa lucili, dal vizitku. volal sa Ferenec.