icon

Vyhodil vás niekedy vodič MHD?

lenka_932
10. júl 2023

Dnes bol vonku extrémny úpäk, cestovala som aj s menším psíkom MHD, psík je veľmi pokojný mierumilovný oriešok, staršia fenka. Videla som ako jej je teplo, tak som jej na chvíľu stiahla košík, nech môže lepšie dýchať a chladiť sa vyplazeným jazykom. Prešli sme 4zastávky, v tom vodič na zastávke vystúpil zo svojho "kokpitu" a s agresívnym krikom smerom ku mne, že pes nemá košík, nech okamžite vystúpim. Nasadila som psovi naspať košík a pokojne sedela ďalej. On stále kričal, nech vystúpime. Hovorím si, to je nejaký frustrovaný chuj, veď už má pes košík, pokojne sedím ja aj pes, v autobuse je minimum ľudí, nenechám sa vyhecovať. Skúsil ma zastrašiť, že zavolá dispečera. V poho volaj, hovorím si v duchu, ale skôr ty by si potreboval košík. No tak sme tam stáli celý autobus na zastávke pár minút, už som si aj hovorila že vystúpim, na druhej strane - prišlo mi uplne mimo vobec reagovať na také primitívne správanie, aké práve vodič predviedol, tak som ticho sedela ďalej. Potom prisiel ku nam druhy krat a opat krical. To som uz so slovami, ci si potrebuje takto vylievat svoje frustrovane ego na cestujucich vystupila. Nieco este za mnou krical, nejake nadavky. Chapem ludi, ktori su nervozni kvoli psom, tiez by som bola, keby sa pes nevedel chovat, ale ked pokojne sedite, hned psovi natiahnete naspat nahubok, neprotestujete, nehadate sa, ste slusny, chcete mat len pokojnu cestu ??! Co by ste robili na mojom mieste? Natocili si ho na mobil? Alebo este pred nim zavolali na dopravny podnik? Hned vystupili? Alebo nevystupili vobec?

lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
lenka_932
autor
10. júl 2023

@lenka_aknel dakujem, ze ste mi to vysvetlila, ja som si totiz doteraz myslela, ze na konovi su iba kraviny a ta moja sa v nom pokojne strati

maranta_leuconeura
10. júl 2023

@venikaa ja som videla, ako nastupili s kocikom ,,zlymi dverami", ale postavili sa na dobre miesto, kam kocik patri a vodic ich normalne nechal vystupit a nastupit znova ,,dobrymi dverami" 😐 bolo to uz ale davno a dufala som, ze taketo individua tam uz nepracuju (sama mam naopak niekolko pozitivnych skusenosti s vodicmi za posledne roky)

rebellefleur
10. júl 2023

@lenka_932 - nejdem tu riesit, co za cloveka bol sofer, lebo su rozni.. ale to najde clovek v kazdej profesii..
Ale fakt je ten, ze ty si ta, co porusila pravidla mhd...( a len podotknem,nikdy ma nenapadlo pohorsovat sa nad tym, ze kludny pes nema v mhd nahubok), takze citat pohorsujuci prispevok na mk od cloveka,kt pravidla porusil, je dost usmevne, prepac

suzanneli31
10. júl 2023

@lenka_aknel no mne teda v menopauze prides skor ty....

panonia
10. júl 2023

lenka_93 Ty rozptyľuješ vodiča MHD, ktory ma na zodpovednosti životy ostatných cestujucich. Len sa choď sťažovať možno dostaneš pokutu za nedodržanie cestovného poriadku...

marsmykkok
10. júl 2023

@lenka_932 a prezradíš nám že kam si musela ísť v najväčšom úpeku so psom s nevhodným nahubkom a ešte starším psom? V prvom príspevku píšeš, že ťa napadlo, že on by potreboval skôr nahubok. Ale uvedomuješ si, že on prepravný poriadok nepísal? On je len zamestnanec čo plní príkazy a nikoho nezaujíma čo si o nich myslí. A teda ak vidí na kamerach že niekto niečo porušuje má to riešiť. A rovnako keby tam bolo aj 6 ľudí len aj z nich to niekomu mohlo vadiť a sťažovať sa, že šofér to neriešil alebo prípadne mohol niekto na teba vybehnúť. Alebo mali všetci napísané na čele že milujú psov? A išla si s tým spojom so psom prvýkrát? Ak má pes nevhodný nahubok zle sa mu dýcha asi často. Teda nepamätal si ťa už aj že buď ťa on už upozornil alebo upozornili cestujúci niekedy dávnejšie? A ak vidí, že stále porušuješ ak je v autobuse menej ľudí nie je čudné že mu praskli nervy

basska_b
10. júl 2023

Hmmm, mne to len pripomenulo casy covidove, kedy sme v TOM tiez nevedeli dychat a sem tam niekto na niekoho najačal, ze si to ma nasadit poriadne

igor732
10. júl 2023

denne vidat ludi bez pasov v autach, tolko vodicov telefonuje pocas jazdy a ine podla mna naozaj fuckupy, a potom napise dievca, ze dala na chvilu psovi dolu kosik v horucave a vsetci jej "spravodlivo" nalozia

svetlonos
10. júl 2023

@lenka_932
no takeho super "mierumilovneho" psa som zazila aj ja. Podbehol mi pod nohy, takmervsom na seba vyliala vriacu kavu. A panicka sa stazovala, ze som mu stupila na labenku...Bola by som jej plestila, ze by jejbstena druhu dala! Bolo to ta japonska rasa verna lenbjednemu panovi.
Nebolo to v autobuse ale ten pes ma drapol do kotnika zubami.
Si v autobuse, teplo neteplo, mas dodrzovat pravidla. Nikdy nevies, co sa moze stat. A vodic je zodpovedny za poruadok. Pokial ma takychto ignorantov - a ze ich je mnozstvo- kazdodenne, niet divu ako reagoval. Ja to sledujem denne - psickarov. Mali by byt na to robene oapiere ako na zbran a psycho posudok.
Vacsina z majiteliv psov su arigantni ignorati - ide po parku, upozornim, ze zrovna v tom areali psy nesmu chodit. Co urobi truba? Mikne hlavou, zduje sa a urobi hm.
Pravidla bezpecnosti treba dodrziavat. Sover mal oravdu, ci sa ti to paci alebo nie.

lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
frida88
10. júl 2023

@lenka_932 niektorý ľudia by si mali dať košík skôr ako psikovia 🤦🏼‍♀️

niqua
10. júl 2023

@lenka_932 ja by som spravila svojmu psíkovi podľa popísaných okolností to isté...dala dole náhubok....ak tam bolo 6 ľudí... obďaleč...von 100 stupňov... Na vodzke....ako sa hovorí,, sme len ľudia" toto je presne tá situácia kebyze sedia v buse psy a zrazu vojde pes, ktorý ma na vodítku človeka a tiež mu ho dá nachvíľu dole....psy by boli empatickejsi :D :D nie neberiem drogy....ale čo je vrchol, tak je určite výstup šoféra ....čo za hovedo začne agresívne kričať na niekoho, kto ho nanajvýš hneď pocuvol a náhubok psíkovi dal... nerozumiem...dobre vychovaný pes by tak určite nezareagoval :D a priama odpoveď na tvoju otázku autorka: zavolala by som na dopravný podnik, ospravedlnila sa za porušenie pravidiel, vysvetlila okolností popísané v úvode a žiadala o napomenutie konkrétneho vodiča, že aj vyhodiť človeka z autobusu sa dá slušne...( Stačí povedať čas a číslo spoja kedy si šla)

igor732
10. júl 2023

@svetlonos mozno aj na deti by mal byt psych.posudok.... ked clovek vidi kolko ludi ma deti az mu mozog obcas zastane

lalilla
10. júl 2023

@svetlonos tu len dodam ze potom pre mnohe zeny resp pary by mali byt predtym ako splodia dieta tiez povinne psychotesty.
Tvoj popis mi uplne sedi na niektore matky a deti a ne na psy a ich majitelov 😀

suzanneli31
10. júl 2023

podla mna je uplne mimo vsetkeho, aby akykolvek sofer/vodic/predavac/lekar/ucitel/hocijake povolanie na niekoho krical a nadaval mu. Ospravedlnenie, ze mu asi praskli nervy je uplne off topic, uplne zacinam rozumiet, preco je tu tolko domaceho nasilia a ti, co to este obhajuju, ze si ta zena za to mohla sama, su rovnako mimo.

sense
10. júl 2023

Pracujem v doprave, aj keď nie na Svk, a nie som vodič autobusu. Ale... Denne stretávam v práci ľudí ktorí len na chvíľu dajú nahú ôk dolu len s tým ze ta chvíľa netrvá par minút, alebo ved netreba je len pár ľudí, a netreba pes je kľudný a x takých ktorí si myslia ze dopravný poriadok sa ich netýka lebo veď x výhovoriek spomínaných vyššie. A u nás platí pes do 30cm nepotrebuje lístok ak je v taške alebo klietke. A x ľudí má psa vedľa a až po upozornení vytiahnu tašku z ikry a ešte som ja zla a nemám rada zvieratá lebo dovolím aby sa chudák pes paril v taške z ikei. Ale ze to dovolí majiteľ psa je v poriadku.
Nebola som konkrétne v tvojom prípade keď sa to stalo, a beriem ak vodič kričať nemal, ale ty si nemala porušiť pravidlá. Ale tak ako si ty myslela na psa tak rovnako možno chudák šofér mal za celý deň už x takých ako ty a aj keď možno v tvojom prípade sa nikto nesťažoval tak predtým sa mohol. A tiež už mu mohli v tom teple ruonut nervy.... Nabudúce didrz pravidlá a jermu nebudú musieť ruonut nervy. A ak reagoval neprimerane máš právo sa sťažovať

niqua
10. júl 2023

@marsmykkok pani vy ste dopozerala komisára Rexa určite pred chvíľou....pýtať sa človeka kam šiel so psom...čo ak k veterinarovi? Za chorou mamou na pár dní? Do Kambodže alebo Mount Everest? Pani slušne popísala situáciu a pýtala sa na názor, či je v poriadku zjapat po cestujúcich alebo čo si myslíte o Tom kebyže dala na neho sťažnosť...a vy vyšetrujete jak Brantner, že kam ona s tým psom šla ..:D :D prepáčte, nemohla som si pomôcť nenapísat Vam

gabika128
10. júl 2023

@lenka_932 už sa tým netráp. Ty si urobila chybu a vodič bol debil. 🤷‍♀️ na mňa vodič v autobuse už tiež vrieskal, keď som dvojročného vybrala z kočíka a sadla si s ním na sedadlo. Doteraz tomu nechápem, lebo ja som nič neporušila, ale každý má svoj deň debil.

jankalukasova
10. júl 2023

@lenka_932 ja Ti dám iný pohľad. Naši majú garáž. Večne pri nej niekto parkuje a nedá sa dostať do/z nej. Vždy to skončí hádkou, sem-tam policajtami. Každý má nejaký fasa dôvod, len 5 minút, išiel babke odniesť jablká, nevedel, veď len na skok, veď už prišiel a bla bla bla.... Každý to urobí len raz, len na chvíľku... Lebo.... Ale naši sú Tí, ktorí to riešia vždy, sú Tí, ktorí naháňajú majiteľa auta, Tí ktorí musia čakať. No poviem Ti, že príjemní nie sú. To isté má ten vodič. Vieš koľko krát za deň rieši, že mu niekto lezie do busu, so zmrzlinou? S nápojmi? Robí tam bordel? Huláka? Koľko krát sa stalo, že vodič vyhodil bezdomovca, ktorý smrdel na celý autobus, koľkokrát riešil, že nejaký pes nemá košík, že nemá vodítko... A každý má svoj dôvod, Ty napr. ten, že je teplo... Ale on má diskusií tohoto typu pokrk. Napriek tomu, že jeho reakcia nebola správna a profesionálna, si proste mala psovi nechať košík nasadený.

suzanneli31
10. júl 2023

@jankalukasova cize podla tejto logiky by napriklad casnici ucitelia a ine povolania mali povolene ziapat na ludi, lebo vsak kolko toho oni uz zazili a maju toho vela? to je aka logika, prepac.... nabuduce vylejes pohar v rastike a pride casnik a naziape na teba a vsetci okolo ti povedia, ze je v prave, lebo vies on taha 48hodinovku, vies akych ozralov musel cely vykend znasat??

niqua
10. júl 2023

@jankalukasova napriek tomu napriek tomu....rodičia potom tiez zjapu po každom pred tou garážou,však?

marsmykkok
10. júl 2023

@niqua nie ale som psíčkarka a trápi ma ak niekto vystavuje psa riziku prehriatia. U psa fakt nastane rýchlo a často končí tragicky. A tu bolo fakt veľa rizikových faktorov, starší pes, extrémne teplo, zlý nahubok ktorý psovi bráni sa ochladzovať. Už ak musím cestovať niekde a je takto a mám psa tak idem aspoň skoro ráno alebo neskoro večer.

vler
10. júl 2023

@suzanneli31 nelogicky priklad. Clovek vyleje pohar vody omylom, neumyselne. Autorka umyselne dala dole psovi nahubok a umyselne nerespektovala vyzvu vodica vystupit.

niqua
10. júl 2023

@marsmykkok ja chápem...tiež mám psíka... Tiež som dnes s dcérkou musela ísť v Tom teple MHD kde nebola klimatizácia...dcérka je malinké bábätko...taktiež som ju vystavila riziku prehriatia...druhí si pomyslia čokoľvek...ale už nevedia že mám zadržaný vodičák kvôli epilepsii a kvôli šelestu na srdci som dnes s dcérkou na to vyšetrenie musela ísť a inak ako MHD to nešlo...len chcem poukázať, aby sme nikdy nesúdili ľudí podľa situácie čo vidíme voľným okom...lebo do vnútra daného človeka už nedovidime

igor732
10. júl 2023

@niqua presne 👏👏👏 ...komisar Rex 😂

miskaska
10. júl 2023

Kúp košík, v ktorom pes otvorí ústa.

jankalukasova
10. júl 2023

@suzanneli31 to niekde píšem? 🤔 Je rozdiel urobiť niečo omylom a nechtiac a je rozdiel nedodržiavať pravidlá, resp. si ich prispôsobiť. A rovnako píšem, že vodič sa nezachoval správne a profesionálne.
@niqua väčšinou až po nejakom úchvatnom dôvode, ktorý by tých ľudí mal ospravedlniť v tom, že bránia v prístupe k súkromnému majetku. Viď "niesol som babke jablká", pričom normálne neplatné parkovisko je asi 10 metrov ďalej.

mamutka
10. júl 2023

Odhliadnuc od nevhodného správania vodiča, asfalt ma v týchto dňoch cca 52 stupňov. Pokiaľ nepotrebuje človek so psom k veterinarovi z vážnych dôvodov, tak ho vezme len narýchlo do tieňa vycikat a nechá ho doma. Nebude ho trápiť v meste a mhd s nevhodným náhubkom.

niqua
10. júl 2023

@jankalukasova ale jasné chápem aj Vás...človek by už radšej tým psom bol v dnešnom svete plnom ľudí :D