Výlev - kupovanie plaviek je pre mňa tragédia
Prosím povedzte mi, že nie som jediná s takýmto pocitmi.
V septembri idem po 11 rokoch k moru, naša prvá spoločná dovolenka s manželom. Veľmi sa na ňu teším, snažím sa urobiť všetko preto, aby sme si ju užili a cítili sa tam príjemne, tak som sa rozhodla si kúpiť nové plavky..
Bývam v menšom meste, žiadne veľké nákupné centrá, jedine Gate, Pepco a podobné obchody.
Tak som teda zašla do Gate. Na vešiakoch výber veľký, na prvý pohľad pekný. Ale vedela som, že to nebude také jednoduché, síce nie som po deťoch, mám 26, ale nemám dokonalú postavu, prsia mám asi 80C, takže všetky tieto látkové trojuholníčky a bezramienkové plavky sa automaticky vylučujú. Zopár som si ich vybrala, výber ostal na jednofarebných tmavších... Zo všetkých podprseniek mi sedela 1, tak že som bola spokojná a mala som pocit že mi úplne nedeformuje postavu... Lenže mali ju len v tyrkysovej. Veľmi sympatický je mi spodný diel s vysokým pásom, je to neopísateľne pohodlné, schová to brucho, jazvu po operácii, paráda.. tie samozrejme mali len v asi 3-4 farbách. Ani jedna z nich nebola tyrkysová. Čierny diel a tyrkysový vrch bol síce pohodlný, ale nemohla som si pomôcť, mala som pocit že je to len taký zlepenec.
Hovorím si, že mi stačí nájsť v inom obchode čierny vrch, ktorý mi bude sedieť a problém vyriešený. Tesco - úplný humus, len také handry doslova. Pepco nič, Kik mi boli úplne nesympatické nekvalitné. V 2 butikoch na námestí nemajú a vysokým pásom, ani možnosť si kúpiť len vrch... Intersport len také športové, nie vystužené a 20€ za kus...
Mama ma straší, že oni už plavky nebudú doskladňovať, a že treba kúpiť teraz, keď je výber najširší. Ale mne príde dosť rozmarné ísť kdesi 70km do veľkého centra kvôli plavkám. A z internetu sa mi nepáči objednať, ja to naozaj musím vidieť, ohmatať a vyskúšať.
A koruna toho všetkého je, že som sa manželovi poslala video s kabínky, čo je teda jediný kandidát a keď som to video videla... Och mám postavu ako úplná tetka, ako žena v prechode. Som z toho celého veľmi deprimovaná a znechutená.
Zažili ste niečo podobné? Ako ste to riešili?
Poprosím mudrlatky, ktoré si prišli kopnúť, tie ktoré mi idete povedať že sa správam ako 15 ročná a že neviem čo sú skutočné problémy, aby ste si to odpustili. Nepomôže mi to. Ďakujem
@syslik81 nebude z toho Gate iná farba, pozerali sme to aj na eshope. Dám šancu aj iným obchodom
Ja iba objednavat musim. Velkost 80F, to este nevideli asi v obchodoch, vacsinou strih, co aj bezne podprdy, Astretex, zn. Ava
@deti95060810 no to neviem, lebo nikdy som nebola štíhla 😂😂 a tak naivne si myslím že keď si štíhly človek niečo oblečie, na 80% mu to aj sadne, môže zaplatiť a ísť domov..
Ale asi to tak nebude, však?
@jj298 dobrý tip, ďakujem
@nevenka No ja tú podprsenku nosím preto, aby mi niečo "vyrobila", ináč by som ju ani nepotrebovala :D
Na Astratexe si vies vyklikat svoj typ postavy a podla toho ti vyhodi, ake by sa ti hodili. Su drahsie, ale kvalitne.
objednaj z netu, neboj sa toho - astratex, aboutyou a mnoho iných, vyskúšaš doma, v kľude, nebudeš sa tlačiť v mini kabínke pri otrasnom osvetlení, to spraví strašne veľa. Zoberieš viac veľkostí a čo nesadne, tak bez problémov vrátiš.
A smelo choď aj do kombinácie rôznych farieb, ja to tak mám roky a nie je na tom nič čudné, normálne sa to nosí. Ja si napríklad vždy prezliekam spodok plaviek keď vyjdem z vody, takže mám so sebou aj 3-4ks na výmenu, to by ma porazilo keby ich mám ladiť do jednej farby 😀
Napr.ja som zbytocne stracala cas cez Bonprix. Objednala som si 4ks plaviek,dokonca v mensej a vacsej velkosti a ani jedni my nesadli. Kupila som si v Decathlone.
Kup si cierny spodok a tyrkysovy vrch, ziadny problem. Mozes si na vrch prisit ciernu ozdobu (maslicku).
Na dovolenke fakt nikto neriesi cudzie plavky.
Univerzalny spodok decathlon..a podprsenky skusat skusat skusat.. mne napriklad pekne sadnu aj lidlove mam asi troje upl e nahodne v hrabacich kosoch najdene..a ked mas plnsiu postavu bez hamby chod.do jednodielnych brusko skryju a prsia udrzia tam kde maju byt hlavne v morskych vlnach..
Este Calzedonia ma velky vyber ale to je ina cenova skupina..
Ja kupujem posledné roky v calzedonii, sú síce drahé ale fakt mi vydržali niekoľko rokov už. Tiež mi nie všetky úplne sedia ale tam majú rôzne tipy košíkov… za mna dobrá investícia 😀
Plavky moja nočná mora.Tie obchody čo píšeš mávajú väčšinou nevystuzene na teenegerky s malými prsiami.mam asi 4 vrchy a 7 nohavičiek nikdy komplet.Nieco z Tesca, CA aj z trhu od Cinana.Nohavicky z Tezenis...tiež si vždy spodok prezliekam.Chod do nakupaku a sprav si výlet.
Dole do kupujem čierne, modré, cyklámenovej a vrchy farebné.Najdrahsie placky z dobrého obchodu úplne vybledli, takže už nedám veľa peňazí za plavky
Bola si v New Yorker? Tam som si kúpila fajné na veľké prsia. Aj držia tvar, aj sú vystužené.
Veď nemusíš si kúpiť plavky môžeš si kúpiť aj tie ako sa volajú nenapadne ma tankini alebo čo to je.. a na postavu pomôže len šport a zdravá strava 😬
A ešte ma napadlo skús kuknúť v Calzedonia alebo Tezenis.. a prečo by bolo rozmarne ísť do iného mesta? Veď si mladá baba nie stará žena urob si príjemný shopping day..
@oblecenie99 ved aj taka moznost je, hej. Ja mam mega a sesgra male...kazda ma problem nejaky...
Bežné nosím spodok a vrch iných farieb ..snažím sa teda tón v tóne aby to nebolo úplne kikiriki, ale ako zlepenec mi to nepríde...ani keď to vidím na iných babách 😊
Skôr to ako si opísala svoju postavu ma zamrzelo. Ak sa takto vnímaš tak si nie som istá, či vôbec v nejakých plavkách budeš spokojná a či je to ozaj tými plavkami
Kúp si tankiny a máš po probléme. 😀
Ja mám kombináciu tielka a 3/4 plavkovych kratasov. Som s nimi spokojná. Nič nevyskakuje. Jazvy nevidno.
skus pozrieť tankini na Bonprix alebo aboutyou.
Autorka,na väčšie prsia by ti horný diel mohol vyhovovať štýl bardotky. Ja mám žiaľ tiež už väčšie prsia,nosím 75D a teda kupovať plavky je čistá katastrofa pre mňa. Naposledy som kúpila v Calzedonii a hned dvoje,keďže mi oboje sedeli.
Teraz si chcem kúpiť nove a už mám hlavu v smútku.
Náhodou niekde blízko nemáte decathlon? Ja som náhodné minulý rok nasla fajn vrch,ale samozrejme som si ho nezobrali,teraz ľutujem.
Chod do obchodov ako Tezenis a Intimissimo v nakupnych centrach. Vies si skombinovat spodny a vrchny diel. Cena rozumna. Neobjednaj shit z Bonprix a podobnych obchodov. Plavky treba skusat!!! Nikdy nie online
odporucam kupit cele plavky, ked nie si spoko so svojou postavou celymi plavkami nic nepokazis, odporucam v ciernej alebo tmavodrej farbe, proste klasika, kvalitna latka a dobry strih, take plavky ti vydrzia aj 5-6 rokov, vobec by som sa nezameriavala na tie sunty vo fast fashion obchodoch, su to vyhodene peniaze, odporucam prelustrovat stranky ako Zalando, Answear, Asos, Arket, Cos, inak slusne plavky najdes aj v Nexte - stranka Nextdirect, dobre popozeraj strihy, porovnaj materialy, na stranke mas informacie o materialoch, takisto rozmeroch, objednala by som si viac kusov a v pohodli domova vyskusala….to co nebude sediet mozes bez problemov vratit….
Bon Prix astratex tam si pozri . číňan či tieto lacné obchody sú pre mladé dokonale postavičky.my už potrebujeme niečo iné
Ak máš možnosť , zájdi do Lindex

@oblecenie99 mohutne, a mne su maleee 🙈