Vypadávanie vlasov. Poradíte, čo by mi pomohlo?
Prosim poradte nieco na vypadavane vlasov, uz to trva dlhsiu dobu, mozno aj rok a neviem sa toho zbavit, nie som po porode, ani tehotna ani nic, proste mi neustale padaju vlasy, uz som vyskusala vitaminy na vlasy aj vodicku Bioaquanol, ale nepomaha to. Vlasy mam pod bradu, farbene, ale aj pred tym boli a nepadali mi, tak neviem z coho to moze byt. Viem, ze je vela faktorov, co sposobuju vypadavanie vlasov, ale toto ma uz stve, lebo stale mam nejake vlasy po sebe, kupelnova dlazka vyzera otrasne po mojich vlasoch a ked si ich umyjem, tak je odtok plny. Mate nieco zarucene, pripadne odskusane co vam pomohlo? Pomaly mi uz nezostanu vlasy!Dakujem
@xima skusenosti s tym nemam ani som este nepocula ale skusila by som lebo padaju stale a este viac ako pred tromj mesiacmi a uz to bude dva roky co sa s tym trapim, vybrala som dve flasticky alpicort ktory uz vobec nezabral tablety forcapil vlasy boli akurat pevnejsie ale padat neprestali teraz mam revalid treti tyzden zatial nic akurat je to len drahe. Odkial to objednavas ? A su to tablety ci vodicka ci co konkretne ti pomohlo lebo mne uz asi nic nezabere
@atanerka77 Ahoj,vies co oni maju tri produkty,sapon(zelena flasticka),tonikum(hneda) a aktivator|(bordova). Ja som pred tehotenstvom pouzivala to tonikum,stoji to okolo 30 eur(ja som to kupovala myslim este za 23eur,ale to bolo pred dvoma rokmi). To je urcene na vypadavanie vlasov a podporu rastu novych vlasov,a naozaj vypadavat prestali a asi po troch-styroch mesiacoch som si vsimla nove vlasky(co mi ziaden iny pripravok dovtedy neurobil).A to som naozaj vyskusala vsetko mozne..aj ten alpicort som brala co ty,ale asi len pol roka-bez ucinku,a je to dost chemia,tak som to prestala brat potom. Poslem ti link odkial to objednavam do posty,lebo neviem ci mozem tu napisat. Inak da sa to kupit aj v niektorych lekarnach,ja som to tonikum kupila v lekarni pred tymi dvoma rokmi,ale teraz som si objednala z ich stranky celu sadu..a uz aj vidim hned vysledky,pri umyvani vlasov mi vypadne ani nie polovica z toho co predtym. Pamatam sa ze pri dlhodobejsom pouzivani toho tonika mi pri umyvani vlasov vypadli tak 3 az 5 vlasov..co je naozaj skoro nic. Este chcem podotknut ze riesila som aj lekara,ale vsetky testy som mala v poriadku(pre istotu som chcela,ci nemam nejaky vnutorny problem).
@jenifferka ako si dopadla s tym stimulatorom pomohlo ?
ja som nasiel riesenie v činskej medicine...skusal som aj nase pripravky ale bola to strata casu.zacali mi vyrastat nove vlasy ale nemyslite ze hnet normalne.Su len take tenucke no vraj casom zosilneju,,,ked niekto chce poradit tak nech mi napise na pokec fantomnoci1@azet.sk ...mam aj pripravky a niesu zdaleko tak drahe ako nase...
@atanerka77 moj pripravok stoji 10EUR takze na vyskusanie nieje drahy akurat ti musim napisat ako sa pouziva lebo je po činsky...poznam vela cinanov lebo s nimi obchodujem a casto sa dostanem k veciam ktore u nas nepozname ale v čine su zname aj niekolko tisc rokov.aj dnes su tam taje recepty.
@fantomnoci ďakujem napisem teraz mam tiez cinske byliny fo-ti a angelica ale este iba kratko tak uvidim
@kornelia mne pomohol pripravok z činy.Uz som tu o tom pisal. Je ucinny a je to zmes vzacnych bylin.Nieje to slaba vodicka ale extrat extrahovany modernov technologiov pre rychlu absorcu živin potrebnyh pre rast vlasov a regeneracu folikulov.Je to doslova potrava pre vlasy.pripravok stoji 10 eur.Casom budem mat v ponuke laserovy hreben cena asi 25eur.Ziskavam stale nove poznatky o činskej medicine.Ked chces skusit tak napis...fantomnoci1@azet.sk...drzim palce a nezufaj.
@atanerka77
Ahoj. Zaberajú ti tie čínske bylinky? Tiež uvažujem nad čínskou medicínou.
S vypadavávaním vlasov som mala tiež dlhodobý problém...a ešte aj tie čo nevypadli sa polámali..stále som nechápala ako je to možné že ešte vobec nejaké vlasy mám...skušala som tabletky a rôzne šampóny ale nič nepomáhalo....potom som natrafila na emu olej, objednala som ho zo stránky..www.emufarm.eu....používam ho už mesiac robím si z neho zabaly na noc a som neskutočne spokojná..vypadávanie prestalo a kvalita vlasov sa zlepšila....vrelo odporúčam 🙂 🙂 🙂 ...rada poradim možete ma kontaktovať na lepa11@azet.sk
@tinuskaaaa ahoj, uz som ich dobrala davala som si ich asi 3 mesiace, teraz ich uz neberiem chcem si dat mesiac dva pauzu uvidim ako to bude bez nich. Vlasy naozaj padaju o dost menej ale mne padali naozaj vo velkom asi rok a pol. Ale fakt neviem ci pomohli bylinky lebo este si davam neocapil vtieram do pokozky to mi odporucila dermatologicka
@maminuska
Ja tiež mám taký problém... Alopecia... Už cez tri mesiace chodím na kožné a nič... Všetky vyšetrenia v poriadku - sono brucha, röntgen pľúc, endokrinológia, gynekológia, zubár,očné, neurológia...
Ak sa môžem spýtať, ono sa ti to vracia? Tie iesta ti zarastu? Lebo mne nič... Už dom vyskúšala kadečo...
mne na padanie vlasov zabrali tabletky amitamin® Hair Plus, su aj pre alergikov, vlasy prestali padat a rastu rychlejsie, inak som vyskusala donnu hair dvojmesacne balenie a vobec nepomohlo.
@wewe171 mal by som pre teba pripravok ktory by ti mohol pomôct ale momentalne cakam zasielku a nejak meska.Keby si mala zaujem tak mi napis a ja ti dam presnejsie info.
@atanerka77 Ahoj.Este trocha vydrž.Hned ked mi pride balik tak ti posielam môj pripravok ako som slubil.Dufam ze ti pomôze lebo viem ze sa uz dlho trapiš.
@fantomnoci a čo to je? Forever living product som už skúšala a nič.... A zrejme mi tam už nič nenarstie, čo mi povedala kaderníčka...
@wewe171 je to vytazok z vzacnych činskych bylin ktore sa zdokonalovali niekolko tisicroci.Je ich vela a skoro vsetky maju zhruba rovnaky zaklad-zazvor,ženšeň,angelika,ganoderma lucidum a mnoho dalšich.Niekedy je to zmes až 40 rôznych bylin.
@fantomnoci ďakujem
@atanerka77 Pozri do môjho albumu čo všetko chystam do ponuky.K vypadavaniu vlasov prispieva aj chlorovana voda.Asi o mesiac budem mat filtre na sprchu v bezkonkurencnej cene.
Inak mne dost padaju vlasy, po umyvani plne umyvadlo ked som rozcesavala. Dost mi pomohla ta kefa co tak leti teraz ( taka okruhla) na lahsie rozcesavanie. Nemapatam si ako sa ale vola🙂)
Neporovnatelne menej vlasov po mne celkovo ostava. Asi som sa zle cesavala;)
veverka24 Ahoj-tvoj problem nieje v nespravnom česani.Evidentne tvoje vlasy maju oslabene korene a preto padaju.Setrnejsim česanim sice znižiš počet uvolnenych vlasov čo nieje zle ale treba riešit problem čo najsôr.Na pokeci v mojom albume mam pripravky ktore funguju lebo som to vyskušal na vlastnej koži a mam st&m skusenosti.Môzeš pozret-môj nick FANTOMNOCI1
@fantomnoci ahoj ja som mala ties problem s padanim vlasov Ked som sa cesala vzdy som sa bala ci mi aj nieco ostane na hlave ale mne pomohol panthenol na popaleniny robila som si zabaly na radu kadernicky a pomohlo to
@qidko Ahoj-robia sa aj šampony, telove mlieko a pod,Pomôze v pripade že trpiš nedostatkom vitaninu B a zvlačnuje pokožku ale niekedy je problem zložitejši.Moje pripravky su širokospektralne a čerpaju z niekolko tisicroči pozorovania a skumania.
@kornelia Ahoj-ty si spustila tuto temu ale už davno.Ako si na tom teraz?
Mam na predaj sadu marbo aktivator a tonikum neotvorenu nepouzitu za vyhodnu cenu je vhodny pri vypadavani vlasov vsetko na prirodnej baze napr. Aj alopecia areata. EXP. Neobmedzena. Cena je vyssia ale v lekarni urcite drahsie kupite.

mile babulky, teme vypadavaniu vlasov by som mohla venovat jednu tucnu knihu. Cudujem sa, ze nie som este plesata po tolkych rokoch trapenia sa s vlasmi.
Cele to zacalo v roku 1999 a pokracuje to do dnes - celkom dlha doba, ze :D. V mojom pripade ide o vypadavanie na celej hlave , nielen v urcitych castiach
Z mojich skusenosti ( a ze ich po tolkych rokoch nie je malo) radim:
neexistuje ziadne pravidlo, ci 5O alebo 100 vypadnutych vlasov denne je OK. Kazda z nas ma inu hustotu vlasov a inak jej prirodzene vlasy padaju. Neda sa to teda pausalizovat. Ak vsak zbadate, ze vam vlasy padaju vyrazne viac ako zvycajne ( mate ich na vankusi, neustale ich nachadzate na dlazke, ked si umyvate vlasy mate plne sitko alebo pri cesani mate chumace na hrebeni) treba sa tomu zacat venovat aby sa cim skor objavila pricina- lebo to casto trva naozaj velmi dlho.
Ak vam viac ako 4 tyzdne vypadavaju vlasy vo zvysenej miere nez obvykle sup k lekarovi ( obvodny - ten nech urobi zakladne krvne odbery a zisti okrem ineho aj mnozstva zeleza v krvi a nasledne da vymenne listky na ocne, sono malej panvy, endokrinolog, gynekolkog, kozna ... atd)
- pricin vypadavania je mnoho - malokedy je vypdavanie sposobene farbenim, dlhym fenovanim, neustalym stahovanim vlasov do gumikcy . Zvycajne to ide z vnútra
- ziadne masticky, oleje, sampony, volno predajne tabletky nepomozu pokial sa nezisti co treba liecit. Su to len vyhodene peniaze. Kym sa nenajde pricina mozete vasemu telu pomoct komplexom vitaminov B, Zinkom a Selenom. To su zakladne prvky, ktore nemusite kupovat v namixovanych drahych pripravkoch
- navsteva zubara - sup na prehliadku, ci nemate nahododu nejake zapalove loziska ( odhali RTG)
- navsteva ocneho - veru tak, aj porucha oci moze sposobovat padanie vlasov.
- zelezo - ak vam chyba zelezo tak vlasy padaju naozaj az v pramenoch. Ja som bola velmi anemicka a brala som zelezo asi 4 mesiace v celkom velkych davkach, kym sa nedoplnili zasoby a nestabilizovala som sa
- porucha stitnej zlazy - najma znizena ale aj zvysena funkcia stitnej zlazy ma velky vplyv na kvalitu vlasov a ich vypadavanie. Ja som mala hranicne hodonoty a najprv ma odbili , ze to riesit netreba. Avsak ukazalo sa, ze to nie je pravda. Neliecena stitna zlaza mi sekundarne sposobovala anemiu a ta zas prispievala k unave, lamavosti nechtov a k vypadavaniu vlasov. Po zastabilizovani stitnej zlazy sa obmedzilo aj vypadanie vlasov
- cysty na vajecnikoch - ano aj tie mozu mat vplyv na vypadavanie vlasov. Najma cysty, ktore su zavisle od hladiny hormonv v tele ( preto treba sono malej panvy a navstevu gynekologa aby urobil poriadny hormonalny profi). Polycystycke vajecniky su vacsinou vysledkom poruchy hormonalneho systemu
- hladina hormonov v tele-dolezity je poznat hormonalny profil.Ten treba robit v kazdej faze cyklu - mne brali krv 3x do mesiaca vzdy v inej faze cyklu. Treba sa zamerat na prolaktin ( hormon stresu nielen dojciach zien), dalej na mnoztvo testosteronu. Skratka odobornik musi posudit, ci je vsetko v norme
- hypofyza- zvyseny prolaktin suvisi nielen so stresom a s dojcenim ale moze byt sposobeny aj nezhubnym nadorom na hypofyze. Lieci sa to liekmi, vacsinou operaciu nie je potrebne riesit. Odhaluje endokrinolog alebo gynekolog
- stres- a tu sa chcem pristavit. U mna trvalo 3 roky, kym sa zistila pricina padania vlasov. Bola nou primarne neliecena stitna zlaza, ktora sposobovala sekundarne anemiu a narusenie hormonalneho cyklu. Kedze mi vlasy padali po pramenoch a nepomahal ani tekuty dusik, ani B12 do zadnice, ani Alpicort s kortikoidami na vlasovou pokozku, ziadne sampony, sera , dokonca ani odber vzorky vlasov, do ktoreho som vkladala tolke nadeje, upadala som do stale vacsich a vacsich depresii. Nechutilo mi jest, vlasy som sa bala cesat o umyvani ani nehovorim. Kvoli stresu som mala neustale zvyseny prolaktin a nadoblicky produkovali hormony, ktore zase zvysovali adrenalin v krvi. Do toho rozhaseny cyklus a polycystycke vajecniky, Zostala som v tom vsetkom zacyklena. A potom som si jedneho dna povedala, ze vlasy nie su vsetko. Pomol mi vtedy priatel. A od toho bodu sa to zacalo zlepsovat. Kym som bola v strese neprejavovali sa ucinky liekov na stitnu zlazu, ani doplnenie zeleza ci vitaminu B. Potom ako som sa prestala vlasmi stresovat, sa padanie postupne zacalo upravovat. Tazke som zivim dokazom toho ako stres velmi vplyva na organizmus. Ak ste dlhodobo v strese, vlasy zacnu vypadavat a trva to aj niekolko mesiacov kym sa to upravi. Niekedy nastane vypadavanie po stresovej situacii ( umrtie v rodine, nejaka osobna tragedia..) az s niekolkomesacnym oneskorenim takze vas ani nenapadne, ze to mozne byt zo stresu.
S vypadavanim s vacsimi ci mensimi uspechmi dodnes, dlhych 16 rokov. Mam citlivy organizmus, ktory ked zatazim prejavi sa to na vlasoch. Nikedy mi vlasy vypadavaju 2 mesiace aj po beznej liecbe antibiotikami. Teraz uz ale viem, ze sice vzdy treba patrat po pricine ale na druhej strane treba ostat pokojnymi.
dalsie mozne priciny vypadavania:
- celkova podvyziva
- nedostatocna praca obliciek ( zatazenie urologickeho systemu) - treba dbat na pitny rezim!
- chybajuce vitaminy
- kozne problemy na vlasovej pokozke ( lupiny, ekzemy, psoriaza a pod.)
- helikobakter ( da sa zistit u obvodnej zo vzorky stolice)
- plucne chlamydie ( zisti obvodna z krvi)
- uzivanie niektorych liekov - kortikoidy, antibiotika a dalsie
- dlhodoby stres a vycerpanie
- dojcenie , tehotenstvo