icon

Vypadávanie vlasov. Poradíte, čo by mi pomohlo?

kornelia
4. aug 2011

Prosim poradte nieco na vypadavane vlasov, uz to trva dlhsiu dobu, mozno aj rok a neviem sa toho zbavit, nie som po porode, ani tehotna ani nic, proste mi neustale padaju vlasy, uz som vyskusala vitaminy na vlasy aj vodicku Bioaquanol, ale nepomaha to. Vlasy mam pod bradu, farbene, ale aj pred tym boli a nepadali mi, tak neviem z coho to moze byt. Viem, ze je vela faktorov, co sposobuju vypadavanie vlasov, ale toto ma uz stve, lebo stale mam nejake vlasy po sebe, kupelnova dlazka vyzera otrasne po mojich vlasoch a ked si ich umyjem, tak je odtok plny. Mate nieco zarucene, pripadne odskusane co vam pomohlo? Pomaly mi uz nezostanu vlasy!Dakujem

armylulu
7. feb 2016
xana17
18. feb 2016

Ahojte žienky.Prosím Vás,bola niektorá z Vás u Trichológa v Martine/v nemocnici/?Aké lieky Vám predpísal a vodičky na vlasy?Strašne mi padajú vlasy a skúsila som všetko.Trvá to 1,5 roka a stratila som polovicu vlasov.Nad čelom mi už je vidieť pokožka.Za chvíľu sa prestanú nosiť čiapky a ja som už z toho zúfalá.Bola som u Trichológa v BA,ale to bol kadernícky salón,takže všetko mi ponúkali čo chceli strašne draho predať.Napíšte mi prosím Vás, niektorá tie lieky aj keď sú na predpis.Budem Vám veľmi vďačná.Ďakujem

atanerka77
18. feb 2016

@xana17 neocapil si skusala ? Mne padali 2 roky a toto a moznoneste cinske bylinky mi to pomohli zastavit. Uz som ani nedufala v zmenu

xana17
18. feb 2016

Mala som nepomohol.Ďakujem

xima
18. feb 2016

@xana17 ahoj..mne pomohlo marbo. Naozaj po vsetkych vodickach,vitaminoch a samponoch proti vypadavaniu vlasov mi pomohlo prave toto. Neskutocne peniaze som vyhodila za kazdu novinku proti vypadavaniu vlasov a na rast vlasov..ak by mi bol niekto poradil marbo hned,mohla som vela usetrit. Neviem ci si to uz vyskusala,ale samozrjeme chod najprv k lekarovi,ci mas v poriadku krv,hormony atd..lebo zbytocne budes vyhadzovat peniaze za vodicky ak nahodou nieco nemas v poriadku. Pouzivala som marbo pred troma rokmi,vypadavanie vlasov sa velmi viditelne zredukovalo uz po dvoch umytiach..a asi po dvoch troch mesiacoch bolo vidiet aj nove vlasky. Potom som to prestala brat,ale asi tri mesiace po porode mi zase zacali strasne vypadavat vlasy..myslela som ze je to hormonmi,a celkovo poporodny stav..ale ked sa to po troch mesiacoch nezlepsovalo,a naozaj hufne mi padali vlasy,zase som si objednala marbo,a musim poklopat na drevo zase pomohlo 🙂 Vlasy prestali padat,a narastli nove vlasky..tak snad som ti aspon trosku poradila 🙂 Inak,ja to nepredavam,ani z toho nemam ziadne provizie,ale je to naozaj jediny rpipravok co mi pomohol,takze odporucam dalej 🙂

armylulu
19. feb 2016

@xana17
Ak ste si vsimli predavam jednu sadu Marbo neotvorenu cena je nizsia ako v obchode kupovala som 2 sady stacila jedna a este ju aj dopouzivam a tiez som skusala kade co neocapil alpicort aj plantur 39 a nic tak som trocha zainvestovala a chodila na biostimul a marbo som zacala do toho pouzivat

cziriova
2. mar 2016

Ahojte babulky pripojím sa aj ja,mala som krásne vlasy po prvom tehotenstve sa niečo stalo a začali hrozne padať celé pramene,neprestalo to ani po roku,kožná stále tvrdila,že je to normálne a mám ešte dosť vlasov.. dávala mi alpicort a všetko možné,vlásky rástli jemné nové ale pri asi dvoch centimetroch vypadli.Znovu som otehotnela všetko sa upravilo vlasy som mala po druhom pôrode po lakte.Po roku od pôrodu znovu ten istý kolotoč,dala som ich ostrihať po ramená nič nepomohlo.Prišli tretie tehotenstvo znovu to isté počas tehotenstva všetko ok a po pôrode katastrofa a keďže ďalšie bábo sme neplánovali bolo to zúfalstvo.Najmenší drobec má už štyri roky,takže sa s tým trápim dlho.U kožnej som to vzdala,lebo tvrdenie pri 150tich vypadnutých vlasoch denne že je normálne-určite n eni,vyšetrili mi hormóny,štítnu žlazu,vitamíny... všetko ok,začala som chodiť k trichologičke ktorá mi zistila,že na korienkoch mám tukovo mazovú guličku a vlasy nedostávajú živiny,dala som kopec peňazí za drahé prípravky,ktoré síce korienky oživili,ale vlasy rástli ale aj padali.Codila som na laserový hrebeň do estetického centra aby mi neodumreli cibulky.Na nete našla asi pol roka dozadu oplachovú kúru-vývar žihľavy ,zmiešať so šťavou z citróna-trochu,trochu asi lyžičku jablčného octu a asi pol deci čierneho piva- po tomto mi vlasy rastú ako besné,som ako ježko.Ešte to však nebola úplná výhra-lebo mi padalo asi 30 -50 vlasov denne a ja som chcela zachrániť každý vlas.Ľutujem,že som to neurobila skôr ale pred mesiacom som kúpila od Vichy dercos ameniexil pre ženy ,baby vypadne mi 10 vlasov denne,sú pevné krásne,nemastia sa,mám už aj šampón,som šťastná ako blcha v kožuchu.Stále používam laserový hrebeň ten je super,pekne prekrví pokožku,ale to je iba doplnok,beriem vitamíny,ale dôležitý je ten oplach ten mi to začal zastavovať a od Vichy tá kúra neni to tak hrozne drahé a ja som si vymysela zlepšovák na jej používanie takže jedna fľaštička ,ktorá by mala vydržať jedno použitie ,mne vydrží tri .Vyskúšajte toto je skúsenosť ženy,ktorá bojovala s padaním vlasov skoro 9 rokov 🙂

cziriova
2. mar 2016

@xana17 ja som tiež bola u trichologičky v BA u nej doma,je to milá pani a veru veľa peňazí som dala do kozmetiky,nebola zlá ale vlasy padali stále ale aj vyrastali,ešte mám doma trochu z vodičiek a šampäonu čo mi zostali ale už ich nepoužijem.Stále mi hovorila,že chory vlas vypadne a hneď vyrastie nový,chodila som tam pol rokaa nedá sa stále čakať,že keď chorý vypadne bude nový,polovicu vlasov som už mala krátke vlsy a polovicu dlhé,takže som to vzdala.A teraz som problém vyriešila po svojom vyššie som to rozpísala,držím palce.

xana17
2. mar 2016

@cziriova mám to ako Ty.Mala som tiež Vichy asi 3 kúry,nepomohlo,najprv chvíľu ano a potom sa to vrátilo.Ale skúsim ten recept zo žihlavou.Prosím Ťa ten už neoplachuješ?Keď si vlasy umyjem a rozčešem sa,tak s plačom pozerám na hrebeň.Uvažujem nad laserovým hrebeńom.V pondelok som kúpila dermaroller na vlasy 1,5mm.Ďakujem za každú radu.

cziriova
2. mar 2016

@xana17 ahoj laserový hrebeň mám aj ja už doma svoj,chodila som do ústavu lekárskej kozmetiky na ošetrovanie ním a po tomto domácom cítim rovnaké účinky také mravčenie v pokožke ako po tom ich a hlavne nebol taký drahý a je jeden z mála ktorý odporúčajú aj lekári,pozriem presne názov.On je dobrý ako podpora,lepšie sa vstrebú aj vodičky do pokožky a aspoň nezaniknú vlasové cibulky.Tú kúru už neoplachujem a silnejšia je ešte maska-lyžička medu ,žĺtok,trochu piva -dať na vlasy,iba ja miesto piva dávam smotanu kyslú dať pred umytím na vlasy aspoň na pol hodinku až hodinu a je to super,ale to robím iba raz za dva týždne,ten oplach po každom umytí už neoplachovať aj vlasy sú po tom nadýchanejšie.Ono je to hlavne o skúšaní čo komu sadne,nemyslela som,že to vichy pomože mne ale asi jedno s druhým a toto zafungovalo.

cziriova
2. mar 2016

@xana17 aby som nezabudla vlasy nečesať ! To mi hneď povedala aj trichologička,kaderníčka,kožná...Vlasy sú oslabené a keď sa česú hneď vypadnú,najhoršie po umytí,vtedy sú ešte citlivejšie.Ja si umyjem,oplachujem po šampóne studenou vodou kým vlasy akoby tak nestvrdnú,uzavrie to vlas a oplachujem tým roztokom ale tiež celkom studeným,lebo on nemusí ani pôsobiť na vlas ako na pokožku,zabalím na chvíľu do osušky a bez česania nechám voľne usušiť ,žiadne česanie,maximum prehrabnúť rukou.Držím palce. 🙂

cziriova
2. mar 2016

@xana17 ten hrebeň čo mám ja je SAS hrebeň ,hľadala som nie celkom najlacnejší,lebo po tom čo som čítala v diskusiách som sa bála aby to nebol nejaký podvrh,niekde písali že sú to iba blikajúce diódy a tento bol ešte cenovo dostupný a okrem laserového svetla aj vibruje a masíruje pokožku,dúfam,že som všetko zodpovedala 🙂

xana17
2. mar 2016

@cziriova Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.Vyskúšam.

ivonka133
28. mar 2016

Mne tiež nič nezaberalo. Naposledy som vyskúala olejček Vivese SensoDuo, celkom ok, vypadávajú trochu menej, ale od tej ceny som čakala viac. Skúsim ten palmpvý olej, dúfam, že mi pomôže.

amienne
28. mar 2016

No neviem, čo je to za odborníka, ktorý radí, že vlasy nečesať. Mne vlasy padali v trsoch a bala som sa ich čo i len dotknúť, nieto ešte česať. No a trichológ, kožný ma zvozili, že to je najväčšia blbosť lebo sa práve pri česaní vlasová pokožka masíruje a tým aj prekrvuje, takže česanie je dôležité. Samozrejme mokré vlasy česať sa neodporúča česať ani pri bezproblémových vlasov. Avšak šetrné česanie hrebeňom je prospešné.

ivonka133
29. mar 2016

Ja si tiež myslím, že česanie je potrebné. ja používam taký radší hrebeň. Česanie je oveľa jednoduchšie.

cziriova
29. mar 2016

to žiadne česanie bolo myslené po umytí,ak vlasy padajú korienok je oslabený a vypadnú hneď ,keď uschnú pokožka sa uzavrie a nevypadne ich toľko,prečesať sa potom môžu,ale nie často,lepšia je masáž hlavy tam sa neťahá sa korienok,iba sa masíruje pokožka.Dokonca aj hrať sa s vlasmi by sa počas padania malo čo najmenej aby sa nepovyťahovali.

atanerka77
30. mar 2016

@cziriova ahoj, Prosimťa mám pár otázok pretože tento problém ma trápil dva roky a ešte stále to asi nieje ono pretože mi padajú aj malé vlásky ktoré sú veľmi jemné a tenké. Vlasy mám preriedené používam 5 mesiacov neocapil ale po dvojročnom hroznom padaní to je fakt vidno a tiež volakedy husté vlasy po pás. Ten jablčný ocot na oplachovací roztok myslíš ten 5% ný z obchodu ? žihľava mne už vôbec nezaberala ale teraz som si kúpila koreň tak skúsim z neho odvar + to pivo. Za aký čas ti to po oplachovaní začalo pomáhať a videla si zlepšenie. Mne teraz vlasy nepadajú tak ako ešte pred tromi mesiacmi ale potrebujem aby zhustli a nepadali vôbec. Viem že asi blbá otázka ale koľko vláskov ti vypadne pri umývaní teraz ? tiež nečešem ale ked schnú voľne ked šiahnem do vlasov nejaké vytiahnem a hádzem do vane a tiež ked oplachujem sú nejaké v sitku. Je ich okolo 30 až 50 stále sa mi to zdá veľa, a bojím sa že sa to vráti. Tiež mám čierne vlasy a farbím každé tri mesiace v čase veľmi veľkého padania som nefarbila aj trištvrte roka, snažím sa to redukovať ale už mám dosť šedivých a v čiernych vlasoch to je fakt vidieť. Akú farbu používaš máš pekné vlasy, gratulujem že sa ti podarilo nad týmto zvýťaziť viem čo to je za trápenie. ďakujem za odpoved

cziriova
30. mar 2016

@atanerka77 Ahoj,ja už pomaly prechádzam z čiernej na tmavohnedú,lebo ako som sa dozvedela,aj čierna farba neni nič moc pri padaní,vraj ako jedna z farieb obsahuje zložky čo vlasom škodia,tak si už farbím tmavohnedou a je to tak tmavé akoby som mala čiernu.Mne teraz vypadne po umytí možno 10-20 vlasov,záleží či mám menštruáciu alebo nie vtedy mi padajú trošku viac,ale potom po umití dva dni iba pár vláskou,čo je zanedbateľné.Ešte niečo neviem či niekto mal ten problém ako ja,že mal na konci vlasu bielu guličku,Trichologička mi tvrdila,že je to tuk alebo maz no prišla som na to,že je to z vody.V Bratislave je veľmi upravovaná voda má strašne veľa látok v sebe a to sa usadzuje vo vlasoch .Začala som ten odvar miešať s destilovanou vodou a tým si hlavu oplachujem a guličky celkom zmizli.Ak mi aj nejaký vlas vypadne je tam klasický korienok žiadna gulička,Vlásky mi pekne dorastaju,už iba čakám kým sa dobejnú lebo mám veľa krátkych vlasov,ale už nikde mi nepresvitá pokožka ako to bolo predtým,všetko mám zarastené.Ten ocot používam klasický jablčný z obchodu,citrón ako komu zaberie,lebo niekto môže byť naň citlivý a svrbí ho hlava tak citrón nedá.Popri tom užívam vitamíny a zelený jačmeň tabletky s chloreou a tiež to asi robí svoje lebo mám pekné nechty a kým predtým som mala po nechtoch biele bodky teraz nikde takže vitamíny budú v poriadku.Držím palce,tiež už teraz musím byť aj ja trpezlivá kým narastú a budú ako predtým,

atanerka77
30. mar 2016

@cziriova AJ ja mám takú guličku pri korienku a tiež som z Ba, ale nie pri všetkých vypadnutých. Ja beriem ešte B-complex forte a zinkosel tiež som brala spirulinu po nej začali dosť rásť vlasy ale neprestali padať a forcapil už tiež mám za sebou. Skúsim ten tvoj roztok so žihlavou pivom a jablčným octom a tiež asi pôjdem na tú tmavohnedú. ďakujem

atanerka77
27. apr 2016

@atanerka77 tak sa hlásim skoro po mesiaci, oplachujem z tým roztokom co si písala a vlasy su krásne, jemné nadýchané neviem či je to tým ale používam aj nový rozmarínový šampón kvlalitný bez silikonov a tých rôznych sulfatov a parabenov, prvý krát som si zafarbila vlasy hennou a už pri nej zostanem vôbec ma nepálila koža na hlave ako ked mám chemickú farbu a vlasy ani nevypadavali ako po chemickom farbení. Pijem ešte tekvicový olej 2 lyžičky denne a pijem bylinkovú tinktúru proti vypadávaniu a obnovu rastu vlasov. Vlasy ešte padajú ale neviem asi to je v norme ale ide mi hlavne o to aby zhustli a dostali sa do pôvodného stavu ako pred vypadávaním. ďakuejm za radu 🙂

xana17
27. apr 2016

Ja som vlasy prestala oplachovať ,lebo boli polepené.Užívam 2 lyžičky denne nasekanej čerstvej žihlavy a vlasy oplachujem len žihlavou.Dávam si ešte bioaqunol H a U.Užívam protein 90%/zmes aminokyselín/Kúpila som si dermaroller na vlasy,ale to je sranda.Vlasy padajú o trochu.Moja skúsenosť doteraz.

milamimi
Odpoveď bola odstránená
milamimi
Odpoveď bola odstránená
armylulu
28. apr 2016

@milamimi dobry den mala som podobny problem. Mam ma predaj jednu sadu marbo pripravku da sa kupit aj v lekarni no je to drahsie ja celu predavam kedze som ich pre istotu kupovala 2 a jedna stacila ak mate zaukem napiste a mozeme sa dohodnut

ivonka133
30. apr 2016

Ja som používala rôzne olejčeky, a účinky boli krátkodobé. Naposledy som sa dala zlákať na Vivese Senso Duo, pomohlo i to len chvíľku. Popritom beriem vitamíny, lebo bez toho by mi asi nič nepomohlo:/A aké sú Vaše skúsenosti?

mimol
8. jún 2016

V prvom rade si treba uvedomit vaznost tvojho pripadu ci ide len o bezne vpdavanie vlasov alebo o nieco vaznejsie. Tvoria sa t kuty a lysiny? Ak nie skus pouzivat nieco z prirody. Zihlavove vyvary vela ludom pomohli, ak mas kuty alebo vypdnute miesta navstiv tuto stranku, tam najdes skutocne dobre informacie https://vypadavanievlasov.net/
to je vsak pripad, ked ti nic z prirody uz nepomoze.

atanerka77
16. aug 2016

@xana17 ahoj ako si na tom s vlaskami, padaju alebo sa to zlepsilo a ak ano co ti pomohlo ? Ja som po pol roku bez starosti s padanim vlasov tam kde predtym cize sa to vratilo. To co dorastlo zas vypadne

armylulu
17. aug 2016

fotoportrét
armylulu @xana17
Ak ste si vsimli predavam jednu sadu Marbo neotvorenu cena je nizsia ako v obchode kupovala som 2 sady stacila jedna a este ju aj dopouzivam a tiez som skusala kade co neocapil alpicort aj plantur 39 a nic tak som trocha zainvestovala a chodila na biostimul a marbo som zacala do toho pouzivat

armylulu
17. aug 2016

Cena spolu 60 eur sampon tonikum a aktivator